Dunkirk (2017)
Bekijk via Prime Video
Vandaag om 02:10 uur op Sat 1
Plot Dunkirk
"Survival is Victory"
De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dunkirk (MusicMeter)
Alex
Gibson
French Soldier
Grenadier
Ik zie die naam Saving Private Ryan net iets te vaak voorbij komen hier. Kan iemand me geruststellen? Daar zit ik nu echt niet op te wachten bij Nolan...
Ach het lijkt er in de verste verte niet op. Het wordt vooral gebruikt als vergelijkingsmiddel, omdat SPR het qua personages en verhaal compleet tegenovergesteld aanpakt. En voornamelijk omdat het een film is die iedereen kent en ook een strandmoment kent.
Hij noemt maar willekeurig wat titels. Die film heeft inderdaad op geen enkel vlak raakvlakken met Dunkirk. Lees gewoon de aangevinkte reviews, daar zitten best goede verhalen tussen die de film uitleggen.
John Milton
Zoals ik al zei. Bijna alle oorlogsfilms die ik gezien heb zijn spannender/beter/interessanter. Bijv:
-saving p r
-platoon (topper)
- enemy at the gates
- full m jacket
- Fury
- pearl harbor
- deer hunter
- Appoclypse now etc etc
Kunt ze niet allemaal vergelijken maar heb het gewoon over het boeiende asepect
mjk87 (moderator films)
Bespaar je tijd/geld.
Deze opmerking, en dan eerst een profiel aanmaken en hier enkele reacties plaatsen.
Ja ga je dat getal echt letterlijk nemen ja? ok lol
Dat zeg ik, hoop geschreeuw en geen inhoud bij je berichten. Kan ik niet zoveel mee.
PS: Ik dacht dat deze site de laatste maanden echt rustig was geworden, maar als ik dan weer hier de enorme hoeveelheid berichten lees, haha. Schijnbaar had MM ook behoefte aan een Dunkirk
-saving p r
-platoon (topper)
- enemy at the gates
- full m jacket
- Fury
- pearl harbor
- deer hunter
- Appoclypse now etc etc
Kunt ze niet allemaal vergelijken maar heb het gewoon over het boeiende asepect [/quote]
Geen slechte films (op Pearl Harbor na), maar nogal standaard keuzes. En ik denk dat Dunkirk daar zich wel degelijk mee kan meten. Sterker nog, beter is dan een deel van die lijst. Dat hij dat voor mij is, weet ik nu al. Maar ik denk ook dat hij als zodanig de filmgeschiedenis in zal gaan. [/quote]
Zolang deze maar onder Apocalypse Now blijft
Beste oorlogsfilm ooit...
Mensen, mensen. Zet de quote-tags aub eens goed, dit is zo lastig te lezen
TheManWithNoName
Misschien komt dat omdat dat gewoon een topper is. Tegenwoordig probeert iedereen een soort van alternatieve of intellectuele mening te vormen. Ik ga daar niet in mee. Kijk platoon bijvoorbeeld maar een keer en dan zie je wat een goed verhaal doet i.p.v. dat opnieuw uitvinden van genres en daarmee de plank volledig misslaan!
Maar goed als jullie 2 uur lang willen kijken naar bange Engelsen die niet een keer terugschieten en gered worden door plaatselijke tuinmannen en slagers oke. En waarom stopte de Duitsers met aanvallen op het einde? Een waar was die duikboot heen? En hoezo moet er een persoon uit een zinkend schip zodat hij blijft drijven? HAhaha en Tom Hardy die zonder aandrijving nog een jager neerhaalt. OK top. Maar wel mooie plaatjes dat wel.
John Milton

Hoog tijd om die weer eens te herkijken! Laatste keer is alweer even geleden. Wel een poging gedaan afgelopen jaar, maar toen bleek de wederhelft na een kwartier toch niet in de stemming. Wordt vervolgd.
Maar zelfs als ik deze hoger zou schalen (het is niet ondenkbaar, maar te vroeg om te zeggen), zou dat met respect zijn, en een gedegen onderbouwing. No worries.
TheManWithNoName
excuses voor het verknipte bericht ben een groentje hier
Zwolle84
Die heb ik gezien (en gerated) hoor. Goede film.
- 2034 berichten

