• 9.381.114 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.758.268)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Leland Palmer schreef:

Damn, wat een onzin allemaal.

Inderdaad, stopt het dan nooit?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Natuurlijk is Inglourious Basterds onzin: dat was best wel het uitgangspunt waarmee deze film werd gemaakt

Karl van H. schreef:

Logisch toch? Een regisseur die gewend is om vaak onzin te verfilmen, zal snel kiezen om weer onzin te gaan filmen. Het is hem aardig gelukt!

Is er trouwens een Oskar voor beste onzin-film? IB zou dan als enigste een nominatie krijgen

avatar van Metalfist

Metalfist

Bart Simpson schreef:

Goed dat ik even met mijn wiskunde verder ging. Ik had namelijk berekent hoe groot de kans was, dat iemand binnen 1 minuut zou reageren op een van mijn 2 berichtjes die ik als laatst had geplaatst. Nou, ik had het goed berekend, binnen één minuut.

Maar uh... waar vraag ik dan om?

Je vraagt erom om ze weeral te vergelijken terwijl je ze gewoon als voorbeeld wilt stellen maar doe gerust maar voort met je wiskunde, je zal het nodig hebben.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Bart Simpson schreef:

Ik heb eens na zitten denken en toen bedacht ik me opeens:

''Goh, wat is Inglourious Basterds toch een dikke vette onzin film. Deze film is helemaal geen 7.0/10 waard, zo goed is hij eigenlijk niet. Laat ik mijn cijfer eens verlagen met 0.5*. Ja, laat ik dat maar eens doen.'''

Daar dacht je aanvankelijk toch anders over. Getuige je 3.5 sterren. Waardoor verander je eigenlijk zo abrupt van mening? Je bent er toch niet nu pas achtergekomen dat dit "dikke vette onzin" is? De film pretendeert ook niks anders te zijn hoor.

Bart Simpson schreef:

Inglourious Basterds scoort gewoon zo hoog vanwege alles wat er aan vooraf ging én vanwege de regisseur. Deze film draaide nog niet in Nederland of forumleden hadden IB als avatar. Dan kun je sowieso verwachten dat hij/zij een 5.0* geeft, ongeacht hoe goed de film is.

Sorry, maar dit is gelul. Je kan evengoed zeggen dat film goed scoort ondanks de regisseur. Zoals ik al eerder aanhaalde, Tarantino's bekendheid werkt ook tegen hem.

Bart Simpson schreef:

Alsof deze film beter is dan meesterwerken als ''The Pianist'' en ''Schindler's List'' (ik vergelijk deze films niet, ik geef ze enkel als voorbeeld).

Je vergelijkt ze dus wel. Beter...dan: typische woordjes voor een vergelijking. En je kan IB niet met bovengestaande films vergelijken. Het enige wat die films gemeen hebben is het thema oorlog. Verder staan ze mijlenver van elkaar.

Metalfist schreef:

Klopt, ik ben grootste dingen van plan en wiskunde zal mij daarbij gaan helpen

avatar van Metalfist

Metalfist

Ach, als je in het echte leven even hard blijft doordrammen en evenveel onzin lult dan zie ik je er nog wel geraken. Ik kijk er al naar uit.

Jawaddedadde schreef:

Als iets iets gemeen heeft met wat anders, dan kun je de dingen vergelijken met elkaar. Oorlog en oorlog = vergelijken. En deze film gaat ook over Joden en Schindler's List en The Pianist gaan ook over Joden, dus nog een vergelijking. En in The Pianist worden ook mensen afgeslacht en in deze film ook, nog een vergelijking. En ''beter dan'' hoeft niet persé een vergelijking aan te geven. Bijvoorbeeld:

De gehandicapten waren beter dan Cartman, maar Cartman was niet eens gehandicapt.

Cartman was niet gehandicapt maar de gehandicapten wel, maar je gebruikt ''beter dan'' terwijl je niets of niemand vergelijkt.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

The Oceanic Six schreef:

Haha, een aantal snappen nog niet hier dat je nooit met Bart Simpson in discussie moet gaan over een oorlogsfilms, vooral als The great escape erin voor komt. Ongelijk toegeven en van mening veranderen is hem niet bekend.

Scherp observatorisch vermogen

Karl van H. schreef:

Scherp observatorisch vermogen

Om dat te ontdekken hoef je zo'n vermogen niet te hebben hoor, dat is algemeen bekend. Maar ik ga nu écht verder met mijn wiskunde... !

