Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Vincent
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
Ramon K
Nee hoor, er zijn vele betere films.
Sterker nog, wat mij betreft staat deze film zeer onterecht in de top 100.
Phoenix
Is er een reden waarom achter sommige films wel en achter sommige films geen punt staat? Bij Adaptation viel het ook al op.
Sjoerd
Bij adaptation HOORT die punt erachter... Om het idee van een script te geven (of in ieder geval van een geschreven stuk).
FisherKing
Slechte schreeuw film, kan onmogelijk in een top100 behoren.
Naar mijn idee.
Redlop
Ja is wel zo. Ik zag dat ik 3,5 * gegeven heb. Is wel erg veel voor dit trendy gedoe. Puntje eraf.
Phoenix
En deze dan? Want daar ging het me om
Tommeh
Ik vond het een hele goede film. Vooral mooi om te zien hoe de meerdere verhaallijnen bij elkaar komen op een gegeven moment.
Yak
Bagger. Een bij mekaar gejat zooitje zonder enige houdbaarheid, wat maar een beetje interessant en flitsend probeert te doen met (zéér origineel!) diamanten waar iedereen achteraan zit, criminelen die elkaar naar het leven staan, stompzinnige en clichématige slow/fast motion en zeer vermoeiende, maar schijnbaar te gek gave dialogen. Jason "Hoe ben ik zo gaaf mogelijk" Statham was echt een aanfluiting. Pitt is het lichtpuntje dat de film uiteindelijk anderhalve ster oplevert.
blitzwingz
Ik had al veel over deze film gehoord, maar om een of andere reden toch nooit gehuurd. Afgelopen weekend was die op TV, maar tijdens de eerste reclame-pauze ben ik gaan zappen, om een uur later te denken: "goh, zat ik niet naar een film te kijken ofzo?" Helemaal vergeten dus. Geen pakkend verhaal en teveel personages waar ik totaal geen binding mee had. Er zaten wat aardige vondsten in het camerawerk (er werd leuk gespeeld met het fenomeen "tijd"), maar ook dat was voor mij niet genoeg om de film uit te kijken.
EmDee
Dus je hebt een uur gemist en m ook nog niet afgekeken?
En je kunt wel gewoon een stem uitbrengen?
flowerking
Op een gegeven moment wordt het wel een beetje voorspelbaar en tegelijkertijd overdone. De film was eigenlijk voor het laatste gevecht al afgelopen. Goed begin, goed midden, slap einde. Acteurwerk is goed, alsmede sommig camerawerk.
landrover
Is er geen poster dat je die gasten met die replica's staan en aan de andere kant van de poster boris met zn .50 Dester Eagle???
:D
SSeagal
Snatch was wel redelijk goed, zat ook leuk in mekaar, maar wist op de 1 of andere manier minder te boeien dan lock stock and two smoking barrels. De film miste de nodige grappige momenten zoals in lock , wel goed acteerwerk. Een **1/2 voldoet voor mij.
FisherKing
Terechte zaak voor dit overschatte bijelkaargejatte werkje.
KillaJah
Terechte zaak voor dit overschatte bijelkaargejatte werkje.
Waarom en van welke films vind je dit gejat?
FisherKing
Tarantino Ripp/off en zo ongelooflijk leeg, blijft ook erg weinig van hangen. Valt in de categorie veel geschreeuw (veel zgn interessante beelden) maar weinig wol (nietszeggend)
Naast Tarantino heeft Ritchie ook veel geleend uit Trainspotting.
Hobbes
Tarantino is zelf inderdaad niet te beschuldigen van enige vorm van plagiaat dan ook.
Ik vind het roepen van 'dit is gejat' bij films nogal een open deur intrappen.
De film is niet bijster orgineel, maar doet ook nergens voorkomen dat het wel orgineel zou zijn.
2high4words
Hele goeie film goede afwsseling van komische momenten met weer wat serieuze momenten net ietsjes minder als Lock Stock and two smoking Barrels
(verwijderd)
Het verhaal is ongeveer letterlijk van pulp fiction, met het verschil dat ze hier een irritant accent hebben, geen goede dialogen hebben, kogels niet echt aankomen (haha, we schieten 8 keer op iemand en hij is niet dood), en die trieste hond die die diamant inslikt, Humor onder mijn niveau pardon. Wel leuke muziek, goede rol van brad, en af en toe wel hip ogend, maar daar is 't wel mee gezegd.

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption