Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Halcyon
Ben hem ook gaan zien. In Berlijn nota bene, een plaats met een geschiedenis om u tegen te zeggen. En een Duits publiek. Gelukkig was de film niet nagesynchroniseerd. Vermaakt heb ik me wel, al was het maar omdat ik na al die musea en fastfood eens zin had in iets wat ik in het dagelijkse leven ook wel eens doe. Iets "gewoons". Een filmpje zien.
Maar voor "gewoon" ben je bij Tarantino aan het verkeerde adres, want of je zijn films nu goed of slecht vindt, hij serveert vaak iets wat je nooit eerder zag.
Ook dit keer slaagde Tarantino erin mij te verrassen met iets totaal anders dan wat ik doorgaans zie; een nieuw genre als het ware. Veel woorden ga ik daar verder niet aan vuil maken, want dat Inglourious Basterds niet in één woord te omschrijven valt is inmiddels zo klaar als een klontje. Maar of ik hem goed vond? Niet echt.
De film opent sterk. Waltz acteert de pannen van het dak en er wordt een aardige spanningsboog opgebouwd, alsof je naar een normale oorlogsfilm zit te kijken. Daarna maakt de film een bocht van 180 graden en breekt de gekheid los. De typische Tarantino-stijlkenmerken verpesten het dan helaas. Zijn dialogen blijven langdradig en nietszeggend, de muziek kon me niet echt vermaken en het merendeel van de zogenaamd grappige momenten was gewoonweg erg flauw. Bovendien lopen de meeste subplots niet zoals ik het graag zie.
Maar toch heb ik me goed kunnen ontspannen, dat effect heeft Inglourious Basterds namelijk wel; en dat is op zich ook een kwaliteit. Een hilarische Brad Pitt, een voortreffelijke Waltz en een zeldzaam indrukwekkende scène zijn zowat de enige lichtbakens. Voor de rest mag de film dan wel vernieuwend, origineel of gedurfd zijn, mij kon het allemaal niet zo overtuigen. Wat mij betreft is Tarantino dan ook niet zozeer een goed, maar eerder een curieus regisseur. Was Pulp Fiction dan toch een toevalstreffer?
djchristain
Dit is een meesterlijke film. Geniet van begin tot eind. Film is goed te volgen, spanning goed opgebouwd in de verschillende scenes dat meestal eindigt in een magistrale explosie van geweldadigheid. Vaak met slow motion in beeld gebracht, met daaronder Tarentino's meesterlijk muziek die het kracht bij zet.
Idd Christoph is geweldig in deze film, maar ook heeft Brad Pitt een super prestatie geleverd, vaak om hem moeten lachen (e.g zijn accent Arre-ver-deci:))
Al met al hebben de meeste recensies hier t al allemaal gezegd, tis gewoon een klasse film.
4,5 ster
10-StepKill
Martin Wuttke heeft zeker wel goed opgelet ja.
Maar niemand overtreft Ganz, zelfs de echte niet.. (en niet omdat die dood is.)
Beetje raar om te zeggen dat Ganz de rol van Hitler beter vertolkt dan dat Hitler in het echt daadwerkelijk geweest is. Maar goed, het toverde wel even een glimlach op m'n gezicht
mcdaktari
ja dat bedoelde ik ook, het is natuurlijk onzin dat hij beter is dan de persoon in kwestie, maar ik begrijp wel wat je bedoeld beste jacobaco
youpvdberg
Nog nooit heeft een film me zo veel voldoening gegeven als deze....
kMal
Deze film was zeer vermakelijk.
Vooral omdat we net voor de afloop naar buiten stormden (omdat we de trein moesten halen 's avonds) en iedereen ons argwanend bekeek.
opdepot
Echt een goeie film weer van Tarantino! Goed acteerwerk van Brad Pitt, na zijn hilarische Ierse accent in Snatch, laat hij hier ook weer zien dat een Hillbilly-Amerikaans accent kan!(Texas-accent denk ik..?) Ook goed acteerwerk van Waltz.
Ik vond alleen de dialogen af en toe te langdradig, en het verhaal van het ontsnapte Joodse meisje vond ik ook niet zo boeiend. Maar hij weet het wel op te goed op te bouwen naar een goeie climax. Het mooie is dat je als kijker op het einde denkt dat ze allemaal opgepakt worden omdat Waltz erachter komt. Ik verwachtte in ieder geval een historisch trouw einde, dat Hitler het zou overleven. Maar Tarantino maakt het(hun;))op zijn manier af
Top film, 4,5 ster
Koelkast
Wat mij betreft gewoon 5 sterren.
Ik verwachtte een nogal "lange zit" vanwege de speelduur van 153 minuten, maar de film heeft me geen moment verveeld. Erg goed acteerwerk en verhaal met soms hilarische momenten.
Pastichio Rocker
Was Pulp Fiction dan toch een toevalstreffer?
