• 9.381.779 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.758.928)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Eén woord: Geweldig

Jouw mening in 1 woord: Schaars

avatar van riesma

riesma

Heeft Tarantino ooit niet in een interview (op Veronica??) gezegd dat al die verwijzingen naar Nederland gewoon toevallig zijn?

Judepapa schreef:

Jouw stem is schaars

Nee, en ik vertel er tenminste bij waarom.

avatar van Ramon K

Ramon K

Kill Bill: " Name Referenced: Beatrix used from Beatrix Emery character played by Lana Turner. "

Lijkt mij inderdaad veel logischer.

JacoBaco schreef:

Ja, maar ik vertel er tenminste bij waarom.

En dus mag ik de film niet geweldig vinden? moet meneer er zo graag een review van een a4tje erbij? Ik heb ook nog een leven..

mierenneuker

JacoBaco

Interessant dat jij eruit opmaakt dat je de film niet geweldig mag vinden.

Nou, Ik weet al genoeg.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

jpbosch schreef:

Jouw stem is schaars

Nee hoor, want ik heb dezelfde.

jpbosch schreef:

Jouw stem is schaars

Aanstal 3,5* stemmen. Zie link.

Inglourious Basterds (2009)

Stuur ze allemaal maar een berichtje.

Ohnee, je hebt natuurlijk ook nog een leven.

avatar van Fixi88

Fixi88

Dacht dat hij na een tijdje wel zou zakken. De film is goed maar op dit moment zwaar overrated. Hij zou boven veel betere films staan als hij nu zou worden toegelaten tot de top 250.

avatar van The Oceanic Six

Dat is ook maar relatief gezien. Jij vind hem overschat, maar velen rekenen hem tot de betere films die ze hebben gezien schijnbaar. En een film zakt na een jaar tijd sowieso vaak wel. Na de bios periode en de fase dat hij net op dvd is komt ook een fase dat de film vaak weer zakt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Maar weet vrij zeker dat deze het wel tot de top250 gaat schoppen uiteindelijk (en terecht). Denk dat hij ergens tussen de 50 en de 25 zal gaan binnenkomen over 2 jaar.

avatar van The Oceanic Six

Ik vind het ook terecht dat dit een hoog geklasseerde in de top 250 wordt. Ik vind het altijd grappig dat mensen vaak vinden dat alleen hele oude films en dan ook nog het liefst van klassieke regisseurs als Kubrick in de toplijst hoog mogen eindigen. IB is een geweldige film geworden die net als The Dark Knight van vorig jaar van mij een top 25 klassering verdiend. Misschien nog wel hoger.

avatar van clockwork72

clockwork72

The dark knight in de top 25 vind ik toch wel weer wat teveel van het goede. Het is een erg goede film maar niet iets voor in de top 25. Maar goed ik moet inglourious basterds nog steeds zien. Koop hem wel als ie op dvd uitkomt.

Madecineman schreef:

Ik wacht nog steeds op je recensie, Ramon!

avatar van willem_45

willem_45

Prachtfilm!! van mij 5 sterren.

De openingsscene is geweldig gespeeld vooral door de duitse SS kolonel.

Verder 2,5 uur lang filmvermaak , geen historisch epos maar een verhaal zoals het wellicht had kunnen aflopen.

Met de nodige Tarantino Humor en karikaturen.

Vooral hoe Hitler neergezet wordt deed mijn lachspieren werken.

Aanrader!!

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

''...een verhaal zoals het wellicht had kunnen aflopen.''

He, ga jij eens heel gauw fietsen!

JacoBaco

Ja, het kan soms raar lopen.

456 v. Chr.: Aeschylus, Grieks auteur, overleed volgens de legende nadat een gier een schildpad op zijn hoofd liet vallen.... (?) Ok, die telt niet.

1888: Charles-Valentin Alkan, componist, overleed toen een boekenkast op hem neerstortte, terwijl hij reikte naar de Talmoed op de bovenste plank.

1915: François Faber, Luxemburgs wielrenner, aan het front in de Eerste Wereldoorlog. Ontving een telegram waarin werd gemeld dat hij een dochter had gekregen. Hij juichte, werd daardoor opgemerkt door een Duitse sluipschutter en neergeschoten.