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Bart Simpson schreef:

Je verwacht toch geen volwassen reactie op deze onzin hoop ik?

Jawaddedadde schreef:

Je verwacht toch geen volwassen reactie op deze onzin hoop ik?

We hebben het heel de tijd over onzin, dus een klein beetje meer onzin kan geen kwaad leek mij zo

avatar van Shinobi

Shinobi

vistrida schreef:

Jammer van de langdradige stukken en het einde die ik erg over de top vond!

Je bedoelt zeker teveel dialoog? Juist dat vond ik nou zo meesterlijk vooral die Landa. Man ik genoot echt van hem, wat een mannetje zeg.

Eindelijk eens een film die aan mijn verwachtingen voldoet, na misbaksels als: Transfomers 2, Public Enemies en Wolverine gezien te hebben.

Gewoon lekker lange en meesterlijke dialogen, goed acteerwerk en soms echt van die droge (zwarte) humor. En niet te vergeten de korte, maar te brute actie. Echt een goede Tarantino.

Fuck it, ik geef deze film gewoon 5, 0 sterren.

avatar van rep_robert

Om maar even in te haken op de kansloze discussie die hier is ontstaan.

Wat had jij eigenlijk verwacht van de film Bart Simpson, als je een beetje vooronderzoek had gedaan kon je precies weten wat voor soort film je voor de kiezen zou krijgen!

Je kon weten dat het verhaal niet realistisch zou zijn, waarom zou je een film als IB afkraken op het onrealistische verhaal, zolang alle handelingen in de film maar logisch zouden zijn toch?

Nou dat is ook nog is zo, een typisch gevalletje van kant noch wal raken!

Wees blij dat ze een keer is wat anders uitbrengen dan een standaard oorlogfilm, zie je is een keertje wat anders

En jou verhaal over feiten en zo dat we films op voorhand al 5 sterren geven is ook dikke vette onzin.

Ik was juist 1 van de vele personen die heel sceptisch de zaal in ging, omdat deze film zo opgehemeld werd/wordt door alles en iedereen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Enkele off-topic berichten verwijderd. Houdt de discussie gewoon inhoudelijk en bij de film Inglourious Bastards.

avatar van wu-tang

wu-tang

meesterlijke scene,s , briljante spannings opbouw , geweldige muziek erbij [vooral western style ]

alleen jammer van dat ellenlange gelul om niks !!

ondanks dat ik wel een paar keer flink heb moeten lachen om brad pit , vond ik hem bar slecht acteren !!

landa was meesterlijk , genoten van zijn mindcames !!

einde was ook niet geweldig , had meer ingezeten !!!

Bart Simpson

Die Landa was dan ook een van de weinige pluspunten in de film..

Een van de leuke stukjes in de film door Landa:

Wanneer Brad en die andere 2 zich voor doen als Italianen in de hoop om maar geen Duits te spreken, begint Landa opeens vloeiend Italiaans tegen hun te spreken... leuk stukje. Ook dat stuk waarin Landa op een idiote manier ''Bingo'' zegt, echt hilarisch stukje

Bart Simpson schreef:

Ik heb vandaag deze film gezien. De film viel tegen, vooral omdat ik een oorlogsfilm liefhebber ben en ik hoge verwachtingen had van deze film. Dat laatste komt vooral door de hoge scores op IMDB en moviemeter.

Ik vind dit een gewoon-goede oorlogsfilm, gecombineerd met wat humor en actie. Het is niet meer dan dat. Het verhaal is niet origineel en niet eens zo erg goed, ook is het verhaal niet realistisch dus het verhaal vind ik een enorme minpunt.

Deze film scoort gewoon hoog vanwege alles wat er aan vooraf ging. De film is gewoon groter gemaakt dan hij eigenlijk is. Ook scoort deze film zo hoog vanwege de bekende regisseur, die een aantal goede films heeft gemaakt. Wat ik net dus heb gezegd is niet mijn mening, maar dat zijn gewoon feiten. Waarom is deze film anders zo briljant, dat hij straks een plek in de top-10 verdiend? Ik vind dat deze film niet eens in de buurt komt van de top-10.

Ik geef deze film een 3.5*.

Dat is een score wat ik altijd geef aan oorlogsfilms die niet zo bijzonder zijn, maar toch voor een klein beetje vermaak hebben gezorgd.

