• 9.376.040 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

EmDee

Vreselijk moeilijk om deze film te beoordelen. Ik verwachtte er niet veel van, maar mijn vooroordelen zijn enigszins rechtgezet. De film is namelijk verbluffend mooi gemaakt, echt een lust voor het oog. Helaas houd ook ik niet zo van de kitscherige, bombastische elementen. Vooral het eerste halfuur was mij te druk en chaotisch. Later komt er wat meer rust in het meer dramatische gedeelte van de film, wat wel prettig is. Iedereen vindt de bekende liedjes in de film zo 'leuk', maar dit concept viel bij mij persoonlijk niet zo in de smaak. Kwam een beetje dom over, hoewel ook ik de tango-versie van 'Roxanne' meesterlijk vond. Tja, het was natuurlijk wel erg origineel en gedurfd. 3,5 ster voorlopig..

avatar van Henny

Henny

Wel een van de beste films die ik ooit gezien heb, sommige gedeeltes vaker teruggezien en zelfs de cd gekocht die ook top is.

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Heel erg mooi. Die gozert kan heel goed zingen. Leuk, verhaal en goede filmmuziek.

4,5 sterren

avatar van broes

broes

wat een topper!! was blij verrast toen ik hem gezien had. zoiets word niet vaak gemaakt. mooie beelden, goed acteerwerk (met een ere vermelding voor jim broadbent), geweldige soundtrack. knap als je zo door een film gegrepen kan worden.

avatar van darkcity

darkcity

Mooie muziek, maar dat is het dan ook wel, de film heeft een hele aparte stijl waarvan je moet houden, je vind de film helemaal ruk of geweldig, ik daarentegen zit er tussenin. ***1/2 voor de muziek en voor Nicole Kidman

avatar van JULES-C

JULES-C

Superfilm, heerlijk om naar te kijken, en inderdaad de soundtrack is geweldig, jammer dat er niet meer van dit soort films zijn.

4,5 ster

EmDee

De film is prachtig en de tijd vloog voorbij. De beelden zijn verbluffend, het spel prachtig en de muziek een feest van herkenning. Ik heb o.a. Nirvana, U2, Beatles, David Bowie, Police, Madonna, Kiss, Queen, etc. etc.... voorbij horen komen!

EmDee schreef:

avatar van Padd0

Padd0

FisherKing schreef:

Fijn voor jou dat je zo'n TMF clip kunt waarderen

Het geheel vind ik dus totaal niet op een TMF clip lijken. Het doet mij meer aan als een sprookjesachtige wereld, beetje hetzelfde effect als in amelie.

Padd0 schreef:

Ik werd hier gek van die snelle camera- bewegingen en bij Amelie helemaal niet. Bovendien is het begin van Amelie subliem en meesterlijk en dat kan ik van deze film niet zeggen. Ach, ik hou gewoon niet zo van zang in films.

FisherKing schreef:

Fijn voor jou dat je zo'n TMF clip kunt waarderen

Vond t niet echt een clip, want de meeste nummers komen voorbij in medley-vorm. Ik zie het dan meer als een modern sprookje.

avatar van Armin

Armin

Heb de film heel langs links laten liggen, omdat ik nogal sceptisch was. Uiteindelijk

(hij zit inmiddels in de week verhuur) toch maar een keer meegenomen. Wat kan een mens zich toch vergissen. Vond dit echt een heel bijzondere film. Overdonderend, origineel en spectaculair. Vooral de muziek en de bewerking ervan sprak mij erg aan. Goede "performance" van Kidman en McGregor. ****

avatar van wackyboy

wackyboy

Ja; musicals zijn toch een beetje voor mietjes (een van de redenen waarom ik hem ook lang links liet liggen), maar goed; dat zeggen ze van thee drinken ook, terwijl dat ook best lekker kan zijn.

Ik heb deze film ondertussen als DVD in de kast staan en heb er erg van genoten. Camerawerk is inderdaad wel even wennen, maar tegelijkertijd ook erg flitsend.

Verder is het gewoon een fantastische film, ook voor diegenen die wat meer last van hun testosteron hebben dan anderen.

avatar van Jordy

Jordy

wackyboy schreef:

Ja; musicals zijn toch een beetje voor mietjes

als je durft toe te geven dat dit goed is getuigt het juist van mannelijkheid

avatar van hugohei

hugohei

Laat al die mietjes hun borsten maar nat maken : binnenkort komt Chicago binnen en dat zal wel een groot succes worden, en volgens de krant van vandaag is de tijd voor musicals weer aangebroken !

tijd voor oorlog dus.

EmDee

Ik weet niet of deze wel te vergelijken is met Chicago. De kracht van Moulin Rouge zit m ook voor een groot gedeelte in het verwerken van bekende "moderne" nummers in de film. En het is meer een sprookje.

Chicago komt veel "echter" over.

avatar van Armin

Armin

Mee eens. Wat mij aansprak in Moulin Rouge was juist het speelse gebruik van bekende muziekteksten (die deels gesproken en deels gezongen werden). Chicago is in dat opzicht veel meer een echte musical met minder gesproken tekst en eigen nummers.

avatar van chrissie

chrissie

Net op video gehaald voor 5 € en een spaarkaart uit onze krant. Aangezien ik nog geen DVD speler heb, kon ik dit niet laten liggen.

avatar van lorelei

lorelei

geweldige film! Hier kan ik elke dag naar kijken (wat ik dan ook eigenlijk doe) Nicole mocht van mij wel die oscar. Geweldig!

avatar van annie2070

annie2070

Het is een mooie film...maar de cameraman was volgens mij dronken!

avatar van jacom

jacom

slecht verhaal, slechte film en gestolen muziek, het enige nummer wat ze dan zelf geschreven hebben 'come what may' suckte een pak.

avatar van herman78

herman78

nouja, de muziek is in veel gevallen wel in totaal andere arrangementen gezet. dus echt onorigineel is de film wat dat betreft niet.

daarbuiten vond ik moulin rouge! wel echt een waardeloze film. zelden een film gezien waarbij ik na een kwartier al naar de pauze ging verlangen...

avatar van Ramon K

Ramon K

jacom schreef:

Ik snap 't niet. De film is dus slecht omdat er bestaande nummers in voor komen? Streep Pulp Fiction en Magnolia dan maar uit je 5sterren lijstje! In hoeveel films gebruikt men muziek van artiesten? Rare opmerking vind ik.....

Kom nou Ramon. In deze film is het niet echt achtergrondmuziek, maar een belangrijk deel van de film. Ik vind het persoonlijk ook best suf dat ze al die oude nummers (als een soort gimmick naar mijn mening) zo moesten coveren.

avatar van Ramon K

Ramon K

kos schreef:

Dit is toch heeeeel wat anders dan de uitspraak "gestolen muziek"...daarom reageerde ik dus ook.

avatar van Pitbull

Pitbull

herman78 schreef:

Dat had ik ook, maar daarna kwam ik om onverklaarbare redenen helemaal in de film te zitten en vond ik hem zeer verfrissend. Ik vond het juist wel leuk dat bestaande muziek in de film werd gebruikt, kon je nog een beetje meeblèren.

avatar van yosemite44

yosemite44

"smells like teen spirit" op deze manier, als gimmick ja, gebruiken is gewoon ongelofelijk origineel!