Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
cubedude
Zeer aangename film,
Het heeft gewoon zijn charme... Rustig, maar toch vrij diepgaand.
Clint schopt amper kont!
Toegegeven de trailer gaf een wat raar beeld van de film. Alsof het een soort Death Wish zou worden. Maar dat bleek niet geheel waar. Is het dan toch een goede film? Nee helaas niet.
Omdat dit soort Hollywood vertellingen al 100x zijn gedaan. Norse man, wordt na wat tegenstribbelen vrienden met zijn buren, en dan vooral met de broer en zus. Dan zijn er wat gebeurtenissen waar we kunnen zien dat ze langzaam naar elkaar toe groeien. Belachelijk stukje met negers in de hood, huis laten maken (gaat ook opeens regenen om te laten zien dat die werkt door weer en wind) En dan komen de boze koreanen weer terug als het net goed gaat met Eastwoods koreaantje.
Het is weer oerdegelijk allemaal, en na afloop had ik niet het gevoel naar de slechtste film ooit te hebben gekeken ofzo. Maar het is allemaal zo volgens het boekje, zo binnen de lijnen. Oude garde dit, hebben hun tijd gehad, ga met pensioen geef het geld aan de Jonge garde!
2 sterren, een 4 op de schaal van 10.
Eastwood is boos kijkt nors, Eastwood is op oorlogspad kijkt nors, Eastwood is blij kijkt nors, Eastwood is dood kijkt nors. Man kijk is niet zo nors.
eduwatje
het is geen echte actie film, maar het houd de aandacht zeker vast.
dit is gewoon een geweldige film, waarin clint een stevige rol neerzet als oude norse, racistische man die het uiteindelijk toch goed voorheeft.
in mijn ogen een echte aanrader.
Slynkin
Het verhaal is heel standaard. Je weet aan het begin al welke kant de film op gaat. De ouwe zeikert komt tot inkeer, en krijgt waardering voor een andere cultuur. Ze behandelen elkaar als familie,, enz.
Dat maakt deze film niet zo bijzonder.
Wat deze film zo goed maakt, is de manier waarop dat verhaal wordt neergezet.. Gewoon menselijk, niet opgeblazen, realistisch, en met een aparte sfeer.... een soort 'rust' (die ik ook zag in No Country for Old Men)
Deze film klopt!
dikke 4*
harryvos
zeer goede film, die van de eerste tot de laatste minuut boeit.
Clint Eastwood zet een Oscar waardige rol neer.
Explosive
Weer een TOPPER van Clint Eastwood!!!. Deze film boeit van het begin tot het einde! Jammer dat ie steeds ouder wordt
Maar acteren en regiseren kan ie!
Echt een aanrader!!!!!!!
bigmen99
Geweldige en zéér onderhoudende film. Eastwood doet het echt weer uitstekend
Maar het is nog niet gedaan met Clint Eastwood
Matt Damon
Morgan Freeman
meer info
eppo349
op zich een goede film, maar de acteur die tao speelt slaat volledig de plank mis, slecht geacteert.
KYUSS
goede film ! enige minpuntje vindt ik dat clint toch echt een beetje te oud wordt en daarbij soms zijn geloofwaardigheid een beetje mist
SilverShadow
Zeer goede film van Clint.
Blijft één van mijn favorieten acteurs alle tijden.
Mooie en goede rol van een oude ex-veteraan die probleem heeft met buitenlanders maar later toch een vriendschap met hun gaat opbouwen.
Ondanks de weinig aktie is de film gewoon prachtig en had op waarheid gebaseerd kunnen zijn.
dikkop
Geweldig goede film van Clint. We mogen nog blij zijn dat we van deze legendarische vent mogen genieten. Iedereen mag zijn mening hebben maar er zijn ook mensen die Clint sowieso niet mogen en negatieve onzin uitkramen. Voor die mensen zeg ik dan, kijk gewoon niet!!!
peter74
Had de film vorige week al gezien zonder ondertiteling, maar net weer gekeken maar dan met ondertiteling. En merk toch dat ik wat dingen had gemist. Door het accent van die Koreanen en de schorre stem van Clint heb ik het de vorige keer niet helemaal kunnen volgen en merkte nu ook pas hoeveel humor dat erin zat. Doe er dan ook een sterretje bij.
