Return of the Living Dead III (1993)
Genre: Horror / Sciencefiction
Alternatieve titels: Return of the Living Dead Part III / Return of the Living Dead 3
Geregisseerd door: Brian Yuzna
Met onder meer: Melinda Clarke, J. Trevor Edmond en Kent McCord
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Tsjechisch en Frans
Releasedatum: 11 mei 1994
Plot Return of the Living Dead III
"She's to die for."
Curt en zijn vriendin Julie zien bij toeval het bizarre experiment van Curt's vader. Deze wil door middel van een gas de doden tot leven wekken. De test gaat mis en kolonel Reynolds zal worden overgeplaatst. Omdat dit ook verhuizen betekent krijgen vader en zoon een schermutseling waarna zoonlief met zijn vriendin op de motor vertrekt. Tijdens een ongeluk komt Julie om het leven waarop Curt besluit het experiment van zijn vader te gebruiken om zijn geliefde te reanimeren.
Julie Walker
Mogo
Alicia
Felipe
Herald
hehe die laatste opmerking vond je dus niet zo bonafide Jordy
Het schijnt dat Linnea Quigley uit RotLD erg fraai was, maar Mindy Clarke is in dit vervolg ook erg appetijtelijk. En na herhaaldelijk kijken zelfs nadat ze zich heeft gepierct
pjotr
Het acteren is niet altijd even best maar dit is wel een top-zombie-film. En Mindy Clark is zonder twijfel de meest sexy zombie ooit!
as
Ach Pjotr, jij ziet overal lekkere wijfen.
Met je ogen dicht, als je slaapt.
zonewarrior
nog zo een klassieker die de geschiedenis in zal gaan als de zombie romeo en julia.
eindelijk na night,dawn en day of the dead een film die het zombie genre vanuit de ogen van een tiener ziet die niet zonder zijn geliefde kan.ook niet in de dood
alleen daarom is dit eens een film die behalve natuurlijk de behhorlijke bloed en ingewanden laat zien ook laat zien waardoor het komt met andere woorden de gore heeft een doel in deze film vandaar ook mijn score van een 5
huur hem of liever kijk hem in de bios als hij ooit nog eens in een rerun komt
wezli
Een 5 is wel erg veel voor een film waarbij sommige dingen niet logische zijn. De badguys in de auto: "Laten we naar de brug gaan..." Waarom? Ja daar komen ze 'toevallig' onze helden tegen... Verder zien de special effects er goedkoop uit, naar het einde van de film toe. De 'robot zombies' Het is wel een van de betere films in het genre dat klopt, maar toch, een 5?
dje-em
Ik vond het zeker een van de betere horror films, maar 5 sterren is wel erg veel ja, ik hou het op vier. Trouwens de kritiek van degene boven mij is onterecht: het wordt in de film duidelijk vermeld waarom ze dat doen. Nou ja...duidelijk....voor zover er van goede dialogen sprake was.
Chainsaw
Originele en best amusante film. Anders dan het tweede deel legt deze film niet de focus op de humor, er zit zelfs bijna geen humor in. Het verhaal is standaard en erg bijzonder is het niet, maar bepaalde creaties en ideeën zijn erg leuk gevonden en er is ook meer dan genoeg gore voor de liefhebbers. Leuk filmpje, totaal niet te vergelijken met de vorige twee delen.
3 sterren.
Hemdale
Leuke film, maar toch jammer dat het grootste gedeelte alleen maar de hoofdrolspeelster de zombie is en verder weinig hordes zombies...
wezli
Hee ik ben wel nieuwsgierig van welke scenes jij zo in een deuk lag
sebas83
zombies zien er vreselijk nep uit voor de rest chille film
predator
- 1948 stemmen
Nu al drie keer gezien en het blijft voor het genre een ongewoon goede film. Heeft zowaar ook een emotionele lading.
Dikkie Post
