Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Maar welke humor staat erin uit Hollywood?
Geen, maar ik zie dan ook geen enkele komedie tussen je stemmen staan. Misschien ben je gewoon een beetje een droogstoppel?
Maar welke humor staat erin uit Hollywood?
Welke humor buiten Hollywood staat er in je top10?
Ga zo door jongen
DevilsKiss
Dit is toch een humor film volgens jou?
Een erg slechte helaas, met een paar pieken.
Weet je wat leuke humors zijn films van Jim Carrey en See no evil hear no evil.
Maar even voor de duidelijkheid wat jij leuk vindt hoeven wij niet leuk te vinden.
Discussie gesloten!
@DevilsKiss, leuke avatar van je overgrootvader Adolf toen hij nog een klein en onschuldig Adolfje was
DevilsKiss
Dat heb je mooi goed ja haha!
En hoe weet jij dat dat mijn overgrootvader was?
Maar hoezo wat deed hij na deze onschuldige periode dan....
Dit is toch een humor film volgens jou?
Een erg slechte helaas, met een paar pieken.
Discussie gesloten!
Daar ging de hele discussie ook niet over. "Jullie" hadden het er over dat Engelse humor leuk is en Hollywood humor niet. Dat humor in IB door geen enkele Jood of Duitser leuk gevonden wordt, maar vervolgens wel zeggen dat Allo Allo wel geweldige oorlog parodie is. Waarom mag de ene het wel doen en de ander niet? Puur een kwestie van persoonlijke smaak, maar dan niet gelijk alle Joden en Duitsers erbij gaan halen, dat vind ik goedkoop.
Vervolgens zeggen "jullie" dat alle Hollywood humor slecht is en benadrukken dat het niet in je top tien staat, maar ik zie anders ook niets van jullie geweldige Engelse humor erin staat, dus ik zou maar rustig aan doen met het afkraken met genres in het algemeen
Verder hebben "jullie" wel gelijk: discussie gesloten
On topic maar weer.
Tarantino laat zien dat hij veel films kan maken met allerlij gerne's
Ook deze film is erg goed ook als is het een verzonnen verhaal.
Acteurs zijn goed in hun rol.
4,5 ster
Weet je wat leuke humors zijn films van Jim Carrey en See no evil hear no evil.
Je moet niet zo in hokjes denken. Inglorious Basterds is helemaal geen komedie zoals de films van Jim Carrey, maar een film met een komische insteek (zoals alle films van Tarantino by the way).
Paulus90
Ik kan jou standpunt wel begrijpen.
Lees net bij the Pianist dat het allemaal mooi en schokkend is om naar te kijken hoe een invalide opa door SS-officieren worden van het balkon wordt gegooid, dat vind ik net zo grof en sadistisch als de bioscoop scene in IB. Maar daar wordt het als mooi beschouwen en hier houden een paar mensen er niet van.
yeyo
Ten eerste, hoe kom je er in hemelsnaam bij dat het daar als mooi word beschouwen? Wat er in WO2 allemaal is gebeurd is gewoon vreselijk, klaar. The Pianist moet het puur hebben van het waargebeurde verhaal, de manier waarop alles is gefilmd is trouwens ook fantastisch, maar dat doet er even niet toe. Het moment waar jij het over hebt vond ik dan ook verre van mooi om naar te kijken. Toch zijn dit soort dingen gebeurd. De reden waarom tarantino dan zo'n scene in zijn film stopt is mij dan ook een raadsel. Blijft gewoon niet fijn om naar te kijken..
Een gruwelijk schilderij kan toch ook mooi zijn? Ik heb niks tegen dit soort sadisme en geweld in films, zolang het maar enige artistieke waarde heeft.
Paulus90
Blood Duster
Ik had mijn twijfels over deze film van Tarantino, maar hij kwam en overwon
Super film!!!!! Had ik hem in 2009 nog gezien, was ie nr.1 geweest!
Ik heb het ook niet over mooi in de vorm wat jij denkt. Meer in de vorm van dat het in die film wel geaccepteerd wordt en hier wordt iets sadistisch niet geaccepteerd.
chembrother
Prima film, maar voor mij zeker niet de film die in het jaaroverzicht 2009 op de eerste plaats zou komen te staan.
Dat deze film wel op die plaats staat heeft mij dan ook enigzins verbaasd.
En wat als de verhaallijn van deze film eens echt had plaatsgevonden....
3.5* wil ik hier wel aan kwijt.
