Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
I am a Basterd
geweldige film een van de beste ooit Brad Pitt was echt geweldig Waltz was ook heel sterk maar wat het leukste van het film is dat het humor, actie, drama en ook wel misdaad heeft en dat het perfect allemaal perfect in de film wordt gestopt geweldig!!!
You_bastard
Heerlijk genoten van deze Tarantino film de 153 minuten vlogen zo voorbij.
Echte must see voor Tarantino fans
vistrida
Jammer van de langdradige stukken en het einde die ik erg over de top vond!
selfhealing
Van de week Tropic Thunder herzien. Veel grappiger (en beter) dan deze film.
Giel M
zwaar overroepen Tarantino-film die naar mijn mening niet meer dan 3* waard is.
stef89
zwaar overroepen Tarantino-film die naar mijn mening niet meer dan 3* waard is.
Nou ja, zwaar overroepen vind ik overdreven. De film zit gewoon op veel vlakken steengoed in elkaar en tja, dan zit het toch in de mens op zich te focussen op de ontzettend weinig minpuntjes.
Een van de enige voorbeelden:
Natuurlijk kun je je ergeren aan sommige langdradige dialogen, maar die worden later wel weer terugbetaalt met meesterlijke cinema. En in die langdradige dialogen zijn vaak ook steengoed, al is het soms wel irritant dat ze zo lang duren.
Zelf vond ik trouwens ook dat de film kwa amusementsgehalte soms iets terugschoot door de langdradige scenes. Maar ja, voor de rest viel er weinig op de film aan te merken.
Bart Simpson
Ik heb vandaag deze film gezien. De film viel tegen, vooral omdat ik een oorlogsfilm liefhebber ben en ik hoge verwachtingen had van deze film. Dat laatste komt vooral door de hoge scores op IMDB en moviemeter.
Ik vind dit een gewoon-goede oorlogsfilm, gecombineerd met wat humor en actie. Het is niet meer dan dat. Het verhaal is niet origineel en niet eens zo erg goed, ook is het verhaal niet realistisch dus het verhaal vind ik een enorme minpunt.
Deze film scoort gewoon hoog vanwege alles wat er aan vooraf ging. De film is gewoon groter gemaakt dan hij eigenlijk is. Ook scoort deze film zo hoog vanwege de bekende regisseur, die een aantal goede films heeft gemaakt. Wat ik net dus heb gezegd is niet mijn mening, maar dat zijn gewoon feiten. Waarom is deze film anders zo briljant, dat hij straks een plek in de top-10 verdiend? Ik vind dat deze film niet eens in de buurt komt van de top-10.
Ik geef deze film een 3.5*.
Dat is een score wat ik altijd geef aan oorlogsfilms die niet zo bijzonder zijn, maar toch voor een klein beetje vermaak hebben gezorgd.
Leland Palmer
Het verhaal is niet origineel...
Couch Potato
Verdorie, ik wist zelfs niet van het bestaan van deze film af.... te vaak op muzieksites doorgebracht.
Tarantino heeft me altijd geboeid, zèlfs Death Proof kon me boeien... ik zal hier dringend een inhaalmaneuver moeten maken, ik zat waarschijnlijk nèt in Friesland op vakantie toen deze film uitkwam en dus ook waarschijnlijk véél media-aandacht kreeg... die me dus ontgaan is...
Ik wil de film zien, al was het maar om een goed gevoel te krijgen van die klote-nazi's op hun donder te zien krijgen....
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Kweenie, ik heb niet veel reclame op de TV gezien over deze film.
Ik wist het via deze site.
deft0nes
Schitterende nieuwe Tarantino flick. Wederom heerlijke dialogen en situaties waar de spanning vanaf spat. Zoals het hoofdstuk in de kelder; een intense spanning die puur en alleen door een situatieschets en heerlijke dialogen in stand word gehouden en wordt opgevoerd. Petje af. En wat afschuwelijk heerlijk om Hitler helemaal kapotgeschoten te zien worden. Toen ik dat zag, begon ik spontaan te glimlachen. En wat een heerlijke humor die erin zat. Het enige minpuntje, waarom hij ook geen 5* scoort, is het onrealisme. Ik bedoel, het Nazi high command zou never nooit alle kopstukken van het regime in een klein bioscoopzaaltje laten zitten.
Baldur
Wat ik net dus heb gezegd is niet mijn mening, maar dat zijn gewoon feiten.
Je hebt echter geen feiten genoemd. Goed, ik kan erin komen dat de regisseur zijn naam mee heeft, maar ik vond het, zonder een echte Tarantino fanboy te zijn, gewoon een steengoede en bovendien hoogst vermakelijke film.
ook is het verhaal niet realistisch
Had je dan een realistische oorlogsfilm verwacht
deft0nes
Toch heeft 'ie wel gelijk dat vanwege een bekende en "hippe" regisseur, deze film automatisch hoge cijfers krijgt.