Pulp Fiction is geschreven samen met Roger Avary, dus misschien dat 't 'm daar aan ligt?
leidsehoodie
@ Halcyon. Oké kijk nog eens de Sicilianen-scène in True Romance en de hele film Reservoir Dogs voordat je Pulp Fiction een toevalstreffer noemt. De eerste goed geschreven, de tweede ook nog eens goed geregiseerd. En Jackie Brown krijgt misschien een lagere score, maar bevat ook geniale, meer dan curieuze, stukken. Van Kill Bill en Death Proof kan ik de term curieus nog begrijpen trouwens. Maar Pulp Fiction kan je volgens mij moeilijk zijn enige goede product noemen.
donnie darko
Hier had ik nog niks bij geschreven, en dat is toch wel een beetje schandalig..
Want wat voor een film is me dit, zeg!! Ben hem nu tweemaal gaan kijken in de cinema en de tweede kijkbeurt was zowaar nog leuker, nog spannender en nog opwindender. QT slaagt er wederom in om geniale dialogen te verzinnen en een weergaloze film af te leveren, vol met geweldige acteurs(Waltz vooral dan) en grappige taferelen..
Vond dit bovenal een geweldige komedie, en na Kill Bill Vol. 1 heb ik het meest genoten van deze Tarantino..
Er zitten best wel gaten in het scenario maar dat stoort absoluut niet, en neemt niets van de sfeer weg.. Tel daar nog een geweldige soundtrack bovenop en je hebt een leuke cinema-avond.
4.5* en de film van 2009 tot nu toe
M.Goodkat
Eindelijk mijn tickets in bezit gekregen en vrijdagavond gaan zien.
Grootste tegenvaller in jaren, voor mij persoonlijk. Tarantino's minste.
Ik vond het saai, flauw en voorspelbaar. Tuurlijk, zaten er een paar leuke dingen in, maar als geheel heel teleurstellend.
paul83
Voorspelbaar en flauw..........ok....
Ik kan het niet mooier maken.
Man, wat een onzin. Iemand zegt 'Hitler heeft besloten te komen' en we snijden terug naar Hitler die een minuutlang mag vertellen dat ie besloten heeft te komnen. Waarom? Je zegt het net! Waarom ging Eli Roth uiteindelijk met die mitrailleur aan de gang? Wat was het plan? Waarom duurt iedere dialoog een keer of drie langer dan noodzakelijk? Waarom was Brad Pitt zo stompzinnig onleuk aan het schmieren?
Dat Hitler dood zal gaan, verwacht je ook al bijna direct als ie in beeld komt. En hoe vaak kun je iemand zogenaamd onverwacht afknallen, zonder dat het niet meer onverwacht is?
Tarantino is verliefd op zijn eigen dialogen. Man, wat heeft ie veel worrden nodig om iets onbenulligs te vertellen.
Friac
'Inglourious Basterds' zal ongetwijfeld her en der te leiden hebben onder het juk van "de hype" - de film zal mij niet al te lang bijblijven en komt niet in mijn top 3 van Tarantinofilms voor, al is het wel leuk dat hij nog eens 'wat anders' doet dan de gangsterfilms waaruit het merendeel van zijn oeuvre lijkt te bestaan - , maar ik heb wel genoten in elk geval.
Het eerste deel van de film is een mooie scène, maar voelt achteraf wel ietwat 'apart' aan in vergelijking met de rest van de film; mocht het niet zo boeien, ik had het zelf compleet overbodig gevonden om het zo lang te rekken geloof ik.
De finale is erg genietbaar ook altijd 'verfrissend' om te zien hoe de bad guys snel-snel worden uitgeschakeld, in plaats van de obligate spannende extra achtervolgingen e.d., Christoph Waltz is erg cool in deze film en Inglourious Basterds bevat ook enkele leuke stukjes 'makkelijke' humor (de "Italianen" brachten de hele zaal aan het lachen
). De visuele expliciteit van sommige verminkingen kwamen ook duidelijk hard aan bij het publiek, iets wat altijd wel mooi meegenomen is bij dit soort films vind ik.
Geen absolute topper, maar zeker een leuke film om mee te pikken in de bioscoop.
NERD
Net zoals met eigenlijk alle zijn films vind ik dat Tarantino ook in Inglorious Bastards soms een probleem heeft om te weten wanneer iets genoeg is en wanneer het te veel of te lang wordt. Mijn mening over zijn films is altijd een tweestrijd tussen erg mooie scenes, geweldige dialogen en bovenstaande ergernis.
Maar de rol van Christoph Waltz is wel weergaloos zeg. De film 2 keer in de bioscoop bekeken en zijn prestatie wordt er alleen maar beter op.
3 sterren voor de film op zich maar een halve er bij voor Waltz. 3,5 sterren dus. Hoop dat de beste man een oscar wint! Ben beniewd wat we in de toekomst van hem kunnen verwachten.