Pas nog eens bekeken, en blijf het een leuke film vinden. Special effects waren voor die tijd ook best goed, zombies zien er best cool uit. Ook het verhaal is best leuk, zelfs zielig op het einde, en allebei de hoofdrolspelers zijn ook zeker niet verkeerd om naar te kijken.
Rob van Vliet
Ja pjotr, ze is geil... Jammer dat er geen postzegels van zijn
PEN15
Ik heb de uncut versie, deze heeft nogal wat leukere scenes die het niet haalde in de gecensureerde versie.
metaledje
dit deel lijkt er meer op, leuker en beter dan deel 1 en 2 samen,genoeg gore wat zo'n film moet bevatten(de uncut versie tenminste), alleen ze hebben de humor weg gelaten, maar achja ik vond de humor van de vorige delen toch beetje slap, beste deel uit de reeks daarom een 3.5
DeCol
Deze film wordt best hoog gewaardeerd, dit kan ik snappen. Ik vond er echter weinig aan..
psycholamp
- 1960 berichten
Deze film blijft leuk. Ontzettende bagger die je toch wilt uitkijken. Leuk om een keer met je vriendin te kijken op de eerste afspraak.
nightbreed
Ik heb deze film lang geleden gezien en vond hem prachtig.
Ik wil deze ook op DVD hebben, deel 1 en 2 heb ik al maar deel 3 (die ik al tijden zoek) zie ik nergens liggen.
Wie weet waar deel 3 te koop ligt? (ik bedoel een winkel en niet via internet)
AUB antwoorden via een PM.
Cijfer: 4
Thanoz
Dit is trouwens de enige film waarin Melinda een alias gebruikte "Mindy Clarke" is dan ook niet haar echte naam. Deze schoonheid vind je oa terug in Spawn e.d. onder "Melinda Clarke".
Ravenstein
Erg goeie zombiefilm die een beetje anders durft te zijn, met voldoende goor, maar zoals predator reeds zei, ook met een emotionele lading.
Zou hem binnenkort nog eens willen terug zien, want is al even geleden.
candymancandyman
Lekkere film met een heelijke mindy. Wat een kop. Daar wil je wel door worden opgevreten. Lekkere horror en hier en daar ranzig. Moet hem nog kopen ergens. Yuzna heeft toppertjes en bagger. Deze mag er wezen.
rambo620
beste film van de 5 return of the living deads
Halcyon
Goed vervolgdeel, maar ik miste een beetje de humor die deel 1 wel had. Of misschien was ik niet in de juiste stemming, kan ook. Maar ik vond het een leuk verhaaltje met de nodige actie en gore effecten. Yuzna's stijl bevalt me wel, al vond ik hem beter in het vergelijkbare Beyond Re-Animator.
Raar vervolg.
Eigenlijk, behalve dan het verhaaltje, maar bitterweinig te maken met de twee eerste delen uit de reeks. Verloop is volledig anders en vooral, de humor is zo'n beetje compleet weg.
Niet zo erg, maar het begin is toch wel erg pover. Yuzna is nu niet echt een geweldig regisseur, het hele dramatische bijgebeuren in deze film is echt bedroevend.
Sleept ook allemaal nogal aan, zit vol onlogischheden en het duurt ongeveer tot het laatste half uur alvorens er eindelijk wat interessant gebeurt. Blijft nog steeds wat kwakkelen, zo is het hele einde (jongen doolt maar een beetje rond en gaat vriedinnetje nog een keer redden?) te belachelijk voor woorden, maar de zombies zijn daar eindelijk wel een beetje de moeite waard. Vond de designs en make-up op't einde eigenlijk wel tof. Jammer dat ze pas zo laat in de film van stal gehaald worden.
Verder veel slecht acteerwerk, domme scenes en een veel te lange aanloop. Maar voor het meer dan vermakelijke einde toch 2*
Vascago
Fijne film. Stukken beter dan deel 2 qua verhaal en acteerwerk. En lekker wat gore. Einde was zeker gaaf.

Return of the Living Dead: Necropolis

1988

The Return of the Living Dead
1985

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Train Dreams
Drama / Romantiek, 2025