• 9.377.311 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van what is truth

what is truth

vergelijk deze film is met de slechte films die vandaag de dag uitkomen. Dan is deze film en de muziek erin een verademing.

The show must go on.... werelds...

avatar van Malli

Malli

Wervelende romantische spektakelfilm. Ik heb naar zwakke punten gezocht, maar heb er geen gevonden: deze film is perfect. Nicole Kidman is om op te peuzelen en de vonken tussen haar en Ewan McGregor vliegen van het scherm. Verbluffend kijkstuk!

avatar van Reinbo

Gister de blu ray gezien. Wat een fantastische film blijft dit toch. Kleurrijk, vol beweging, met veel vaart gemonteerd en met een virtuoze soundtrack. Kortom een film die een perfecte demodisc op blu-ray oplevert. Snap niet waarom zo veel filmliefhebbers niets met musicals hebben, het genre leent zich perfect voor een audio visuele extravaganza, waarbij de regisseur volledig los kan gaan. Plot, geloofwaardigheid en dat soort zaken wegen immers nauwelijks mee. Moet wel zeggen dat mijn voorkeur vooral uitgaat naar musicals en muziekfilms (Nightmare before Christmas, South Park, Blues Brothers, e.d. )geschreven voor het scherm, want zodra een Hollywood zich aan een succesvolle Broadway musical vergrijpt, wordt het meestal weinig soeps. Gebrek aan durf en creativiteit, iets waar deze film van overloopt.

5* en net geen top 10 notering.

avatar van Butchers

Butchers

Is wel cool hoe ze aan het begin van de film, denk ik, al die liedjes erin hebben verwerkt (Madonna, Nirvana etc...) Verder vond ik de film wel meevallen, ook al was ie vaak voorspelbaar.

avatar van Reinbo

Verhaal en de voorspelbaarheid daarvan zijn nu eenmaal niet de belangrijkste parameters van een musical. Het is al uitzonderlijk dat deze slecht eindigt.

avatar van Jitse

Jitse

Deze film blijft me altijd weer opnieuw pakken.

Ook prachtige liedjes.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het schijnt een hele mooie film te zijn, maar vele jaren terug kon ik me niet echt wenden aan deze film. Ik kwam niet in het verhaal, en alles werd gewoon niet boeiend voor mij. Ook al heb ik alleen het begin bekeken. Ik weet nu helemaal niks meer van de film, en hopelijk ga ik me aan deze film wagen, want ik wil hem toch graag bekijken. Gelukkig ken ik iemand die deze film heeft, en ga het dus zo snel mogelijk bekijken en een beoordeling geven

En anders, als die een keer op tv komt.

avatar van Reinbo

Op tv hoef je deze film niet te gaan kijken. het is een audio visueel muziek spektakel, dat het moet hebben van een mooie vertoning (Zonder logo's en reklame onderbrekingen) en keihard 5.1 geluid.

avatar van netsiej

netsiej

heeerlijk, deze film. Ik vind het persoonlijk meer een film voor de dames onder ons, maar het is wel een heerlijke film, ook al loopt hij slecht af..

avatar van Reinbo

Ik zie niet helemaal waarom het meer een film voor d dames zou zijn. het is immers vooral een visueel spektakel en ook de muziek van Queen, T-Rex, Nirvana, U2, Bowie, Fatboy Slim en The Police is nu niet speciaal vrouwelijk te noemen. Verder is de Moulin Rouge! ook juist een plek voor mannelijk vermaak.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sprankelend wervelstuk waarin Baz Luhrman alles uit de kast haalt om de kijker visueel en auditief te plezieren. De heerlijke chemie tussen Nicole Kidman en Ewan McGregor doet de rest.

avatar van Thorak

Thorak

De "Tango de Roxanne" blijft een van de hoogtepunten vind ik in deze film. Samen met de leuk bewerkte "Elephant love-medley".

avatar van killer13

killer13

prachtige film! baz luhrmann heeft met deze echt een meesterwerkje geschapen. vind deze ook 10 keer beter dan romeo + julliet

Film-Master

Waardelose film vind ik dit,de kitscherigeheid kwam me de strot uit.De twee hoofdpersonages konden wel goed zingen opzich,maar voor de rest vind ik totale bagger van de bovenste plank.

De film gaat eigenlijk ook helemaal nergens heen,zingen,zingen en nog eens zingen.

Dit is ook infeiten geen film,maar musical die gefilmd is kan je wel zeggen.

Naar deze film kwam de verschrikkelijk gelikte film Austalia die nog een schepje erboven op deet

kwa geliktheid.

avatar van Reinbo

Als het iets ism is het wel film. In optima forma zelfs. Schitterende art direction, virtuoos camerawerk, hyperkinetische montage en geweldig sound design.