Jawaddedadde
Ach welnee, z'n bekendheid werkt immers ook in de tegenovergestelde richting: mensen die juist (te) veel verwachten omdat het een Tarantino-film is.
Leland Palmer
Inderdaad. De bekende naam maakt niet zoveel. Het is voor Tarantino een inmens zware klus om een film af te leveren die aan de eisen- en hoge verwachtingen van het publiek doen.
Bart Simpson
Dan wil ik weten waarom jullie deze film zo briljant vinden. Waarom is dit een film die in de top-10 hoort te staan, wat maakt deze oorlogsfilm beter dan andere oorlogsfilms. Dat wil ik eens weten. Ik ken zat oorlogsfilms waarin humor, actie én een goed verhaal inzit. Dat laatste heeft deze film niet.
Leland Palmer
Dan wil ik weten waarom jullie deze film zo briljant vinden.
Stalag 17
The Great Escape (en nog een waargebeurd verhaal ook)
Ken er wel meer. Allemaal stuk voor stuk beter dan deze film, véél beter.
"The Great Escape" een oorlogs/komedie film
The Great Escape (wel een goede film) is een pure drama film en heeft niets met een komedie te maken. Kijk anders maar eens op IMDb.
Zit er in Stalag 17 actie ?
P.S. In de film "Inglourious Basterds" nemen ze de 2e wereld oorlog op de hak met komische rollen van o.a. Goebbels en Hitler. Het is gewoon een fantasie verhaal die totaal niets met de realiteit te maken heeft. Het verhaal in deze film is gewoon subliem, de actie is regelmatig aanwezig (soms zelfs zeer grof) en er zitten vollop komische aspecten (o.a. de eerder genoemde rollen van Goebbels en Hitler en ook Brad Pitt had in deze film een komische rol) in deze film. Deze film vergelijken met een waargebeurd oorlogsdrama als The Great Escape slaat nergens op.
Bart Simpson
Ik zeg niet dat The Great Escape een oorlogs/komedie is, jij moet goed leren lezen!
Dit is wat ik eerder zij en daarop ben ik doorgegaan:
gecombineerd met wat humor en actie
Een goed verhaal hoort er ook nog bij en dat is The Great Escape ZEKER! In Stalag 17 zit zeker wel actie, kijk die film maar eens (nog een keer) dan zul je het zien.
Dit is wat ik eerder zij en daarop ben ik doorgegaan:
gecombineerd met wat humor en actie
Stalag 17 en The Great Escape kun je met elkaar vergelijken (zijn vrijwel identieke films) maar die films vergelijken met Inglourious Basterds is gewoon onzin. Het enige wat de films met elkaar gemeen hebben is dat ze in de oorlog afspelen. Voor de rest hebben de films nul komma nul met elkaar te maken. Dan kun je net zo goed "The longest day" met deze film gaan vergelijken want daar zat ook een fleugje humor in.
Haha, een aantal snappen nog niet hier dat je nooit met Bart Simpson in discussie moet gaan over een oorlogsfilms, vooral als The great escape erin voor komt. Ongelijk toegeven en van mening veranderen is hem niet bekend.
Bart Simpson
Inglourious Basterds is gewoon een dikke vette onzin film (als je het vergelijkt met andere oorlogsflms). Punt.
Ik heb eens na zitten denken en toen bedacht ik me opeens:
''Goh, wat is Inglourious Basterds toch een dikke vette onzin film. Deze film is helemaal geen 7.0/10 waard, zo goed is hij eigenlijk niet. Laat ik mijn cijfer eens verlagen met 0.5*. Ja, laat ik dat maar eens gezellig doen.'''
Inglourious Basterds scoort gewoon zo hoog vanwege alles wat er aan vooraf ging én vanwege de regisseur. Deze film draaide nog niet in Nederland of forumleden hadden IB als avatar. Dan kun je sowieso verwachten dat hij/zij een 5.0* geeft, ongeacht hoe goed de film is. Mensen willen het gewoon niet toegeven, deze film is echt niet top-10 waardig. Alsof deze film beter is dan meesterwerken als ''The Pianist'' en ''Schindler's List'' (ik vergelijk deze films niet, ik geef ze enkel als voorbeeld).
Bart Simpson
Damn, wat een onzin allemaal.
Eindelijk geef je toe dat IB een onzin film is, ik dacht dat je het nooit zou doen!
Maar ik ga nu verder met mijn wiskunde, veel interessanter dan Inglourious Basterds!
Metalfist
Als Schindler's List en The Pianist niet wilt vergelijken met IB maar gewoon als voorbeeld neemt waarom neem je dan in godsnaam weer 2 oorlogsfilms als voorbeeld... Dat is er gewoon om vragen.
Bart Simpson
Goed dat ik even met mijn wiskunde verder ging. Ik had namelijk berekent hoe groot de kans was, dat iemand binnen 1 minuut zou reageren op een van mijn 2 berichtjes die ik als laatst had geplaatst. Nou, ik had het goed berekend, binnen één minuut.
Maar uh... waar vraag ik dan om?

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972