- Home
Releasedatum: 1 oktober 2009
Vanaf 1 maart op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Ugly Truth
"The battle of the sexes is on."
Een producente van een ochtendprogramma (Katherine Heigl) gaat akkoord met een reeks stuitende tests door haar chauvinistische correspondent (Gerard Butler) om zijn theorieën over relaties te bewijzen en laat haar liefde vinden. Maar zijn slimme trucs leiden tot een volkomen onverwacht resultaat, zij vindt liefde terwijl hij verliefd op haar wordt.
- Trailer (YouTube)
- The Ugly Truth (MusicMeter)
- Vanaf 1 maart op Netflix
Jim
Georgia
Elizabeth
Cliff
Raar. Anchorman had echt de perfecte parodie op deze film kunnen zijn. Maar Anchorman is ondertussen alweer 5 jaar oud.
Ubervoorspelbare romcom die niet echt gered wordt door beide hoofdrolspelers. Typisch een film uit het post-Sex-And-The-City tijdperk met een hoop directe grappen en grollen over sex en aanverwanten.
Af en toe wel aardig, maar sommige scenes (de honkbalscene) zijn zo belegen dat ze echt niet leuk meer zijn. Laatste half uur vond ik ook compleet overbodig. Niet verrassend dat de humor wat verdwijnt en het romantische deeltje sterk naar voren geschoven wordt.
Niet zo mijn humor geloof ik, verder een film waar weinig meer uit te halen valt.
wwelover
Voorspelbare maar leuke romantische komedie. Voelde me wel wat onprettig in een zaal vol met vrouwen. Die leven wel erg mee met zo'n film. "Nee ga terug, ga terug". Maar ja, het verhaal is geinig bedacht, maar is wel heel erg afhankelijk van Butler's rol want het personage van Heigl bood weinig. Het is dan ook wel meer een vrouwenfilm. Desalniettemin wel de moeite waard. Want Gerard Butler is echt geweldig in deze film, en Heigl is opzich wel goed maar haar rol is gewoon niet zo boeiend maar wel beeldschoon.
Elineloves
Eindelijk weer eens een film die compleet de hele zaal plat krijgt van het lachen! Schitterend!
Natuurlijk voorspelbaar, je weet wat er gaat komen.. maar toch blijft het grappig.
Heigl is een geweldig veelzijdige actrice, ze kan zowel serieus, sexy als grappig zijn. Dat matcht goed met haar tegenspeler, de charmante en charismatische Butler.
Goede chemie, leuke grappen..voor mij een van de betere komedies van de laatste tijd!
Leland Palmer
Beter dan bijv. The Proposal, maar dat is ook niet zo moeilijk aangezien dat echt een grote ramp is. Deze film wist me toch aardig te vermaken. Niets bijzonders, clichématig, voorspelbaar etc. etc. Maar ik vond Butler toch érg leuk spelen (hij heeft dan ook een paar leuke stukjes tekst) en ook Heigl mocht er wezen.
Jammergenoeg kent de film (en dat is vaker het probleem met ''dit soort'' films) té veel ergelijke momenten. De honkbalscéne en de klaarkomscéne in het restaurant bijvoorbeeld. Vreselijk. En zo nog wel wat momenten. Maar... al met al toch aardig vermakelijk. De tijd was zo om en de film kent genoeg grappige momenten om hier nog een redelijke score aan toe te kennen.
Leuke romcom, al heb ik hem wel helemaal alleen gekeken.
Tuurlijk is alles voorspelbaar aan deze film, van begin tot eind. Daar hoef je het ook niet voor doen.
Wat voor mij belangrijk is in dit soort films zijn de cast en de humor.
Dat zit wel redelijk snor in deze film, genoeg momenten in deze film dat je kan lachen.
Ook het acteerwerk helpt daarbij een beetje. Butler en heighl zijn allebei uiterst charismatisch.
