• 9.379.413 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.654)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van yeyo

yeyo

Bo Svenson en co zouden die clown van een Aldo Raine de pan in hakken.

avatar van killer13

killer13

een mix van aktie, komedie en drama zorgt voor een erg vermakkelijke film. vooral de bastards zijn fenomenaal.

avatar van timburton

timburton

Reinbo schreef:

Mogelijk, maar dan moet je maar niet zo'n 'high profile' acteur kiezen. De rest is ook vrijwel onbekend. Al denk ik dat mijn ergernis zich meer toespitst op de discussie die ik met HJS heb. Ik snap gewoon niet waarom de leider van de Bastards een sufferd is. Als dat de bedoeling is, speelt Pitt het best aardig (zeker niet groots), maar ik had het liever anders gezien. Feit blijft dat de Bastards in vrijwel elke scene worden weggespeeld. Enkel de nazi Killer kon me overtuigen.

Ik vond Pitt goed spelen. Waar ik me wel aan stoor is dat hij het grootst op de poster staat, en zijn acteursnaam als eerste komt. Terwijl hij overduidelijk niet de belangrijkste rol heeft in de film. De rest van de cast is trouwens absoluut niet onbekend. Ik herkende velen terug uit Europese cineast, als je voornamelijk Hollywoodfilms ziet, kan ik inderdaad begrijpen dat je amper mensen kende. Zo speelde Laurent in grote Franse films als 'Paris'.

• 2005 stemmen

Ik vond die Til Schweiger ook wel briljant eigenlijk .

... maar niet briljanter dan Hans Landa

avatar van Randall

Randall

Typische Tarantino humor, zalig gewoon. Hans Landa is gewoon geniaal, de Basterds op zich zijn ook zeer geslaagd.

I love it!

Turkeyloverz schreef:

... maar niet briljanter dan Hans Landa

Nee, maar hij mag ook wel eens genoemd worden . Ik vond die Eli Roth en die andere knaap bij nader inzien een beetje matig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Welke andere knaap bedoel je precies?

Turkeyloverz

Utivich bedoelt hij waarschijnlijk. Ik ben het er wel een beetje mee eens. Maar ach, het is geen schande om een beetje tegen te vallen met constant Landa, Aldo Raine en Stiglitz in de buurt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ow hij. Nee, Utivich is qua acteren geen uitblinker.

Maar Stiglitz heeft bijna geen tekst, behalve wanneer hij uitvalt tegen de duitse soldaten in dat keldertje.

Turkeyloverz

Stiglitz' kracht zit m dan ook niet in zijn tekst. Dat hoofd van hem is genoeg. Die kelder scene is trouwens 1 van mijn favoriete scene's ooit, ''say auf wiedersehen to your nazi balls''

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik heb de film nu twee keer gezien en mijn conclusie, dit is een meesterwerk. De acteurs zijn allemaal stuk voor stuk overtuigend, en het is ook eens heerlijk om een film te zien waarin alle talen in kloppen. Het verhaal is simpel en goed te volgen maar dat maakt niet uit, want wat je in deze film ziet heb je nog nooit in een andere film gezien en dat maakt Inglourious Basterds zo goed. Van Christoph Waltz heb ik echt genoten, men want kan die man acteren zeg. Maar Brad Pitt zet echt een meesterlijke prestatie neer als Lt Aldo Raine hij steelt de show in elke scene en daarom vind ik het enige min puntje aan de film dat hij er te weinig in voorkomt.

Maar met deze film is Tarantino is back en hoe.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Vanmiddag bij Free Record shop meegepikt. De speciale editie zag er erg vet uit, maar ik vond hem iets te duur, dus gewoon de 1 disc editie gekocht. Dit wordt mijn eerste Tarantino. Ben benieuwd of zijn stijl mij aanspreekt.

avatar van Bélon

Bélon

Herzien op BluRay en die ziet er prima uit. Tweede kijkbeurt viel niet tegen dus mijn cijfer blijft gewoon staan. Heerlijk al die talen en accenten (ben wel een talenliefhebber) dat geeft de film zeker iets unieks. Heb weer gelachen en genoten van de spanning die in de lange scènes wordt opgebouwd. Het plezier in filmmaken en acteren straalt van de hele film af, wat moet het leuk zijn geweest om in deze film mee te hebben gespeeld.

avatar van Thom1994

Thom1994

Goede, komisch getinte Oorlog-komedie.

Het is wel een vrij trage film, ik had er meer van verwacht.

Toch is hij zeker de moeite waard om te bekijken.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik had zeker rekening gehouden dat deze film een dreiging had kunnen zijn voor mijn top 10,die eer gaat naar Kill Bill.

Ja Inglourious Basterds is een meesterwerk,maar ik vind het toch niet echt een Quentin Tarantino,Waarom ? ja ik kan daar de vinger ook niet echt opleggen, meschien de 2de kijkbeurt wel.De film steek wel prima in elkaar en ik ben ook erg gecharmeerd bij de eerste letters van deze film.De sharme blijft ook aan bij de overige speelduur. De show word overigens bij verreweg gestolen door de heer Christoph Waltz wat zet hij een man neer zeg, ( de rol is ook prima geschreven overigens ) daar in tegen valt Brad Pitt toch wat in het niet.Ik kan deze film helemaal gaan over analyseren maar dat moet ik gewoon niet gaan doen, dus maak ik er maar nu gewoon 3 korte woorden aan vuil en dat zijn. Kijk,plezier,rulex. Dat is de bedoeling van Quentin Tarantino.

2na beste.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Goeie film, echt typisch Tarentino.

De eerste scene vond ik al gelijk zeer sterk. Er werd gewoon 20 mins gepraat en stiekem wist je al waar het naartoe ging. Toch weet hij het 20 mins boeiend te houden.

Alles klopte, acteerwerk was goed en soms natuurlijk wat lekker over the top. Kortom, een leuke goeie Tarentino film waar ik wel van hou

avatar van Black Math

Black Math

Stond al zeer lang op de kijklijst, maar nu pas gezien. Veel over gehoord dat het zo gewelddadig zou zijn, maar dat viel best wel tegen. Okee, er worden mensen gescalpeerd, maar dat viel best wel mee, en daar bovenop werd het ook nog eens gedaan als de slachtoffers al dood waren, so what;s the big deal? Het haalde het in ieder geval niet bij een Koroshiya 1 om maar iets te noemen.

Brad Pitt was wel grappig, heerlijk over the top, zeker toen hij de Italiaan probeerde uit te hangen, maar Christoph Waltz steelt helemaal de show. Jammer was alleen het einde waar zijn karakter ineens erg verbaasd was over de behandeling die hij kreeg. Zijn verontwaardiging paste niet echt bij hoe hij de rest van de film rondliep. De rest was redelijk oninteressant. De scenes waar geen van beide heren inzaten waren ook bijzonder saai. Ik vond The Basterds als groep ook niet echt goed uit de verf komen, daar hadden volgens mij veel meer spectaculaire dingen mee gedaan kunnen worden. Van een troep die door bezet gebied rondloopt als het meest wrede doodseskader viel het wel een beetje tegen. Jammer.

Verrassend was de film overigens niet. Dat Hitler voortijdig het loodje ging leggen zag ik mijlenver aankomen toen aangekondigd werd dat hij ook de film ging bezoeken. Mede omdat de film zo over the top is, zou het eerder een verrassing zijn als hij niet gedood zou worden. Had wat mij betreft spectaculairder gekund. Veel mensen hebben denk ik wel eens fantasieën over wat ze zouden doen als ze Hitler in handen zouden krijgen. Heb je dan een film waarin Hitler gedood wordt plus een wreed doodseskader dat ook ergens rondloopt, wordt ie simpel neergemaaid zonder marteling. Ben ik overigens niet verbaasd over, als de uitschakeling van Hitler moet plaatsvinden in een volle bioscoopzaal terwijl er maar twee Basterds vrij rondlopen, zit een uitgebreide martelscene er nou niet echt in.

Al met al redelijk vermakelijke film, die echter mijn verwachtingen lang niet kan waarmaken.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Leuke oorlogsfilm met ook goede humor erin.

Brad pitt speelt groots in deze film met ook erg leuk accent.

Jammer is dat het op sommige momenten het een beetje insukkelt.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Leuke film en goed verhaal en zeker een goed einde.

Voor de rest mooie cast van acteurs bij elkaar die hun rol practhig spelen.

Zeker een aanrader.

3,5 sterren

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vandaag was weer zo'n dag waarop ik mezelf afvroeg waarom ik nu nog naar school kom, film kijken kan ik immers ook thuis. Gelukkig heb je nog wel eens een leraar met een beetje smaak en kiest hij IB uit, ookal had ik 'm al eens gezien.. was wel de enige in de klas die er van kon genieten.

Vooral weer dat geklaag over 'geen actie', achja Het was gewoon weer genieten van die heerlijke lang uitgerekte scénes met een explosief resultaat, met een perfecte balans tussen actie/humor/verhaal. De Basterds kregen weinig tijd, dat lees ik hier vaak als kritiekpunt, maar bij herziening ben ik er wel blij mee. De lol zou er sneller van af zijn mochten ze een grotere rol innemen in IB.

Ook Brad Pitt vond ik een stuk beter nu, maar niets gaat boven Hans Landa, vreselijk goeie rol van Waltz. Heb al eerder mezelf uitgesproken over IB, dus ga niet alles nog herhalen. Het is me even goed bevallen als de eerste kijkbeurt.

Niets minder dan lof dus voor IB, de 4.5* blijft gewoon staan.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ga toch lekker naar het strand man .

jeroentjuhhhhh schreef:

Niets minder dan lof dus voor IB, de 4.5* blijft gewoon staan.

Kijken jullie films op school jah? Beter man .

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Wij gaan met geschiedenis Der Untergang kijken. Best relaxt, maar deze lijkt me toffer. Al zijn ze uiteraard niet te vergelijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

fappie schreef:

Kijken jullie films op school jah? Beter man .

Einde van 't jaar, alles al gedaan, maar toch moeten de uren vol gemaakt worden Dan gaan we dus maar films kijken.

avatar van Jesse93

Jesse93

En wat voor school is dat dan?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Deden wij ook altijd op school, hoor. Alleen gingen wij dan Grease 2 kijken, of Mr. Bean of Little Britain.

avatar van Kevin13

Kevin13

Iedereen doet dat. Ik zit nu 3 maanden op een andere school en ondertussen hebben we Backdraft, Rambo, The Recruit, 2012 bekeken.

Tonypulp schreef:

Gaaf man . Ik heb een groot gedeelte van Braveheart op school gezien.

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik hou niet van oorlogsfilms, maar ik moest deze zien omdat hij van Tarantino was, ik vond hem niet zo goed, ook al was het een tarantino-film.

**2,5***