• 9.384.012 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot Gran Torino

"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"

Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...

Walt Kowalski

Steve Kowalski

Tim Kennedy

avatar van scholtie

scholtie

Supper film. ik snap niet dat er mensen zijn die deze film niet goed vinden. zeer goede acteer presaties van clint eastwood en een goed verhaal, wat wil je nog meer?

Montorsi schreef:

Een collega van me was het dan weer niet opgevallen. Ze vond het wel realistisch acteerwerk gezien de cultuur van de Hmong..

De cultuur? Dat de Oosterse buren gewoon niet meer in hun mars hebben dan ons ondermaats acteerwerk voorschotelen? Schande!

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Op z'n oude dag levert Eastwood een degelijk product af. Het verhaal is wel enigszins voorspelbaar, vooral de inbreng van de kinderen en kleinkinderen (die scene dat zijn zoon en schoondochter hem op zijn verjaardag in een "rusthuis" willen wegstoppen) is erg oppervlakkig. Maar de uiteindelijke ontknoping is verrassend. Mooi beeld van de verloedering binnen een samenleving en de beleving van een man met een belast verleden daarbinnen. Gaan kijken!!!!!!

Ninto

Echt geweldige film met een meesterlijke Eastwood naar mijn mening. Top 10 film voor mij!

hollywood king schreef:

een saaie film, niks aan.

een oude mannetje die een wijksheld wordt door jonge lui te slaan, niet geloof waardig (ik trap er niet in clint..)

En dat van een persoon die zelf ongeloofwaardigheid voorbij streeft met z'n 0.5 waardering voor een verdomd goede film. Ga je schamen.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Ik zit nu op de helft van de film ..

en hoe kun je zo verschrikkelijk chagerijnig spelen : fantastisch!

avatar van 2,20

2,20

Wat een meesterlijk film ! Clint speelt zijn rol heel goed ! Heel mooi verhaal, de perfecte zondagavond film !

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Zijn dit de Nieuwe Kleren van de Keizer?

Afgezien van een paar smulscènes was dit erg afzien.

Laten we dat ene meisje eindeloos 'Yum Yum' blijven noemen, lachen! De humor was zo plat... Het leek André van Duin wel zo af en toe.

Tegen het einde die tenenkrommende kerkscène met die priester: "And boy, did I learn". Ai ai ai.

En dan als uitsmijter nog een liedje van Clint zelf ook. Als dit een scherpe film was geweest, had ik op dat moment gehuild van ontroering. Nu huilde ik van schaamte en medelijden.

avatar van Arie18

Arie18

Simpel verhaal, maar geweldig uitgewerkt.

Echt een ijzersterk personage zet Clint hier neer.

Ik had alleen wel wat scènes verwacht dat ie in z'n auto rijdt.

I.p.v. de hele tijd in die aftandse witte pickup. Aan de andere kant geeft dat het verhaal wel weer wat diepgang...

Als die zo doorgaat cker een verdiende plaats in de top 250.

avatar van pegasuspiet

pegasuspiet

aangrijpende film met verrassend einde

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Film = klaar

en geniaal hoe je zoon levenstijl kunt hebben + mooi in beeld gebracht.

4.5

iggybiggie schreef:

Laten we dat ene meisje eindeloos 'Yum Yum' blijven noemen, lachen!

Ninto

Tsja sommige mensen vinden Lebowski grappig...

avatar van Hoppy

Hoppy

Heb zeer veel gelachen met deze film.

Leuke rol voor clint, en het einde is eens niet volgens amerikaanse traditie.

Een aanrader

avatar van Gabisch

Gabisch

Ik vond het een film met goede humor en goed acteerwerk.

Vond dat er ook een goede sfeer werd gecreëerd in de film.

Ik heb me geen één moment verveeld.

Clint is het absoluut nog niet verleerd op zijn oude dag

Hij krijgt van mij 4 sterren.

Ninto schreef:

Tsja sommige mensen vinden Lebowski grappig...

