• 9.377.400 stemmen

Funny People (2009)

Komedie / Drama | 146 minuten / 153 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 146 minuten / 153 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Judd Apatow

Met onder meer: Adam Sandler, Seth Rogen en Leslie Mann

Releasedatum: 3 september 2009

Plot Funny People

"George Simmons was prepared to die, but then a funny thing happened."

Funny People gaat over komediant George Simmons (Adam Sandler). Hij is succesvol, vrouwen houden van hem en mannen willen zoals hij zijn. Keerzijde is het feit dat Simmons een zelfingenomen, arrogante zak is die om niemand iets geeft. Hier lijkt verandering in te komen, als hij erachter komt dat hij niet meer zolang te leven heeft.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Mochten d'r funny people naar deze film gaan kijken, dan blijven ze echt niet als funny people achter na afloop van de film. Ongelooflijk, wat een boutfilm is dit. Het verhaal is in theorie best aardig maar de uitwerking sucks.

De grappen zijn niet leuk en te simpel (als ze er al zijn) en de film is zo traag als prut door een koffiefilterzakje. Al met al een dikke onvoldoende voor Sandler en consorten.

avatar van the new guy

the new guy

Werkelijk onvoorstelbaar dat het gemiddelde voor deze superfilm zo laag is. Ik begrijp dat mensen iets anders verwachtten, en dat hij wellicht erg traag is. Maar dit is toch echt naar mijn mening een geweldige film.

De nadruk in de film ligt op drama, maar er zitten ook hilarische grappen in. Jammer dat veel kijkers nog steeds uit zijn op de Happy Gilmore achtige acteur die gelukkig al jaren is veranderd.

avatar van Betamax

Betamax

Vond hier dus niet veel aan.

Vind de meeste films met Sandler wel goed maar deze is traag.

De humor was meestal erg flauw.

Ne,e een superfilm vond ik het niet.

avatar van paljas86

paljas86

Ik vond het een hele matige film moet ik zeggen. Ik vind de humor op enkele momenten na niet al te best en bovendien is de film zoals meerdere hier aangeven erg lang!

Ik vind het verhaal ook nou niet echt pakkend, je zit niet echt aan de buis gekluisterd zullen we maar zeggen.

Kortom voor mij 2 sterren, te weinig humor, te lang, niet bijzonder verhaal en de acteurs vond ik ook niet denderend optreden.

avatar van vwtune

vwtune

Als de film 3 kwartier korter zou zijn geweest had ik een 4 gegeven.

Na het lezen van de recenties hier ging ik er al vanuit dat het een echte drama zou zijn met weinig komedie. Toch was ik aangenaam verrast.

Dus een 3,5*

avatar van Stinio

Stinio

Pfff, wat was me dit echt een ontgoocheling. Na het succes van Adam Sandler en Seth Rogen in andere films, kon dit duo enkel maar 'vonken' geven, maar die 'vonken' bleven echt wel uit. Ik heb op verschillende momenten gedacht van de film af te zetten maar ik heb het uiteindelijk toch tot het einde kunnen volhouden.

Het meest frustrerende is, dat als je een film maakt over stand-up comedy, dan zouden naar mijn mening de grappen toch wel écht grappig mogen zijn. Het feit dat er flauwe grappen verteld worden waarvan het publiek van in een deuk ligt, werkt enkel maar ergerlijk. Gelukkig komen er hier en daar nog enkele goede grappen of leuke momenten voor, maar onvoldoende om van een goede film te spreken.

Eindscore: 1,5/5

avatar van Niqk

Niqk

YES! eindelijk een fatsoenlijke adam sandler film!....

avatar van Saaimen

Saaimen

Vond hem wel ok! Keek lekker weg en 2 en een half uur vond ik niet te lang.... ! Adam Sandler bewijst dat hij echt wel kan acteren en Seth Rogen heeft gewoon iets grappigs. De bijrollen waren over het algemeen zeer goed vond ik.. Ook al wordt er veel gezegd dat dit geen humor is, maar meer drama, heb ik toch een paar keer helemaal dubbel gelegen... Dit om woordgrappen in de comedy optredens, maar sommige scenes vond ik ook echt lachen!! 3 sterren voor een ok film

avatar van 1976Ben

1976Ben

Mooi & overtuigend drama. Eerste gedeelte is behoorlijk ontroerend. De humor is subtiel in de film verweven. Kan me voorstellen dat de film zwaar tegenvalt als je een dijenkletser verwacht.

avatar van erik1677

erik1677

zaten wel een paar goeie grappen in.

maar nee helaas, hij kon me de hele duur niet boeien.

het eerste gedeelte vond ik eigenlijk nog wel redelijk, maar helaas kakte later helemaal in.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Beetje een gemiste kans.

Ik heb een groot zwak voor Apatow produkties, de dramatische lading die Funny People heeft klinkt interessant, genoeg potentie maar helaas wordt daar niet goed mee om gegaan. Heeft ook vooral te maken met Sandler, die nooit de snaar wist te raken. Op humor gebied niet echt sterk, en op drama gebied slaat Funny People de film ook nogal mis. Wel wat geslaagde momenten maar een behoorlijk hit or miss effect.

