• 9.379.535 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.930)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van Reinbo

Hij is ook volledig ongeloofwaardig als leider van een gevaarlijke eenheid. Een domme slapjanus, die ook niet grappig is.

Leland Palmer

Brad Pitt is juist fenomenaal gecast en zet een briljant slechte rol neer. Precies zoals het bedoeld was door Tarantino.

avatar van The Oceanic Six

Vond Pitt ook erg goed in de film passen. En niemand die zo beroerd Italiaans spreekt als hij

Leland Palmer schreef:

Nou, dan is het een regie fout.

Zoals ik al zij een miscasting. Ik vind sowieso alle scenes met de Bastards minder dan de scenes en verhaallijnen zonder. En als ze al in beeld zijn wordt de scene volledig gestolen door anderen: de moedige Duitser (knuppelscene), de slimme Duitser (spelletje) en Landa (Italiaans). Ik vond het sowieso maar een clubje nerds. enkel die Duitse Nazi killer heeft het charisma dat je van een lid van een dergelijke eenheid zou verwachten.

En toch is het een geweldige film.

PS. Ik zit nog na te denken over wie wel de rol van Pitt had moeten spelen. Denk aan Christopher Walken (zoals in True Romance en King of New York: Kil en ongevoelig; beangstigend), maar die is net iets te oud.

Reinbo schreef:

Zoals ik al zij een miscasting.

Zoals ik al zei; fenomenaal gecast.

Aldo Raine is een heel ander karakter dan de andere 'Basterds' of Hans Landa gelukkig. Hij zet zijn rol als hillbilly geweldig neer; die lui zijn dom, praten zo belachelijk plat en die kop van hem maakt het helemaal af. Vind het juist de grap dat hij als één of andere domme idioot de leider van de Basterds is. Hij ís de leider en doet z'n best, maar is gewoon niet al te snugger. Geweldig hoe hij zegt dat hij het beste Italiaans kan spreken, maar gewoon tergend de slechtste is.

- edit - Een Christoper Walken als domme hillbilly zou dus een vreselijke keuze zijn wat mij betreft. Kan zo ook niemand opnoemen die ik evt. wel in de rol had willen zien.

avatar van Reinbo

De keuze voor een domme Hillbilly vind ik dus al een verkeerde. Waarom moeten de Bastards een stelletje sufferts zijn (onder leiding van een sufferd staan? Waarom zouden de Duitsters daar bang voor zijn? Daarbij blijkt het ook helemaal niet uit de Bearjew en de Nazi Killer, wat wel als coole en gevaarlijke personages worden neergezet. En je zal toch moeten toegeven dat ze volledig worden weggespeeld door de Duitsters.....

Nee, ik snap die keuze voor een hillbilly niet en ga er ook niet in mee. Had liever een kille Walken (o.i.d.) als leider van de Bastards gezien. dan had ik de vrees begrepen en had Landa een gelijkwaardig tegenstander gehad. Dan was het ook een hele dikke 5* geworden.

Leland Palmer

Dan wordt dit een wellus nietus verhaaltje vrees ik. Pitt als hillbilly is juist hilarisch en één van de belangrijkste en sterkste elementen uit deze film wat mij betreft. Gewoon een vaag en onwerkelijk karakter in zo'n setting. Prachtig.

Een kille leider had behoorlijk afbreuk gedaan aan de ervaring die ik bij deze film heb. Deze film heeft zo'n karakter als Raine nodig om te slagen in mijn ogen, anders had ik me meer gestoord aan andere elementen en het verloop van het verhaal, die al net zo onwerkelijk en absurd zijn als Raine's aanwezigheid zelf.

avatar van chevy93

chevy93

Volgens mij is het alleen maar, omdat het Brad Pitt is. Als het een onbekende acteur zou zijn, zou er minder geklaag zijn.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Niet gek natuurlijk: bij een gezicht dat je al kent zie je een stuk sneller dat 'ie een typetje doet dan bij iemand die volstrekt onbekend is.

chevy93 schreef:

Mogelijk, maar dan moet je maar niet zo'n 'high profile' acteur kiezen. De rest is ook vrijwel onbekend. Al denk ik dat mijn ergernis zich meer toespitst op de discussie die ik met HJS heb. Ik snap gewoon niet waarom de leider van de Bastards een sufferd is. Als dat de bedoeling is, speelt Pitt het best aardig (zeker niet groots), maar ik had het liever anders gezien. Feit blijft dat de Bastards in vrijwel elke scene worden weggespeeld. Enkel de nazi Killer kon me overtuigen.

