Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Steve Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
veron29
Ja saaii!! Wat een flutfilm, vind echt niets maar dan ook niets intressant aan deze film, behalve het feit dat ik wil blijven verkondigen dat dit heeeeeel slecht is. Omdat sommige hoge pieven deze film ooit oscar-waardig hebben verklaard vind ineens de grote menigte het magistraal. Kijk eens verder dan dat en lul niet iedereen na. Maarja als je daarin tegen van een tenenkrommende moraal film houd, be my guest!
m1chel
- 1948 berichten
Niemand verplicht je om deze film te kijken hoor. En ik praat niemand na hoor, ik vond het een hele goede film. Net zo saai als " The Shawshank Redemption".
Whunter
Die-hard kerel die alles zelf doet om de problemen op te lossen. Een mooi voorbeeld om hoe we er uiteindelijk uit komen te zien. Velen zullen het niet zover schoppen en belanden in een verzorgingstehuis, waar ze medicijnen krijgen toegestopt om maar in leven te blijven.
Clint voldeed ruim aan mijn verwachtingen.
TheShadowking
Op zich interessant cult-achtige film. Niet heel spectaculair maar Clint is kan me altijd wel boeien, maakt niet zoveel uit wat hij speelt.
Vind hem erg sterk als sjagrijn
Wel gebeurd er redelijk weinig in deze film en kun je het een beetje vergelijken met hele goeie achtergrond muziek tijdens het eten.
richiedoom
Gebeurt idd heel erg weinig, maar de boodschap van deze film vind ik wel erg mooi. Daarnaast heb ik echt genoten van dat gezeik van Clint, vooral bij die kapper. Komt me namelijk heel bekend voor
. Mn eigen opa kan dr namelijk ook wat van!
Die Chineesjes acteerden niet echt super, maar t was ook weer niet zo storend. Ook een heel mooi einde, maar ik vond deze film een stuk minder ingrijpend als Million Dollar Baby, terwijl deze juist een hoger gemiddelde heeft.
Toch, 4* verdient deze wel
Camorra
And don't talk about having no job, no car, no girlfriend, no future, no dick.
Gran Torino.
Old man rage! Die man die hierin de hoofdrol speelt is een genius echt ik heb genoten van z'n oude gezeur, vroeger alles beter, proud American, deed me een beetje denken aan mijn opa. Anyways de film is gaaf, alleen al vanwege de hoofdrolspeler, het verhaal is mooi, maar best saai. Ik heb van deze film genoten maar ik kan goed begrijpen als mensen dit niks vinden, er gebeurt namelijk vrij weinig.
Nou ben ik wel vrij positief enzo maar lang niet iedereen acteerde zo goed als clint, zoals hier boven al gezegd word, de chinezen Gang om het maar zo te noemen speelt zeer zwak, vond ze er ook slecht uitzien, lijken wel de serveersters van de afhaal chinees hier, en ze rijden ook rond in iets waarvan je denkt, hmm budget van de film zal wel op zijn geweest. Verder vind ik dat Clint echt ongelofelijk onduidelijk praat, past bij hem en is goed voor zijn rol in de film, maar zonder ondertiteling en pas een paar jaar engels kennis is het toch moeilijk te volgen.
top film 3,5 * dik verdient,
R-beq
Net mijn opa!! Wat een goed gespeelde rol; stond als een huis en was zelfs innemend. ondanks dat het natuurlijk een ontzettende grumpy old man is, die vol is van de USA, en van het 'feit' dat vroeger alles beter was.
richiedoom
Haha, volgens mij doet ie aan iedereen zn opa denken
. De mijne ook, die kan ook zo lekker ouwehoeren! Wellicht dat dit feit mede de zo hoge score bepaalt? Want eigenlijk gebeurt er niet bijster veel. De scenes met die kapper vond ik echt legendarisch!
herder
De film zit vol met slecht acterende karikaturen. In deze film ben je of goed of slecht (hoofdpersonage niet meegeteld).
herder
Haha, volgens mij doet ie aan iedereen zn opa denken
Hmm, dan hebben jullie wel chagrijnige opa's die racistische uitspraken doen
R-beq
Hmm, dan hebben jullie wel chagrijnige opa's die racistische uitspraken doen
Dat klopt helaas redelijk
paul83
Oscar waardig? Deze film is nergens voor genomineerd bij de oscars. Clint Eastwood zet hier gewoon een ijzersterke acteerprestatie neer en daar draait het om. Een waardige afsluiter voor een van de meest invloedrijke acteurs ooit.
je80roen
Overdrijven is ook een vak. Kan er nameijk zo 10 noemen die meer invloedrijk zijn.
paul83
Begin maar dan...