Wel weer veel leuke cameo's waar Eminem toch wel de kroon spant. Als groot fanatic van de beste man zorgt dit wel voor een impuls. Rogen moet ook gewoon vooral rollen spelen waar hij allerlei vuibekkerij en smeerpijperij uitslaat, dit is niks voor hem. Al met al erg genoten maar het niveau is veel te wisselvallig en oo kde speelduur is veel te lang. Een uur had er wel vanaf gemogen. Slim Shady saves the day .

avatar van serpico

serpico

Apatow probeert in zijn film altijd, met groot succes, menselijkheid te vatten. De kleinste nuances die relaties en gesprekken bepalen weet hij als geen ander vast te leggen. Dit vloeit voort uit zijn acteursregie waarin hij de acteurs alle ruimte geeft voor improvisatie en dientengevolge uitzonderlijk veel verschillende takes filmt. Het levert een filmbrei op vol levendigheid waaruit wel 5 verschillende films gemonteerd zouden kunnen worden.

Het is dan ook een hele opgave om van al dat schitterende materiaal een samenhangend geheel te maken, laat staan een commercieel succes. Want Apatow's films staan met één been in arthouse, ondanks de talloze seksgrappen; het is geen vooraf uitgestippelde plottwister, meer een soort documentaire die moeilijk in het filmstramien in te passen is. In Knocked Up leverde dat nog een aardig gestructureerde film op ... maar bij Funny People heeft Apatow nóg meer gekozen voor de nuances en minder voor een hedendaagse filmkomedie. En het levert een allerinteressantste film op! Funny People kent geen enkel onecht moment, maar is één lange herkenbare vertoning van menselijk leed en geluk. Vol verwijzingen naar de moderne tijd, vol grappen die niet zozeer op een filmpubliek als wel op de personages onderling gericht zijn. Personages weten echt niet in één keer wat ze willen en wat niet. Ze veranderen doorgaans van standpunt en zullen, net zoals in het echte leven, misschien wel nooit ontdekken wat ze nu precies van het leven verlangen.

Ieder personage is met verve vorm gegeven. Sandler spant de kroon, Eric Bana is ook geweldig, en Jonah Hill blijft voor mij persoonlijk de grappigste acteur uit de Apatow-stal. Maar de tegenstrijdigheden komen het best naar voren in het personage van Leslie Mann. Hoe ze situaties voor zichzelf goedpraat, hoe ze gaat twijfelen aan haar besluiten, hoe ze uiteindelijk haar hart volgt na Sandler's reactie op een filmpje van haar dochter; fabuleus!

Maar ook de rest van de film is tot in de puntjes uitgewerkt. Het stand-up aspect van de film is zo realistisch als maar kan en vaak ook erg grappig, en ook alle gezinsituaties worden uitstekend uitgewerkt. Om nog maar te zwijgen over het dozijn aan nepfilms dat bedacht is voor de film, en voor een aanzienlijk deel ook daadwerkelijk gefilmd. Net echt. En ook muzikaal is Funny People sterk; een gezapige gitaarscore die werkt!

Voor mij dus toch weer een geslaagde productie, maar het is begrijpelijk dat het commercieel gezien niet zo goed werkte. De film lijkt soms wat stuurloos en duurt natuurlijk vrij lang. Maar Apatow had het waarschijnlijk niet anders gewild.

Funny People is één van de weinige films waarbij je zelf kunt kiezen of je de hele film door wil huilen of wil lachen.

avatar van 1976Ben

1976Ben

Serpico! Dat heb je heel mooi verwoord. Ben het er volledig mee eens! Ik was er afgelopen weekend ook echt van onder de indruk. Heel bijzonder dat een film als deze überhaupt zo gemaakt kan worden.

avatar van Respekked

Respekked

Idd prachtig verwoord!

avatar van Zizzo

Zizzo

Saai, langdradig en 146 minuten voor deze film vond ik te lang. Had hoge verwachtigen maar die vielen tegen. Weinig gelachen en het "drama" was zwakjes. Het verhaal was oké en de cast is zeer zeker goed, bijna allen uit Knocked Up die wel zeer geslaagt was. Tegenvallertje.

avatar van mipha

mipha

Stand up comedians in Amerkia wat zijn die grappen toch flauw zeg. dikke pik hier dikke pik daar... lomp volk.

Af en toe gelachen.. film kakt halverwege zo in.. te slecht voor woorden. sommige scenes zijn totaal overbodig en duren eindeloos(bezoek bij z'n ex)

B-film..

sandokan-veld

Misschien omdat Apatow niet voorspelbaar wil worden, probeert hij hier uit alle macht geen derde akte te schrijven. Hoe laat je zoiets aflopen? Het laatste uur van de film sleept maar aan en aan, lijkt steeds een kant uit te gaan en dan toch geen keuze te durven maken. Jammer, want tot die tijd heb ik zelf een erg grappige, goed geregisseerde film gezien. Humor door rijke Hollywoodkomieken die zichzelf en elkaar kietelen moet je liggen, net zoals de talloze cameo's en de toepasselijke muziekjes op emotionele momenten, maar verder, mja.