Maar blijkbaar ben je geen muziekliefhebber, dat je niet tegen het zingen kunt.

Reinbo schreef:

Maar blijkbaar ben je geen muziekliefhebber, dat je niet tegen het zingen kunt.

Grapje zeker?

avatar van Reinbo

Nee, wat heb je tegen zingen en musical dan?

Reinbo schreef:

Nee, wat heb je tegen zingen en musical dan?

Ik heb niks tegen zingen als je goed leest.

Film-Master schreef:

maar voor de rest vind ik totale bagger van de bovenste plank.

Dit is ook infeiten geen film,maar musical die gefilmd is kan je wel zeggen.

Maar je laat je anders nogal al denigrerend uit over zingen, zingen zingen en musical.

En dit zou geen film zijn? Kan weinig films die beter gebruik maken van de mogelijkheden van het medium film dan deze.

avatar van *film fan*

*film fan*

heerlijke romantische film.

krijg er een brok in me keel van

avatar van BBarbie

BBarbie

Reinbo schreef:

Dat is zo. Op een tv-scherm komt deze film onvoldoende over, denk ik, want Moulin Rouge is in de eerste plaats visueel "Spectacular. Spectacular"! Knap ook hoe de hits in het verhaal verwerkt zijn òf hoe men rondom de hits een alleszins aanvaardbaar verhaal geweven heeft. Daarnaast is Nicole Kidman erg goed en ziet ze er "Spectacular" uit. Al met al niet helemaal mijn smaak, maar ik heb me geen moment verveeld. Ik kan me voorstellen dat liefhebbers dit een meesterwerk vinden.

avatar van scorsese

Over de top en melodramatisch? Absoluut! Maar Baz Luhrmann presenteert deze overweldigende musical met zulke kracht en zorgt voor een aantal kippenvelmomenten. Visueel een compleet spektakel met kleurrijke kostuums en sets, een goeie montage en special effects. Verder een goed gebruik van bestaande nummers die ook nog eens ingezongen zijn door de acteurs zelf. Nicole Kidman zet een uitstekende rol neer en schittert hier.

avatar van Zinema

Te veel van het goede.

Ondanks dat de film een hoog aantal evergreens door de strot van de kijkers perst, zijn niet alle composities even geslaagd. Dat zit hem in het feit dat twee door elkaar lopende muziekjes slechts voor watjes is. Althans, zoiets moeten de makers hebben gedacht toen ze de vele medleys op veelal kitscherige en bombastische manier in elkaar flansten.

Qua beeld is de overdaad al net zo aanwezig. Iets wat uiteindelijk een beetje vermoeit, alle mooie kleuren en shots ten spijt. De film is dusdanig gemonteerd dat een en ander aan één lange videoclip doet denken. Of misschien wel een hele lange trailer. Vermakelijk is deze musical desondanks wel, maar te veel van het goede blijft te.

Goed.

avatar van what is truth

what is truth

zeer goede film, die 100 procent de juiste snaar raakt. the show must go on... Maar je moet wel open staan voor dit amusement natuurlijk.

avatar van Moonshade

Moonshade

Bij herzien de volgende conclusie getrokken: een hele film van style over substance.

avatar van DVD-T

DVD-T

The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return.

"Spectucular, Spectacular", dat zijn de woorden om Moulin Rouge! in het kort samen te vatten.

Moulin Rouge! is een prachtig verhaal over een liefde die eigenlijk niet mogelijk is, maar toch gaan de personages er voor ondanks alle problemen die ze daarin tegen komen. Dit is in de film prachtig verpakt in het nummer Come What May. Een nummer waar ik serieus kippenvel van kreeg, vooral in de reprise is het fantastisch gedaan. Met veel gevoel ook gezongen door McGregor en Kidman. De chemie tussen beide spat werkelijk van het scherm. en dat is niet het enige wat van het scherm spat, de gehele film doet dat.

Erg chaotisch, maar erg gepast. De drukte van de film geeft het zijn charme mee. In alle shots zit wel iets speciaals en iets wat je nog nooit eerder hebt gezien. Parijs en de Moulin Rouge zien er verbluffend uit. Lurman heeft al in Romeo+Juliet laten zien dat hij visueel iets verbluffends kan neerzetten. De muziek en de liedjes zijn natuurlijk de grote ster van de film, en zijn allen perfect gekozen om het gevoel en de liefde tussen Chritian en Satine weer te geven. De Elephant Medley was ook weer z'n kippenvel momentje. Schitterend. Dat geld eigenlijk voor alles in deze film.

