menu

Underworld: Rise of the Lycans (2009)

mijn stem
3,22 (964)
964 stemmen

Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Actie / Fantasy
92 minuten

geregisseerd door Patrick Tatopoulos
met Rhona Mitra, Bill Nighy en Michael Sheen

Tijdens de Middeleeuwen zijn de Lycans de slaven van de aristocratische vampieren. Lucian (Michael Sheen), één van de Lycans, zet de weerwolven op om te strijden tegen Viktor (Bill Nighy), de koning der vampieren. In zijn strijd voor hun vrijheid wordt Lucian vergezeld door zijn geheime geliefde Sonja (Rhona Mitra). Haar aanwezigheid zorgt voor de nodige veranderingen in de plannen van Lucian.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=lyWzw5nmSEw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Goeie film al vond ik wel de eerste 2 het beste maar ik heb er wel van genoten.
Ik vond wel dat deze nummer 1 had moeten zijn.
Ik geef deze film toch een 3,5

3,0
Duidelijk het minste deel van de 3. Het verhaal vond ik zeer matig en de hele sfeer in de film is minder als de vorige delen. Het had voor mij wat weg van een verhaaltje dat er maar even bij is verzonnen voor een nieuwe film.. in plaats van echt een vervolg op de andere 2 films

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Met lage verwachtingen begonnen aan deze prequel. Ik verwachtte een straight to dvd film met de bijhorende zwakheden en meer aandacht voor special effects of 3D-effecten. Maar dit viel veel beter mee dan verwacht. Een onderhouden verhaal dat aansluit aan de 2 voorgangers met gelukkig niet geheel nieuwe acteurs. Wel mis ik hier Beckinsale die hopelijk wel mee doet in het 4e deel (moest dat doorgaan).

Toch is het iets minder dan delen 1 en 2, vooral door het gemis van juist de sterkste figuren uit de reeks. En het script is te zwak om helemaal te boeien. Als je delen 1 en 2 hebt gezien weet je al wat er gaat komen. En verdere verrassingen zijn er niet echt. Maar de actie staat er en de sfeer wordt toch grotendeels behouden. Een film die er nog door kan dus en voor een vervolg (prequel in dit geval) er zeker mag staan.

avatar van DjFrankie
3,0
Actie genoeg, maar idd minder script, echter ruim voldoende voor het vermaak en special effects.

3,0
Je kunt zien (aan bijvoorbeeld de weerwolven, die soms echt lelijk zijn) dat toen ze Bill Nighy en Michael Sheen betaald hadden, dat ze toen niet meer zoveel budget hadden
Maar het verhaal is leuk en onderhoudend. Ook leuk dat Rage terugkomt, dat zijn toch details waarvan ik blij word.
Al met al het minste deel van de reeks (Maar er komt een deel 4 aan, dus wie weet!). Ook omdat ik Kate Beckinsale iets mooier vind dan Rhona Mitra. toch nog zeker 3 sterren waard.

avatar van Poepgezicht
3,0
ExXxtreme schreef:
Heeft niets nieuw van verhaallijn, er wordt alleen gefilmt wat in de vorige 2 delen al vertelt werd.

2*


Precies, ik wist al precies wat er zou gaan gebeuren.

Verreweg het slechtste deel uit de serie.

4,0
in de bioschoop gezien in colombia. toen vond ik de deze film super net als de 2 voorafgaand. allemaal precies hetzelfde kwaliteit.
dit had deel 1 moeten zijn qua verhaallijn
hier laat de producer zien hoe het verhaal begonnen is. en dat eigenlijk nieuw. hwet is wel verteld maar niet de complete inhoudt.
je hebt delen ervan gehoord en gezien maar niet het geheel en dat heb je nu wel zien.
als mensen zeggen dat ze niets nieuws gezien hebben qua verhaal lijn deze liegen in mijn ogen.

mug13
IK noem de triologie underworld een meesterwerk.1 2 en 3 zijn voor mij geweldige films.
(Heb gehoord dat deel 4 in de maak is en dat Kate Beckinsale van de partij is).
Om naar uit te kijken dus,ben benieuwd.

bobbydigital01
de film gaat heten underworld:new dawn ..
ik kan niet wachten

2,0
b03
na het zien van 1 en 2 waren mijn verwachtingen redelijk hoog!
Als je deze 2 hebt gezien hoef je 3 niet te zien want je weet al precies wat er gaat gebeuren!

De actie is wel oke, maar de verhaallijn is zo niet vernieuwend dat het gewoon saai is, ik was blij dat die maar 1.5 uur duurde!

