Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Vincent
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
pjotr
Duh...het is alweer een hele tijd geleden dat ik 'm gezien heb maar ik bedoel met name de manier van filmen/monteren die me is bij gebleven....zoals bijv. de freeze-frames bij het voorstellen van de hoofdfiguren komt naar mijn mening regelrecht uit Trainspotting ( Boyle heeft het dan ook wel weer uit andere films maar dat is weer een ander verhaal...)
En zo zijn er nog vele truukjes gekopieerd om de film "hip" te maken....
Ik zou de film dus even opnieuw moeten zien om hier wat specifieker op in te kunnen gaan...dus deze hou je van me tegoed.
herman78
In welke Trainspotting scene (behalve die ene waarin Begbie doordraait in een cafe) zit dat freeze-effect dan?
De Knip
Zoveel lijken Snatch en Lock Stock nou ook weer niet op elkaar. Is hier wel vaker geopperd, maar zo heb ik de 2 films eigenlijk nooit bekeken.
Neen, gewoon 2 heftige films, waarbij Lock Stock wat meer actie in zich heeft.
Lock Stock is ook wat een 'lossere' en 'relaxte' film.
GerwinF
Sjongejonge, als dat alle vergelijkingen zijn? Ik ken nog wel meer films waar een freeze-effect inzit
Dan is Boondock Saints dus ook een Trainspotting kloon?
pjotr
(diepe) zucht.....ik kan wel weer de hele film gaan doorspitten maar daar heb ik nu effe geen zin in...En de hipheid die in The Boondock Saints zit is wel degelijk gekopieerd uit Tarantino-films en Trainspotting.....
..........vin' ik dan..
herman78
pjotr/pjotti, die bedoelde ik inderdaad. het spijt me als hier iemand slapeloze nachten mee heb bezorgd.
FisherKing
Hoewel de film niet verveelde vond ik het allemaal erg over The Top.
Qua filmkunstzinnigheid een 0.5 maar qua vermaak toch een 3
Jordy
qua filmkunstzinnigheid een 0.5 ?? de slowmo-box scene?? de brandende caravan met Massive Attack op de achtergrond??
erg mooi uitgevoerde scenes vond ik persoonlijk
erg mooi uitgevoerde scenes vond ik persoonlijk
Sorry dat ik me misschien wat te kort heb uitgedrukt.
Bij mij overheerste een gevoel van Jat-werk en Stijlpogingen die gehanteerd worden die niet functioneel zijn. Tuurlijk is dit persoonlijk maar het gaf me een ongemakkelijk gevoel. Ik vond de editing slecht en ik vond de muziek er ook niet echt een bijdrage aan het verhaal. (muzieknummers vind ik erg goed, maar ze passen gewoon niet in deze film (muv Massive Attack))
Wat ik wel goed vond zijn de Gypsy's en een hele mooie rol van Pitt deze keer.
En de scene die jij beschrijft is indrukwekkend maar toch niet echt vernieuwend.
BoordAppel
Moet alles vernieuwend zijn dan? Beter goed gejat dan slecht bedacht.
FisherKing
Moet alles vernieuwend zijn dan? Beter goed gejat dan slecht bedacht.
Nee hoor. Hoeft helemaal niet. Alleen moet het jat-werk wel in de goeie context zitten, vind ik.
En dat gevoel had ik hier niet zo.
cornelis
Hier wordt met behulp van 'gedoe' een nogal slap verhaaltje opgeklopt tot een bijna vermakelijke film. Da's dus niet erg goed.
komkommer
Zeer vermakelijke film, zit een lekker tempo in en het verhaal is ook goed gevonden. Mja, ik moet toch gaan toevegen dat Bad Pritt toch goed kan acteren, naais accentje overigens
beste stuk vond ik toen Tyrone na 5min nog niet zijn auto was uitgewrongen en Vinny met gefronsde wenkbrouwen zegt: "I thought you said he was a getaway driver. What the fuck can he get away from?"
gandalf
wel lollig, maar om nou te zeggen: goed? nee. Hoewel die ene gast met die kogels in z'n gebit wel stoer was.
Sjaak
Whaaat? Dat meen je niet!? Dit moet een grapje zijn!
Onlangs voor het eerst gezien en het viel me nogal tegen. Best vermakelijk, maar veel meer dan een visueel opgeleukte aardige gangsterkomedie is het wat mij betreft niet. De top 100-notering vind ik echt zwaar overdreven.
Jordy
Nou vooruit, ik doe er ook een halfje af, die 4.5 was wat overdreven. Blijf 'm ongelofelijk komisch, snel, flitsend en stoer vinden... maar een klein beetje bij elkaar geraapt los zand is het wel.
flicks
zeker wel een prima film echt een aanrader de dialecten zijn echt komisch en de uitspraken ook... 4 sterren
Jordy
Wat zegt Brat Pitt eigenlijk? Hij slaat wartaal uit?!
Hij moet poepen. En hij vraagt zich af wat 'ie met een caravan zonder wielen moet

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption