Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
postvakje
Tegenvaller. Verhaal zeer ongeloofwaardig, acteerwerk ook niet fantantisch. Toch het gevoel dat men werk van Tarantino op voorhand wat extra puntjes geeft.
Turkeyloverz
En sinds wanneer moet het acteerwerk fantastisch zijn? Het zijn gewoon allemaal typetjes die hun rollen uitstekend neerzetten,
paul83
Aan Pulp Fiction heeft hij destijds minder verdiend. Dit is toch wel opmerkelijk
. Pulp Fiction is daarentegen voor een lager budget gemaakt.
Huh, ik snap even niet meer wat er dan opmerkelijk is?
fappie
- 2005 stemmen
Ik had verwacht dat hij aan Pulp Fiction meer verdiend zou hebben. Dat is toch wel één van zijn meesterwerken. Maar dat kan aan mij liggen.
paul83
Vind ik niet zo gek. Na een aantal goede films worden de verwachtingen veel hoger en dus ook de bezoekers. Pulp Fiction was zijn doorbraak en had geen groot marketing budget zoals Inglourious Bastards wel had.
fappie
- 2005 stemmen
Ik denk alleen niet dat hij Pulp Fiction gaat overtreffen. Misschien als hij een keer een western maakt.
Missanoniem
ik vond het niet ongeloofwaardig en al helemaal niet slecht acteerwerk het was gewoon een superfilm
Flipman
En ik geef alleen de volle mep aan films die ik retegoed vind, ik geef geen ene ruk om 'peer pressure'.
Tussen haakjes, hoe heet de track die je hoort als Hans Landa achter Emmanuelle staat in het restaurant, die drumbeat? En van wie is die en uit welke film komt die?
Hoe de track (sample) heet weet ik niet maar hij komt uit de film "The Entity". De composer van die track is "Charles Bernstein", misschien kun je daar wat verder mee.
Lexcoaster
Ik dacht het deuntje al te herkennen..
Hoe het heet weet ik helaas ook niet. Misschien is het deuntje wel door Carpenter (regisseur The Thing) bedacht, hij componeerde nemlijk ook vaak zelf de muziek.
johnhendrikos
een western ja, dat zou hij eens moeten doen. laten we eerlijk zijn inglorious basters stelde ( buiten de eerste 15 minuten) niet veel voor.
Yuffira_San
Leuke film maar had best een uurtje minder mogen duren.
Muziek was briljant en om kippevel van te krijgen. Acteerprestaties vond ik minder.
Carealot Carrot
Leuke film maar had best een uurtje minder mogen duren.
Die waren juist ijzersterk.
Gister voor het eerst volledig herzien bij vrienden en het was wederom genieten. Niet iedereen vond dat, sommigen wilden meer actie maar ik wist wat er kwam en sowieso vind ik het concept van deze film al geweldig. Ik twijfel wel of de volle 5* nou gerechtvaardigd is, of dat er een halfje af zou moeten...
Ik ga inderdaad ook soms het idee dat het iets korter mocht en dat de Basterds iets meer geweld mochten tonen zoals in Hoofdstuk 2 waar ze geintroduceerd werden. Geniaal deel blijft dat!
tsjacha
wat vond ik dit geniaal! het barst van de one-liners. zo fout en zo goed. de bearjew scene zal me altijd bij blijven. 5 sterretjes.
aspro
prachtige rolprent blijft het kijken zeker waart en de muziek is helemaal te gek en vooral op blu-ray DTS master HD!!
Obbie
Tarantino flikt het 'm weer. Na een paar 'mindere' films is hij terug met deze film. Simpelweg genoten van die Christoph Waltz; hij was voor mij echt de slagroom op de taart (anders 3 sterren).
Flipman
! Ik vind die juist erg interessant, vandaar.
pumpking
De beginscène was geniaal, het was zo serieus gebracht en je hoopte natuurlijk echt dat ze die joden niet zouden vinden.
Ga hem eens herzien deze namiddag misschien kan er dan wel een 0.5 bij.
Justinw
Kijk maar naar The Big Lebowski, hebben de Coen's niks aan verdiend omdat het in eerste instantie flopte. Maar kijk nu maar eens.
! Ik vind die juist erg interessant, vandaar. Rascal
Beetje jammer: Die Landa, de hele film door gekwiekst, slim en(g) irritant goed, op alles voorbereid.. Maar dan op 't einde.. Toen had ie geen andere opties meer.. Ik bedoel, wat had ie verwacht dan
Flawless verloopje enzo.. Haha
Flawless verloopje enzo.. Haha
ja dat klopt en was wel een klein beetje voorspelbaar.HiHi
Net herzien en de 4,5* blijven makkelijk staan. neig zelfs nog meer naar de 5* QT weet een unieke film beleving te creëren, bijna een soort fellini. Vol meesterlijke scenes en bizarre personages. Landa
Minpunt is Pitt die ik volledig miscast vind voor deze rol.
Asaharo
Brad pitt is idd een minpunt, zwak geacteerd. Het lijkt alsof zijn kaak een eigen leven begon te leiden.

Tarantino-meesterwerk 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino looft Netflix-thriller 'The Rip': 'Deze film greep me wél'

Bejubelde WOII-film 'Inglourious Basterds' wordt vanavond uitgezonden op tv

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

The Godfather
Misdaad, 1972