Ze doen hun werk perfect en de vonken spetten er ook af in de film, dit in combinatie met veel leuke one-liners/dialoge van Butler en Heigl maken dit een geslaagde romcom om een keer gezien te hebben.
Vooral leuk als je van het genre houdt en niet persé een film met heel veel inhoud wilt zien.
titia
Vond het eerste deel van de film echt supergrappig, en ik heb zowaar hardop gelachen. Dat gebeurt me dus bijna nooit in de bioscoop.
Maar de tweede helft, wanneer "de buit binnen is" , is niet meer zo grappig, en dan stort de film een beetje in.
Angrod_Pallanén
Verstand op nul en lachen maar.
'The Ugly Truth' is niets meer dan je standaard komedie van twee mensen die 90 minuten om elkaar heen draaien. Het is tenenkrommend hoe Heigl klaagt over haar Izzie en haar optreden in de Apatow film, maar hier net zo goed zichzelf (en vrouwen) belachelijk maakt. Dat terzijde is het een vermakelijke film, met soms wat American Pie achtige situaties. Butler weet het interessant te houden en samen met de omhooggevallen blondine vormt hij een prachtig kibbelend stel.
Vermakelijk.
3.0
Sassika33
Dit is echt DE romantische komedie onder de komedies!!! Dit vind ik echt een MUST SEE!! Ik heb zooo gelachen en ik vind de chemie tussen de hoofdrolspelers geweldig!!!
Gerard Butler vind ik een lekker ding en ik deze film helemaal!! Echt een aanrader om te kijken als je van romantische komedies houdt!!! Echt waar!!!
JacoBaco
De poster is werkelijk waar afschuwelijk. Het moet dus wel refereren naar oude jaren 80/90 komedies.
Gerard Butler, de man die dolgraag een veelzijdig acteur wil zijn, doet het in deze film toch best leuk. Maar het is vooral Katherine Heigl die superieur is in haar rol. In Knocked Up heb ik ook van haar genoten. Het is een pittige meid die geboren lijkt te zijn voor dit soort rollen.
Het grote pluspunt van The Ugly Truth is dat het niet zoetsappig en niet te sentimenteel is. Dus dat maakt deze film voor mij al een klein succes. Er zitten wat scherpe opmerkingen in en de grappen variëren van flauw tot subtiel grappig. En het is waar, bij dit soort films weten we al hoe het verhaal grotendeels zal verlopen en aflopen. De film deed me ergens ook een beetje denken aan The Hitch. Dat geeft allemaal niet, want ik vind The Ugly Truth en geslaagde RK.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Zowaar onverwachts toch weer een erg leuke romcom.
Verhaal voor een film als dit gewoon in orde, leuk zelfs. Tuurlijk mijd het wat clichés en de voorspelbaarheid niet, maar dat hoeft eigenlijk niet eens meer vermeld te worden.
Wat leuke grappen af en toe, en ook niet het langdradige voordat de twee bij elkaar komen, in sommige romcoms heel duidelijk merkbaar, hier lijkt het er niet eens te zijn.
Vooral Gerard Butler draagt heel veel bij en doet het erg leuk, al doet Katherine Heigl het ook niet verkeerd.
Leuk 4*
Minotaures
Best een leuke komedie. Een soort Hitch, maar dan voor vrouwen.
Leuk verhaal en aanpak, soms mooie omgeving en prachtig romantische stukjes. Ook Butler en z'n geweldige komische zinnetjes... ook nog de prachtige en serieuze Heigl.
Heb ervan genoten.
otherfool
Hij is een male chauvinistic pig met toch een zachte kant, zij een controlfreak maar toch wel schattig. Zouden ze samen komen? Gaat dat zien, gaat dat zien!
Volledig by-the-numbers romantische komedie met een klein beetje vuilbekkerij, maar charmant wordt het nooit, mede door het complete gebrek aan chemie tussen beide leads. Helaas ook geen leuke bijrollen, waar dit soort films bij mij toch wel vaak op drijven. Niet heel slecht, maar wel gewoon slecht.
