Genre: Muziek / Romantiek
Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent
Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels
Releasedatum: 20 september 2001
Plot Moulin Rouge!
"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."
Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.
- Trailer (YouTube)
- Moulin Rouge! Volume 2 (MusicMeter)
- Moulin Rouge! (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Satie
Marie
Nini Legs in the Air
jacom
Ik snap 't niet. De film is dus slecht omdat er bestaande nummers in voor komen? Streep Pulp Fiction en Magnolia dan maar uit je 5sterren lijstje! In hoeveel films gebruikt men muziek van artiesten? Rare opmerking vind ik.....
nee, je snapt het niet. het is juist de verkrachting van die nummers die ik niet op prijs stel. sommige dialogen waren gewoon liedjes ('paint it black'), dat is gewoon idioot.
De Knip
Natuurlijk een standaardverhaaltje, wel mooi verfilmd, maar dat de film constant blijft boeien, neu....
Natuurlijk speelt Nicole Kidman haar rol met verve, ze lijkt toch steeds weer mooier te worden
De liederen waren wel mooi gebracht, dus al met al wel te pruimen deze musical.
Kan niet op tegen Grease of The West Side Story
***
jedi29
tja, als musical vond ik hem niet slecht, leuk is dat het verhaal zich in een periode afspeelt wanneer de liedjes die ze zingen nog niet bestonden, origineel is dat wel en best onderhoudend als niet-liefhebber van muiscals. Maar ksnap niet dat dit als één van de meest romantische films word bestempeld van dat jaar? Toch niet omdat hij slecht afloopt??? euh? Tzal wel aan mij liggen!
armitage
Ik zie daar toch wel wat in. Het is feitelijk het verhaal van een jongen die smoorverliefd wordt op een meisje. Het meisje wijst hem eerst af, maar uiteindelijk krijgt hij haar toch. Romantiek ten top
. En zeker gezien bijvoorbeeld de scene op de olifant, waarin hij haar probeert in te palmen en zij de boot af probeert te houden, dat zijn naar mijn bescheiden mening toch romantische meesterwerkjes!
sn@ke
- 2077 berichten
Prachtige film met een perfecte Nicole Kidman en Ewan McGregor. Deze film heeft alles romantiek, spanning, muziek....In het begin komt alles nogal chaotisch over maar na deze inleiding ontbloeit er zich een prachtige lovestory die altijd weet te boeien. 4,5*
Agony
- 1985 berichten
na het debacle Chicago gezien te hebben, had ik weinig hoopvolle verwachtingen van deze film. Maar wat een verrassing! In tegenstelling tot eerder genoemde film sprankelde Moulin Rouge van begin tot eind. Ik heb echt veel waardering voor Kidman gekregen die een sublieme rol neerzet. Ook McGregor vind ik erg sterk in deze film. De muziek de beelden... ik ben gewoon nog steeds onder de indruk! Na Chicago dacht ik dat het genre van musicals me gewoon niet lag; moulin Rouge bewijst het tegengestelde: 4,5 sterren!
magnolia_
Hoe regisseur Baz Luhrman zowel liedjes las 'smeels like teen spirit' (NIrvana) en Roxanne (The Police) kan mixen is echt formidabel.
De film verrast het eerste uur, maar daarna vond ik dat hij een beetje de weg verloor.
Nicole Kidman en Ewan McGregor mogen dan wel goed kunnen zingen en dansen, zij konden het niet verhelpen dat de film soms nét iets te Kitch werd.
Daarom vond ik Chicago net een beetje beter
Agony
- 1985 berichten
Daarom vond ik Chicago net een beetje beter
vir
Ik heb nog nooit zo een mooie film gezien als de Moulin Rouge!!!!! Ik heb hem zeker al 10 keer gezien en hij blijft mij verrassen!!!!! Ik begrijp niet dat sommige mense dit een stomme, debiele film vinden, maja ieder zn mening!!!!!! Ik vond het een heel mooi verhaal en dan nie te vergete, de liedjes die ware prachtig en acteurs en actrices waren heel goed, perfect voor deze film!!!!! De Moulin Rouge krijgt van mij
***** 5 ***** stemme,gewoon fantastich!!!!!
rzasa
***** 5 ***** stemme,gewoon fantastich!!!!!
Je gaat er ook heel raar van typen van naar De Moulin Rouge kijken.
eric™
Ben normaal helemaal niet van de musical maar deze film is te mooi voor woorden.
En de muziek vind ik is meesterlijk:
- de tango versie van roxanne
- your zong door ewan mcgregor
- de elephant medley
en dan is er wel meer, meesterlijk gewoon.
Hen hem nu 3 keer in de bios gezien, en 1000 keer op DVD, blijven genieten
Enige minpunt, tis super camera werk, maar af en toe frustrerend snel achter elkaar, maar wie ben ik
Redlop
Briljante film. Tussen kunst en kitsch. Nooit te overdreven om te ergeren. Sentimenteel en toch nog ontroerend. Nog nooit Nicole Kidman zo mooi gezien.
Enig minpunt vond ik dat Macgregor niet geweldig kan zingen.
Dit is toch wel een raamvertelling he Jordy?
Ramon K
Serieus Redlop, ik had echt niet verwacht dat je dit een leuke film zou vinden!
Gelukkig wel dus, hoef ik op de chat tenminste niet in discussie met FK EN met jou.
Tussen kunst en kitsch.
Geen kunst gezien. Wel veel kitsch.
Jordy
Dit is toch wel een raamvertelling he Jordy?
volgens mij wel inderdaad
herman78
Kom zeg, in To Die For, Eyes Wide Shut en The Others is ze toch een stuk mooier?
FisherKing
Geen kunst gezien. Wel veel kitsch.
Nóg sterker. Ik heb enkel kitsch gezien en vooral heel veel irritante camerabewegingen.
Ramon K
Zelfs op vakantie loopt die FK nog te zieken!
EmDee
Redlop
De kitsch in deze film ligt er nogal dik bovenop omdat het thema al duizenden jaren bezongen en beschreven is. Het zou pas erg zijn geweest als de film doodserieus pretendeerde te zijn. Juist daardoor vond ik deze film erg knap en verrassend. Onder al de glamour, het oversentiment, het voorspelbare verhaal ligt toch een mooi tijdloos liefdesverhaal met de verwijzing naar Orpheus die zijn geliefde tot in de onderwereld volgt.
Kidman ziet er in ieder geval beter uit als in The Hours.
tovenaar
Vooral in Eyes Wide Shut!
Ralfke
- 2075 stemmen
Geweldig mooie beelden (met name de meerdere malen vertoonde 'vlucht door Parijs') en oog voor detail/kleding. Leuke gimmick om moderne songs in de film in te passen, maar bovenal een standaardverhaal dat me geen moment wist te boeien. Gewoon not my cup of movietea. ***.
eeflien
tip: de cd van moulin rouge. hij is al een aantal jaartjes oud maar nogsteeds een echte aanrader!

Musicalfilm 'Moulin Rouge' met Nicole Kidman morgenavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Walk the Line

Broken Lullaby
Drama, 1932

The Remains of the Day
Drama / Romantiek, 1993
parijs, frankrijknachtclubfeecourtesandukemusicalwriter's blockdichtermuziekterminale ziekteliefdeauteurprostitutiedoodziektetuberculosismoulin rouge bohemianred curtaincancan dancela traviataorpheus and eurydice eiffel tower, parisdance hall19e eeuwabsinthe begin 1900belle epoquejaren 1890dying in arms adapted into play or musicaljukebox musical