Gekijôban Poketto Monsutâ: Myûtsû no Gyakushû (1998)
Genre: Animatie / Avontuur
Speelduur: 85 minuten (Japanse versie) / 75 minuten (Amerikaanse versie)
Alternatieve titel: Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back
Japan
Geregisseerd door: Kunihiko Yuyama
Met onder meer: Rica Matsumoto, Mayumi Iizuka en Yuji Ueda
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 20 april 2000
Plot Gekijôban Poketto Monsutâ: Myûtsû no Gyakushû
"The Pokémon match of all time is here."
Een groep wetenschappers slagen er in om een nieuwe Pokémon te creëren aan de hand van DNA van een uiterst zeldzame Pokémon genaamd Mew. De wetenschappers kunnen hem echter niet onder controle houden en Mewtwo breekt vrij... Het is aan Ash, Pikachu en hun vrienden om Mewtwo te stoppen.
Satoshi (stemrol)
Nyarth (stemrol)
Joy (stemrol)
Junsar (stemrol)
Anakin01
Ik snap niet waarom deze best wel goede film zo laag staat, ik vind het gewoon prachtig hoe ze het allemaal gedaan hebben. Oké, het verhaal is inderdaad niet het beste dat er bestaat, maar ik heb er me zeker mee vermaakt!!
***
BlueSword
het ligt ook aan de leeftijds verschil denk ik.
ik zelf toen ik hem vroeger in de bios zag vond ik hem geweldig, want ik vond pokemon helemaal te gek.
als ik hem nu kijk (wat ik dus nooit meer zal doen) vind ik hem geen bal aan.
ik geef het een 1.5*
die Lange
Dat deze film een aantal weken op 1 heeft gestaan in de bios hoeft niet te zeggen dat de film goed is.
nee, maar het wil wel zeggen dat het zowiezo geen flop is, en dus niet in de flop 100 thuis hoort
Harmen..
Jah, ok daar heb je wel gelijk in. Maar het zijn vooral jongere kinderen die naar deze film kijken en die vinden een film als deze al vrij snel goed...
MJ_DA_MAN
een kinderfilm vind ik niet in een top 100 flop horen eerlijk gezegd
BlueSword
de meeste die hier gestemd hebben zijn volgens mij al een stuk ouder...
ik geef de film dus een 1,5 maar als toen ik hem in de bios zag jaren terug had ik hem zo een 4 gegeven.
Prissie
Toen ik hem in 2000 zag (toen was ik vijf)toen vond ik hem geweldig.Natuurlijk nu ben 10 en ik vind hem niet meer leuk.Maar ik heb hem nooit meer gekeken en toen gaf ik de film zeker een 4,5 daarom geef ik dat nu ook
film_kaza
ik vond de film eerst wel leuk, maar dat was lang geleden.
ik geef de film maar een 2,5
sinterklaas
Man wat moet je toch met pokemon het is gewoon allemaal kut met peren, Iedereen weet dat die kloterige ass ketchup van iedereen wint.
alsof pokemon de belangrijkste is op de wereld voor die kids walgelijk gewoon om naar zo'n zielig macho ventje te kijken die met die mutant picachu iedereen verslaat.
Het roeleerde op jet ix maar wat is er nou zo bijzonder aan. Vroeger was Fox Kids veel leuker toen kwam er ook eens wat anders dan die eeuwige pokemon en beugelbekkie.
FUCK POKEMON!
sorry hoor moest er effe uit
Hij zit in de flop 100
Nu nog al die andere pokemons en we zijn weer tevree
Materny
Niet zo negatief mensen.
Kleine kinderen vinden dit spul geweldig, dat jullie daar anders over denken is vanzelfsprekend.
Jullie zijn namelijk vandaag helaas niet de doelgroep, als dat wel zo was dan was er wel zeker enigzins dood & verderf geweest in deze film.
Toch blijf ik hierbij niet objectief, en geef ik hem 2.5* voor redelijke amusementswaarde.
6 jaar terug zou ik waarschijnlijk een 4* hebben gegeven.
The One Ring
