• 9.380.134 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.930)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van RedLine

RedLine

Omdat ik het niet zo heb op oorlog films.

RedLine schreef:

Omdat ik het niet zo heb op oorlog films.

Als je niets met oorlogsfilms hebt, dan kun je ook niet oordelen over een oorlogsfilm lijkt mij. Althans, niet goed.

avatar van fanaat

fanaat

Quentin Tarantino & oorlog.

Ik ben razend benieuwd

avatar van FL88

FL88

Bart Simpson schreef:

Zou niet weten waarom niet.

Het genre kan hem gewoon niet zo liggen. Dat betekent overigens niet dat deze (of een andere) oorlogsfilm niet een uitzondering zou kunnen zijn.

fanaat schreef:

Quentin Tarantino & oorlog.

Ik ben razend benieuwd

Je haalt me de woorden uit de mond, Pitt lijkt me wel goed gecast eerlijk gezegd.

avatar van AC/DC

AC/DC

Kan hier al op gestemd zijn?

avatar van Reinbo

Trailer ziet er erg leuk uit. Krijg er zin in.

Stem verwijderd.

Don MN

Each and every man under my command owes me one hundred Nazi scalps... and I want my scalps!

avatar van HTWO

HTWO

Zeer benieuwd. Een film die ik weer eens in de bios ga kijken..

avatar van AC/DC

AC/DC

Don MN schreef:

Echt geweldig dat stukje, wat kan die Brad Pitt acteren

FL88 schreef:

Zou niet weten waarom niet.

Ik vind van wel.

Bad Lieutenant

Zo, dit wordt me een baggerfilm zoals we de laatste 4 à 5 films van Tarantino gewend zijn. En ja, dit baseer ik op de trailer. Niet best, om het maar eufemistisch uit te drukken. Voordat ik alle fanboys over me heen krijg: Bekijk eerst maar eens de films waar QT de boel vandaan jat, voordat je oordeelt over mijn mening. En nee, Tarantino is niet de uitvinder van het celluloid.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Zeur niet.

Bad Lieutenant

Kijk, dat zijn nog eens teksten!

avatar van wimnoot

wimnoot

Bad Lieutenant schreef:

Sorry hoor, maar ik ben helemaal geen baggerfilms gewend van Tarantino.Zijn laatste 4 a 5 films waren kill bill vol1 en 2 jackie brown en deathproof. Allemaal topfilms, gemaakt door een enorme filmliefhebber. Dat is naar mijn mening de reden waarom er zoveel elementen uit andere films in zijn films terecht komen. Om dit jatwerk te noemen vind ik een beetje kortzichtig. Er is niets mis met je telaten inspireren door andere regisseurs en hun shots en dergelijke.

Je hebt wel een punt met wat je zegt over de films kijken waar hij vandaan(jat). Een film als vanishing point heb ik nog niet gezien.En zo zijn er nog wel meer.

En de trailer vind ik veelbelovend. Dus!

avatar van Reinbo

Bad Lieutenant schreef:

wie beweerd er dan dat QT wel de uitvinder van het celluloid zou zijn?

En ik ken veel van de films waar QT de boel vandaan haalt (dat heet eclecticisme) en dat maakt zijn films er voor mij alleen maar leuker op.

Wat vindt jij dan zo slecht aan deze trailer?

Bad Lieutenant schreef:

We? Spreek jij tegenwoordig voor iedereen hier? Ik denk het niet hé...(weet eigenlijk wel zeker). Beide Kill Bill delen waren goed en Death Proof was fantastisch. Deze film word zeker weten ook heel erg goed.

@ Bart Simpson

Pff... het is een uitdrukking. Overigens kan "we" op iets anders slaan dan "iedereen hier", maar dat terzijde. Vervolgens ga je zelf in de fout door met grote stelligheid te verkondigen dat het een feit is dat Kill Bill en Death Proof goed zijn. Zeker weten dat iets goed wordt is trouwens net zo vooringenomen als mijn stelling dat ik er zeker van ben dat het bagger wordt, dus wat dat betreft verschillen we niet zoveel van elkaar.

@ Reinbo

Ik sprak uiteraard figuurlijk. Ik weet ook wel dat er weinigen zo dom zijn om aan te nemen dat Tarantino het celluloid heeft uitgevonden. Ik weet wat eclecticisme is. Creatief van je dat dat in dit kader gebruikt. Ik heb ook niet beweerd dat een dief niet eclectisch bezig kan zijn; het een sluit het ander niet uit. Of dat bij Tarantino het geval is, laat ik maar in het midden.

