Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Leaving Las Vegas
"I Love You... The Way You Are."
Ben (Nicolas Cage), een gefaalde screenwriter uit Hollywood, is een onverbeterlijke alcoholist. Wanneer hij zijn gezin, zijn baan en ieder toekomstperspectief verliest, besluit hij z'n schepen achter zich te verbranden. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij in een lange uitbarsting van drank en zelfdestructie zijn einde tegemoet wil gaan. Dan ontmoet hij de prostituee, Sera (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde en op de vlucht is voor haar pooier. Ben en Sera raken verwikkeld in een relatie en vinden hierin enig respijt in hun tot dan toe uitzichtloze leven.
Ben Sanderson
Man At Bar
Terri
L.A. Bartender
tukkerstein
Dat had ook gekund, veron35, maar ik vind dat Cage in vele films even goed of misschien zelfs beter heeft geacteerd (zoals in Lord of War, Matchstick Man, maar daar sta ik volgens mij nogal alleen in). En om een acteur nu drie keer een Oscar te laten winnen...
Heel even een gedachte van mij, ik vraag me af wat jullie daar van vinden, zou een personage met een erg uitgesproken karakter (zoals een dronkenlap) niet makkelijker te spelen zijn dan een subtieler personage?
veron35
Zijn beste rol is en blijft zijn rol in het meesterwerk Wild at Heart. Maar sommige mensen zien niet dat hij in die film een Elivs wannabi (of zoiets) moet spelen en dat doet hij meesterlijk. En in Bringing Out the Dead vond ik hem net zo goed als deze.
P8rb
Deze film vond ik maar niks, na 15 minuten wist ik het allemaal wel eigenlijk. Had liever wat meer gezien hoe hij alles verloor (baan etc). Maar het begon gelijk met Cage zijn dronken kop (goed geacteerd overigens) en een wanhopig hoertje dat behoefte aan zijn gezelschap heeft. Daar moest ik dan anderhalf uur naar kijken. Nee dit was niks voor mij helaas. 2* Voor het acteren.
Drezic
Mooie sfeer, eindelijk weer eens een film gezien waarvan ik wou dat hij niet eindigde.
Cage is altijd briljant als hij een sicko speelt; Shue bedoeld het goed maar steekt wel errug af tegen Cage.
4,5* extra half puntje voor Cage + Sting
Sorrypander
Briljant! Uitstekende acteerprestaties. Werkelijk de enige film waarvan ik achteraf met een enorme "kater" (goeie woordkeus!) naar de tv zat te kijken en niet kon wachten om dat nog es over te doen.
Volle bak!
- 20220 berichten
Tijdens de film dronken worden van het spel van Cage en na afloop een kater overhouden zijn de goede woorden, inderdaad.
Gastel
Ik had gister, op mijn katerige zondag, 2 films gezien. Deze en Smoke. Hoewel het 2 totaal verschillende films zijn, zijn ze beide ideaal voor de zondag.
Het kabbelt rustig voort, gebeurt niet al te veel, maar het acteerwerk, de gesprekken, de sfeer en de plaatjes zijn schitterend.
darkjaap
fantastisch verhaal
cage maakte het erg geloofwaardig man wat kan hij acteren
dikke 4,5*
Sorrypander
@Nicolage Rico: HAhahahaha! Dat zal ik bij de volgende bezichtiging eens proberen. Kan ik mezelf misschien nog beter inleven in Cage. Of ik begrijp er echt geen ene moer meer van.
Knisper
Best wel een vreemde film eigenlijk. Het verhaal is nogal ongeloofwaardig (al om te beginnen met iemand als Sera die op Ben valt, heel heel snel) en een dusdanig 'vreemd' verloop, dat ik uiteindelijk een soort plottwist verwachtte. Alles wat gebeurde leek namelijk nogal bij elkaar verzonnen en meer een utopische droom van wat Ben eigenlijk zou willen meemaken. Maar misschien heb ik te veel films gezien, waardoor je al snel verwacht dat een film een bepaald patroon zal volgen.
Verder aardig sfeervol. Een soundtrack die ik zelf niet zo snel op zou zetten, maar die wel uitstekend werkt. Een hele goede Cage en Shue en (waarschijnlijk nog het belangrijkste) het keek enorm goed weg. 3,5*
White Trash
Ik hou wel van dit soort films..toch is het me nog niet gelukt om hem af te kijken..vond het saai worden op een gegeven moment..
Lord Flashheart
Niet mijn type film. Het constante gezuip stond me erg tegen en ik werd er zelf ook een beetje misselijk van. Voor mij persoonlijk zeker niet de beste Cage. 2,5*
orbit
- 12092 berichten
Erg saai ook vooral.. misschien moest ik hem nog eens zien, maar bij uitstek een film die wel bitter weinig indruk heeft nagelaten.
- 20220 berichten
Vreemd, bekijk hem nog eens en hopelijk voel je de sfeer dan wel.
MovieEter
Bloedmooie film vind ik. Heeft zeker een plek in m'n fictieve top-tig.
(verwijderd)
Een film volledig in dienst van het begrip 'onvoorwaardelijke liefde'. Beter dan dit meesterwerk van Mike Figgis bestaat niet. Hartverscheurend geniaal - een film die een levenlang in je hoofd en in je hart blijft zitten -the hole y're in.
gauke
Een somber liefdesverhaal (alcoholisme en prostitutie), acteurs die weten hoe ze moeten spelen (voor mij de beste film van Cage) en naadloos passende muziek.
Rmie
....niet mijn ding deze film, ik vond het net iets te glad en te voorpelbaar...
er werd overtuigend geacteerd dat wel..
maar de muziek vond ik echt de beelden overchreeuwen.
....... komt er nog bij dat de gebruikte jazz muziek niet door mij gewaardeerd wordt
Ik kan "Barfly" en "Tales of ordinairy madness..." aanraden als de betere zuipfilms.
vooral de laatste zie: http://www.moviemeter.nl/film/4279/info/
Handsome Bill
Voor deze film moet je een beetje in de stemming komen vind ik.
Het helpt als je gedurende de film ook zelf flink aan het zuipen gaat heb ik ontdekt.
Geen echte top film wat mij betreft maar toch 3 sterren voor Cage.
Mangkon
Geweldige film die tot op de dag van vandaag in mijn hoofd zit wanneer het over indrukwekkende films gaat.
Deze film verteld fascinerend het verhaal over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van elkaar in ons bestaan en onze keuzes in dit leven. En het is aangrijpend om te zien tot welke gevolgen dit kan leiden.
Mede dankzij de geloofwaardige acteerprestaties en de prachtige muziek van o.a. Sting & Michael McDonald, is dit een schitterende film geworden die voor mij alle elementen bevat om deze film een 5 sterren waardering te geven.
Chok Dee!
Norma
Normaal gesproken wil ik ’s avonds nog wel eens een film kijken onder het genot van een goed glas wijn, maar in het geval van Leaving las Vegas ben ik niet verder gekomen dan een kop thee. Ik heb me werkelijk waar plaatsvervangend beroerd zitten voelen bij het zien van de afgrijselijke hoeveelheden sterke drank die er achterover geslagen worden. Brrrrr. Verder was het een film waar ik niet zo weg van was; ik vond het erg moeilijk om me in te leven in de personages. Hun enorme zelfvernietigingsdrang stond me gruwelijk tegen. (wat dan wel weer getuigt van erg sterk acteerwerk) Overigens wél een heerlijke en zeer passende soundtrack!
sierrra
Bij mij sloeg deze film juist in als een bom. Schitterende film gedragen door prima acteerwerk en sublieme soundtrack.
Apollinisch
Perfect materiaal om filmjaar 2009 mee in te luiden.
Ben er zelfs vannacht al aan begonnen toen ikzelf ook niet meer helemaal nuchter was, maar het gevecht tegen de slaap hield niet lang stand.
Vanmiddag dus maar verder gegaan en wat heb ik genoten, maar perfect is de film niet.
Aan het gewone verhaal zijn namelijk nog enkele documentaire-achtige stukken toegevoegd. Hierin worden enkel dingen gemeld die al lang en breed duidelijk zijn, alsof de kijker nog een bevestiging nodig heeft van hetgeen hij reeds gezien heeft ofzo. Maar het is vooral een smet op de performances van Cage en Shue. Die zijn namelijk geweldig en hebben echt geen herinterpretatie nodig. Van hun leed tot hun liefde, het spat niet alleen van het scherm, het is voelbaar alsof het iets stoffelijks is. Cage die in het casino ineenstort en gekweld de nacht doorbrengt. Erg indrukwekkend.
Verder kon ik de zang van Sting niet uitstaan. Heb je zo’n mooie soundtrack, verpest je ‘m met zo’n jankstem. Ik begrijp het niet hoor.
Dat neemt niet weg dat dit een ultiem romantisch drama is, om zowel gelukkig als verdrietig van te worden.
lagaiske
Nicolas Cage en Elisabeth Shue spelen hier waarschijnlijk de rol van hun leven.
Toch vond ik het na een uurtje zo stilaan een beetje vervelend worden.
Het verhaal mocht best wel wat meer diepgang hebben.
Der word ook trouwens nogal overdreven met zijn drank verslaving.
Niemand kan zoveel flessen sterke drank op!!!
- 20220 berichten
Niemand kan zoveel flessen sterke drank op!!!
Ben (Cage) ook niet. hij gaat namelijk dood... als je het nog niet wist...
lagaiske
Ik bedoel gewoon dat ze zijn drank verslaving net iets teveel overdrijven om nog realistisch te kunnen overkomen.
Op een bepaald moment stapt hij de douche binnen met 4 flessen sterke drank en een eindje later staat hij daar al met 4 lege flessen.
Begint hij doodleuk aan zijn volgende lading.
Niemand kan zoveel op!!!
Joyy
hij zal dorst gehad hebben
de helft zal er ook naast gegaan zijn, nog veel, 2 flessen
maar zijn doel is zich dood drinken en dan moet je niet gaan lopen prullen met een flesje van het een of ander

'Je kan de alcohol bijna ruiken': 'Leaving Las Vegas' is vanavond (1 november) op televisie te zien

Nicolas Cage kreeg nooit betaald voor zijn rol in 'Leaving Las Vegas'

Vijf goede romantische films uit de jaren 90