6 jaar terug zou ik waarschijnlijk een 4* hebben gegeven.
Heb ik ook zo gedaan
sinterklaas
Voor kleine kinderen heb ik veel betere programma's
voor Ass Ketchup DEZE
Raz
Om deze film heb ik lopen huilen.
hoe haalde ik het in me hoofd.
ik was 13 en volwassen genoeg om niet om deze film te huilen wanneer ash, pikachu (ofzo) verliet.
toch zo ging die toch?
om maar ff diep in mijn geheugen gegraven te hebben.
us_raider
- 2034 berichten
Toen ik Pokemon-addict was heb ik deze in de bioscoop gezien en ik vond em toen tegenvallen.
Nou dat wil wel wat zeggen als 9/10-jarige!
kiriyama
Slecht met een hoofdletter. Bagger, kut, saai, dom, vervelend, irritant, misselijkmakend en meer.
Ach je moet ervan houden.
mikey
POKEMON SUBLIMINAL SHOCK EPISODE (97) aka Pocket Monsters. This is it! The infamous banned Japanese cartoon that made international headlines after it sent hundreds of little nippers into convulsions and straight to the hospital! Now's your chance to experiment on yourself with super high tech animation embedded with potent subliminals scientifically engineered to cause sensory overload in tiny tot brains! Just the thing for your nephew's next birthday party or as a surprise gift for that little brat across the street! Warning: All kidding aside, watch at your own risk. Shocking Videos will not be held responsible if you or your loved ones start "doing the fish" after viewing this thing!
Wat ik nou weer vond
deze video is te koop!!!
kon er ergens ook wel weer om lachen
lowhusky
Zielige film. Mewtwo had gewoon weg moeten blijven na pokemon the first movie. Verder geen humor, geen verhaal...1 ster voor de moeite
The One Ring
Hmm, ik had blijkbaar nog niet op deze film gestemd. Mensen die de andere Pokémonfilms slecht vinden: deze is tien keer erger! Zoveel kan ik me er niet van herinneren, maar ik herinner me wel een moment waarop zo'n badguy een gasbrander laat vallen op gewone ondergrond, waarna toch een heel gebouw ontploft. Zeer slecht allemaal dus.
Ook vreemd, dit vervolg op de eerste Pokémonfilm is blijkbaar een jaar ouder dan deel 1. Dat moet hier haast een fout zijn, want hoe slecht de film ook is, het volgt wel het verhaal van deel 1 correct op, dacht ik.
RJR
In een ver, ver verleden vond ik deze film heel erg goed.
ik ben alleen bang dat als ik hem nu weer kijk ik hem niks vind...
Daarom maar het cijfer dat ik zou geven zo'n vijf, zes jaar geleden 3, 5*
Kisje
Een paar jaar geleden vond'k hem geweldig, natuurlijk ik was een kind
! Wie kijkt er dan niet naar zo'n films.. Pokémon was een hype in die tijd.. Toch, maar een
2.5 *
film_kaza
In pokemon gaat nooit iemand dood, echt zielig. De verhaaltjes vond ik leuk maar nu haat ik pokemon vreselijk! Van deze film bakken ze ook niks.
0,5
D-K
geweldig, zag hem laatst weer (had hem op video) en deed me gelijk weer denken aan vroeger
JurassicPark
bij ons gingen ze auto's in de brand steken dat waren kinderen van 9 en 10 en die dachten dat ze pokemons waren

Gekijôban Poketto Monsutâ Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu

Gekijôban Poketto Monsutâ Maboroshi no Pokemon Rugia Bakutan
1999

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

The Prince of Egypt
Animatie / Avontuur, 1998
clonewraakpokémoncloninggebaseerd op videogamecreatorsearch for meaning researcherresearch laboratoryadult as a childanimegenetically modified organismgenetic experiment pokémon