1,5*.
Pitakaas
Gisteravond (beetje verplicht) gekeken met m'n vriendin.
Ik ben iemand die voor alles opstaat, luister alle muziek. Dus ik ging er even lekker voor zitten, ik was benieuwd.
Nou had ik na een tijdje het vermoeden dat het een zeer standaard vrouwelijk romcommetje ging worden. Echter, dat valt allemaal reuze mee. De tits, asses en cocks vliegen je om de oren, dus het is geen kinderachtig 14 jarigen film, gelukkig!
Alleen als ik 1 ding niet kan uitstaan in 'romantische' films, is als de 'onmogelijke' liefde uiteindelijk wel blijkt te werken. Zo ook dus in The Ugly Truth. 2 personen ontmoeten elkaar, en kunnen elkaar niet luchten of zien. Een klein uur later zien wij deze 2 personen zoenen in een lift. Pffff, kunnen jullie niks anders verzinnen daar in de bergen van LA? Wat slecht!
Dat is eigenlijk ook mijn grootste minpunt, zulke achterlijke verhalen en eindes die je natuurlijk al van mijlenver ziet aankomen (sterker nog, eigenlijk is al te voorspellen voordat je de film uberhaupt aanzet, 2 grote acteurs/actrices, 1 liefdesplot, nou dat wordt wat!), en dat is zonde. Ook al passen ze (op het eerste gezicht) totaal niet bij elkaar, uiteindelijk is het toch wel weer eind goed al goed. En daarmee blijkt de titel van de film dus ook totaal niet aan te sluiten bij de film, want er ís helemaal geen Ugly Truth. Zonde, want dat TV-programma was trouwens best fijn haha.
Verder doet de film het redelijk. Zitten een paar leuke grapjes tussen, en de film doet niet te schunnig over liefde en seks. Heigl is helemaal niet verkeerd om anderhalf uur te moeten aanschouwen, al is de Mike versie toch wel beter dan de 'echte' Abby
De muziek is trouwens tenenkrommend slecht... Vooral dat stukje van (volgens mij) Beddingfield was slecht gekozen. Daarvoor trek ik lekker punten af.
Ik was in eerste instantie nogal sceptisch over Gerard Butler in een romantische comedie, maar ik was aangenaam verrast. De film zit vol met spitse en goeie dialogen over de verschillen tussen man en vrouw. Ook een aantal hilarische scenes waaronder de scene met het vibrerende slipje (erg leuk gespeeld door Katherine Heigl).
Helaas is het einde weer erg voorspelbaar en zoetsappig, ik had het bij deze film leuker gevonden als ze elkaar dus een keer niet kregen. Desalniettemin een grappige en onderhoudende romcom.
blurp194
Matige romcom, met een paar goede grappen maar ook een paar mislukte. Wat me opvalt is dat Heigl - die ik in andere films best leuk vind - me hier verkeerd schiet. Als ik Butler was, zou ik voor de regieassistente gegaan zijn - die is echt veel leuker.
Denveen
Verschrikkelijk voorspelbaar gedrocht, dat zich probeert te onderscheiden van een standaard romantische komedie door heel grof te zijn. Niet alleen werkt dit niet, het is ook nog eens zeer storend. Nergens interessant of vermakelijk, hooguit twee goede grappen in ruim anderhalf uur.
Dennissssss
Erg leuke romkom die van het begin tot het eind boeiend is. Katherine Heigl is erg leuk en Gerard Butler speelt goed de bullebak. Alleen moet ik wel erg wennen aan zijn stem voor in dit soort films.
Dit is tenminste niet zo'n standaard romkom!
BBarbie
Als je even een paar dagen niet gekeken hebt, blijkt er weer een nieuwe komedie van de lopende band te zijn gerold met in de hoofdrol Katherine Heigl.