Ik lees niks over de film zelf. Alleen maar geneuzel over de hype die aan de film vooraf is gegaan, maar je vergeet in je stukje inhoudelijk in te gaan op momenten uit de film. Daar draait het toch om? Krijg ik trouwens nog eens antwoord op mijn vragen aan jou bij 12 Monkeys en Layer Cake?

Bart Simpson

PR ik vind het niet nodig om inhoudelijk in te gaan op momenten uit de film, mijn mening over deze film is wel duidelijk lijkt mij. Boven jouw bericht staan toch nog 2 momenten uit de film die ik beschrijf, daar ga ik maar kort op in, want dat zijn de weinige momenten die mij boeiden voor de rest doe ik geen moeite.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Je geeft je mening door 'gewoon feiten' op te noemen? Of het is je mening of het zijn feiten. En ik denk dat eerste...

Bart Simpson

Deze film scoort oa hoog vanwege de regisseur, dat is gewoon een feit. Je kunt daar niet omheen draaien.

avatar van The Oceanic Six

Bart Simpson schreef:

Waarom is een film als Death Proof 2 jaar terug dan zo afgekraakt? Accepteer gewoon dat heel veel mensen IB een geweldige film vinden. Al had Uwe Boll hem gemaakt....als dit het resultaat is, dan heeft hij een meesterwerkje gemaakt.

avatar van Theunissen

Deze film scoort hoog door:

- de prachtige dialogen (zelfs in verschillende talen);

- de vele verschillende figuren (met als hoogtepunt Hans Landa);

- de muziek (alleen al de openingsmuziek is geweldig);

- de humor;

- het verhaal (na mijn bescheiden mening gewoon uniek).

Dat is gewoon een feit !

avatar van rep_robert

Bart Simpson schreef:

Deze opmerking mag wat mij betreft genomineerd worden voor opmerking van het jaar!

Tuurlijk scoort de film o.a. hoog door de regisseur, hij heeft de film ook gemaakt

Theunissen schreef:

Deze film scoort hoog door:

- de prachtige dialogen (zelfs in verschillende talen);

- de vele verschillende figuren (met als hoogtepunt Hans Landa);

- de muziek (alleen al de openingsmuziek is geweldig);

- de humor;

- het verhaal (na mijn bescheiden mening gewoon uniek).

Dat is gewoon een feit !

Prachtige dialogen? Nee, je zult wel bedoelen:

- Lange saaie dialogen die maar weinig nut hebben.

Vele verschillende figuren?

- Tja... in ''The Longest Day'' doen duizenden mensen aan mee, meer figuren dan in deze film. Alsof verschillende figuren een film automatisch goed maken? HAHAHA ik lach me dood... maar niet heus.

De muziek?

- Ik ken veel mooiere en betere muziek. Geen enkel stukje muziek uit deze film is blijven hangen, ik ben het onmiddelijk vergeten en niet met opzet, maar puur automatisch omdat de muziek in deze film werkelijk slecht was. De openingsmuziek bij ''The Great Escape'' of de muziek bij ''Schindler's List'' of de muziek bij ''The Pianist'' dat is mooie muziek, dat blijft hangen!

De humor?

- Alsof humor een film automatisch goed maakt. De humor in deze film is één héél héél héél klein pluspuntje. Maar dan ook héél klein. Je ziet dat mini-pluspuntje alleen met een microscoop die 20.000x kan vergroten, zo klein. Alleen Landa had een aantal leuke momenten, de rest niet zo.

Het verhaal?

- Tarantino heeft het verhaal deels van de film ''Inglorious Bastards'' dus zo origineel/goed is het verhaal niet. Er zijn zat oorlogsfilms waarin er zoveel mogelijk Nazi's gedood worden. Voorbeeld daarvan is de mega-goede klassieker ''Where Eagles Dare''.

Dit zijn gewoon feiten.

rep_robert schreef:

Slim dat je je bericht veranderd hebt, ik zat al klaar om er even hard op terug te reageren. Ik word namelijk niet graag dom genoemd, want ik ben slim

Pastichio Rocker

Wat zit er voor een muziek in de film dan? Wat voor muziekscore heeft de film?

Bart Simpson

Wat bedoel je daarmee? De score die ik voor de muziek in deze film geef of zo?

Pastichio Rocker

Nou nee, wat voor een muziek er in de film wordt gebruikt. Zoals bij de opening of in die bioscoop.

Pastichio Rocker schreef:

Jij leest dus ook echt niet mijn berichten hier hé. Als je een stukje had teruggelezen zag je staan: