Genre: Oorlog / Komedie
Releasedatum: 27 augustus 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Marcel
Phoenix
God, die foto!
Dit wordt echt geweldig!
Ongelofelijke cast. Kruger, Myers, Bruhl... Hoe verzint 'ie het.
Madecineman (moderator films)
Download gerelateerde berichten verwijderd.
deLeeuw
- 1969 stemmen
Kan deze al toegevoegd zijn als er op IMDB staat bij status: 'Filming'?
Wanneer een film wel of niet mag worden toegevoegd wordt mij steeds onduidelijker :S
Dat betekent dan toch dat ze aan het filmen zijn. En dan moet er wel heel veel gebeuren -en zeker bij een nieuwe Tarantino film- wil de film niet af komen...
deLeeuw
- 1969 stemmen
Dat klopt, maar er staat altijd weer iets anders en er zijn weer statussen die wel mogen en statussen die niet mogen. Ik dacht namelijk dat alleen 'completed' en 'post-production' toegelaten waren..
Flipman
Niet als in: 'Wat een stomme opmerking!' Maar meer als in: 'Nog maar afwachten of ie in Nederland niet pas in november uitkomt.'
Knock On Wood!
Morricone, u Basterd!
Ennio Morricone zal de score niet meer verzorgen voor deze film.
neo
Zoals ik al eerder zei klonk het erg voorbarig. Benieuwd of Tarantino nu zal overwegen een andere componist te benaderen en ook echt in te huren. Overigens logisch dat ie ervoor kiest om gewoon weer aan de slag te gaan met Tornatore; ze hebben immers al zoveel films samen gedaan.
JTV-kijker
- 2028 stemmen
Ik ben beniewd naar deze film, Quentin Tarantino heeft mij zeker bekoord met zijn goede films. Het zal wel vreemd zijn Brad Pitt als een nazi te zien in plaats van een actiekerel en een spierbal
Ithildin
Mr. Pitt speelt Lt. Aldo Raine uit Tennesee, niet bepaald een nazi dus...
Flipman
Ja, een Joodse Amerikaan, die er met zijn team op af wordt gestuurd Nazi's uit te moorden. Nogal vreemde missie voor een nazi.
Hankieh
Ik las op imdb ook dat iedereen gewoon zijn eigen taal spreekt
Franse karakters dus frans, duitse karakters duits en amerikaanse karakters engels
Zou wel lachen zijn als de fransen de film half gaan synchroniseren.
N811
Ik las op imdb ook dat iedereen gewoon zijn eigen taal spreekt
Zou wel lachen zijn als de fransen de film half gaan synchroniseren.
Zo hoort het ook.
Ik vind het zo stom als Duitsters of Russen als voertaal engels hebben met een accent.
Leland Palmer
Ik heb het script inmiddels weten te bemachtigen, dus daar ga ik binnenkort maar eens mee aan de slag. Al wat kleine stukjes gelezen en het bevalt me prima. Vooral de rol van Pitt lijkt me briljant te worden. Maar ook de vertelmanier, zoals de verschillende verhaallijnen - 5 stuks - die op het eind samenkomen, schijnen geweldig te zijn.
Apollinisch
Waarom in hemelsnaam zou je het script gaan lezen als je de film nog moet zien.
Leland Palmer
Klinkt dat zo vreemd? Ben niet de eerste die dat doet hoor...
Vind het ook maar vreemd, zo verpest je toch een deel van je eerste kijk ervaring.
Apollinisch
Nu heb je meer grip op de verhaallijn ofzo...?
Leland Palmer
Njah, kan niet wachten om te weten wat QT er van heeft gebakken. Mag ik?
Tuurlijk, maar als je benieuwd bent hoe een cake zal smaken ga je toch ook niet eerst de eieren voorproeven
Hankieh
Harm, je moet gewoon op imdb het commend board in de gaten houden. Daar heb ik een tijd geleden de link naar het script al gevonden en heb het script hier ook thuis liggen.
Had het niet gepost omdat ik dacht dat het vrij normaal was dat mensen die hadden, is niet de eerste keer dat ik op een script stuit.
Ik zelf ga het script niet lezen, die lees ik nader tijd
Leland Palmer
Heb 'm ook van IMDb. Ben ik even trots met het scriptje van de film, wordt ik van alle kanten afgemaakt
Tsjah, inderdaad
Ga er sowieso wel een stuk van lezen. De eerste toespraak van Pitt is in ieder geval erg cool.
Erwinner
Waarom gaat Tarantino een andere richting uit? Is hij soms nu op een leeftijd aangekomen dat ie zich maatschappelijk betrokken voelt?
Clueless Dork
Wat brabbel je hier nou? Voor zover ik weet gaat dit echt op zijn oude richting lijken.
Erwinner
Ik brabbel altijd op Maandag...
Brabbeltaal bevat taal met veel vraagtekens. Daarom mijn brabbelvraag.

Tarantino-meesterwerk 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino looft Netflix-thriller 'The Rip': 'Deze film greep me wél'

Bejubelde WOII-film 'Inglourious Basterds' wordt vanavond uitgezonden op tv

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

The Godfather
Misdaad, 1972