• 9.375.988 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Tom Hardy, Amanda Burton en Matt King

Plot Bronson

"The Man. The Myth. The Celebrity."

Portret van Engelands meest beruchte en gewelddadige crimineel, Charles Bronson. Een man die 34 jaar van zijn leven in de gevangenis doorbracht, waarvan 28 jaar in eenzame opsluiting. Geboren als Michael Peterson, was zijn ambitie simpelweg beroemd te worden. Maar met de weinige kansen die hem geboden werden, was de onderwereld een aantrekkelijk platform voor zijn explosieve karakter, waarbinnen hij een maniakaal alter ego creëerde.

Michael Peterson / Charles Bronson

Paul Daniels

Charlie's Mum

Charlie's Dad

Andy Love / Friendly Screw

avatar van paul83

paul83

chantal29 schreef:

wat een waardeloze film is dit het enige licht puntje in de film is het nummer van de pet shop boys ik heb hem niet afgekeken

Mis je ook al een shift, punt en komma knop op je toetsenbord?

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

antropofaag schreef:

Kan iemand mij misschien vertellen wat de naam is van het nummer dat te horen was tijdens de aftiteling (synthesizer track).

Thx

Die zal je hier tussen moeten kunnen vinden; Soundtrack Bronson (2009)

avatar van usr14112

usr14112

Vreemde film. Geeft een verknipte blik op het gestoorde leven van deze psychopaat. De film is geen hard gevangenisdrama of een actiefilm. Ik weet eigenlijk niet hoe ik deze film moet omschrijven. Wat ik wel weet is dat ik er niet kapot van was. Eigenlijk best saai en ik kon op het einde met moeite mijn ogen open houden. Er is ook niet zoveel te vertellen misschien. Een psychopaat die alleen maar wil vechten. Meer is het niet.

avatar van Samio

Samio

die theatrale manier van verhaal vertellen is walgelijk.

kon de film na 20 min. niet meer verdragen al deed ik mijn best.

ga me niet vertellen dat ik niet kan oordelen als ik de film niet helemeaal heb gezien. Als je een fiml uitzet omdat ie zo slecht is dan mag je oordelen!!

WALGELIJK!!

avatar van Jermain23

Jermain23

Wat een schijt film, Dacht dat ik dit een beetje kon vergelijken met een film als Chopper Read maar fuck wat een rare film. Heb de film uitgezet naar 20 min kijken.

avatar van 606

Ontzettend druk en van hak op de tak.

Acteerwerk was erg goed

2,5 ster

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Wat een kut film net een toneelstuk dat word opgevoerd

avatar van Knardo

Knardo

Vond het een wazige film.

Wel heel goed geacteerd door de hoofdpersoon, maar kwam er niet echt in, vooral dat hele toneelstuk-gedoe was bagger...

avatar van Sergio

Sergio

Het is een waar feit dat Bronson/Peterson nog nooit iemand vermoord of dodelijk verwond heeft. Tom Hardy speelt een fantastische hoofdrol.

Op één of andere manier is de film lastig om te beoordelen want er wordt te weinig aandacht besteedt aan de persoon Peterson zelf.

Het is nu vooral het geweld dat de kijker moet boeien en dat werkt niet.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Sergio schreef:

Waarom wordt er dan iemand in de film vermoord door zijn toedoen?

Hele vreemde film verder, met een interessant uitgangspunt. De manier waarom de film verloopt maakt het totaalplaatje niet beter. Ondanks er een fantastische acteerprestatie wordt neergezet, kon de film niet blijven boeien. Na een uur had ik het wel gezien en heb ik de film afgezet. Toch nog 2* voor de acteerprestatie.

avatar van Legan

Legan

Mijn vierde van Nicolas Winding Refn (na eerder de Pusher trilogie) en hoewel het van al zijn films de laagste score heeft op MM, is het juist zijn beste tot nu toe.

De Clockwork Orange benadering werkt meer dan uitstekend, hoewel soms iets te onevenwichtig en tv-filmachtig. Erg leuk vermaak met een kunstzinnig randje zonder pretentieus te worden.

Helaas voorbij voor ik er erg in had.

avatar van tal1b

tal1b

niet veel aan, vervelende muziek, slechte vecht scenes. Vond het wat iritant dat er weer iedere keer een gevangenis bewaarder de pieneut was. Hoe stom kan je zijn

avatar van paul83

paul83

tal1b schreef:

Neem aan dat je het einde hebt gezien? Daar wordt verteld in hoeveel gevangenissen de man heeft gezeten. Niet stom, maar Bronson was gewoon redelijk kien in het uitlokken van een bepaalde situatie.

avatar van Sergio

Sergio

tal1b schreef:

Het is wel de waarheid dat juist de gijzelingen en het vele geweld tegen gevangenispersoneel de oorzaak was dat hij veel tijd doorbracht in de isoleercel.

De man is extreem gewelddadig en daardoor een gevaar voor de maatschappij.

avatar van tal1b

tal1b

jawel, begrijp ik wel, maar protocollen zouden hiervoor moeten zijn.

- deur open doen, met z'n 5en binnen stormen en erop los slaan lijkt me niet echt doordacht.

Of na de zoveelste geweldadige en agressieve houding, iemand van de bibliotheek in z'n cel een boekje aanprijzen, sorry, maar dan vraag je erom (bij bronson)!

en het zal wel waargebeurd zijn, kan alleen niet indenken dat dit keer op keer moet gebeuren bij zo'n iemand.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

op waarheid gebaseerd : wat een mafkees !!! aparte, harde film met stukken theater tussendoor. Hardy acteert goed : lijkt wel of hij ieder moment door het lint kan gaan. verwacht geen 13 in 1 dozijn film.

avatar van james_cameron

Bizarre, surrealistische film die eigenlijk weinig te vertellen heeft. Net als de hoofdpersoon lijkt de film geen ambitie te hebben. Fraai in elkaar gezet, met een aparte production design en een doeltreffend gebruik van muziek, maar het deed me uiteindelijk niet veel. Hardy is voortreffelijk in de hoofdrol, dat wel.

avatar van arie-lex

arie-lex

ik ga hem ontdanks de slechte beoordeling toch kijken

avatar van Jic

Jic

leuk bedacht slecht in elkaar geknoeit

avatar van Dantenious

Dantenious

Wat een film, had er veel van verwacht. Het begon goed maar werd als maar slechter dat ik het niet eens meer heb afgekeken. Dit doe ik normaal nooit maar ik kon de aandacht er niet bij houden. Werd me echt te wazig en te saai. Jammer.

Er is wel 1 ding aan de acteur ligt het niet, hij deed het goed.

avatar van arie-lex

arie-lex

Ik had niet de behoefte om de film na een half uur uit te zetten en vond het totaal geen slechte film had hem wel wat harder verwacht ik denk dat ze de film heel wat zieker en de actie heel wat harder hadden kunnen neer zetten.

avatar van schaper

schaper

Jammerre van deze film is dat de hoofdpersonage niet uitgediept werd. De veldslagen in de gevangenis geloofde ik op slot wel. Had een vele malen interresantere film op kunnen leveren.

2,5 ster

avatar van hansbreda

hansbreda

Heerlijk absurde film met zo nu en dan fantastische humor.

avatar van dijkieR

dijkieR

Doet me een beetje denken aan chopper,als ik het zo lees.

Ik ga maar is een poging wagen vandaag.

we shall see !!!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Wauw, wat een film, een zeer hoog Clovkwork orange gehalte en net als bij die film heb ik gelachen, me kwaad gemaakt, medelijden gevoeld en gehuiverd.

Briljante film muziek en wat een acteerwerk, dat loopje van hem halverwege de film, hilarisch!!

Eén ding vraag ik me wel af, welke bewaarder heeft het lef gehad om hem iedere keer weer kaal te scheren, hijzelf kreeg vast geen mesje.

P.s. Ik kan me overigens wel voorstellen dat mensen deze film niks vinden, maar ik ging er echt van uit mijn dak.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Onconventionele film, maar daarom nog niet echt een goede film.

Waargebeurde verhalen over misdadigers kunnen er altijd in bij mij, en tot op zekere hoogte was deze ook genietbaar. Het grote probleem is echter dat ik nooit voeling kreeg met het hoofdpersonage zodat het me eigenlijk koud liet wat er allemaal met hem gebeurde. De toneelopvoering tussenin vond ik ook nogal overbodig. Het moet ook niet altijd rechttoe rechtaan zijn, maar in dit geval had ik het liever wel gezien. Nu lijkt het teveel op een geforceerde "ik wil iets anders laten zien" film. Over het personage zelf kom je ook al niet veel te weten, zoals zijn motieven, zijn doelen, misschien had hij er gewoon geen, dat kan ook.

Al bij al een film waar ik meer had van verwacht.

avatar van Nickyvandrie

Nickyvandrie

Samio schreef:

die theatrale manier van verhaal vertellen is walgelijk.

kon de film na 20 min. niet meer verdragen al deed ik mijn best.

WALGELIJK!!

100% mee eens, wat een kut film.

avatar van erik1677

erik1677

zwaar vervelende film, opzich heeft de hoofdrolspeler wel wat, maar de film is verder super waardeloos.

Net wat hier boven al ergens staat, he is net of je naar en toneelstuk kijkt, en darvoor ga ik wel na het theater.

hadt graag meer wilen zien van bronson zn beweegredenen.

Het is nu meer een grote opstappeling van krankzinnigheid.

En hierboven las ik al vergelijkingen met the clockword orange en fear and loathing in las vegas, maar ben het daar eigenlijk niet mee eens.

die films zijn gewoon cinnema-hoogstandjes van jewelste, en dit is gewoon een rommltje

avatar van Diego23

Diego23

usr14112 schreef:

Ben ik het mee eens, al vond ik de hoofdacteur wel aardig acteren.

avatar van Baldur

Baldur

Apart filmpje zeg. Originele benadering met een dosis zwarte humor en het nodige geweld... Laat prima zien hoe (on)voorspelbaar Bronson was, ja best goed dit.