Clearview
Indrukwekkende film waarin Clint Eastwood laat zien dat je wel wat in je mars moet hebben wil je een cariere hebben zoals hij die heeft. Chapeau !!
jogert
Geweldige film, raakt je gewoon. Vooral de rol die hij neerzet als een rasistiche oorlogsveteraan die gewoon de pest aan alles heeft.
wel een lange film maar verveelde me geen moment. ook die gesprekken met de dominee, geweldige scenes.
4,5 *
mixmaster
met alle respect , maar ik vind dat clint toch echt te oud is om nog te acteren in dit soort films.
het komt toch allemaal een beetje zielig over zoals hij de "lastige"
jongens bestrijd.
clint heeft een ongekend fantastische carriere achter de rug en moet dat zo laten voor wat het is.
Leland Palmer
ik vind dat clint toch echt te oud is om nog te acteren in dit soort films
Hij speelt toch een oude man?
k.l.o.o.t.z.a.k.
Er is oud en er is te oud.
In deze film denkt hij dat hij rambo is.En dat op zo een te oude leeftijd. Ongeloofwaardig.
AC/DC
Er is oud en er is te oud.
Ik vind het juist knap dat Eastwood nog steeds zo goed bezig is! Als je ziet wat hij tegenwoordig allemaal nog doet! Petje af!
Mr_White
- 2067 berichten
Er is oud en er is te oud.
Ik zou eerst de film kijken voordat je die conclusie trekt.
Er is oud en er is te oud.
Je snapt er werkelijk geen fuck van maat. De film bevat nauwelijks geweld en als je hem gezien had dan had je het einde van de film ook gezien en had je nooit deze domme Rambo opmerking gemaakt.
Daarbij was het een voortreffelijke rol van Eastwood die in zijn rol een oude man moest spelen dus je reactie is echt lachwekkend dom.
mishad
Clint Eastwood lijkt met 'Gran Torino' afscheid te nemen van het acteervak. Hij doet dat door alle 'hardass' rollen die hij ooit gespeeld heeft op één hoop te gooien en daar rolt een zeer intens personage uit in de vorm van oorlogsveteraan Walt Kowalski. Ik zag een beetje 'Man With No Name', een beetje 'Dirty Harry Callahan', een beetje William Munny en zelfs iets van Frankie Dunn. Het verhaal is uiteindelijk compleet verwaarloosbaar, maar ga 'Gran Torino' kijken om een heel filmleven voorbij te zien schieten en vooral om Clint nog één keer te zien schitteren. Het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn...
Helemaal mee eens Litmanen
Macmanus
Nou, ik weet niet of je die scene hebt gezien dat die zijn zoon en zijn familie het huis uit zet. Hilarisch slecht acteerwerk was dat, zo is die wel vaker in de film erg eentonig. Maar hij is inderdaad niet echt Rambo achtig bezig dat moet gezegd.
jogert
Nou, als je die scene bedoelt, wanneer hij jarig is, en ze hem op zijn verjaardag
Macmanus
Ik vond het waardeloos, de mislukte extra nors kijk look in de camera van meneer, deed me lachen door de belachelijkheid ervan. Hilarisch ook als je bedenkt dat hij zichzelf regisseert. "Nu ga ik super boos de camera inkijken jongens, Grrrrrr." Maar ja iedereen mag vinden wat die wil natuurlijk.
kleez
Uhm, hij ís nou eenmaal zo, en ook gezien zn leven is hij zo gevormt! Hij doet stoer, omdat hij dat ook was in zn leven!! Hij leeft in zn eigen wereldje hé, dat zie je met heel veel mensen die op leeftijd worden! Voor de rest vond ik die chagrijnige vent ZO typerend voor bepaalde mensen in Nederland. Met alle respect voor jou, maar misschien dat je nog niet zoveel levenservaring hebt?!
Ik vond dit iig een TOPfilm! Perfect gespeeld, verhaal erg goed! Misschien ietwat dun, maar vond het echt een heerlijke film! Snap de kritiek op Eastwood niet, ik vond hem echt heel goed spelen, Magoed, ik hou me sowieso niet al teveel bezig met bekende acteurs!
Als je Eastwood vrolijk zou zien doen, dat komt pas geforceerd over.
Macmanus
Tsja de vraag is dan natuurlijk of je acteur moet worden als je je hele leven met 1 gezichtsuitdrukking loopt
Verder geen zin om aan dit 13 in een dozijn werkje veel aandacht te besteden. Bejaarden film is het.

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999