Genre: Drama / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn
Met onder meer: Tom Hardy, Amanda Burton en Matt King
Plot Bronson
"The Man. The Myth. The Celebrity."
Portret van Engelands meest beruchte en gewelddadige crimineel, Charles Bronson. Een man die 34 jaar van zijn leven in de gevangenis doorbracht, waarvan 28 jaar in eenzame opsluiting. Geboren als Michael Peterson, was zijn ambitie simpelweg beroemd te worden. Maar met de weinige kansen die hem geboden werden, was de onderwereld een aantrekkelijk platform voor zijn explosieve karakter, waarbinnen hij een maniakaal alter ego creëerde.
Michael Peterson / Charles Bronson
Charlie's Mum
Charlie's Dad
Webber
Alison
Andy Love / Friendly Screw
latrat
ik denk dat het probleem is dat de synopsis de foute mensen aantrekt. Het is geen rambo, nee.
Toneelstuk?
De monologen waarin Bronson een onzichtbaar publiek toespreekt/galt (waarbij hij de ene helft van zijn gezicht geschminkt heeft) brengt zijn schizofrene karakter naarvoren. Misschien is schizofreen niet een goed woord, aangezien hij zich voor de lol misdroeg. Werkelijk een pluim voor de manier waarop de regisseur dit aspect aankaart en voor de acteerprestaties van Hardy.
Verknipte blik op Bronson's leven?
Inderdaad waar, maar het levert wel mooie shots op
De scenes in de kunstzaal van de gevangenis zijn wel gebaseerd op waarheden, aangezien Bronson erg artistiek was en verschillende boeken schreef.
Niets te vertellen over Bronson?
De scenes buiten de gevangenis om zijn misschien niet waar gebeurd, maar zijn wel in lijn met de verknipte (hihi) persoon die hij was; merkwaardige settings, de man die hoge interesse toont in Bronson en daarnaast nogal eigenaardige (homo-erotische) trekjes vertoont, en vergeet niet de bareknuckle boksgevechten (wat de echte Bronson voor een korte tijd voor carriere had).
En nee, hij had inderdaad geen duidelijke motieven; sla anders z'n Wiki-pagina er eens op na.
booyo
Vind het jammer dat er zo veel negatieve reacties zijn.. Na het zien van de trailer leek het mij een mega dikke film! Is het echt zo slecht? Ga het hoe dan ook bekijken.
Maximilian
Waarom wordt er dan iemand in de film vermoord door zijn toedoen?
In de film wordt niemand door zijn toedoen vermoord. Als je refereert naar de scene in het gekkenhuis waarin hij de pedofiel hevig aan het wurgen is; er wordt niet getoond dat Bronson hem daadwerkelijk wurgt tot de dood.
En ik vind het verwerpelijk dat je de film na een uur hebt uitgezet; het mooiste deel volgt dan nog
tomola
het mooiste deel? ...... die komen er geen.
Heb dus geen spijt, ik heb wel spijt....
Ik heb hem afgekeken =-(
Maximilian
Aha, en kun je ook aangeven wat je dan zo 'lelijk' aan de film vond?
mayhemblik
Lieve mensen, dat stuk dat zich afspeelt in die psychiatrische instelling,pffffff.
Zien jullie dat dan niet?? dat is toch geniaal????
(Ik doel hier natuurlijk op de vele slechte reacties)
gondwana
een britse Chopper? Lijkt me visueel wel aantrekkelijker dan Chopper...
eldorado
Een film zonder kop of staart het lijkt meer op een documentaire.
Er zitten grappige stukjes in maar als geheel vind ik het mager.
Zeker één van de fijnste films in lange tijd.
Visueel leuk, erg grappige soundtrack, maar het is Hardy die echt een geweldig personage neerzet. Bronson is gestoord, grappig, creepy en intrigerend. Dat lachje dat af en toe op Hardy's gezicht verschijnt is onbetaalbaar.
Zeer vlotte film, is ook voorbij voor je er erg in hebt. Veel visuele trucjes, redelijk gefragmenteerd maar boeit de hele tijd.
Zware aanrader, compleet belachelijke score. Fans van Chopper, zeker deze verbeterde versie een keertje kijken.
4.5* en een uitgebreide review
Malick
Vanwaar opeens een verwijzing naar een Engelse review?
Ben wel blij dat ik niet meer de enige ben die dit geweldig vind.
dutchtuga
Ik ben inmiddels een fan van deze Refn geworden na de Pusher films en onlangs Bleeder, die ik werkelijk fenomenaal vond. Aanrader ook voor jou misschien, OH.
Vond de eerste Pusher niet al te geweldig. 3*, maar meer niet. Bleeder wil ik dan nog wel een keertje proberen.
dutchtuga
Tegenvallertje van Refn. Zijn rauwe en realistische cinema ligt mij stukken beter dan deze wat te speelse Bronson, waar het grootste mankement toch bij het hoofdpersonage ligt. Op een gegeven moment had ik het echt gezien met zijn woede uitbarstingen en ging zijn vicieuze cirkel gewoon vervelen. De leukste delen zijn nog waar zijn persoon meer interactie heeft met anderen, zoals wanneer Bronson voor het eerst na jaren weer thuis komt bij zijn ouders. Maar de echte uitschieter is toch een scène in het gekkenhuis. Op het moment dat het nummer van de Pet Shop Boys zijn intrede doet, lag ik compleet in een deuk. Refn lijkt helaas net wat teveel aandacht te geven aan het individu Bronson, waardoor je snel het gevaar loopt dat wanneer zijn personage je niet al teveel boeit, de film nog een lange zit kan worden, ondanks de alweer audiovisuele fijne touch van deze regisseur. Bronson toont trouwens behoorlijk veel paralellen met A Clockwork Orange, een film waar Refn zonder twijfel een liefhebber van moet zijn. Op naar Fear X, nu.