PS Wat een kuthoes. Wat was de redenering hier? Zet gewoon de twee hoofdrolspelers en een lekker wijf voorop en dan verkoopt het zichzelf?

avatar van RJS

RJS

Ik vond deze film niet bijzonder goed. Er zitten wel leuke momenten in maar hij is vooral erg langzaam en erg lang! Ze hadden deze film ook wel zeker een half uur korter kunnen maken. De grappen van de comedians vond ik wel bijzonder slecht, ik heb daar geen moment om kunnen lachen.

avatar van AC1

AC1

Ik heb me goed geamuseerd met Funny People maar de film was best wel te lang en diepte desondanks de speelduur geen enkel karakter genoeg uit. Het blijft verfrissend hoe Apatow komedies kan leveren zonder die typische Hollywood gemaaktheid. Tezamen met Alexander Payne blijft hij een van de interessantste komedie regisseurs van dit moment. Leuk detail, Eric Bana was ooit ook een stand-up comedian.

avatar van TroubleSome

TroubleSome

Hmm.. een beschrijving die (in mijn ogen) niet past bij deze film.

Je komt té snel in het middenstuk. En hier raak je niet meer uit.

Er zit geen begin noch einde in deze film..

De slechte, toch humoristische grappen die erin voorkomen verdienen nog wat puntjes.

Verder.. Een film voor als je niks anders te doen hebt. niks anders.

avatar van Blokland

Blokland

Beste film van het jaar.

avatar van Mister Onserious

Mister Onserious

beste film van het jaar, is dat alles, ik moet eerlijk zeggen het is een leuke film maar beste film van het jaar, tuurlijk is jouw mening ook al vind je het de beste film ooit.

avatar van louisvf

louisvf

mipha schreef:

B-film..

Begrijp u commentaar wel maar dit is echt wel geen B-film hoor...

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Totaal niet de gezellige en grappige film die ik en mijn vriendin verwachten.

Los daarvan een ok-film die iets teveel naar een goede moraal zoekt.

Drama, absoluut geen komedie.

avatar van Justinw

Justinw

Te wisselvallig,

Adam Sandler is een beetje op de Drama tour gegaan en ik besloot hem te volgen. Reign over me gezien, nu dus Funny People en binnenkort Punch-Drunk love.

De film kent een best leuke opzet. Een stand-up comedie amateur. Die een assistent word van een grote Comedian. Adam vertolkt de rol op zich aardig. De echte drama bleef weg, gelukkig maar voor Sandler want denk niet dat hij zich daarin kan handhaven. Maar hier kwam hij er nog wel van af.

Seth Rogen kijk ik opzich graag naar. Hij speelt hier een ietwat verlegen stand-up comedian die onder aan de ladder staat. Hij doet hij matig. Hij kan toch beter in komedie's als 40-year old virgin blijven.

Over de grappen was ik minder te spreken. Hier en daar zitten er wel wat leuke bij en handjevol zelfs erg leuk. Maar 80% (maybe more) is erg flauw en het publiek lacht zich helemaal dood.

Het filmpje verliest ook wat van zijn sterkte omdat de speelduur wat aan de lange kant is. Deel 1 gaat meer over Rogen en deel 2 over het liefdesleven van Sandler.

Aardig maar toch lijkt het wel alsof Rogen en Sandler niet helemaal thuis zijn.

avatar van Less

Laat je niet misleiden door de relatief lage score hier op Moviemeter. Dit is een prachtig komisch / dramatische film. Inderdaad nogal lang, maar dat biedt de ruimte aan tal van mooie ontwikkelingen. Fijn om te zien dat de diverse hoofdpersonen de ene keer sympathiek zijn, maar je de volgende keer weer verbazen door hun volgende acties met de gevolgen van dien.

Justinw schreef:

Punch Drunk Love is een film van PT Anderson (Magnolia), als ik zo vrij mag zijn een mening te formuleren: totaal ander niveau.

Zeker een keer kijken!

avatar van Justinw

Justinw

Ja, maar wat bedoel je hiermee te zeggen. Ik zeg toch niet dat Adam slecht is in P-D L. Ben juist zeer benieuwd naar. En dat ie van PTA is wist ik allang omdat ik toch wel een fan van hem ben.

Beetje irrelevante opmerking naar mijn idee.

sandokan-veld

Wat ik wilde zeggen? Alleen maar dat PDL nog een veel betere film is dan deze of Reign Over Me, en dat ik hem warm aanbeveel...

Zal proberen de volgende keer minder irrelevant te zijn.

avatar van AC1

AC1

Reign Over Me en PDL mogen niet in dezelfde zin staan!