Op naar 4 wel benieuwd!

avatar van nightbreed
3,0
Nieuwe regisseur, nieuwe kansen dacht ik, maar helaas is deze regisseur net zo slecht als de voorgaande. Hetzelfde (saaie en kitscherige) blauwe filter en dezelfde aan elkaar geplakte ADHD-shots van amper een seconde bij aktiescenes, zodat we niet kunnen zien hoe goedkoop en slecht de aktie eigenlijk is. De regie vind ik dus wederom slecht, maar voor de rest is het simpele verhaaltje wel vermakelijk en de acteurs doen het ook aardig. Het einde is helaas zeer beroerd, maarja, ze wilden nog een deel maken en dan moet je wat hè.
5,5/10

avatar van m1701
3,5
Film keek lekker weg
zat af en toe echt in spanning.
Goeie spanning zat er ook in. De omgeving/setting was ook wel erg mooi!
Het enige vervelende aan deze film vond ik de GIGANTISCHE bovenlip van Mitra.... pfff echt vervelend om naar te kijken... doe mij beckinsale maar
maar toch 3,5*

avatar van RuudC
3,0
Hoewel deze film eigenlijk mosterd na de maaltijd is, is het helemaal geen onaardig deel uit de serie. Ik was wel verbaasd dat het geen logische voortzetting is van Underworld: Evolution. Dan had ik maar de bijbehorende omschrijving moeten lezen. In ieder geval heb ik me wel vermaakt met deze film. De aankleding is zoals gewoonlijk weer prachtig, al vraag ik me af of de elfenharnassen van The Lord Of The Rings geleend is. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de locatie die sterk doet denken aan een fort uit Mordor.

De film draait om Lucian en Sonja. De laatste is de dochter van Victor en lijkt als twee druppels op Selene. De tragische geschiedenis van Sonja is het enige wat deze film uiteindelijk interessant maakt. Iedereen die deze serie volgt, weet al wat er met de lycans gebeurd is en wat voor zak Victor is. De achtergrond van de opstand van de lycans is aardig gedaan, maar op het moment supreme verschijnt de aftiteling. Toch een kleine gemiste kans dat hiervoor niet nog een half uur aan de film toegevoegd is. Jammer dat het zo kort is. Als deze film wat beter verzorgd zou zijn, zou ik makkelijk een ster meer kunnen geven.

avatar van Decec
3,0
Een redelijke Fantasyfilm...
Veel te donkere redelijke camerawerk...
Prima acteerwerk...
Redelijke verhaal...
Niet echt spannende film...
Veel wolven...

puckb96
Ik vond deze beter dan deel 2.
Een lekker duister sfeertje net zoals in de vorige films.
Kate Beckinsale niet maar wel Rhona Mitra
Wat er vooraf is gebeurd is wel interessant om te zien
Mooie vampieren en wolven!

3,0
Leuke film voor de echte fans van de reeks. Voor nieuwelingen die de reeks niet gevolgd hebben kunnen deze film echter beter laten passeren. Mede door het begin van de film dat op zich niets laat zien van de voorgaande films of enig achtergrondvehaal toont naar de kijker toe. Deze film speelt zich af in de geschiedenis van de Underworld-serie en dat kan zo nu en dan nogal verwarrend overkomen voor de mensen die nog niets van Underworld van tevoren afwisten. De nadruk ligt vooral op enkele hoofdpersonages en hoe de strijd tussen de twee oude onsterfelijke stammen uiteindelijk is ontstaan. Gelukkig is de actie nog steeds erg vermakelijk en zijn de acteerprestaties ook nog steeds naar behoren. De speelduur was naar mijn gevoel ook perfect.

avatar van Dragonslayer
3,5
Erg mooie prequel om te kijken. Een goed verhaal wat het niet moet hebben van vele plotwendingen zoals in deel 1. Wel jammer dat ik door het zien van de voorgaande delen globaal al wist wat er ging gebeuren. Desondanks heb ik me toch erg vermaakt met deze film. Bill Nighy als Viktor kwam trouwens erg overtuigend over. Die ogen alleen al.

avatar van brabusRUS
3,0
Moet je de andere delen gezien hebben?

avatar van RuudC
3,0
Nee hoor, dit is een juist een prequel.

avatar van 606
3,5
606
brabusRUS schreef:
Moet je de andere delen gezien hebben?

Deel 1 borduurt hier als het waren op verder.

avatar van sofripa
3,0
Zag deze op tv voorbijwaaien. ff herzien. Nighy is toch wel erg goed bezig in dit deel.

3,0
Het budget is duidelijk minder maar de sfeer is wederom heel aardig en Nighy speelt een leuke rol. Mitra heeft wat minder uitstraling dan Beckinsale en de actiescenes hebben te lijden onder het budget, verder toch een aardig vervolg van een leuke filmreeks.