Malick
Ik vermoed dat je Fear X niks zult vinden. Het is namelijk verre van die rauwe stijl waar Refn bekend is geworden. Op de dvd van Filmfreak staat een intrigirende making off die je zeker moet zien want zo krijg je een sterk beeld van waarom de andere Pusher films gemaakt zijn en zijn manier van werken.
Lees naderhand mijn stukje maar bij Fear X.
dutchtuga
Waar haal je dat vermoeden vandaan? Misschien niet rauw, maar ik lees genoeg hoopvols in het Fear X topic. Sfeervol, mysterieus, Lynchiaans, het kan bijna niet mis gaan
Maximilian
Stem verhoogt met een halfje; ook al heb ik hem niet herkeken, de film heeft een enorme indruk op me gemaakt qua vertelstijl. Daarnaast heb ik nog zelden een acteur meegemaakt (op Bale in American Psycho na) die zo overtuigend in z'n rol zat.
Uit je tweede zin:
Tja, dat Lynchiaans roepen mensen al heel snel en slaat dan ook totaal niet op Fear X.
nouromidarno
in deze film bewijst tom hardy dat hij een van de beste acteurs is
van deze tijd,hij heeft vroeger al veer erkenning gekregen bij theaterstukken en heeft al oscars gewonnen.ik had gisteren the punisher gezien met john travolta waar travolta zijn 'acteertalent ' het enorm liet afweten.fans van tom hardy moeten zeker eens naar ''martina coles the take' kijken.een miniserie waar tom hardy echt in schitterd.
Nee, doet het ook voor mij niet echt helemaal.
De uitwerking is op z'n zachtst gezegd origineel wat voor Refn pleit en die Hardy (nooit van gehoord) is werkelijk geniaal in de hoofdrol.
Maar verder interesseerde me het maar erg weinig. Het is eventjes leuk om te zien wat voor een idioot het is, maar dat gaat na een tijdje wel vervelen en er gebeurt nauwelijks meer iets anders.
Een paar losstaande scenes zijn absoluut de moeite waard, als geheel is het niet echt heel goed gelukt.
Baswazz
Deze film heb ik al een paar keer laten liggen.
De cover is niet zo uitnodigend naar mijn mening.
Na de trailer toch een keertje bekeken te hebben dacht ik maar een keer kijken.
Er zijn zoals velen ook al zeggen veel negatieve reacties over en dat komt de score niet ten goede.
Het is een type film waarvan je moet houden. Niet echt hollywood om het zo maar even te noemen.
Hardy zet een erg sterke rol neer, spannend en onvoorspelbaar.
Een film die zeker het kijken waard is maar je moet er van houden.
mayhemblik
Mag ik je Pusher 2 aanraden?
Dat vond ik de beste van de trilogie.
En Bleeder, absoluut doen, al was het maar voor het geniale begin in de videotheek!!
Maykel_vM
Een film waar ik van hou. Niet helemaal perfect, maar toch lekker voor de domme geest.
Type van Bronson is wel heerlijk uitgewerkt, beetje erg makkelijk alleen. Echter, probeer eens de creativiteit te zoeken.
B_B
- 1969 berichten
Geweldig personage om een film over te maken.
Hoe Tom Hardy dit personage vertolkt is ook veruit het boeiendste uit de film. Hij slaat soms volledig door maar is vooral in de tussenstukjes erg charismatisch. Accent is ook erg leuk om te horen. Hiernaast is er ook veel aandacht besteed aan de look van de film welke erg eigen is. Timing is naadloos, en wachten op het volgende boeiende shot duurt nooit lang.
Dat de film volzit met verwijzingen naar Clockwork Orange van Kubrick is wel duidelijk maar echt veel gelijkenissen - behalve het gekkenhuis en de muziek - zie ik niet.
Wat ik jammer vind is dat de film na een tijdje nogal voortsleept. We zijn dan in de zoveelste gevangenis en weer zorgt Bronson voor onrust en weer moet Bronson in bedwang gehouden worden door de bewakers enz. Leuk om te zien hoor, maar erg lang boeien doet het helaas niet.
Kleine 3.5*
L0sT_R3B3L
Zien jullie dat dan niet?? dat is toch geniaal????
(Ik doel hier natuurlijk op de vele slechte reacties)
Nee wat is daar geniaal aan dan ?
jantje.vlaam
Wat een draak van een film. Dat ik me daar doorheen heb kunnen worstelen zonder hem eerder af te zetten. Het personage weet mij niet te boeien. Alle bijrollen hebben het verhaal ook niets extra's gegeven.
Laat deze film maar links liggen.
Wat bedoel je nou?
Film is in de verste verte niet weggelegd voor de domme geest. Goed hoef je hem niet te vinden, maar beargumenteer dat dan op de juiste manier en gebruik geen drogreden die je ook voor de eerste de beste Ernest-vehikel kan gebruiken, of 'n Verbaan-Green-Sandlertje (mijn persoonlijke haat-top 3).
Makkelijk? Waar háál je het vandaan
Wat versta jij onder makkelijk? Makkelijk als in een Porky's avontuur?
En vervolgens spreek je jezelf tegen door de creativiteit te prijzen?
Je reactie slaat kant noch wal.
mayhemblik
Nee wat is daar geniaal aan dan ?
Als je dat niet ziet dan zie je het ook niet, het eeuwige ''smaken verschillen''.
Enig idee of hier een NL dvd/blu ray van te verwachten is op korte termijn?

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime