• 9.375.261 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van Take One

Take One

dennis1984 schreef:

Ik kan kiezen tussen snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Wat moet ik kiezen?

Waarom zou je moeten kiezen?

avatar van Bloompje

Bloompje

Ik vind Oasis maar niks, maar het nr dat ze geschreven hebben dat op het laatste gevecht en de conclusie wordt gedraaid, echt geweldig.

de eerste keer dat ik de film zag, begreep ik niet wat er gebeurt was. Maar toen viel mijnen euro (tja be frank is er niet meer, maar het klinkt even goed).

avatar van NERD

NERD

Supersoundtrack ook

avatar van Japie1971

Japie1971

Deze film staat erg vast in mijn top-3 aller tijden. Een perfect vervolg op lock stock en misschien zelfs wel beter (maar dit komt misschien omdat ik ze in "verkeerde" volgorde heb gezien)

Het begin dwingt je tot opletten om de personages in je op te slaan maar dit is allerminst storend, de diverse verhaallijnen zijn schitterd en soms bizar. Het Britse taalgebruik is hillarisch, de sombere omgeving perfect en het einde is erg verrassend.

Inmiddels heb ik hem 4 keer gezien en elke keer valt me weer iets anders op. Hoe kan het ook anders met deze manier van filmen....

Guy laat Madonna even los en kom met een nieuwe film..... mijn kaartjes zijn alvast gereserveerd.

5 * met een dikke pluim!

FisherKing

Kan me niet aan de indruk onttrekken dat het kruit van de Heer Ritchie al helemaal verschoten is.

avatar van Goodfella

Goodfella

Same here, al schoot 'ie wel twee kaar keihard. En raak.

Mister_Pink

Dit is nu de 5de keer dat ik de film heb gezien, en dit is de eerste keer dat ik er niet van genoten heb.

Het valt me telkens meer op dat het een bij elkaar geraapt zooitje is wat erg goed is afgekeken van Tarantino.

Ik had totaal geen verbintenis met de meeste personages die hier in de film spelen. Oke, Pitt en Del Toro spelen erg goed, maar dat is ook vrijwel het enige wat ik goed vind aan deze film.

Ik vind het vervelend dat alle personages van diezelfde droge humor hebben. Die kalmheid die ze uitstralen, terwijl ze in de meest idiote situaties verkeren.

Wat meer films zien waarvan Tarantino raapt, kan je bij zijn films ook wat * afdoen

Mister_Pink

Ik vraag me af waar ik Kitano films kan kopen.

Kikujiro, Sonatine, Hana-bi, Brother en Dolls zijn gewoon in Nederland op dvd verschenen!

Mister_Pink

Bedankt voor de link. Ik probeer er deze week wat te bemachtigen.

avatar van XL

XL

De mooiste film tot nu toe. de cast,verhaal en muziek in de film is prachtig,vooral t liedje "Golden Brown" vin ik t goed in de film passen. een 5

avatar van donnie B.

donnie B.

Brad Pitt helemaal strak.. vette tattoos.. voor zijn leeftijd...petje af...

avatar van Jassie

Jassie

Is die ene kerel niet van die bacardi reclame?

avatar van Art

Art

Jassie schreef:

Is die ene kerel niet van die bacardi reclame?

Dat klopt, en zijn naam is Vinnie Jones

avatar van Lauwie

Lauwie

Oud voetballer, zie Mean Machine... heerlijke film

Berichten over Zomergasten verplaatst naar het zomergasten topic in het forum.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

ok kappeuter

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb eerst "Lock Stock..." gezien en toen deze, vond het verhaal van deze net iets minder

4 sterren.

Vergelijken mag eigenlijk niet maar het is erg verleidelijk bij deze twee films, die qua personages, settings, kleurgebruik en sfeer sterk overeenkomen.

Captain Pervert schreef:

En dezelfde regisseur natuurlijk.

pikedre

leuke film, maar even een vraagje tussen door............weet iemand hoe dat nummer heet dat wordt gedraaid op het moment dat een van die negers terug komt met die hond terwijl ze maat een andere gozer staat uit teleggen wat voor nep diamant hij bij zich heeft.......... duidelijk ??? niet echt, had beter gekund.... maar weet iemand het??

Tarantino is zelf inderdaad niet te beschuldigen van enige vorm van plagiaat dan ook.

Even Hobbes quoten, komt het deze keer niet uit mijn mond. Dat gezegd zijnde, doe ik er een halfje bij.

Zeer leuke film, echt geweldig taaltje, geinige selectie personages, kurkdroge humor, coole soundtrack (als soundtrack dan, want ik vind de nummer op zich niet al te best), leuke en flitsende editing en enkele prachtige scenes (uiteraard die bokswedstrijd).

Over die hele scriptdiscussie kan ik kort zijn. De reden waarom dingen gebeuren (hoe onlogisch ook) maken de film enkel geiniger, en zijn dus 100% functioneel. Voor wie het nog niet doorhad (en dat zijn er wel een paar denk ik, aangezien het genre comedie niet vermeld staat), maar Snatch is in de eerste plaats een comedie. 't Is maar om te lachen, lekker over-the-top en de logica achterwegen gelaten. Zo zie ik ze graag.

4.5*, evenveel als Lock, Stock ... beide prachtige films, maar te weinig overeenkomsten om een deftig vergelijk te maken.

Onderhond schreef:

Raar dat dat er niet stond. Ik heb het aangepast.

avatar van Justice4All

Justice4All

Praat Brat Pitt in deze film, of slaat hij wartaal uit

Ik vind het dat hij zo'n grappig accent heeft, dat ik helemaal geen hol begrijpt wat hij aan het lullen is. Maar film blijft leuk, dankzij de ondertiteling. 1/2 sterretje extra omhoog. houd op 4,5 *

FisherKing

Comedie ? /me lacht zijn broek uit zijn pijpen. Zelden zo'n slechte film gezien. En echt alles is gejat. Zie de poster. Maar ook het stompzinnige verhaal. We zullen gelukkig weinig meer horen van onze copycat Ritchie.

avatar van ThaHouse

ThaHouse

Tsja FisherKing, voor dit genre van absurde Humor moet je echt zijn. Je bent ervoor of je bent ertegen.

Ik ben 1 van de personen die er voor is.

Vind dit een pracht van een "absurde" film, evenals "Lock, Stock & 2 Smoking Barrels" en de serie's ervan waren uitmuntend.

Comedie ? /me lacht zijn broek uit zijn pijpen. Zelden zo'n slechte film gezien

Zie niet in wat de link is tussen beiden. De meeste comedies zijn slechte films, maar het blijven gewoon comedies. Maar ja, als je Kopps leuk vindt

En copycat ... mij best wanneer het beter is dan het origineel. Kan je van een bepaald ander persoon niet altijd zeggen.

donnie B. schreef:

Brad Pitt helemaal strak.. vette tattoos.. voor zijn leeftijd...petje af...

Vind hem in Fightclub nog beter afgetraind..... inderdaad petje af.

avatar van Ynst

Ynst

zeker wel een goeie film

dikke 4,5*

hobbes schreef op musicmeter:

De introductie van Sol en Vince volgens mij. Sol (of vince ) komt aanlopen met z'n nieuwe hond en op dat moment is vince (of sol) aan een ander aan 't uitleggen dat de diamanten die hij wil verkopen nep zijn.

mijn vraag:

nog een vraagje... hoe heet die neger met dat mooie geblondeerde haar in de zelfde scene.... hij komt met die nep-diamant aanzetten !!