• 9.373.522 stemmen

Gekijôban Poketto Monsutâ: Myûtsû no Gyakushû (1998)

Animatie / Avontuur | 85 minuten (Japanse versie) / 75 minuten (Amerikaanse versie)

Genre: Animatie / Avontuur

Speelduur: 85 minuten (Japanse versie) / 75 minuten (Amerikaanse versie)

Alternatieve titel: Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kunihiko Yuyama

Met onder meer: Rica Matsumoto, Mayumi Iizuka en Yuji Ueda

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 20 april 2000

Plot Gekijôban Poketto Monsutâ: Myûtsû no Gyakushû

"The Pokémon match of all time is here."

Een groep wetenschappers slagen er in om een nieuwe Pokémon te creëren aan de hand van DNA van een uiterst zeldzame Pokémon genaamd Mew. De wetenschappers kunnen hem echter niet onder controle houden en Mewtwo breekt vrij... Het is aan Ash, Pikachu en hun vrienden om Mewtwo te stoppen.

Satoshi (stemrol)

Joy (stemrol)

Junsar (stemrol)

avatar van Anakin01

Anakin01

Ik snap niet waarom deze best wel goede film zo laag staat, ik vind het gewoon prachtig hoe ze het allemaal gedaan hebben. Oké, het verhaal is inderdaad niet het beste dat er bestaat, maar ik heb er me zeker mee vermaakt!!

***

avatar van BlueSword

BlueSword

het ligt ook aan de leeftijds verschil denk ik.

ik zelf toen ik hem vroeger in de bios zag vond ik hem geweldig, want ik vond pokemon helemaal te gek.

als ik hem nu kijk (wat ik dus nooit meer zal doen) vind ik hem geen bal aan.

ik geef het een 1.5*

avatar van die Lange

die Lange

Harmen.. schreef:

Dat deze film een aantal weken op 1 heeft gestaan in de bios hoeft niet te zeggen dat de film goed is.

nee, maar het wil wel zeggen dat het zowiezo geen flop is, en dus niet in de flop 100 thuis hoort

avatar van Harmen..

Harmen..

Jah, ok daar heb je wel gelijk in. Maar het zijn vooral jongere kinderen die naar deze film kijken en die vinden een film als deze al vrij snel goed...

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

een kinderfilm vind ik niet in een top 100 flop horen eerlijk gezegd

avatar van BlueSword

BlueSword

de meeste die hier gestemd hebben zijn volgens mij al een stuk ouder...

ik geef de film dus een 1,5 maar als toen ik hem in de bios zag jaren terug had ik hem zo een 4 gegeven.

avatar van Prissie

Prissie

Toen ik hem in 2000 zag (toen was ik vijf)toen vond ik hem geweldig.Natuurlijk nu ben 10 en ik vind hem niet meer leuk.Maar ik heb hem nooit meer gekeken en toen gaf ik de film zeker een 4,5 daarom geef ik dat nu ook

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond de film eerst wel leuk, maar dat was lang geleden.

ik geef de film maar een 2,5

sinterklaas

Man wat moet je toch met pokemon het is gewoon allemaal kut met peren, Iedereen weet dat die kloterige ass ketchup van iedereen wint.

alsof pokemon de belangrijkste is op de wereld voor die kids walgelijk gewoon om naar zo'n zielig macho ventje te kijken die met die mutant picachu iedereen verslaat.

Het roeleerde op jet ix maar wat is er nou zo bijzonder aan. Vroeger was Fox Kids veel leuker toen kwam er ook eens wat anders dan die eeuwige pokemon en beugelbekkie.

FUCK POKEMON!

sorry hoor moest er effe uit

Hij zit in de flop 100 Nu nog al die andere pokemons en we zijn weer tevree

avatar van Materny

Materny

Niet zo negatief mensen.

Kleine kinderen vinden dit spul geweldig, dat jullie daar anders over denken is vanzelfsprekend.

Jullie zijn namelijk vandaag helaas niet de doelgroep, als dat wel zo was dan was er wel zeker enigzins dood & verderf geweest in deze film.

Toch blijf ik hierbij niet objectief, en geef ik hem 2.5* voor redelijke amusementswaarde.