Voordeel: Miss Heigl ziet er niet verkeerd uit.
Nadeel: al deze komedies lijken op, zijn vrijwel vanaf het begin voorspelbaar en drijven op niet meer dan een paar grappige momenten en op de sex appeal van de hoofdrolspelers.
In mijn jonge jaren zou ik dit waarschijnlijk een leuke komedie hebben gevonden. Das war einmal.
Leno
Standaard romcom met een aardige rol van Butler, die soms leuke dialogen heeft. Verder heeft de film eigenlijk niets te bieden en richting climax gaat het vervelen.
booyo
Inderdaad een standaard romcom, zoals je hierboven en waarschijnlijk in tig andere berichten leest. Toch stiekem prima vermakelijk. Wordt Heigl denk je moe van elke keer hetzelfde soort rollen? Wat een beperkte actrice.
Matige film, die niets nieuws te bieden heeft.
Heigl is altijd wel leuk om naar te kijken zo ook hier. Echter heb ik het verder niet zo op van die verhaaltjes waarin uiteindelijk liefde lijkt te ontstaan tussen twee mensen die in het begin twee uitersten van elkaar zijn.
De film zelf heeft verder niet zo heel veel te bieden. Soms redelijke humor, maar vooral een gebrek aan leuke bijrolspelers, iets wat vaak cruciaal is, in films als deze. Ondermaats dus.
Behoorlijk flauw en voorspelbaar (dat is meestal het recept bij romantische komedies) maar eerlijk gezegd vond ik het best nog leuk. Het verhaal stelt opzicht niet veel voor maar de uitvoering was leuk gedaan en er zitten ook best een aantal grappige momenten in. Vooral de scenes met Gerard Butler waren regelmatig geinig, hij deed het dan ook zeer leuk in deze film. Om Katherine Heigl heb ik eigenlijk niet hoeven te lachen (hoewel de scene met haar en het kind met de afstandsbeding wel grappig was en ook de scene bij het honkballen) maar zij compenseert dat ruimschoots met haar fraaie uiterlijk. Al met al leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.
P.S. lekker dat nieuwe grote RTL5 logo continue in beeld
timburton
Ik had hier stiekem gehoopt op een leuke, gedachteloze Amerikaanse komedie, met twee acteurs in de hoofdrol die niet veel spraakmakend op hun naam hebben staan, maar ook niet veel slechts. Flauwheid in haar ergste vorm is aanwezig in the Ugly Truth. Krijgen landgenoten van Luketic het al decennia voor elkaar om te bewijzen dat Amerikaanse flauwheid juist heel leuk kan zijn, slaat deze man telkens de plank mis in de meeste gênante voorspelbaarheden in deze film. Butler, die we gewend zijn als een typische knappe man met aardige komedietiming, zit hier alles behalve goed in z'n vel en nergens wordt de film echt spraakmakend grappig. De onrealistische gebeurtenissen (twee verslaggevers die elkaar vol op de bek nemen) hadden goed gewerkt in een film kaliber American Pie, maar niet in een verhaal dat nog enigszins vage realiteit en een portie romantiek wil voorschotelen aan de kijker. Nog niet de spreke van de muziek. Waarom in Gods naam de film beginnen met Hot 'n' Cold van Katy Perry? Het paste niet bij de scène en de tekst was op geen enkele manier te binden met het verhaal. Was dat dan alleen maar om irritante tieners in de zaal te laten juichen dat hun favoriete Top 40 hit langs is gekomen? Opluchting was, tot mijn grote verbazing, Heigl, die erg leuk haar personage neerzet. Ze schept sympathie bij de kijker en men kan zich, relatief vergeleken met de andere personages, nog goed inleven bij haar. Maar eigenlijk is 't alleen maar zonde dat ze zoveel energie in het neerzetten van een karakter stopt. Het is allemaal tevergeefs. De film flopt in alles, flopt nog meer op het einde en Butler flopt nog het meest in zijn buitengewoon irritant gedrag. En dat is pas de ugly truth...
