• 9.375.227 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van Beejeej

Beejeej

er zijn ergere dingen op de wereld dan nog zinlozere commentaren van mij kappeuter

avatar van starbright boy

Beejeej schreef:

ik heb de film niet eens gezien, maar ik denk dat dit een van de meest algemene commentaren is die op een veelvoud van films toepasbaar is.

Enkel op matige en slechte films wat mij betreft. En op maar een beperkt deel van de films die ik heb gezien.

avatar van cornelis

cornelis

mister blonde schreef:

tja, dat geldt voor het leeuwendeel van de films...

Het leeuwedeel van de films in de wereld is dan ook niet best.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Wouter schreef:

Omwille van de plot wordt wel heel erg een loopje genomen met de wetten van de logica. Soms gaat het script wel erg kort door de bocht en sommige oplossing zijn ronduit makkelijk en rididicuul. Bovendien moet je echt geen seconde nadenken over een aantal zakan wan de slaan ze echt nergens op. Daar waar de motivaties in L,S, & 2SB behoorlijk klopten zitten hier grote hiaten in het script. Regelmatig gebeuren dingen echt enkel omwille van de plot's sake.

Ben het toch wel een beetje met Beejee eens: je hebt nog steeds niet veel zinnigs gezegd. no offense. Kun je concreet aanwijzen waar in de film, want ik snap dat het plot niet hoogdravend is en het verhaal kent ook geen geweldige psychologische diepgang, maar ik heb geen plotholes ofzo kunnen ontdekken.

En ridicuul... tja, maar t is dan ook min of meer een komedie, daar wordt misschien wat eerder een loopje met de logica genomen (al zou ik daar bij Snatch ff zo geen goed voorbeeld van weten).

cornelis schreef:

Het leeuwedeel van de films in de wereld is dan ook niet best.

maar deze wel.

In films gebeuren nu eenmaal onlogische dingen die in dienst van een (vlot) verhaal staan. Vaak zijn de onwaarschijnlijkheden het bestaansrecht van een film.

Sjoerd schreef:

Tja. het is toch behoorlijk concrete kritiek.

Bedenk maar eens voor elk karakter steeds waarom ie iets doet.

De film zit er vol mee. Regelmatig gebeuren er in de film dingen enkel omdat het leuk is voor de plot, niet omdat er een logische reden is. Neem Pitt. Die heeft geen enkele reden om dat uiteindelijke gevecht bijna te verliezen. Dat is enkel zodat wij denken dat ie doet wat er van hem gevraagd wordt. En zo komt de uiteindelijke klap onverwachts. Slaat nergens op.

En hier zit de film vol mee.

maar deze wel.

Niet in goede.

mister blonde

ook in goede. neem hier de top 20 bijvoorbeeld. in minstens de helft gebeuren onwaarschijnlijke dingen die in dienst van het verhaal staan. de beste voorbeelden zijn wellicht pulp fiction en fight club. maar ook bijv. amelie, double Indemnity en the usual suspects.

avatar van Wouter

Voor die laatste geldt dat idd een beetje (en dat vind ik dus ook een zwakte), maar bij die andere titels geldt dat niet. Die zijn beter geschreven. Daar heeft de schrijver gezorgd dat plot en personage elkaar in gang houden.

mister blonde

oh, voor de andere voorbeelden geldt dat ook, hoor. het plaatsvinden van onwaarschijnlijkheden is nu eenmaal het bestaansrecht van veel films.

avatar van starbright boy

Onwaarschijnlijkheden (in de zin van dat kan niet in het echt of dat komt onverwacht) is toch nog heel iets anders dan wat Wouter volgens mij bedoeld hoor.

mister blonde

hij heeft het er over dat er zaken (noem het onwaarschijnlijkheden) alleen plaatsvinden for the plot's sake. dat is bij vele films zo (en dus het bestaansrecht, immers anders is er geen aanleiding om het plot te vertellen). dat deze film daar de overtreffende trap van is, vind ik geen probleem.

mister blonde schreef:

Onwaarschijnlijkheden, ala. Alhoewel, liever niet al te veel. Ik heb het hier over het gebrek aan logica vanuit de karakters.

mister blonde

als de karakters logisch handelen, wordt de film daar interessanter op?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet zo leuk als Lock Stock, maar het komt wel in de buurt. Snatch is een heerlijke nonsens film met een hoop absurde personages, een flink portie humor en over-the-top actie en dat ook nog eens voortreffelijk in beeld gebracht. Pitt steelt de rol als onverstaanbare zigeuner en de bokswedstrijden zijn helemaal geweldig in beeld gebracht. Erg genoten.