1916: Grigori Raspoetin, Russische priester. Overleed in de Neva, nadat hij eerst was vergiftigd, neergeschoten, verminkt en door een wak in de rivier was gegooid.

1927: Isadora Duncan, danseres, werd gewurgd doordat haar das bleef steken in het wiel van de auto waarin ze zich bevond.

1974: Christine Chubbuck, Amerikaans nieuwslezeres, pleegde live op tv zelfmoord.

avatar van canciser

canciser

Haha, over sadisme gesproken, daar weet deze film alles van. Wat hadden jullie verwacht toen Aldo die 'honkbalknuppel kerel' uit de grot riep? Een klein joods mannetje met een bril op of een grote sterke "beer" met een knots?

JacoBaco

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Hellboy te voorschijn kwam met een dikke sigaar. Die knots of honkbalknuppel heeft hij in ieder geval niet nodig.

avatar van akka

akka

Leuke film met een onverwacht positief einde.(zoals een amerikaan het wil zien) Vooral de scene dat Goebbels zijn vertaler voorstelt en dat je dan dat filmpje ziet :P:P. Enige nadeel vond ik dat sommige scenes wel heel voorspelbaar waren.(De kopstoot en scene met Shosanna en de oorlogsheld in het filmhokje.)

4.5
Met dank aan de fantastisch gespeelde Hitler

avatar van IronHide

IronHide

Ik vond het een geweldige film. De scene in de bar was echt geweldig met dat kaartspel. Er word ook op zijn tarantino's in geknokt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Leland Palmer schreef:

Ik wacht nog steeds op je recensie, Ramon!

Die ga ik schrijven nadat ik hem voor de tweede keer gezien heb op DVD

Leland Palmer

Nu laat je me dus tot januari wachten... maar ben benieuwd! Hopelijk bevalt de herziening jou (net als mij) nóg beter dan de eerste kijkbeurt.

Ik zal de dvd ook z.s.m. pre-orderen, moet deze film snel weer zien. Misschien zelfs nog even een dvd-ripje pindakazen voor de tijd, als ik het echt niet kan laten.

avatar van davidov

davidov

Ene helft van de film vond ik fantastisch.
De andere triest en teleurstellend oppervlakkig/saai/cliche.
Alles rondom de lokale verhaallijn vond ik prima, alles rondom de "basterds" had van mij weg mogen blijven.

Col. Hans Landa draagt de film vrijwel alleen op zn schouders. Vanaf het begin van de film weet hij met minder "effort" ontiegelijk veel meer angst in te boezemen maar ook een vorm van "respect" te winnen bij de kijker, waar de basterds niet eens bij de buurt kwamen. Misschien ook wel opzettelijk gedaan, ik vond het in elk geval niet zo'n succes. Anyway, de regie was dik in orde hoewel ik meer de kans kreeg om daar van te genieten in slechts 1 kant van de film.
Ik had echt extreem lage verwachtingen van de film, en de basterds maakten die prima waar. Alleen de verhaallijn die men in het begin van de film start was sterk en wist mij tot het einde te boeien.

Jammer eigenlijk, ik begon er best van te balen dat Tarantino telkens toch wel weer hetzelfde werk afleverde. Dit beloofde iets heel anders te kunnen worden. Enerzijds is dat gelukt en leverde de film spannende en intrigerende stukken op opening, cafe/kelder, 2 ontmoetingen tussen meisje en soldaat, assepoester, murder @ projectorroom, maar de film is helaas voor de rest nog goed gespekt met de oude streken van Quentin.
De allerlaatste seconden, alhoewel het er dik aan zat te komen, waren toch jammer. Het was vrij letterlijk en figuurlijk een lelijk litteken waar ik de film aan zal herinneren terwijl het een hele nieuwe klassieker van Tarantino had kunnen zijn.

Beh ergens tussen de 2.5 en de 3.5*

avatar van mister blonde

mister blonde

Daar is de 3* optie voor uitgevonden.

davidov schreef:

Eh, dit is een 'masterpiece' én een nieuwe klassieker, of je het daar nou mee eens bent of niet.

avatar van AHWA

AHWA

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

HarmJanStegenga schreef:

Zeker niet mee eens, het is een geweldige film, maar een meesterwerk vind ik het niet en een klassieker zal het ook zeker niet worden. Het zal hooguit herinnerd worden als één van de betere Tarantino films.