En sommige mensen zetten American Pie in hun top 10

avatar van kraj28

kraj28

sterk verhaal,

waar je helemaal inleeft met de personages,

vooral het einde van de film is onverwacht interesant,

een aanrader voor een vrijdag avond

avatar van schram101

schram101

Weet niet zo goed wat ik met deze film aan moet. Mischien had ik weer een 'Mystic River', 'Milion Dollar Baby' of een 'Letters From Iwo Jima' verwacht. Om even een aantal prachtige films van Clint te noemen van de laatste jaren.

Laten we duidelijk zijn, met zijn acteerprestaties zit het nog wel goed! Met de rest van de cast beduidend minder, hoewel Sue er positief bovenuit sprong. Het verhaal is orgineel, dat zeker, de afloop ook, dat zeker. Toch voldeed het allemaal niet aan mijn verwachtingen n.a.v. de recensies die ik las. Hoe dat komt is moeilijk uit te leggen. De film is zeker niet stereotype Hollywood. Toch was de film op het gebied van script eigenlijk geen- of een halve voldoende.

Zonde!

Toch slaagt Clint Eastwood er wederom in een sterke film te maken, met hemzelf er nog eens bij in de hoofdrol! Geweldig! Wat een personage zette hij neer.

Kortom, een redelijk sterke film die een dikke voldoende haalt, maar mijn (mischien te hoge) verwachtingen niet!

avatar van dijkieR

dijkieR

wat zet clint eastwood hier een fantastisch personage neer zeg.

1 van de betere films die dit jaar zijn uitgekomen.

avatar van hans233

hans233

Een erg sterke film van Eastwood

avatar van supered

supered

ik vondt het een hele goede film,met een ontroerend eind.

avatar van otherfool

otherfool

Wat een deceptie. Deze rol is ome Clint op z'n lijf geschreven maar de verwikkelingen zijn met de ogen dicht nog wel te volgen, en de jonge acteurs zijn adembenemend slecht (met name het joch). Flauwtjes.

1,5*.

avatar van simonfender

simonfender

Eén van de beste films die ik de laatste tijd heb gezien: fantastisch acteerwerk, Clint Eastwood speelt de rol van zijn leven. De man schijnt richting 80 te gaan. Een eenvoudig verhaal dat is uitgewerkt door de meester zelf. Humor, tragedie, misdaad ontroering: alles kwam aan bod. Deze film kon wel eens een klassieker worden! Voor mij een dikke 5!

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Vanavond in de bios gezien. Goede film en Clint bewijst voor de zoveelste keer dat hij zowel als acteur als regisseur buitengewoon goed is. Een klassieker als Unforgiven of Million Dollar Baby is de film mijns inziens echter zeker niet en dat komt vooral door het matige spel van die Aziatische jongen. Die vond ik niet overtuigend. De dialoog van Eastwood met de kapper is geweldig.

avatar van stevebravo

stevebravo

Ik kom net van deze film en ik kan geen andere woorden bedenken voor de onwijs grote klasse voor deze topfilm.

Dat is het gewoon.. een topfilm, na into the wild is dit de beste film in 15 maanden..

Clint.. i love you

avatar van rayman

rayman

Geweldige film van Clint Eastwood

Dit is echt een meesterwerk van hem, speelt op z'n oude dag een van zijn beste rollen ooit.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Geweldige film, meesterlijke rol van Eastwood, met een aantal Tarantino-achtige dialogen.

Een complete film, mooi gedaan.

avatar van Keepertje8

Keepertje8

Ongelooflijk goede film, echte acteursfilm die gedragen wordt door Clint Eastwood. Mooi om te zien hoe een verbitterd mens toch kan veranderen.

avatar van finitio

finitio

Op dit moment ben ik op de helft van de film, tot nu toe is er nogal weinig gebeurt.....

Komt er nog veel actie in voor ?

avatar van aerts007

aerts007

finitio schreef:

Komt er nog veel actie in voor ?

Dit is echt geen actie film, een film onderbreken om dit te vragen.

Doodzonde.