Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Steve Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
kArIzMa_Movie
Ik had ergens gelezen dat dit een nieuwe Dirty Harry wordt. Hehe. Maar sowieso is een nieuwe Eastwood het kijken waard natuurlijk.
Macmanus
Trailer doet het ergste vermoeden. Wat is die oud en wat doet die stoer, beetje treurig.
Leland Palmer
Natuurlijk, maar een beetje bewondering voor Clint is wel op zijn plaats denk ik. Behoorlijke prestatie dat ie' dit op zijn leeftijd nog voor elkaar krijgt.
Macmanus
Mwa vind zijn films de laatste tijd wel ernstig de oscar degelijkheid uitstralen. Maar dit lijkt me eerder pijnlijk worden voor Eastwood zelf, een man die akelig dicht in de buurt van de 80tig komt en nog een beetje kont gaat schoppen, oei.
pascal83
Clint is stoer.
http://www.apple.com/traile... : net of Clint na zijn carrière in het wilde westen met pensioen is gegaan in het heden, dit kan toch bijna niet misgaan.
crack1
Dit ziet er verdomme goed uit,Clint blijft toch een klasse apart!
Hier zie ik naar uit!
Mr_White
- 2067 berichten
Treurig? Eerder meesterlijk. Een beetje een combinatie tussen Dirty Harry en zijn personage uit Million Dollar Baby.
Halvewege de trailer was ik de film al moe, verder kan ik enkel Macmanus bijtreden. Clint is ondertussen wat te oud voor een midlife crisis, dus welk excuus heeft hij nog ...
peter74
Na het zien van de trailer, lijkt dit mij een hele goede film.
Maar ik ben dan ook een groot fan van Clint Eastwood en vind bijna alle films waar hij in speelt zeer goed, en ga deze dan ook zeker kijken.
under/the/sea
Na het zien van de trailer, verwacht ik niet meer veel van deze film.
sowieso hebben ze wel bijna alles laten zien in de trailer.
crack1
Na het zien van de trailer, verwacht ik niet meer veel van deze film.
sowieso hebben ze wel bijna alles laten zien in de trailer.
gewoon laten voorbijgaan toch......!
The One Ring
Ik wist niet dat Eastwood nog een film had dit jaar naast Changeling. Leuk dat hij zelf meespeelt al blijft het afwachten of hij inderdaad niet te oud is. Eastwood lijkt me wel zelfbewust genoeg om ervoor te zorgen dat hij niet een jonge Dirty Harry zal spelen.
Amercianpie
Interessant! deze lijkt me ook geweldig om te bekijken zo'n veteraan hoe die reageert op de burger wereld.
lykathea
Ik was toch wel een klein beetje gehyped, maar die trailer heeft dat voorgoed weggevaagd.
Mijn god, wat is die man oud geworden, een briesje lijkt z'n fragile lichaam te doen omwaaien, en toch slaat 'ie er op los.
thomzi50
- 1991 berichten
Ik vrees dit project een beetje, want bij films van tien jaar geleden met hem erin vond ik hem al fragiel en vooral oud overkomen.
MuchTheSame
Je zou eerder zeggen dat het een vervolg is op de film Vanishing Point uit 1971
Alleen al omdat beide films een hoofd personage bevatten die Walt Kowalski zijn....
Maar goed , dat is mijn conclusie
Ik ben er wel benieuwd naar...
peter74
Als hij een man van zijn eigen leeftijd speelt maakt dat toch niet uit,
in Million dollar baby was hij ook goed.
Prima film en zeer onderhoudend en wat is er mis met acteurs die oud worden?
Ik bedoel er mee te zeggen dat hij in de film ook een oude man speelt.
En de momenten dat hij fysiek geweld gebruikt dat was er maar 1 en ja dat was toch zeer aannemelijk?
ralfsjam
opzich zeer genoten van deze film. leuk verhaal en was stinissen ook al zij: zeer onderhoudend. toch was het (zeker in het begin) moeilijk om het als een actie/drama te zien. drama was er wel, maar de humor stond meer op de voorgrond. en de actie was te verwaarlozen dacht ik zo. ook had ik wat problemen met de buren. niet dat ze aziatisch waren, maar aziaten die amerikaans spreken blijft voor mij een probleem, zeker als ze ook nog eens een Gang gaan vormen. dat is het opeens lachwekkend! en omdat ik niet zie of het nu slecht acteren is of gewoon een aziaat die amerikaan is...
ik weet het niet, en daarom stoort het mij. het verhaal is best aardig maar wel voor de hand liggend. je weet waar het heen gaat en hoe het afloopt. maar dat is niet erg. de humor (zeker tussen clint en zijn kennissen) was geweldig.
leuke film, maar een 4 geef ik hem net niet...
ralfsjam
Clint is hier een dikke zeventiger aan het spelen Thomzi50!!!
zou raar zijn als Brat Pitje dat zou doen... niet te veel van dit soort berichtjes posten is mijn advies....
crack1
Dan vraag ik me af wat uw excuus is,na een halve trailer al een oordeel vellen. Beetje goedkoop,nietwaar? Ben jij niet te jong voor een midlife crisis!
Carlos Olivera
Geweldige en zéér onderhoudende film. Eastwood doet het echt uitstekend en mag van mij vooral doorgaan met het maken van steeds weer uitstekende films! Leuke humor, goed drama, realistisch en een goede soundtrack. Is alweer een tijdje geleden dat ik de aftiteling ben blijven kijken omdat op dat moment een echt geweldig lied te horen is waar Eastwood het begin inzingt. En dat voegt zoveel toe aan het lied en de film, niet voor niks genomineerd voor een Golden Globe.
Amercianpie
vond het een tegenvaller, ik had er echt meer van verwacht
finalman
wel erg, dat men het nu al kan pindakazen in redelijk-goede kwaliteit. Hoe kan dat nou?
De film is in USA nog maar gelimiteerd getoond in cine vanaf 12 december en vanaf 9 januari dan gans USA. Voor de meeste europese landen pas in februari.
Clint zal niet bepaald happy zijn als hij dit ziet op internet.
peter74
Vond het een goede film, wel wat minder dan Changeling of Million dollar baby, maar verder toch zeer de moeite waard. En de verhalen dat Clint er maar oud uit ziet maken ook niet uit omdat hij ook een man van die leeftijd speelt, en hij zet daarbij een goede rol neer.
Heb overigens gelezen dat hij heeft aangegeven dat dit waarschijnlijk zijn laatste film zal zijn waarin hij zelf nog te zien zal zijn. Jammer, is toch mijn favoriete acteur.
Nu maar wachten op zijn volgende film The human factor over Nelson Mandela met Morgan Freeman, ook een van de beste acteurs.

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999