4,0
Hello everybody on this Film forum,

I’d like to give this great movie 4 stars out of 5. The whole series of the Underworld films are great and the best werewolf/ vampire story I’ve seen so far.
I’m taking part 3, Rise of the Lycans in particular. This film is chronologically the first one. You can just start watching the series by this one.
I liked the idea that the first lycans were uncontrollable wolfs, that once bitten, could not turn back to human. The first one who could; Lucian, was known as ‘the first Lycan’ by Viktor.
The part when Lucian and Sonja, werewolf and vampire, love each other is the best of the entire film. A forbidden love between the species. But when her father, Viktor, finds out between the affair and discovers that Sonja is pregnant, he kills her in front of Lucians eyes. That describes enough how much hate he has for the species for getting blended. The Lycans must remain slaves of the vampires but Lucian think about that in other way. The Lycans fight back (that’s where the title comes from) and the famous war between the species has begun!
Part 4 will be in theatres soon and I’m quite excited about it. I really like those movies, they should have been receiving all the credits instead of that crappy popular Twilight.
I think that Kate Beckinsale is the perfect actress for the vampire Selene. What I like most in the movies is that the storyline is so great. They all fit in so nicely. I don’t think any other film explain everything to the last detail and I don’t think there has ever been so much information in movies about the war between the vampires and werewolves.
The thing that I don’t like about the movies is that the werewolves aren’t looking that fantastic. They could be more wolf like and you see that the budget wasn’t so high. The vampires in other hand look great.

Greetings!

avatar van Annik
4,0
Deze film maakt het tweede deel weer helemaal goed. Slim dat ze Sheen zo'n grote rol hebben gegeven. Hij was in deel 1 al opvallend goed en dat kon hij in deze film nog eens laten zien.

avatar van sinterklaas
3,0
Niet zo'n denderend hoofdstuk. Deel 3 van Underworld speelt zich eeuwen voor deel 1 en 2 af en nu krijgen we eens iets te weten over het begin van de oorlog tussen de vampieren en de weerwolven. Opzich wel leuk, maar toch wist Deel 3 me niet erg te raken en lijkt het grotendeels meer op een soort middeleeuwse verboden liefde thema dan dat het daadwerkelijk over Lycans en vampieren gaat. Ook is Kate Beckinsale niet van de partij hierin en dat is eigenlijk ook best jammer. De beelden en de kleurenfilter bezorgen je spontaan koppijn. Maar hier en daar heb ik me dan nog wel kunnen vermaken hoor. De slagveldscene aan het einde tussen die ridders en die Lycans was tof en het bloed wil nog wel eens alle kanten op spetteren. De acteurs waren ook wel redelijk maar verder blijft het daar ook bij. Leuk geprobeerd, maar hoger dan een middelmaat komt het derde (of het eerste) hoofdstuk niet.

3,0*

avatar van Tarkus
4,5
Tarkus schreef:
Prima vervolg op beide eerste filmen, al vond ik het verhaal van dit derde deel wel iets minder geslaagd dan de andere.
Maar op de special effects is alweer niets aan te merken, alweer fantastische beelden dat dat oplevert.
Wel een beetje spijtig dat in deze prent geen Kate Beckinsale meer te zien is, al maakt Rhona Mitra dat wel enigszins goed.
Als men van plan is nog een vervolg te maken, laat maar komen zou ik zeggen !!!


Iets minder deel dus, dat vooral te wijten is aan de afwezigheid van Beckinsale. (Ze is wel even te zien, maar dat zijn fragmenten uit de vorige filmen).

avatar van tattoobob
4,0
heerlijke film uit de reeks!!!!
Ik vrees dat ik Rhona Mitra mooier vind dan Beckinsale

HALVE TAMME.
Heb je weer teveel bier op pikkie .

avatar van tattoobob
4,0
hahahaha nee sorry ouwe.....ik spreek vanuit me hart

avatar van roeman
3,5
tattoobob schreef:
heerlijke film uit de reeks!!!!
Ik vrees dat ik Rhona Mitra mooier vind dan Beckinsale


mooier dan Beckinsale, dat meen je toch niet echt. Heb de film gisteravond weer gezien en ik blijf vinden dat Beckinsale overtuigender een vampier speelt dan Mitra. Maar goed het is maar waar het oog op valt toch?
Ik verhoog mijn waardering met een 1/2 * gewoon omdat ik de weerwolven, die een keer winnnen, geweldig vond.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:34 uur

geplaatst: vandaag om 05:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.