Apocalypse Now kijk ik elk jaar, meestal in januari. Intense filmbeleving..
John Milton
Zwolle84, je hoeft je geen zorgen te maken dat hij daarop lijkt.
Nolan heeft er wél naar gekeken om 'inspiratie' op te doen, maar niet veel meer wat mij betreft. Beetje dit:
Lees je in zou ik zeggen. De slag is waargebeurd.
Of gewoon Dunkirk in de zoekbalk van MovieMeter invullen en je ziet dat er in 1958 ook een Dunkirk film is gemaakt die dezelfde aspecten uitlicht.
Lees je in zou ik zeggen. De slag is waargebeurd.
Slag om duinkerke is iid waargebeurd ja.......
Dan weet je toch waarom de keuzes die de film toont gemaakt zijn? Het is niet dat Nolan dit verzonnen heeft.
Zwolle84
Nou vooruit, ik ga hem overmorgen checken. En zal dit topic tot die tijd even links laten liggen uit angst voor spoilers. Ik ben in ieder geval wat gerustgesteld.
Doe dat.
Ik ben erg benieuwd man.
Kijken of ik mijn Big Little Lies kudo's weer overboord kan pissen.
Zwolle84
Ik ook. Maar wel nog steeds met lage verwachtingen, zeker voor Nolan-begrippen. Die übersaaie trailers vreten aan me.
Ik vond de trailers ook saai en zag er weinig bijzonders in. En dat eindresultaat is nu mijn voorlopige beste film van het jaar
Benieuwd naar je oordeel.
artoffiilm
Apocalypse Now kijk ik elk jaar, meestal in januari. Intense filmbeleving..
de documentaire over het maken van apocalyps now is nog intenser en mindblowin
de documentaire over het maken van apocalyps now is nog intenser en mindblowin

Hearts Of Darkness - Trailer - YouTube
Maar heeft martijn011 die niet al gezien dan, als fan?
- 2034 berichten
Benieuwd naar je oordeel.
Ik kijk nooit trailers, tenminste na het zien van de trailer van Inglourious Basterds en daaropvolgend het kijken van de film. Zelden zo'n verschil meegemaakt. Een trailer kan nooit de essentie en sfeer van de film nabootsen. Plus het verklapt soms al het een en ander wat je niet had willen weten.

Hearts Of Darkness - Trailer - YouTube
Maar heeft martijn011 die niet al gezien dan, als fan?
Ik ga er morgen meteen aan beginnen.. deze nooit gezien.
artoffiilm
een goede trailer zorgt ervoor dat je geprikkeld en geteased word om de film te gaan bekijken..
de trailers van deze film deden me hoegenaamd niks en de laatste film die ik van Nolan nog goed vond was de prestige dus ik denk dat ik deze ga skippen
- 2034 berichten
Ik heb geen trailer nodig om te zien of het me gaat bevallen of niet. Ik heb de trailer van deze film ook niet bekeken. Het interesseert me totaal niet. Lees liever het plot, kijk wie de regisseur is of bekijk de cast. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik dan automatisch geen slechte films tegenkom, vaak zat zelfs..
Echt heel raar inderdaad. Trailers horen je inderdaad te prikkelen, maar over het algemeen kan je beter de term misleidend gebruiken. Vorm zelf een mening en wees gezond kritisch van tevoren. Laat niet alles afhangen van een trailer.
Al heb ik van Dunkirk die Imax preview gexien van 6 minuten lang, voorafgaande aan de Star Wars film afgelopen december. Qua sfeer wist ik al precies wat ik kon verwachten.

WOII-film 'Dunkirk' van Christopher Nolan verdwijnt binnenkort van Netflix

Kijktip: WOII-film 'Dunkirk' van Christopher Nolan vandaag te zien op tv