Castor385
Afgelopen zaterdag heb ik deze film bekeken en is me zeer goed bevallen. Ik heb het normaal gesproken helemaal niet op QT films, ik snap ze niet of vind ze te grof. Maar niet bij deze film.
Ten eerste vind ik het een zeer groot pluspunt voor deze film, dat er daadwerkelijk Duits of Frans wordt gesproken wanneer dat ook moet. Dit geeft voor mij al een heel stuk extra sfeer. Het was mede ook daarom dat ik de openingsscène helemaal geweldig vond. De spanningsopbouw is subliem en heb er echt van genoten.
Ook de scène in de kelder is prachtig. Je voelt hoe het gesprek helemaal de verkeerde kant op gaat en vraagt je steeds af waar dit heen gaat. Deze film was voor mij helemaal onvoorspelbaar en dat vind ik erg prettig. De meeste films kan ik na 5 minuten al voorspellen hoe het gaat lopen, maar niets van dit alles in deze film.
Ik heb met name genoten van Christoph Waltz en de idiote rol van Brad Pitt. Erg goed neergezet.
4.5 Sterren
Ramon K
Ik ben het hier aardig mee eens. Te langgerekte dialogen, maar ook gekunsteld ooit. Dat Tarantino veel woorden nodig heeft wanneer twee gangsters over koetjes en kalfjes aan het zwetsen zijn vind ik niet erg (vind het zelfs leuk), maar hier moeten de dialogen een plot draaiende houden.
Ik irriteerde me ook aan het 'two reasons'- foefje in Tarantino's dialogen. Bijvoorbeeld in een dialoog tussen Raine en Von Hammersmark over Hitler. Dan rek je tijd, door simpele info uit te stellen. Deed Tarantino ook al in de 'keep your wicked life' speech in Kill Bill: Vol. 1 en daar vond ik het ook al niet echt werken.
FrisoBoei
Ja precies, zoals in Pulp Fiction wordt gepraat over dat die gast in europa is geweest. Over de hamburgers daar; "Royale with cheese"
Dat gaat nergens over maar is wel geweldig. Hier zijn de dialogen onderdeel van een plot, en wanneer de info zo wordt uitgerekt, en de conclusie van de conversatie wordt uitgesteld dat het af en toe gewoon saai wordt.
je80roen
Vond hem best aardig, maar toch enigszins over-hyped als je het gemiddelde ziet. Hij is hier en daar best wel saai en op het einde was ik blij dat eindelijk de fik erin ging. Toch wel een paar memorabele scenes, vooral wanneer ze duitsers te grazen nemen.
douwens
Briljante film en alles behalve overhyped. Een typische QT film waarin al zijn kwaliteiten naar voren komen. Zo weet hij lange dialogen uiterst boeiend te houden, zitten er weer heerlijke overdreven op het randje balancerende personages in, kent de film ongekende wreedheden overgoten door QT's typische maar geniale zwarte humor.
De vele verhaallijnen komen als vanouds samen in het wrede maar toch humoristische einde.
Het meeste geniale personage is wel Hans Landa, die gemaskeerd door zijn talenknobbel en overdreven hoffelijkheid zijn verdorven karakter angstvallig goed onder de oppervlakte weet te houden. Het sarcasme en zijn vriendelijkheid maken hem juist extra angstaanjagend, geweldig geacteerd.
De overige personages zijn tevens goed gebracht, zoals wraakengel Shosanna, de overdreven chauvinistische Amerikaan Aldo Raine en zijn basterds en de overspelige filmster Bridget Von Hammersmark. Bijfiguren als Hitler en Goebels zijn zowel komisch als identiek neergezet en dat is ook erg knap.
Wat ik tevens een pluspunt vond is dat de Duitsers, Duits spraken, de Fransen Frans etc. Dit is namelijk iets wat ik in veel Amerikaanse producties vaak als storend ervaar wanneer dit niet het geval is.
Enige smetje vond ik misschien de muziek, die wat minder geniaal was dan bij de meeste andere QT films.
Toch een absolute 5 voor de beste film van het jaar wat mij betreft!
Ceeda7
Wat een heerlijke film is dit.
Oerdegelijke dialogen, op het randje van het intellectuele en humoristische af. Prachtige acteerprestaties, geef die Hans Landa nu al een oscar voor beste bijrol!. Mooie dames die in deze mannenfilm op briljante wijze hun mannetje staan. En de humor in de film is perfect getimed, niet overbodig veel, maar net wanneer je er naar snakt...
Je zou kunnen denken dat Tarantino eindelijk eens volwassen is geworden en zich niet laat afleiden door infantiele discussies die we in z'n vorige vehikel Death Proof zagen.
Deze komt resoluut op nr2 te staan. Tussen Pulp Fiction en Reservoir Dogs.
Meer van dat Quentin, we smeken het u!
ghostman
...Oerdegelijke dialogen, op het randje van het intellectuele...

Hij (Tarantino) heeft niet eens de "High School" afgemaakt....

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972