• 9.379.563 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.930)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van mcdaktari

mcdaktari

maar vlgs mij is ie toch wel komisch bedoeld. of wil je zeggen dat het allemaal bloed serieus bedoeld is?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nou ik zie bij Genre: Komedie staan.

Maar dat genre kun je niet aan deze film koppelen vind ik. Daarvoor is ie toch net wat te serrieus.

Als wordt er zeker met droge humor gestrooid op z n tijd

Waarom staat hij eigenlijk nog niet in de top 250 dan?

Misschien hele foute vraag Maar zit hier nog niet zo lang, dus ... !?!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

films kunnen pas na een bepaalde tijd in de top 250 komen, daar is hij nu nog te nieuw voor. Hoelang dat duurt voordat een film in de top250 kan komen weet ik niet precies maar ik dacht 1 of 2 jr. Maar dat weet ik niet zeker. Maar er zijn hier op Moviemeter ongetwijfeld leden die je dat wel kunnen vertellen

avatar van Theunissen

mcdaktari schreef:

Na 2 jaar.

Nice nice! Mss het eind nog een extra twist mogen geven.. toch gaat deze in mijn top10 all time!!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zozo, ..... zo lange wachttijd

Dat wist ik niet, maar bedankt! Weer wat geleerd!

avatar van movieminder

movieminder

Gaaaaaaaaap, wat een saaie film zeg! Ongelofelijk saai.

Het verhaal gaat echt tergend traag en is super saai.

Hoezo komedie trouwens? Heb geen 1 leuk stukje gezien.

Als hij niet van Tarantino was geweest had hij naar mijn mening ook echt niet zo'n hoge score gehaald. Extreem overrated deze film.

Al met al een totale afknapper deze film.

Met moeite geef ik em een 2,5 *

avatar van lagaiske

lagaiske

Na alles wat ik over deze film gelezen had waren de verwachtingen bij deze film zeer hoog.

Jammer genoeg stelt hij mij op bepaalde vlakken redelijk teleur.

Bratt Pitt speelt hier volgens mij een grote rol in.

Het personage die hij speelt gaat hem totaal niet af.

Ook de zwarte humor is iets te weinig aanwezig.

Wat me dan wel zwaar beviel was de scherpe dialogen.

stinissen schreef:

Ik vond hem vreselijk, veel te veel humor in de film ( oorlogsfilms moeten voor mijn bloedserieus zijn) erg foute soundtrack foute karakters de film is gewoon niet mijn smaak. Geef mijn maar bv Schindler's List , Pianist, The, Das Boot , Holocaust Defiance of Untergang, Der .

Helemaal mee eens. Als je een (anti)oorlogsfilm zoals "Der Untergang" - vandaag door mij weer eens herzien - hebt bekeken, dan kun je deze film I.B. onmogelijk positief waarderen, of je zou in de veronderstelling moeten zijn dat de hele 2e Wereldoorlog niet heeft plaatsgevonden en dat Adolf Hitler niet meer dan een fictief persoon is. De 2e Wereldoorlog, de waanzin, meer dan 50 miljoen doden waarvan 6 miljoen joden kan niet serieus genoeg genomen worden. Het is om die reden dat ik alle films die met die oorlog een loopje nemen zoals " Inglorious Basterds" en zeker ook "La Vita è Bella" niet kan waarderen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

wibro schreef:

Sorry, maar wat een ongelovelijke onzin.

Leland Palmer schreef:

Sorry, maar wat een ongelovelijke onzin.

Misschien heb ik het wat ongelukkig uitgedrukt. Laat ik het dan zo zeggen dat ík deze film onmogelijk positief kan waarderen.

avatar van erpunited

erpunited

Super knap om met lange dialogen toch geboeid te kunnen blijven kijken. Ik vond het een goede film en zeker een aanrader. Ook een van de betere films in 2009

avatar van miesmol

miesmol

Reservoir Dogs schreef:

Was dat dan de bedoeling Als je ziet dat het een mengeling van komedie en oorlog is moet je eigenlijk al genoeg weten + de regisseur.

Oh,was het ook nog komisch bedoelt. Sorry,heb ik niks van mee gekregen.Zo grappig vond ik het niet.

avatar van miesmol

miesmol

stinissen schreef:

Juist,dat is praat. En niet te vergeten 'band of brothers'.

avatar van Raconteur

Raconteur

Ik versta niet hoe mensen de humor gemist hebben van deze film want in mijn ogen lag het er vingerdik op dat Tarantino met alles een loopje nam. In ieder geval een geniale film.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

stinissen schreef:

Ik kan dit begrijpen, ik zie alles graag over WOII, zelfs komedies zoals "La Grande Vadrouille".

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

wibro schreef:

Als je een (anti)oorlogsfilm zoals "Der Untergang" - vandaag door mij weer eens herzien - hebt bekeken, dan kun je deze film I.B. onmogelijk positief waarderen.

Deze films kun je toch onmogelijk met elkaar vergelijken. Ik vind de door stinissen genoemde films óók erg goed, begrijp me dus niet verkeerd

SITH_LORD schreef:

Deze films kun je toch onmogelijk met elkaar vergelijken.

Uiteraard niet, maar oorlogskomedies zoals I.B. werken bij mij op de een of andere manier niet. Daarvoor neem ik het genre oorlogsfilm te serieus. Uiteraard is dit zuiver persoonlijk en moet je dit niet zien als kritiek mijnerzijds op anderen die I.B. wel kunnen waarderen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Herzien en blijft bungelen tussen 3,0*-3,5*. Te weinig cool, te veel langdradig gelul (wat ik al verwachtte: ken je de clou, dan worden die lange dialoogscenes saai) en een incoherent plot resulteren in een film die niet indrukwekkend genoeg is. Ook de climax is afgeraffeld en maakt te weinig indruk op me. Ik ben er nu zeker van; Tarantino's minste....

avatar van flegma83

flegma83

Dit vind ik de beste van Tarantino geloof ik! Dacht dat ik wist hoe het zou aflopen al vond ik het niks voor Tarantino, maar hij verraste me uiteindelijk helemaal! Zeker een must in ieder geval!!

avatar van jorriroosen

jorriroosen

wibro dat jij het genre oorlogs komedie niet leuk vind kan dat is jou mening maar een argument kan ik het niet noemen. Ik kan ook zeggen ik vind deze film goed omdat het een oorlog/komedie is maar daar mee zeg ik eigelijk niets. Wij hebben er niets aan als jij opschrijft ik vind de film niet leuk door het ganre. Dat zorgt alleen voor domme conflicten die altijd op het zelfde uitkomen HET IS MAAR EEN MENING.

En hoeveel miljoenen doden zijn er niet in het verkeer omgekomen daar worden toch ook grappen over gemaakt en word er dan gelachen om de joden. Dat stuk heb ik dan gemist. Komedie is ook een manier van verwerken van bepaalde gebeurtenissen dat gebeurt alleen pas naar jaren. Ga nou niet zeggen dat er geen komedie mag komen over een onderwerp dat gevoelig ligt. Want die onderwerpen zijn vaak het interesanste en grappigste. Mits het goed is uitgewerkt.

Ook Monty Python heeft veel stukken gemaakt over de romeinen en middel eeuwen. en Julius Caesar heeft meer mensen gedood. Is asterix en obelix dan ook een komedie die een onderwerp pakt dat niet kan/ vind je die humor dan ook misplaatst.

Als je nu zou zeggen dat je het verhaal gewoon slecht vind uitgewerkt of zo'n menig, maar omdat je het thema oorlog te serieus vind, dat noem ik nou een vage en domme rede. Wat vind de rest hier nu van.

jorriroosen schreef:

Kijk, dit is nu het probleem. Ik zeg dat ik I.B. als komedie niet kan waarderen en gelijk wordt dat vertaald in die zin van dat ik nu gezegd zou hebben dat dit soort komedies niet gemaakt mógen worden. Tarentino mag voor mijn part voor de rest alleen maar komedies maken waarin de joden de nazi's scalperen en doodknuppelen. Als mensen met dit soort humor vermaakt willen worden, ach het zal mij een zorg zijn. Alleen ik vind dit soort humor gewoon erg goedkoop, ik kan er gewoon niet om lachen en dan is zo'n komedie voor mij gewoon niet geslaagd. Heel simpel toch.

heb hem gezien, boeiende film, voor dit soort kaliber films blijf ik thuis, komedie zie ik er niet zo in .

avatar van movieminder

movieminder

Raconteur schreef:

QT neemt inderdaad een loopje met alles in de film maar niet op een lachwekkende manier, lollig misschien, meer niet.

Als ik door het lollige heen prik is het echt oersaai met veeeeel te lange dialogen. De film wordt nergens echt om te lachen.

Weinig komedie dus.

avatar van TroubleSome

TroubleSome

Ge-wel-dig,

Deze film zat boordevol humor, het accent van brad pitt. Geweldig, ik had wel meer actie verwacht in de film waardoor het enigszins langdradig werd, gelukkig werden deze punten snel weer omgezet in een flinke dosis lachen.

Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment lig je eronder van het lachen.

5 sterren, zeker verdient.

Bonjorno!

avatar van Bélon

Bélon

Veralgemeniseren van je eigen mening is helemaal de V2 raket

Der Untergang is een prima film hoor, maar het is echt appels met peren vergelijken. Ik zou I.B. zo in de kast naast Der Untergang zetten onder de rubriek "Duitse Topacteurs".

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toevallig ook gister der Untergang weer zitten kijken. Maar ga je daarna IB kijken, dan lijkt me dat geen probleem. Je stelt je dan in op iets anders. Oftewel, je zet de spreekwoordelijke knop even om en er is niets aan de hand.

avatar van paul83

paul83

Heb hem gisteren ook gezien. Inderdaad appels met peren. IB is een totaal andere film zonder enige pretentie een echte oorlogsfilm te willen zijn.

avatar van DisPater

DisPater

Geweldige film, wederom flikt Tarantino een erg knap kunstje.

Een oorlogsfilm die eigenlijk geen oorlogsfilm is.

Een comedy die eigenlijk geen comedy is....

Een actie-film die eigenlijk geen actie-film is....

Nou ja, kortom; een QT prent die elke filmfan gezien moet hebben.

avatar van XQlusive

XQlusive

Net gekeken; goede film, ook indrukwekkend op sommige momenten, maar dat is eigenlijk altijd wel bij een QT film.

Komedie vind ik echter een groot woord voor deze film, maar dat zal vast bedoeld zijn om aan te geven dat niet alles serieus genomen moet worden.

Brad Pitt vond ik niet bijzonder sterk, maar heb me er ook niet aan geërgerd. De overige acteurs vond ik wel goed, Adolf Hitler daarentegen vond ik wel bijzonder slecht...

Heb er ergens wel moeite mee dat er zo'n loopje genomen wordt met de geschiedenis; mensen gaan de fictie geschetst in deze film misschien verwarren met de realiteit. Aan de andere kant zijn er genoeg films die het ware verhaal vertellen.

Ik vond het een goede film, mooie scènes, goede dialogen, spannend met vlagen ondersteund door goede muziek... maar ik kan het ook begrijpen als mensen het zien van deze film ervaren alsof er tekort gedaan wordt aan de hel die WW2 was.

2,5 uur geboeid zitten kijken, daarom 4 sterren...