• 9.375.363 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van gotti

nog ff wachte dus wist niet dat het nog ff duurde wel jammer

avatar van Wouter

Flop, niets, prul.

EEN HALVE STER????

Jos2

Shit, had hier nog niet op gestemd. Wat een kutfilm.

Film is erg kitscherig en over-the-top, maar als je daar van houdt, dan is het een prachtfilm. De muziek is sowieso erg goed en origineel, niet als bij de gemiddelde musical film. Maar eh, 0,5* vind ik wel erg weinig hoor heren ;o)

Jos2

Vond de kitsch niet werken en de muziek slecht. Dan blijft er weinig over...

Jordy

Jos2 is niet meer serieus te nemen...

avatar van Lincia

Lincia

Ik heb hem pas geleden op DVD gezien. Het verhaal is leuk en best mooi. Alleen is het veel te modern voor het jaar 1899. Maar dat is bij alle films. Toch was het de moeite waard om hem te zien.

dat was de grap juist van de film... dat alles veel te modern was voor 1899

Desalniettemin: slaapverwekkend.

avatar van gotti

Hele goeie film.

avatar van Goodfella

Goodfella

Overdonderend visueel spektakel, redelijk verhaaltje, superb acteerwerk... Voor zover mogelijk nog beter dan ik had verwacht. Jammer dat de film in het midden iets inzakt, want ik zat dicht tegen de 4.5 sterren aan...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik ben de film dan maar eindelijk gaan huren. Ik wist al op voorhand dat dit niet mijn favoriete film ging zijn omdat musicals niet mijn favoriete genre zijn. Maar de liedjes waren eigenlijk best wel, vooral die moderne liedjes in het verhaal. Het acteren was ook erg goed, vooral op het einde.

Maar in het algemeen vond ik de film niet goed. Ik ben gewoon geen fan van Luhrman. Het begin van het verhaal verveelde me wat, omdat het cliché was. (wat de bedoeling wel was, maar toch) Het einde ond ik iets mooier, maar dit is gewoon mijn genre van film niet.

3.5* Omdat het erg mooi geacteerd is en mooie beelden en liedjes oplevert.

avatar van Indybart

Indybart

cool camerawerk, coole liedjes (mede omdat het covers zijn) cool acteerwerk, coole acteurs, coole film

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Prachtige film. Mooie decors en mooi kleding. Deze hele film was mooi, mooie liedjes en Nicole Kidman is leuk. Het eind is zielig maar ook mooi, Ik vond het eind ook een beetje een Titanic rip-off, maar bij titanic vind ik het niet zielig van Leo, maar ja zo zijn er vele Titani einde rip-offs. 5 sterren toch maar.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik heb me echt 2 uur zitten opvreten. Wat een verschrikkelijke film. Al dat gezing en steeds weer hetzelfde. De kostuums waren wel mooi, net als de decors, maar het hele verhaal sprak me totaal niet aan. Echt zonde, want ik had er meer van verwacht na de vele goede recencies die ik heb gelezen.

avatar van Menni

Menni

Nog nooit heb ik bij de openingsscène van een film al met de tranen in m'n ogen gezeten. Die primeur is dus voor Moulin Rouge!, dankzij de aanwezigheid van Nature Boy. De rest van de film borduurt voort op de in deze klassieker verkondigde waarheid, met als hoogtepunten nieuwe arrangementen van Like a Virgin en Roxanne. Het ongekende spektakel weet eventuele tekortkomingen prima te verbloemen.

avatar van andolini

andolini

Overdonderend, meeslepend, grappig, dramatisch.....ik had het niet verwacht, maar wat een prachtige film, 4*.

Dramatisch ??? Nou, als er iets is waar het de film aan ontbreekt is het wel drama.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Geen drama?? Heb je liggen pitten of zo??

avatar van neo

neo

er komt wel drama in voor maar toch redelijk weinig.Op het einde als is er toch wel een heel goed dramatisch stuk.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik hou over het algemeen absoluut niet van musicals, maar deze film was echt subliem! Een ontroerend en mooi verhaal, veel bekende nummers die gezongen werden, verbluffende decors en prachtige shots! 4 sterren!

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Geweldige film. Goede muziek.

avatar van Ramon K

Ramon K

Een lust voor oog en oor deze film van Luhrmann!! Maar wat had je dan verwacht van de maker van het meesterlijke Romeo en Juliet. De camera maakt de meest ongelooflijke bewegingen, de decors en kostuums zijn weelderig en het recyclen van bestaande nummers pakt geweldig goed uit. Alle acteurs zijn in topvorm en zorgen voor een onvergetelijke kijkervaring. Vooral de scene met de vrije interpretatie van het nummer Roxanne van The Police sprong bij mij in oog en oor! 4,5 sterren!

BuffySummers

IK VOND DEZE FILM ECHT GEWELDIG....wel zielig einde dat was wel jammer voor Nicole Kidman ...maar um.... Ik moest echt huilen !!!

GR Buffy Summers

avatar van marjo

marjo

Echt een geweldige film. Ik kan er niets anders over zeggen. Gewoon geweldig. Nicole Kidman had er zeker een oscar voor moeten winnen. Zeker 5 sterren uit 5

en een top 100 plek!!

gisteren voor de 6e keer gezien grotendeels... weer constant kippenvel, heb 'm naar een 4.5 opgewaardeerd

Zing je ook mee Jordy ??

uit volle borst!!

"how wonderful life is... now YOOOOU'REEEE IN THE WOOOOOOORRRRLLLLD"