BoaConstructor
Heerlijke film, en een van mijn favo van Clintje!
Je moet wel van dit soort films houden.
De ene vind het een saaie film, andere een top film.
Deze rol zet Clint Eastwood perfect neer, zoals o.a. in Heartbreak Ridge, voor mij ook een topper!
@je80roen
paul83 zegt >een< van de meest invloedrijke...
Sommige mensen zeggen maar wat zonder bij na te denken of goed te lezen -OO-
mushroomcloud
Kan iemand mij specifiek vertellen waarom deze film zo hoog gewaardeerd wordt? Clint acteert prima ja, maar dat vind ik niet genoeg om de film zo'n hoog cijfer te geven. Het einde vond ik redelijk tot goed, niet heel erg verrassend, maar goed genoeg om de film een magere voldoende te geven.
Mijn argumenten zijn: te onrealistische dialogen en slecht acteerwerk door bij de hele cast waarbij Clint nog enigszins goed acteert maar niet eens echt boven de rest uitsteekt.
lebowski
Kan iemand mij specifiek vertellen waarom deze film zo hoog gewaardeerd wordt?
41 pagina's recensies en meningen, misschien eens doorlezen? Gemiddeld staat de film nog geen punt hoger dan je eigen score trouwens...
mushroomcloud
Ja, niet specifiek genoeg dus. Ik wil de film geen onvoldoende geven, maar 3* vind ik eigenlijk te veel, 2,5 te weinig. Maar goed, voordeel van de twijfel. En het verschil tussen 3* en 4* vind ik overigens erg groot.
Triple G
Na 2 jaar weer onder ogen gekregen. Briljant spel van Eastwood. Kan niet anders dan herwaarderen naar de top. En dat gebeurt me eigenlijk maar zelden...
rodneyVL
Het verhaal is echt een grote cliche, behoorlijk voorspelbaar wat erg jammer is.
Matig acteerwerk van acteurs die clint volgens mij zelf bij voorkeur heeft uitgekozen.
Veel saaie zeurderige scenes die veel beter hadden gekunt. Ik begon met veel verwachting aan deze film, vooral omdat de rol die Eastwood zelf speelde op zijn naam geschreven is. Dit speelt hij zeker fantastisch, maar om daar nou een Oscar aan te geven .... tja als de rst alleen maar B acteurs zijn dan spring je er zelf ook wel uit.
Goed , ... aan het einde van de film krijg je nog van een politie agent te horen dat de bende voor lang achter de tralies gaat .......... Anders snapt de kijker zeker niet waarom Eastwood zich liet neer knallen. Erg slecht !
Een paar interesante personages en een aantal goeie dialoogen.
Verder geen bar slechte film maar zeker geen topper.
Omdat Eastwood "Proud American" speelt en waarschijnlijk longkanker heeft, als je de film een beetje volgt zie je dat hij steeds bloed ophoest. Waarschijnlijk had hij zoiets ik probeer die jongens nog éénmaal te overtuigen en anders sterf ik gewoon trots.
MyOwnStyle
Ik vond de film ook niet zo bijzonder. Goed acteerwerk van Clint Eastwood, zoals we wel gewoon zijn, maar verhaal is cliché en er gebeurt wel maar weinig. De film kon me nooit echt aangrijpen of in spanning houden... Vond het verhaal soms zelfs wat te gemaakt overkomen, net als het acteerwerk van een groot deel van de cast.
Ik heb al veel betere films van en/of met Eastwood gezien. 3*
MJP10
Ga je nog zeggen waarom je het een saaie film vind of kan de dat niet?
Seifer
Begin maar dan...
Hij komt niet eens bij 1 naam
lordmars
ik heb maar 1 woord voor deze film.. Geweldig!!
lordmars
een flutfilm?!? sja als je geen smaak heb is dit misschien wel een flutfilm ja..

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999