6 jaar terug zou ik waarschijnlijk een 4* hebben gegeven.

avatar van The One Ring

The One Ring

Materny schreef:

6 jaar terug zou ik waarschijnlijk een 4* hebben gegeven.

Heb ik ook zo gedaan

Voor kleine kinderen heb ik veel betere programma's

voor Ass Ketchup DEZE

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

Flop 100 verdient ie nu ook weer niet.

avatar van Raz

Raz

Om deze film heb ik lopen huilen.

hoe haalde ik het in me hoofd.

ik was 13 en volwassen genoeg om niet om deze film te huilen wanneer ash, pikachu (ofzo) verliet.

toch zo ging die toch?

om maar ff diep in mijn geheugen gegraven te hebben.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Toen ik Pokemon-addict was heb ik deze in de bioscoop gezien en ik vond em toen tegenvallen.

Nou dat wil wel wat zeggen als 9/10-jarige!

avatar van Miyamoto

Miyamoto

kutfilm, verder wil ik er geen woorden aan vuil maken 0,5*

avatar van kiriyama

kiriyama

Slecht met een hoofdletter. Bagger, kut, saai, dom, vervelend, irritant, misselijkmakend en meer.

Ach je moet ervan houden.

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

Dit was echt een klotefilm!

Een 0,5

avatar van lesley17

lesley17

destijds vond ik hem al kut

avatar van mikey

mikey

POKEMON SUBLIMINAL SHOCK EPISODE (97) aka Pocket Monsters. This is it! The infamous banned Japanese cartoon that made international headlines after it sent hundreds of little nippers into convulsions and straight to the hospital! Now's your chance to experiment on yourself with super high tech animation embedded with potent subliminals scientifically engineered to cause sensory overload in tiny tot brains! Just the thing for your nephew's next birthday party or as a surprise gift for that little brat across the street! Warning: All kidding aside, watch at your own risk. Shocking Videos will not be held responsible if you or your loved ones start "doing the fish" after viewing this thing!

Wat ik nou weer vond deze video is te koop!!!

kon er ergens ook wel weer om lachen

avatar van lowhusky

lowhusky

Zielige film. Mewtwo had gewoon weg moeten blijven na pokemon the first movie. Verder geen humor, geen verhaal...1 ster voor de moeite

avatar van nuzjan

nuzjan

ik vind het wel een leuke film

avatar van The One Ring

The One Ring

Hmm, ik had blijkbaar nog niet op deze film gestemd. Mensen die de andere Pokémonfilms slecht vinden: deze is tien keer erger! Zoveel kan ik me er niet van herinneren, maar ik herinner me wel een moment waarop zo'n badguy een gasbrander laat vallen op gewone ondergrond, waarna toch een heel gebouw ontploft. Zeer slecht allemaal dus.

Ook vreemd, dit vervolg op de eerste Pokémonfilm is blijkbaar een jaar ouder dan deel 1. Dat moet hier haast een fout zijn, want hoe slecht de film ook is, het volgt wel het verhaal van deel 1 correct op, dacht ik.

avatar van Max99

Max99

sinterklaas schreef:

Voor kleine kinderen heb ik veel betere programma's

voor Ass Ketchup DEZE

Hahaha net of je een tekenfiguur kan doden.

avatar van RJR

RJR

In een ver, ver verleden vond ik deze film heel erg goed.

ik ben alleen bang dat als ik hem nu weer kijk ik hem niks vind...

Daarom maar het cijfer dat ik zou geven zo'n vijf, zes jaar geleden 3, 5*

avatar van Kisje

Kisje

Een paar jaar geleden vond'k hem geweldig, natuurlijk ik was een kind ! Wie kijkt er dan niet naar zo'n films.. Pokémon was een hype in die tijd.. Toch, maar een

2.5 *

avatar van film_kaza

film_kaza

In pokemon gaat nooit iemand dood, echt zielig. De verhaaltjes vond ik leuk maar nu haat ik pokemon vreselijk! Van deze film bakken ze ook niks.

0,5

avatar van D-K

D-K

geweldig, zag hem laatst weer (had hem op video) en deed me gelijk weer denken aan vroeger

avatar van JurassicPark

JurassicPark

bij ons gingen ze auto's in de brand steken dat waren kinderen van 9 en 10 en die dachten dat ze pokemons waren .