Genre: Muziek / Romantiek
Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent
Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels
Releasedatum: 20 september 2001
Plot Moulin Rouge!
"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."
Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.
- Trailer (YouTube)
- Moulin Rouge! Volume 2 (MusicMeter)
- Moulin Rouge! (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Satie
Marie
Nini Legs in the Air
Yak
misschien eerder een interessante discussie voor in het forum hoor, maar wat is jouw criterium voor een 5*-film dan? ik heb zelf grote moeite met vijf sterren toekennen aan een film, maar wanneer die me 'constant kippenvel' bezorgt komt het toch wel héél dicht in de buurt.
Jordy
heb hogere eisen wat betreft 5 sterren films dan sommige anderen. Deze zit er erg dicht tegen aan, maar het matige verhaaltje (ondanks dat dat niet erg belangrijk is voor deze film) houdt 'm er net van af
narva77 (crew films)
Jordy heeft geen zin om zich te mengen in de discussie over klassiekers en het geven van hoge cijfers, hij moet namelijk objectief blijven, hij is immers de moderator
:evil
filmfreaky
Jah ik vond um wel leuk.
Goed acteer werk, en goed gezongen!
4 sterren ****
narva77 (crew films)
Goede film wederom, lekker druk 2 uur lang, en de bekende liedjes waren erg leuk ja.
Jammer alleen dat ik Ozzy Osbourne maar 1 of 2 keer heb gehoord.
Het einde is zo triest (snif) maarja overall een lekker drukke film (de 2 uur waren om voordat ik het wist).
tijmengozer
ja ik doe het toch maar,
echt een TOP film. lekker meezingen en een super sfeer. valt zeker nog een paar keer (achterelkaar) te kijken.
Tonyvdb
jongens, jongens, wat een zeur is die Jos2 toch ? Alles slecht, alles k*t, tenenkrommend... Pff, man, bol het af hé !!
MOULIN ROUGE :
****' 4,5 op 5 ****'
Tony
Jos2
Tja, het is nu eenmaal niet best.
Pff, man, bol het af hé !!
Bol het af? Wahbedoellu?
lifegirl
ik vind 2 sterren omdat sommige dingen iets te romantisch zijn
blabla
- 2070 berichten
Eindelijk gezien !!
Geweldig, tericht z'n oscars gekregen, is alleen na het zien van deze film onberijpelijk dat Amelie niets heeft gekregen.
FisherKing
troy31
hoi,
moulin rouge was vandaag op de pleinbioscoop in rotterdam. ik moet zeggen, ik zag hem voor de 2e keer, maar nu maakte hij nog meer indruk. zo'n groot scherm, wow!
ik vind nog steeds het verhaaltje niet veel. maar de uitvoering is geweldig. 1 grote trip.
waren er nog meer luitjes van moviemeter daar?
FisherKing
Dit is echt een film waar je van houdt of van walgt. Ik had me er veel van voorgesteld door al die mooie reacties hier..
Maar het bleek niet aan mij besteedt; ik werd gek van het clipachtige gedeelte; teveel cuts: hoewel ik Dancer in the dark nog wel uitgezeten heb kon ik hier geen aanknopingspunten vinden: en toen liep de (gehuurde) DVD vast... Maar zoals ik al zei dit is een hele persoonlijke film maar dus niks voor mij !
neo
voor de mensen die vertrouwd zijn met schiedam,moeten maar eens op zaterdag 27 september naar de korte haven komen voor een openlucht voorstelling van moulin rouge!
lorelei
Wat een bizarre film! Toen ik het begin zag dacht ik: wat is dit nou weer!
Maar als je langer kijkt dan wordt 'ie echt een stuk beter. Echt een geweldige film. Echt heel erg mooi!
LauraPalmer
Echt een kunstwerk!!
Viseel geweldig!! Kippevel, te gekke muziek, veel liefde..super!
Bwen
Viseel geweldig!! Kippevel, te gekke muziek, veel liefde..super!
Hoef ik nix meer aan toe te voegen...
sydney
Hoef ik nix meer aan toe te voegen...
Ik wil er wel nog even aan toevoegen dat deze film ongelofelijk slecht was. Maar goed het is weer persoonlijk he?
manic
Nooit gedacht dat ik deze film leuk zou vinden met al die liedjes, maar het is een prachtfilm. Uiteraard valt de filmstijl op. Deze is behalve mooi ook bijzonder functioneel. Daardoor blijft de film op gang.
Kidman heeft met deze rol mijn sympathie gewonnen! Voorlopig 4 sterren.
gimli f
Inderdaad wel een visueel spectakel. Ik had ook nooit gedacht dat deze film zo goed zou zijn, ondanks dat ik wel zin had in al die songs...
Het spel van Kidman is geweldig; hoe zij speelt als een wulpse poes.
Verder: ik geef deze film 4,5 punt; maar dat vind ik eigenlijk te veel...
4 vind ik iets te weinig, daarom toch 4,5 (en nu ben ik iets te genereus).
Ik zal daarom een pleidooi doen bij de gebruikers-afdeling...
peetjuh
Deze film was 4 sterretjes waard voor mi, alleen jammer dat ze veel nummers gebruiken in de film die in 1900 nog niet uit waren, je hoort de nieuwste liedjes erin, maar ondanks dat is het een echte aanrader!!!!
^0^
Yak
Is het nou gedaan met die Flodder-quotes?

Musicalfilm 'Moulin Rouge' met Nicole Kidman morgenavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Walk the Line

Broken Lullaby
Drama, 1932

The Remains of the Day
Drama / Romantiek, 1993
parijs, frankrijknachtclubfeecourtesandukemusicalwriter's blockdichtermuziekterminale ziekteliefdeauteurprostitutiedoodziektetuberculosismoulin rouge bohemianred curtaincancan dancela traviataorpheus and eurydice eiffel tower, parisdance hall19e eeuwabsinthe begin 1900belle epoquejaren 1890dying in arms adapted into play or musicaljukebox musical