4 sterren.

mister blonde schreef:

als de karakters logisch handelen, wordt de film daar interessanter op?

Als ze dingen doen enkel om het plot voort te stuwen, zonder dat er een andere verklaring is, wordt het er zeker minder interessant op.

avatar van The Great Gonzo

The Great Gonzo

Snatch behoort tot een van mijn favourite films, en niet voor niks. Het plot zit zo ingenieus in elkaar en de sfeer is zo cool, dat de film gewoon blijft boeien. Vooral Brad Pit heeft weer een geweldige rol

avatar van FisherKing

FisherKing

The Great Gonzo schreef:

Het plot zit zo ingenieus in elkaar

Dan verschillen we behoorlijk van mening.

Verhaaltje is net zo dun als een standaard film-noir. (wellicht nog dunner)

Bekijk Rififi eens, zou ik zeggen.

(en moet ik eerlijk toegeven dat Brat Pitt niet mijn favoriete acteur is. Krijg de kriebels van die gast)

Wouter schreef:

En hier zit de film vol mee.

Lijkt me logisch waarom Pitt dat laatste gevecht bijna verliest.
Hij moet net doen of hij het moeilijk heeft, omdat anders de toeschouwers zien dat het gevecht niet eerlijk is. Dus tot de 4e ronde moet het gevecht net echt lijken.
Als hij op het eind neergaat is gewoon zijn truukje, hij slaat toe wanneer de tegenstander het niet verwacht. Dit deed hij ook al in het begin van de film.

Ik vond de afzonderlijke verhalen juist goed in elkaar overgaan.
Geef nog eens wat punten uit de film waarom jij dit niet vind, want je bovenstaande punt vind ik geen waarde hebben.

WiLL schreef:

Lijkt me logisch waarom Pitt dat laatste gevecht bijna verliest.

Nou en? Dat is uiteindelijk ook zo. Sterker nog, dat wil hij juist.

Dus tot de 4e ronde moet het gevecht net echt lijken.

Waarom? verdient hij een cent meer daardoor? Heeft hij er belang bij om zichzelf verrot te laten slaan en pas net op het laatst te winnen? Welnee, hij heeft zelfs geanticipeerd op het feit dat men er achter komt; het is onderdeel van zijn plan.

Ik vond de afzonderlijke verhalen juist goed in elkaar overgaan.

Tja, als je zo makkelijk om de tuin te leiden bent...

WiLL

Wat denk je dat al die toeschouwers doen die eerlijk gewed hebben als ze zien dat Pitt de boel bedonderd ??

gezellig een biertje met hem drinken ?

Het gaat om veel geld, dus als duidelijk wordt dat de match "gefixed" is dan lijkt me niet dat ze levend buiten komen.

Je denkt dat je alles weet, maar door bovenstaande posts van jou wordt me een beetje duidelijk dat je gewoon dingen niet begrijpt in films en ze dan als minpunt gaat beschouwen.

oh en ik heb nog steeds geen goede punten van je gezien ?
Alleen commentaar op de commentaren op jou ...
komt er nog wat of blijft het hierbij ?

WiLL

oh nog iets , in boxen gaat het erom dat je wed in welke ronde een bokser neergaat. Niet gewoon bokser A of B wint.
Pitt heeft dus op zichzelf gewed dat hij wint in 4 rondes.
Dus moet hij 4 rondes lang de schijn ophouden, dat het een zware match is en dus zeker zelf ook wat klappen incasseren.

zo Wouter heb je weer iets geleerd

WiLL schreef:

Pitt sloeg al mensen in ronde 1 neer, met 1 klap. Waarom moet Pitt zich nu zo laten aftakelen om het geloofwaardig voor ze te maken?

Ik wil niet veel zeggen, maar zoals het nu ging zag het juist gefixed uit. Ooit een boxwedstrijd gezien?

Dank je de koekoek. Denk eens iets langer na voordat je zulke dingen zo stellig beweert.

oh en ik heb nog steeds geen goede punten van je gezien ?

Tja.

WiLL schreef:

Pitt heeft dus op zichzelf gewed dat hij wint in 4 rondes.

zo Wouter heb je weer iets geleerd

Dan hoeft dat _nog_ niet op die manier.

avatar van 2high4words

2high4words schreef:

leuker als lock stock maar wel minder goed

avatar van GFM

GFM

ik wens de relevantie van deze opmerking te betwijfelen....meneer high4words...kunt u uw standpunt even verduidelijken..

mister blonde

dat kan toch heel goed?!

Had je al gepost bij Lock Stock. Svp niet op twee plaatsen dezelfde discussie opstarten. Da's niet handig.