Asaharo
De scene uit deze film waar wij het over hebben heeft dus een artistieke waarde? Knappe jongen wanneer jij die waarde tijdens het zien van de scene herkent...
Tarantino is toch bekend voor zijn exploitatie qua zinloos geweld. Maar zo een wereldoorlog is daar dan toch het perfecte decor voor?
Kan niet begrijpen dat mensen deze film bestempelen als sadistisch terwijl het echt gewoon een mengeling is van volslagen onzin en over the top situaties. In het algemeen zul je hier toch heel wat minder geweld aanschouwen dan in ieder andere oorlogsfilm.
OliverDogg
DevilsKiss, jouw avatar gaat er zwaar over, ik ben het met je eens dat Hitler in deze film slecht wordt voorgesteld, maar nu ga je gewoon te ver. Ik heb het al gemeld...
Basterds
Wat een film van Quentin Tarantino
Geweldige film, goed acteerwerk, aparte karakters, goede humor, maar bovenal origineel. Cristopher Waltz is briljant
marich
Goede film van QT. Niet zijn allerbeste maar zeer vermakelijk 4*!!!!!
Dianaa`
Goede actie film! Brad Pitt was in deze film erg grappig, en vooral om hoe hij de hele tijd praatte. Verder vond ik het acteerwerk van de anderen ook erg goed.
Het verhaal vond ik over het algemeen wel goed in elkaar gezet, alleen het einde vond ik jammer genoeg beetje snel gaan. Het was wel mooi om te zien dat ze eindelijk hun wraak konden nemen!
[Spoiler] Jammer dat Shosanna nog doodging, maar het was ook wel haar eigen schuld.[/Spoiler]
jakobjan1908
Meesterlijk. Moest trouwens erg lachen om de vertolking van Hitler... Nein...nein..nein hahaha. De film kent ook stukken die wat sneller hadden gekunt maar de dialogen zijn wel noodzakelijk voor het verhaal.
Goed acteerwerk van Brad Pitt, wat mijns inziens wel een Oscar waard is.,
Ozymandias88
Heeft al mijn verwachtingen lang niet waar gemaakt.
Ik dacht aan een non-stop actiespektakel maar dat was het nou niet bepaald. Vooral het eerst hoofdstuk wat aan bod komt is ongelooflijk saai. Het tweede hoofdstuk is dan weer zeer amusant maar al snel bij de volgende hoofdstukken slaat de langdraderigheid weer toe. Het einde was dan weer actievol maar het kon mij niet echt meer bekoren want ik lag al bijna in slaap.
Jammer, had er zo veel meer van verwacht maar helaas.
jakobjan1908 ik ben het niet met je eens. Bijna geen enkel dialoog was benodig om het verhaal te snappen.
Jan met de pet
Film is goed, maar had er toch meer van verwacht, Cristopher Waltz acteerde geweldig:3,5
huVILEub
Heeft al mijn verwachtingen lang niet waar gemaakt.
Jammer, had er zo veel meer van verwacht maar helaas.
Je zegt het zelf ook al. Je verwachtte een actiespektakel. Door de trailer misschien? Want die liet inderdaad een heel andere film zien. En als je hem nou eens kijk als je weet wat je kunt verwachten? Of je houd er gewoon niet van.
mushroomcloud
Verhaal: 2
Muziek: 2
Tekst: 2
Regie: 2
Acteerprestaties/overige: 2
Totaal: 10/10
Weer een geniale Tarantino film. De dialogen zoals in PF zijn niet echt aanwezig, maar maakt de film daardoor niet minder goed. Toch zitten er wel goede dialogen in, anders kun je het geen Tarantino film noemen, ook al heeft hij m geschreven en geregisseerd.
Toen ik de trailer zag dacht ik dat Tarantino een fout had gemaakt door Pitt te casten voor de rol, maar het is nu voor mij duidelijk dat hij zeer goed weet wie zijn personages moeten vertolken.
IMeRockI
Ik vond het een ge-wel-di-ge film!
Het verhaal was leuk, de humor van Brad Pitt was geweldig en dat het een bad boy film in de oorlog was maakte het helemaal af.
Zou hem zo nog een keer willen zien!
Verhaal: 2
Muziek: 2
Tekst: 2
Regie: 2
Acteerprestaties/overige: 2
Totaal: 10/10
Leg me is uit hoe jouw beoordeling werkt
SandLover
Weer een typische Tarantino film. Maar zeker niet z'n beste. Ik twijfel tussen 3.5 en 4*. Nou vooruit 4.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972