Gekijôban Poketto Monsutâ: Myûtsû no Gyakushû (1998)
Genre: Animatie / Avontuur
Speelduur: 85 minuten (Japanse versie) / 75 minuten (Amerikaanse versie)
Alternatieve titel: Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back
Japan
Geregisseerd door: Kunihiko Yuyama
Met onder meer: Rica Matsumoto, Mayumi Iizuka en Yuji Ueda
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 20 april 2000
Plot Gekijôban Poketto Monsutâ: Myûtsû no Gyakushû
"The Pokémon match of all time is here."
Een groep wetenschappers slagen er in om een nieuwe Pokémon te creëren aan de hand van DNA van een uiterst zeldzame Pokémon genaamd Mew. De wetenschappers kunnen hem echter niet onder controle houden en Mewtwo breekt vrij... Het is aan Ash, Pikachu en hun vrienden om Mewtwo te stoppen.
Satoshi (stemrol)
Nyarth (stemrol)
Joy (stemrol)
Junsar (stemrol)
Wolfenstein
Vandaag uitgezonden op Jetix, en ik moet zeggen dat ik dit toch de beste Pokemonfilm blijf vinden.
OlafK
Ik heb deze film gezien tot hij in de bioscoop draaide. Toen al vond ik m bagger.
wwelover
Vond de serie vroeger leuk, maar de film vond ik maar niks. Vind het echt jammer dat ze al die films zijn gaan doen.
Het zou me niet eens verbazen dat binnen nu en 5 jaar een 'echte' pokémon film komt.
SouthParkFan
hij was laatst bij jetix. de hele vakantie van die domme films erop. onzin
film_kaza
Ash kan ook niet dood. Zelfs al komt er een 10.00 kilo paar aan stenen recht op z'n rug van kilometers hoog, hij heeft een klein schrammetje. Tja zo kan pokemon geen spanning creeren
BlackskullB
Aan het einde zijn ze alles vergeten alsof het nooit gebeurd is. Best mooi einde. Helaas verpest het vervolg met Mewtwo Returns heet weer....
Als je meer had opgelet had je kunnen weten dat Mewtwo hun geheugens had gewist.
film_kaza
Weet ik, maar als nog had het beter gekund door bvb geen Mewtwo in de lucht te zien. Maar letterlijk: 0 gedachtens aan hun.
Jessica.
Ik vond dit een leuke film. Heb hem een paar keer gezien en heb er van kunnen genieten.
Kevin13
vroeger altijd een superfilm gevonden. Al een tijdje geleden dat ik hem nog is heb bekeken. Was volgens mij ook de 'ergste' pokemon film aangezien er mensen in dood gingen.
renspwn
voor een pokemon film heel leuk, vroeger vond ik het helemaal geweldig, maar nu, dikke bagger
en tegenwoordig, met al die nieuwe pokemon, ik hou het niet meer bij
bennerd
en tegenwoordig, met al die nieuwe pokemon, ik hou het niet meer bij
Dat maakt deze film leuker: hier is het nog lekker eenvoudig, vanuit de tijd dat er maar 150 digitaal vervormde poedels bestonden. Lang geleden dat ik dit nog eens opgezet heb, maar het blijft toch lekker sentimenteel. (Ik ben dan ook zo extreem oud he
tommykonijn
Beetje matige Pokémon film. Ik ben nooit echt een grote fan van de films geweest en ik weet wel bijna zeker dat ik dat ook nooit ga worden, sommige afleveringen gezien toen ik 8 jaar was, vond het destijds wel aardig maar zat niet elke minuut te popelen op zo'n aflevering. Gewoon een matige film dit, niet echt heel speciaal of zelfs goed maar je moet het beoordelen op een kinderfilm.
John Candy
Dit is toch een geweldig jeugdsentiment, ik ben ook absoluut geen fan van Pokémon maar mijn kinderen hebben er erg van genoten, en ik zelf vond het nou ook niet echt een vreselijke film, vermakelijk voor met je kinderen te kijken dus.
gijs10
ik vind het een van de leukste films
nu nog steeds ik vind pikachu's vakantie heel leuk
en ik ben een pokemon fan
ik ben heel erg fan van charizard.
Maarten||
Vroeger vond ik dit echt helemaal het einde, maar dat was natuurlijk iets toen ik een klein kind was. Ik herinner me dat nog de eerste 150 pokémons mij nogal boeiden, maar toen er steeds meer kwamen, was mijn interesse niet meer gevestigd op deze beesten, wat ook voor vele anderen ook gelde.
funland
kijken mensen boven de 12 hier eigenlijk naar? zoja.. hier is de boodschap:
POKEMON NERD
Phoebe318
Dan ben ik toch een nerd
Als klein kind vond ik deze film echt fantastisch!
Deze staat nog steeds in de kast, naast Pokemon 2
Heb ze al een aantal jaren niet meer gezien, maar ik vind ze leuk blijven.
chevy93
kijken mensen boven de 12 hier eigenlijk naar? zoja.. hier is de boodschap:
POKEMON NERD
Dus jij hebt hem niet gezien? en toch een 0,5?
Volgens mij horen mensen zoals jij hier niet thuis
chevy93
Ik weet nog goed dat ik als kind heb lopen janken, op het einde. Vind deze film goed geslaagd. Dit was de tijd dat pokemon nog normaal was en toen er nog maar 150 waren!
4,0*, omdat de film, voor de doelgroep waar hij voor gemaakt is, zeer goed geslaagd is!
kimberlyVD
In de beginjaren van Pokémon was ik hier echt gek van, ik was een jaar of 9 denk ik. Dus eigenlijk is dit pure nostalgie.
Jammer dat sinds de hype weg is, ze er een puinhoop van hebbe gemaakt. Ik bedoel, vroeger waren het 150 pokémon en de 'kenners' kende gewoon elke pokémon en zijn eigenschappen. Ondertussen zijn er schat ik zo'n 2000 pokémon en is de magie er dus vanaf.
Maar om het nu over deze film te hebben; ach, voor de liefhebbers (waarschijnlijk kinderen) zal dit wel leuk zijn, voor mezelf is het pure nostalgie. Het is eigenlijk ook al veel te lang geleden dat ik deze heb gezien dus weet ik er nog bitter weinig van. Daarom geef ik nu ook geen score.
JigSaw_Doll
Enigste wat ik leuk vond aan Pokémon de film en series zijn gwn de coole pokémon's in actie zien
De rest kon me ni veel schelen of het slecht was of niet
Lupe_of_Silver
Ik vind dit niet de beste film van pokemon maar zeker ook niet de slechtste. Het verhaal zit goed inelkaar en is goed te begrijpen voor kinderen. Eigenlijk vond ik de eerste 5 films het beste de rest vind ik eigenlijk een stuk minder.
De serie boeit me ook al jaren niet meer.. het zal de leeftijd wel zijn.

Gekijôban Poketto Monsutâ Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu

Gekijôban Poketto Monsutâ Maboroshi no Pokemon Rugia Bakutan
1999

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

The Prince of Egypt
Animatie / Avontuur, 1998
clonewraakpokémoncloninggebaseerd op videogamecreatorsearch for meaning researcherresearch laboratoryadult as a childanimegenetically modified organismgenetic experiment pokémon