Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Mister_Movie
Ik hou niet van oorlogsfilms, maar ik moest deze zien omdat hij van Tarantino was, ik vond hem niet zo goed, ook al was het een tarantino-film.
**2,5***
omdat...
(anders is gewoon stemmen misschien beter)
Kevin13
Hij houdt gewoon niet van oorlogsfilms. Waarschijnlijk is hij fan van Tarantino en daarom dan toch eens bekeken. Maar helaas, oorlogfilms is niets voor hem. Witch-King hoeft dus geen verdere uitleg geven waarom hij maar een 2.5* geeft.
planet_of_death
Hij legt niet uit waarom hij m niet goed vindt. Daar gaat het om.
Kevin13
Oorlogsfilms zijn zijn ding niet. Inglourious Basterds is een oorlogsfilm. Vrij duidelijk me dunkt.
Arnhemmer
Vind IB niet een schoolvoorbeeld van een (pure) oorlogsfilm. Zit verder weinig oorlogsvoering in, behalve psychologische dan
chevy93
Als ik het andersom zeg, slaat het toch ook nergens op:
Ik hou van Tarantinofilms, dus ik geef dit een 5,0*.
Kevin13
Ik hou van Tarantinofilms, dus ik geef dit een 5,0*.
Juist wel. Niet iedereen heeft zin om hier een ellenlange recensie bij te schrijven. Als jij zegt ik hou van Tarantinofilms (5.0*) dan weet ik al genoeg... Moest er nu gezegd worden 'goede film' of 'slechte film' dan ben ik het eens met je.
fappie
- 2005 stemmen
ik zou het overigens vreemder vinden als deze film niet goed zou scoren hier. Ik denk dat de gebeurtenissen aan het einde van de film wel door veel mensen verheerlijkt worden. Behalve door Hitler-lovers.
Dit staat trouwens los van die discussie. Als iemand bij een film zegt: Geweldig. Dan hoeft diegene meestal geen uitleg te geven. Als iemand de film kut vindt, moet dat wel. Van mij hoeft het persoonlijk niet.
planet_of_death
Uiteraard is dat makkelijk uit te leggen. Een positieve reactie geeft voldoening aan de mensen die de film waarderen. Zowel grote reacties als kleine. Een negatieve reactie is meer een doorn in het oog en daarom wil men uitleg.
Nomak
Een film op basis van regisseur of zelfs een heel genre als slecht of goed bestempelen is een ronduit idiote generalisatie...
Maar alle films van een bepaald land als goed of slecht bestempelen is geen idiote generalisatie?
Ik heb het natuurlijk over dit:
Bollywood?
Misschien als ze gratis zouden zijn.
yeyo
Idiote generalisatie
Op vlak van genres geef ik je gelijk, maar de stijl van een bepaalde regisseur kan je toch erg liggen. Ik vind bv heel het oeuvre van Leone uitmuntend. Veralgemeen ik daarom?
planet_of_death
Mijn eerste Tarantino, maar ik denk dat ik al aardig zijn stijl door heb. Wat is is dit toch een bizarre mix van oorlog, humor en drama. Toen de film begon moest ik nog erg wennen aan de dialogen. Deze zijn ietwat lang en vreemd. Na een tijdje kon ik er erg van genieten. Sommige uitsprakenzoals die van de melk zijn ronduit briljant.
De eerste scène is een scène die in veel oorlogfilms zou kunnen voorkomen. Behoorlijk serieus, angstaanjagend en vooral zwaar. Walz speelt een gruwelijk vette rol en is eigenlijk de grootste klootzak van de film. Pitt doet het ook erg leuk als leider van de Bastards. Voor de rest heb ik niets op de andere acteurs aan te merken, maar ze springen er ook niet echt boven uit.
Inglourius Bastards lijkt een bloedserieuze oorlogsfilm te worden, maar dan neemt de film zichzelf in de zeik. Het gevoel van pure ironie is heerlijk. Het geweld spat van het scherm en het bloed vloeit rijkelijk. Het is alsof de regisseur een dikke middelvinger naar de kijker opsteekt. Echt top.
Helaas worden de dialogen, hoe briljant dan ook, soms wat saai en wat te dramatisch. Zo had de scène in het café echt korter gemogen. Gelukkig wordt het afgesloten met een lekkere shootout. Dit spoelt de vieze smaak weg.
Dikke 4 sterren.
leidsehoodie
Verhoogd naar 4,5. Ik heb de film nu voor de zoveelste keer gezien, omdat mijn zus er helemaal loco van is. De film blijft geweldig. De dialogen blijven verrassend, grappig, scherp en interessant. Het verhaal blijft de moeite waard. De Tarantino-foefjes blijven hilarisch.
Arrivederci!
Ik heb het natuurlijk over dit:
Ik vind bv heel het oeuvre van Leone uitmuntend. Veralgemeen ik daarom?
yeyo
Dus jij zou een film die je niet hebt gezien, puur alleen omdat hij van Leone is, een hoge stem kunnen geven?
Ik heb alle films van Leone gezien.
Maar oké, dat heeft niks met je punt te maken. Er is natuurlijk wel een heel verschil tussen een hoge stem geven en met redelijke zekerheid weten dat je een film wel goed gaat vinden. Waarom zou je trouwens ooit een stem geven aan film die je niet gezien hebt?
chevy93
Ik weet niet, maar ik denk dat genoeg mensen het doen
. MIjn punt is met name het beargumenteren bij een film. Dingen zeggen als:
ik hou van Tarantinofilms, dus ook van deze,
ik hou niet van oorlogsfilms, dus ook niet van deze of
goede/slechte film heb je niks aan.
Nomak
Ik snap niet hoe dit als goed of slecht bestempelen is? Ik wil gewoon niet betalen voor Bollywoodfilms. Omdat het over het algemeen mindere films zijn. Ik koop geen films waarvan ik niet 90% zeker ben dat ik het een goede film zou vinden.
Ik hoef trouwens geen verantwoording aan jou af te leggen wat voor soort films ik koop en wat voor soort niet.
Bovendien gaat het hier om een andere soort generalisatie dan die ik aanhaal.
Jessen0wnt
Mijn tweede Tarantino-film. Ik dacht dat het moeilijk was om Reservoir Dogs te overtreffen. Maar Inglourious basterds kent een (bijna) even hoge kwaliteit als Tarantino's eerste film.
Ik heb nog weinig kennis om over al Tarantino's films te praten, maar na twee merk je toch iets op. Hoewel de thema's en onderwerpen en karakters en alles vrij heftig en vol of actie enzovoort zit, merk je daar weinig van in de film. De film is vooral gebaseerd op de ijzersterke dialogen die de film dragen tot wat hij is. Vast wel meer mensen opgevallen, waarschijnlijk ook algemeen bekend behalve bij mij xP
Vrij moeilijk verhaal, vond ik. Duurde even voordat ik echt in het verhaal zat. Als ik het plot van te voren had gelezen, was het denk ik een stuk minder leuk geweest. Blij dat ik ook de trailer niet heb gezien, zulke dingen verklappen altijd de halve film.
Hele goede film, soms de gore die je nodig hebt na een lange scène, soms wat actie, weinig tot geen drama/diepgang in de personen. Dat vond ik ook gelijk het minpunt van de film. Toch een erg goede film, ga ik zeker (ooit) aanschaffen.
4,5 ster!
chevy93
Je hoeft ze toch niet te kopen, maar jij geeft met je oneliner toch duidelijk aan dat je Bollywoodfilms al bij voorbaat slecht vindt. Dit terwijl je er waarschijnlijk maar een handvol of zelfs minder hebt gezien. Het kan dat het je ding niet is, maar je spreekt jezelf wel tegen als je zegt dat je geen volledig genre als goed of slecht mag bestempelen. Ik ben geneigd om je gelijk te geven, maar vertel me eens waarom je niet alle musicals of tienerkomedies slecht kan vinden. Het kan toch zijn dat dat soort films je totaal niet liggen en zelfs ergernis oproepen.
Nomak
Ik wil je niet opjagen ofzo, maar ik begrijp niet hoe het overgrote deel van de films van een bepaald land bizar slecht noemen anders is dan een heel genre slecht noemen.
Dat je je er niet aan wil wagen om wat voor reden dan ook begrijp ik wel. Maar komaan, waarom zou je al bij voorbaat de films uit dat land bizar slecht noemen?
Jammer dat we wat off-topic gaan, maar het kon even niet anders.
chevy93
Laat maar, ik kom er bij jou niet doorheen om je de context te laten begrijpen. Beter stoppen we hiermee, want niemand zit hierop te wachten. Als je toch nieuwsgierig bent, stuur je maar een PM
Jesse93
@Jessen0wnt
Als je Tarantino is opzoekt met google vind je precies hoe hij te werk gaat in zijn films
Jessen0wnt
Ik zal us gaan kijken, vind achtergrond informatie altijd leuk om te lezen/weten. Bedankt voor de tip, na 2 films weet je gewoon al dat deze regisseur met passie en veel zorg aan zijn films werkt, geen doorsnee iemand.
deGVR
Goede film. Vergeleken met Tarantino's andere werk een minder goede film. Ik weet alleen nog steeds niet precies waarom...

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972