Toch wel een niet allerdaagse film die een liefde zo mooi neerzet. De film heeft mij echt helemaal meegezogen naar de wereld, en er zijn niet veel romantische films die dat kunnen doen. Prachtige film.

avatar van Julie

Julie

Telkens ik deze film herbekijk denk ik: dit is toch wel één van de mooiste films die ik gezien heb. Dan komen er weer films voorbij, en vergeet ik de Moulin Rouge! bijna weer. Dan beslis ik het weer te bekijken en dan denk ik opnieuw: dit is toch wel één van de mooiste films die ik gezien heb!

De film is een meesterwerk in het genre Musical. Een meesterwerk in het genre Romantiek en een zekere must voor alle liefhebbers én niet-liefhebbers. Het is een film die zal blijven bekoren en blijven bestaan, al zijn we 50 jaar verder.

Ik vind het een sterk staaltje filmwerk, als de regisseur een film heeft gemaakt die je steeds opnieuw weer kippenvel bezorgt, steeds weer ervoor zorgt dat je gemoed vol loopt en je ogen zelfs vochtig aanvoelen.

Het blijft 5*, maar enkel omdat ik niet meer kan geven.

avatar van Driello

Driello

Enorm hoge beoordelingen hier op MM. Heb echt het gevoel dat ik de film niet snap of iets heb gemist. Ik heb een over the top, bombastische, kitscherige film gezien waarbij een gevoel van aversie zich nu en dan van me meester maakte. Het is allemaal zo ontzettende over the top dat het gaat wringen. Het is duidelijk dat de regisseur getracht heeft alles uit de kast te halen, maar volgens mij had hij beter een paar lades dicht kunnen laten en iets meer dosering aanbrengen. Heb niets tegen musicals, niets tegen muziek in een film. Maar het lukraak toepassen van snippers van allerlei hits maakte dit voor mij een warrig samenwerpen van 'goedkoop effect najagen'. Mix een heleboel liedjes over liefde door elkaar en pas ze toe, zeg maar. Het werkt voor mij niet en het maakte het me moelijk me door deze film heen te worstelen. Het is me gelukt en eerlijk gezegd ben ik blij dat ik ervan af ben. Er is, naar ik aanneem, een zeer bewuste keuze gemaakt om een spektakelstuk te maken. Dat is geslaagd. maar door het ontbreken van elke vorm van nuance gaat de film voorbij aan de volgens mij beoogde 'ode aan de liefde'. En het had zo mooi kunnen worden. Parijs aan het einde van de 19e eeuw, de bohemienstijl is volop aanwezig in het artiestenleven, Montmartre. Allemaal ingredienten die er echt iets van hadden kunnen maken. Helaas pakte het powerplay voor mij volstrekt verkeerd uit en kelderde mijn waardering met de minuut. Alleen de decors waren fraai. Nooit meer zien.

avatar van jipt

jipt

Ooh dat ik dit zo fantastisch zou vinden. Heerlijk super sexy actie liefde spektakel. Auditief en visueel een van de meest aantrekkelijke films die ik in een lange tijd heb gezien. Geweldig kleurrijk musical spektakel. Een enorm tempo en een heerlijke montage zorgen voor een wervelend filmpje.

De twee uur vliegen dan ook voorbij, enorm geslaagd. Duur verder ook nergens te lang. Verhaaltje is niet te moeilijk, waardoor Luhrmann volledig los kan gaan met het audiovisuele en dat is precies de juiste keuze bij audiovisuele films, zie ook Avatar etc. Waarom moeilijk gaan doen als zo'n film als dit het daar toch niet van zou moeten hebben. Nee, geweldige art-direction, liedjes en échte cinema. Die hele love-medlie is geweldig.

5* sterren en dan denk ik aan een top 10 plek.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Beetje dubbel gevoel hierover. De beelden en de opmaak zijn fantastisch en het moderne muziek op een ouderwetse manier spelen in de oudheid kennen we nog wel van A Knights Tale (uit hetzelfde jaar). De muziekjes waren mooi nagemaakt en de film is ook meer een musical. Alleen kon het me niet overal bekoren. Ik vond alles veelste lawaaierig en chaotisch waarvan ik dacht, zo kan ie wel weer. Beetje een kunst van overacting dus. Ewan Mc Gregor en Nicole Kidman overdrijven ook behoorlijk hierin. Hier en daar zat er nog wel leuke humor. De decors zijn natuurlijk om niet te versmaden. Maar helaas sloeg de film de plank gewoon mis. Iets te veel voor het goede.