De trailer vind ik slecht, omdat hij aantoont dat Brad Pitt hier vreselijk slecht acteert. Maar dat kun je ook een voorbeeld van eclecticisme noemen, natuurlijk. Hij heeft in dit geval de stijlen van David Warbeck en Anthony Steffen goed weten te versmelten.

@ wimnoot

Tsja, het is erg makkelijk om iemands mening te typeren als kortzichtig, indien je het met die mening oneens bent.

Ik bestrijd niet dat Tarantino een filmliefhebber is. Verder heeft de man zelf toegegeven zich aan jatwerk schuldig te maken. Maar goed, hij spreekt dan van een "ode".

Ik vind Kill Bill slecht en Death Proof nog slechter. Mijns inziens is elke Tarantino slechter dan zijn voorganger.

Gelukkig is het zo dat smaken verschillen. Dat maakt discussiëren over films wel zo leuk.

Bart Simpson

Bad Leutenant toen jij jouw mening gaf, zij je ''we''.

Ik heb alleen mijn eigen mening gegeven, ik heb niet voor de rest gesproken (zoals jij dat wel deed). En dat is wel een belangrijk verschil tussen onze meningen.

En ik wil toch weten waar ''we'' nog meer op kan slaan, dan alleen op ''iedereen hier''. Anders gaat deze discussie heel erg lang duren

Bad Lieutenant

Ja, nogmaals 'we' kan van alles betekenen, hè. Ik zou niet durven om jou, of Homer, erin te betrekken. Ik geef ook enkel mijn eigen mening. Maar goed, 'we' is in dit geval: Ik en de andere mensen die niet kapot zijn van Tarantino's werk vanaf Jackie Brown.

Nu snap ik je

avatar van wimnoot

wimnoot

@ wimnoot

Beste bad lieutenant, je klink hier een stuk verstandiger dan in je voorgaande stukje, mijn complimenten.Ik vind het toch een beetje jammer als een film bagger genoemd wordt als nog niemand hem gezien heeft.

Je zegt zelf dat je weet dat Tarantino veel uit andere films gebruikt, je weet zelf het dure woord ervoor, maar toch blijf je het jatwerk noemen, dat vind ik nog steeds kortzichtig.

Ik zou wel eens willen zien waar Tarantino zegt dat hij zich schuldig maakt aan jatwerk. Waarschijnlijk zie ik alleen een geestdriftige filmliefhebber die het over zijn passie heeft.

Ik denk dat als een beetje begrijpt hoe Tarantino in elkaar zit, je zijn films beter gaat waarderen. Hij is van jongs af aan al fan van martial arts film, dus maakte hij er zelf een. Omdat hij wat hij wilde laten zien niet in een film kon krijgen maakte hij er twee.Deathproof was even een filmpje tussendoor met zijn vriend rodrigues. In de grindhouse style waar hij vroeger weg van was.

Tarantino weet mij altijd te verbazen met zijn soundtrack cast en absurde dialogen. Hoe vaak hoor je dave dee,dozy,deaky,mick and tich nog op de radio laat staan in een film?Ik vind het geweldig dat mensen als Travolta, Carredine en russel weer in topfilms te zien zijn. Dat vind ik een kwaliteit van Tarantino.

Waarom geef je geen antwoord op de vraag van Reinbo, wat er mankeerde aan de trailer? Of heb je jou stukje alleen geschreven om de""fanboys" een beetje op te naaien?

avatar van Culinair B

Culinair B

Trailer ziet er vet uit, dus ben benieuwd

Bad Lieutenant schreef:

Laten die 20 seconden dat hij in beeld is dat zien en hoezo is het dan slecht, hij brengt 't juist leuk en het accent is ook niet nep.

avatar van darkjaap

darkjaap

zeer stoere poster ook (H)

avatar van 88Fabian

88Fabian

Lijkt me tof als de film in iedergeval net zo goed is als vind ik taratino's beste film 'Jackie Brown'.anders is het gewoon weer een tegenvaller.

avatar van funland

funland

Haha vette poster

Brad Pitt?

Hij lijkt me niet echt het type voor deze film maar kgeef hem een kans

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Waarom moeten mensen elkaars mening altijd afbreken?

Had iedereen dezelfde mening, dan moesten site's als deze niet bestaan.

avatar van darkjaap

darkjaap