Reinbo schreef:

Ik snap gewoon niet waarom de leider van de Bastards een sufferd is.

Dat (karakter) geeft de film de nodige lading absurditeit mee, wat deze film nodig heeft. Als je van Raine een bloedserieus en kil figuur wil maken stroken veel elementen en het verloop van de film niet meer echt, aangezien die net zo onzinnig zijn als Aldo Raine zelf. Daarom past Raine (op zo'n manier) precies in deze film. Vind ik.

avatar van Reinbo

Ik denk dat de set up en de stijl voor genoeg absurdisme zorgen. Daarbij had een kil personage ook met de nodige 'tongue in cheek' gespeeld kunnen worden. Zie het personage van Walken in True Romance. Voor mij werkte het op deze manier totaal niet. Vond het de film ondermijnen. Vond sowieso de stijl vollere en spannende gedeeltes veel leuker en beter dan de flauwe stukken met Hitler en Raine. Wat dat betreft wist Landa perfect het raakvlak tussen suspence en absurdisme te bewandelen.

Leland Palmer

Njah, ik beleef de film heel anders dan jou dus.

dikkedarm

2 opnames houden deze film bij elkaar de boerderij (begin) en in het café [halverwege] de rest is "popcornvoer" als parodie staat ie als een huis alleen kan het me niet bekoren, oh ja wat kan die Pitt slecht acteren in deze film, heel wat anders dan in Seven...

avatar van yeyo

yeyo

dikkedarm schreef:

Die rollen zijn dan ook totaal onvergelijkbaar.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Gelukkig maar, want een hillbilly als politieagent in Se7en, brrr...

avatar van aspro

aspro

Leland Palmer schreef:

Zo is dat briljante rol van pitt.

z'n stem deed me een beetje denken aan carleone (the godfhater)

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik vond Brad Pitt ook zeer goed acteren. Samen met Waltz zorgt hij voor een geweldige acteerprestatie!

yeyo schreef:

Die rollen zijn dan ook totaal onvergelijkbaar.

Das waar maar toch hij kan beter of misschien was dat wel de bedoeling van Tarantino..?

Karl van H. schreef:

Gelukkig maar, want een hillbilly als politieagent in Se7en, brrr...

avatar van Basterds

Basterds

Wanneer komt deze film in de top 250 dan

want het is egt en topper van Quentin Tarantino

avatar van Metalfist

Metalfist

De top 250: de films met de hoogste waardering op MovieMeter. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een film minstens 250 stemmen ontvangen hebben. Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

Dus ergens in augustus 2011.

avatar van SX-SuperFly

SX-SuperFly

briljante rol van brad pitt! en weer een meesterwerk van QT

avatar van kevinb011

kevinb011

Egt he die meneer BASTERDS heb groot gelijk deze

film hoort zeker in de top 250

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Nice! Heerlijke film! Ga hem binnenkort maar is op Blu-ray proberen te scoren! Er zaten ook weer een paar (extra) geweldige scenes bij: arrivederci zegt ga ik helemaal stuk!

avatar van RagnaToad

RagnaToad

Nog eens bekeken en toch met een half puntje verhoogd.

Hij is echt goed gemaakt, en op elk moment spannend of psychologisch interessant.

Weet iemand waar Tarantino zelf in de film komt? Ik had zo iets opgevangen.

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

RagnaToad schreef:

Ergens als lijk, moet je maar even bij trivia van IMDB kijken.

RagnaToad schreef:
Weet iemand waar Tarantino zelf in de film komt? Ik had zo iets opgevangen.
Hij is de eerste Nazi die gescalpt wordt in de film, zijn stem is te horen in het 'Nation's Pride' filmpje en de handen waarmee Bridget Von Hammersmark gestikt wordt zijn de handen van Quentin Tarantino (en niet die van Waltz).

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

Goede film,
Ik vond Pitt ook neit geweldig, maar niet zo erg dat het me stoorde, ik vond eht ergens wel komisch...

Het stukje "mexican deal" in de kelder vond ik persoonlijk HILARISCH. in de bios was het wat ongeloofwaardiger, maar ja het blijft een tarantino dus er moeten mensen elkaar afknallen.
Vanavond eens de film kijken Dusk till Dawn, kijken hoe onze regi als acteur is...

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Reinbo schreef:

Een domme slapjanus zou ik hem absoluut niet noemen. Ik vond hem vrij sterk overkomen. Hij heeft wel ballen .