• 9.378.500 stemmen

Underworld: Rise of the Lycans (2009)

Actie / Fantasy | 92 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Australië

Geregisseerd door: Patrick Tatopoulos

Met onder meer: Rhona Mitra, Bill Nighy en Michael Sheen

Plot Underworld: Rise of the Lycans

"Every war has a beginning."

Tijdens de Middeleeuwen zijn de Lycans de slaven van de aristocratische vampieren. Lucian (Michael Sheen), één van de Lycans, zet de weerwolven op om te strijden tegen Viktor (Bill Nighy), de koning der vampieren. In zijn strijd voor hun vrijheid wordt Lucian vergezeld door zijn geheime geliefde Sonja (Rhona Mitra). Haar aanwezigheid zorgt voor de nodige veranderingen in de plannen van Lucian.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima vervolg op beide eerste filmen, al vond ik het verhaal van dit derde deel wel iets minder geslaagd dan de andere.

Maar op de special effects is alweer niets aan te merken, alweer fantastische beelden dat dat oplevert.

Wel een beetje spijtig dat in deze prent geen Kate Beckinsale meer te zien is, al maakt Rhona Mitra dat wel enigszins goed.

Als men van plan is nog een vervolg te maken, laat maar komen zou ik zeggen !!!

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Het verhaal stelt bar weinig voor, en het acteren is matig.

maar ik heb me wel vermaakt!.

avatar van charmed one

charmed one

wel een leuke film. maar de eerste twee vind ik wel beter. ik vind hem minder spannend dan de eerste twee delen. maar ik vind hem ook weer niet slecht hoor. op naar de vierde ik ben benieuwd.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Vermakelijk, maar minste van de 3. Ik miste Kate Beckinsale. Ze past dan wel niet in de verhaallijn, maar toch miste ik haar in dit deel.

ExXxtreme

Heeft niets nieuw van verhaallijn, er wordt alleen gefilmt wat in de vorige 2 delen al vertelt werd.

Rebel80

daarom noemen ze het ook een prequel he duh!!

ExXxtreme

De eerste 3 films van star wars zijn ook een prequel... toch wordt die hele verhaal lijn niet in de laatste 3 weggegeven, hetzelfde bij de laatste X-man. Het is logisch dat er stukken van de prequel al vertelt zijn in de andere films... maar bij deze was echt al het volledige verhaalt vertelt.

en?

dan is het juist tof om in beeld te zien wat er gebeurd is.

avatar van Sentinel69

Sentinel69

In vergelijking met de anderen...erg slecht.

Rebel80 schreef:

en?

dan is het juist tof om in beeld te zien wat er gebeurd is.

bwa... ik vind dan eerder dat het niet meer echt boeit

Rebel80

wel in het verhaal staat precies waar het over zou gaan dus had je em niet moeten kijken haha

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Aardige film die goed in de reeks past.

Ik was helaas niet zo overdonderd van de visuele effecten. Ik vond het allemaal wel meevallen en heb het idee dat het budget niet gigantisch groot was.

Verhaal is wel verrassend goed uitgewerkt en boeit tot het einde. Prima acteerwerk van Bill Nighy en de overigen.

Ik twijfel tussen 3 en 3,5 sterren.

avatar van Billie10

Billie10

Mooi gemaakt. Je moet deze film gewoon als deel 1 zien en vervolgens de 2 andere er achteraan kijken. Dan klopt het verhaal gewoon.

Deze is wel de minste van de 3 maar maakt het verhaal wel compleet.

avatar van AHWA

AHWA

Veel minder dan de eerste twee delen.

Grootste manco is voor mij de setting. De Middeleeuwse setting met ridders, zwaarden en speren is voor mij veel minder boeiend dan de moderne wapens in de eerste twee delen.
Ook geen Kate Beckinsale, maar Rhona Mitra, veel minder goed en ook stukken minder knap.

Wel leuk dat Michael Sheen en Bill Nighy nog acte de presence geven, dat redt de film toch wel, want erg verrassend is het allemaal niet. De film wordt pas echt goed bij de executie van Sonja maar dan moet je je wel door een uur saaiheid heen worstelen.

Vandaar een onvoldoende. Niet boeiend genoeg.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Aardig strakke film die meer dan het kijken waard is.

Bepaalde vage stukken uit de originele deel 1 en 2 (dit is tenslotte echt een deel 1) die wel uitgelegd zijn maar onbevredigend worden in deze film compleet duidelijk.

Rhona Mitra acteerd goed en overtuigend, Bill Nighy is zoals gebruikelijk sterk en Michael Sheen acteerd ook niet geheel onverdienstelijk (niet te verwarren met de enige echte Michael Sheen, vader van Charlie, natuurlijk).

Settings zijn grandioos btw en de actie gedaan met goede choreografie.

avatar van cooledaantje

cooledaantje

ik vind de films met Kate Beckinsale

beter dan deze zonder en weet er iemand

waneer deel 4 uit komt?

en trouwens dit vond ik eerder een deel 1

want anders snap je het echte deel 1 niet zo gied

maar reageer dus ff op mijne ik wil weten waneer

deel 4 uitkomt

avatar van notsub

notsub

Ik ervaarde deze film als een aardig tussendoortje. Het loopt allemaal lekker door, al wordt het nergens echt vernieuwend. De beesten zien er er goed uit en de verhouding verhaal / actie is prima. Toch komt de film nergens tot boven het niveau van "gewoon een leuke actiefilm". Door de settings moest ik wel regelmatig aan "Lord Of The Rings" denken. Maar verder houdt deze vergelijking al snel op.

avatar van eye4movies

eye4movies

Lijkt me een toffe film! Alleen heb ik 1 vraagje: moet je de eerste twee delen gezien hebben om deze film te begrijpen?

avatar van mnrk

mnrk

Prima voorloper op de andere delen. De special effects zijn van een goed niveau en ook de aankleding is in orde.

Geen Kate in dit deel maar Rhona Mitra is niet minder hoor.

Het einde van de film is goed gedaan zodat het eigenlijk perfect overloopt voor Underworld deel 1.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Slecht clichematig overbodig 3e deel. Lachwekkende special effects voor 2009, matig tot slecht geacteerd, onduidelijk verteld enz......

avatar van rep_robert

Persoonlijk was dit veruit het minste deel van de reeks tot nu toe. Mijn grootste probleem was het verhaal, het 1e uur zat ik me kapot te ergeren de hele tijd. Die liefde tussen Lucian en Sonja moest de hele tijd benadrukt worden, net zoals het feit dat de Lycans als slaven worden gebruikt. Ik houd er totaal niet van als ze in films als dit van dat goedkope sentiment willen opwekken. Sterker nog, ik hoopte eigenlijk dat de vampieren zouden winnen, vond de beweegredenen van Victor(gespeeld door een uitstekende Nighy) eigenlijk niet meer dan logisch en dat zorgde ervoor dat ik in een soort tweestrijd kwam. Dat is duidelijk niet de bedoeling van de filmmakers, aangezien ze pro lycan zijn in deze film. Zwak punt dus!

De cast is wel redelijk, kan wel begrijpen waarom ze nu geen a-acteurs meer konden strikken, dus vond het allemaal wel acceptabel. Ook de donkere, grauwe sfeer van de film vond ik mooi, zorgde wel voor wat extra's.

De cgi was wisselvallig, maar nergens heb ik me er echt aan gestoord.

Al met al een tegenvaller voor mij, vanwege de vele goedkope sentimentjes die hier niet thuishoren. Maar de sfeer en het idee achter een film als dit maken me toch nieuwsgierig naar een eventuele deel 4, nu maar hopen dat ze daar niet dezelfde fout maken.

avatar van Jessica.

Jessica.

Ik vond deze film juist erg leuk. Ik miste Selene trouwens helemaal niet, dus de actrice die Sonja speelde was heel sterk, want voor ik hem ging kijken baalde ik dat Selene er niet in voor zou komen.

Eerst vond ik Sonja niet echt een leuk karakter, een verwend kind, maar later werd ze leuker.

Wat ik ook een plus vind is dat dit zich ver in het verleden afspeelt. Zonder geweren enzo en dat vind ik nog meer lycan/vampire sfeer met zich meebrengen Weet niet waarom.

Ik had wel wat meer vampire actie willen zien. Ik weet dat deze film vooral over de lycans gaat (duh het heet rise of the lycans) maar ik had wel graag meer slachttanden en bijtgaten willen zien

Voor de rest heb ik me heel erg vermaakt =) Heerlijke film die ik zeker vaker ga kijken!

avatar van Betamax

Betamax

Ik vond dit dus echt een prima film.

Mooi uitdiepen van het Underworld verhaal.

De sfeer was goed uitgebeeld.

Gewoon een goede film met prima spanning

avatar van Minotaures

Minotaures

1ste deel van het succesvolle vampier en weerwolf films die ik op Blu-ray zal zien. De volle trilogy voor 44,95 is een beetje teveel, dus ik wacht maar af en zal waarschijnlijk de Dvd's verkopen.

Speciaal voor naar de AH gegaan om wat snoepies en zoutjes te halen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Best een goede prequel van Underworld.

Alleen jammer dat de marteling van Lucian niet loodrecht ging met de flashbacks uit het eerste deel.

Maar voor de rest zag die er net uit, heb er veel van genoten.

al degene die zeggen dat hij zou slecht zijn think again hij was echt wel super lijk dat er gezegd is geweest nu is het verhaal compleet !

avatar van Hulsi

Hulsi

Heerlijke prequel op de vorige delen, het verhaal is niet veel nieuws maar verduidelijkt het geheel. Dit is dan ook het genre waar ik graag naar kijk.

avatar van mnrk

mnrk

Ik heb dit deel met een half punt verhoogd..

Dit omdat dit deel gewoon het begin is van de Underworld films en de 2 delen erna perfect aansluiten.

De overige punten staan bij mijn eerdere mening.

avatar van qwatje

qwatje

gewoon een toffe film veel actie veel special effects. goed geacteerd en een proma script. Het past in de trilogie, achteraf wel jammer dat dit niet deel 1 van de trilogie was. Maar verder heerlijke film. 3,5 *

avatar van BraveSirRobin

BraveSirRobin

Deel 1 en 2 vond ik kostelijk om naar te kijken en ik hoopte dan ook op een waardig vervolg. Helaas viel me deze film nogal tegen. Persoonlijk zie ik de meerwaarde niet van dit derde deel. Er is gewoon een paar minuten durende flashback uit een eerder deel genomen en uitgerekt over anderhalf uur, waaraan verder qua verhaal niks tot nauwelijks wat is toegevoegd. Het resultaat was in mijn ogen dan ook nogal saai.

Ik hoopte dat die Sonja na 15 minuten toch wel zou sterven zodat het verhaal verder kon gaan. Na een half uur begon ik al nattigheid te voelen en vreesde het ergste: ze zal toch niet pas op het einde sterven!? Wel dus, jammer.