Fran
- 1953 berichten
Dit vond ik nou een leuk, romantisch filmpje. Natuurlijk was het allemaal voorspelbaar, niet origineel, geen heel sterk acteerwerk etc. etc. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar voor mij persoonlijk hoeft dat eigenlijk ook niet bij een romcom. Bij dit soort films wil ik alleen maar veel romantiek zien, leuke humor en een goede klik tussen de twee hoofdrolspelers. En op deze punten scoort de film gewoon goed.
Het leukste gedeelte van de film vond ik toch wel de periode dat het karakter van Butler de taak op zich nam om het karakter van Heigl te leren hoe ze een man moest versieren. Je ziet natuurlijk van verre al aankomen dat hij haar opeens helemaal ziet zitten en dat zij stiekem gaandeweg ook gevoelens voor hem begint te krijgen terwijl ze daar natuurlijk in het begin absoluut niet aan wil. Maar goed, ook al weet je gelijk al dat het zo gaat lopen toch is het leuk uitgewerkt en vermakelijk om naar te kijken.
Heigl zet het betreffende karakter wel goed neer. De transformatie van tuthola tot leuke vlotte meid is heel goed weergegeven. Ook Butler doet het heel erg leuk als onbeschofte hork. Wat ik wel apart vond is dat bijna de gehele film door zie je een hele sterke chemie tussen de twee en als we dan op het einde komen en ze elkaar de liefde verklaren in die luchtballon, komt het opeens heel stijfjes over. Dat vond ik wel jammer. Maar verder vond ik het zeker wel een vermakelijke film om naar te kijken.
Vinokourov
Aan dit soort voorspelbaar formulewerk ga ik niet teveel woorden aan vuil maken
. Dit was in alle opzichten een bijzonder matige film.
Queno
Zowaar geslaagde romantische komedie over de verschillen van man-vrouw waarbij de controle
neurotische en verstandige Abby door een goeroe wordt getransformeerd in het dellerig zijn, zoals
hij De Waarheid spreekt ook al is die soms heel vuil. De Manslut. Heel direct met een vibrerend slipje en een stadion misverstand die hilarisch zijn.
tommykonijn
The Ugly Truth biedt niets nieuws onder de zon, maar dat had ik ook niet verwacht. Je kijkt een film als deze wetende dat je je niet te veel hoeft te concentreren en dat het als belangrijkste missie heeft niet vervelend te zijn en hier en daar grappig uit de hoek te komen. Vervelend is de film gelukkig niet, maar veel gelachen heb ik ook niet. Inderdaad een echte 'wegkijker' dus.
Waar de film jammer genoeg punten laat liggen is bij de opbloeiende romance tussen de twee hoofdpersonages, Abby en Mike. Natuurlijk voel je al vanaf de eerste minuut dat de film daarnaartoe wil, maar echt (romantische) chemie zag ik niet tussen de twee. De eindscène in de luchtballon vond ik dan ook vrij geforceerd overkomen. Ondanks dat doen Katherine Heigl en Gerard Butler het overigens absoluut niet verkeerd; het is eerder het scenario waar iets in dat opzicht mis gaat. Wat de film vooral leuk en onderscheidend maakt is de niet-alledaagse insteek binnen het genre. Meestal moet een man aan de vrouw geholpen worden, maar hier worden die rollen omgedraaid en dat levert een aantal leuke momenten op. Deze aanpak weet toch nog een verfrissend resultaat op te leveren.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Water for Elephants
Drama / Romantiek, 2011

P.S. I Love You
Drama / Romantiek, 2007
surgeonsexismromantische komedieromantiektelevision producermorning show relatiesex toy misogynyopposites attractsacramento