Genre: Mystery / Horror
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: James Marshall, Naomi Watts en Eric Thal
Releasedatum: 6 september 2001
Plot Down
"YOUR NEXT STOP... IS HELL."
Wanneer een van de liften in het New Yorkse Millennium Building kuren begint te vertonen, wordt liftmonteur Mark Newman ingeschakeld. Na het eerste incident wordt journaliste Jennifer naar het gebouw gestuurd, op zoek naar een sappig verhaal. De Engelstalige remake van Dick Maas' klassieker "De Lift".
Mark Newman
Mildred
Blind Man (Mr Faith)
Security Guard Andy
neo
ik vond het orgineel al erg leuk.sommige dingen zagen er een beetje nep uit,maar de film was toch best wel spannend.ik denk dat dick maas vandaar een remake heeft gemaakt.ik verwacht ook dat deze film wat mooie effecten zal hebben.de cast ziet er ook wel redelijk uit.ik ga em zeker kijken als die uitkomt
ThaDeez
ja, volgens mij is deze gewoon gemaakt om de film een beter internationaal imago te laten krijgen. de originele was inderdaad wel spannend enzo, en deze nieuwe is gewoon gemaakt om de film wat mooier en gelikter uit de verf te laten komen.
Flexje
ik heb de trailer net gezien en de effecten zijn inderdaad echt stukken beter, we dachten gelijk van; wow die film gaan we volgende week heen.
Blindfold
Ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn zin om te gaan redelijk kleinschalig vertegenwoordigd is.
Jordy
ik twijfel nog of ik donderdag naar deze of naar Crazy/Beautiful wil...
Sander
Deze film was zeer slecht. Extreem voorspelbaar en 1 van de slechtste films die ik de afgelopen jaren heb gezien met slecht spelende acteurs. 1 ster.
kbautr
Allereerst heb ik heel beschamend "de lift" nog nooit gezien, alleen de trailer. En scenes uit de trailer zaten exact in "down"
Nou is down niet meteen slecht, maar zit de zwakte van de film in het verhaal en script. Dick maas is geen scriptschrijver, maar moet dat aan andere overlaten. Dialogen zijn dom, en niet altijd logisch. Daarnaast maken verschillende acteurs zich nogal schuldig aan overacting, niet te zuinig.
Toch zitten er (vooral tegen het eind) wat stukjes in waarin toch de vinger van Maas te zien is. Ik verklap niks, maar ik vond het leuk.
De muziek vond ik minder.
De film speelt zich af in New York, waar de Twin Towers dus regelmatig in de film te zien zijn, en er zelfs nog verwezen wordt naar de bomaanslag op het WTC 10 jaar terug, en wordt er een grap gemaakt over Bin Laden. Vreemd hoe een reactie in de zaal kan zijn.
Het is niet flut, maar het had meer kunnen zijn.
jay-s-
Absolute bagger film. Wil je zo'n film goed maken moet je ten eerste echte acteurs gebruiken. Maar het verhaal is echt heel slecht. Deze film is echt een heel erg slechte remake van de LIFT. Jammer dat ie zijn eigen film zo slecht nagemaakt heeft.
Jordy
Niet best, maar ook niet geweldig slecht. Zaten nog wel een paar aardige scenes in...
You_bastard
Dialogen waren zeer slecht en de geluidseffecten waar irritant slecht. Let vooral op de geluiden van voetstappen en achtergrondgeluid.
ray
hallo ik vond t beter als de ned de lift heel spannend met veel effecten goede uitstraling en goede acteur zeer de moeite waard om m te bekijken..
Bandit
Teleurstellende remake, met zeer slechte acteurs (zelfs Ironside bakt er niets van).
Dick Maas is going DOWN
darkcity
Ik vond het origineel niet heel veel aan wel wat spannende scenes maar daar blijft het bij, dees daarentegen vond ik goed en spannend, de liftscenes zijn er niet heel veel spannender op geworden maar toch heb ik de lift liever in een engelse versie. er zitten inderdaad wel heel erg neppe special effects in bijv op het laatst als die vent de lift wordt in getrokken, schandalig gewoon maar dat weerhoud mij niet *** te geven.
martinbroertjes
Een ontzettend slechte film. De eenvoudigheid en originaliteit van "De Lift" was schitterend en maakte de film tot een succes. Deze film is gewoon slecht. Mensen bellen met mobiele telefoons, het leger en helicopters worden ingezet, het betreft een gebouw in een heel drukke stad met heel veel mensen, enz. Bij "De Lift" was het nogal geïsoleerd en heel simpel, dat was aantrekkelijk.
Jammer van Dick Maas, die eigenlijk alleen in de jaren 80 goed regiewerk heeft geleverd.
0,5 sterren (afschuwelijk).
martinbroertjes
Dick maas is geen scriptschrijver, maar moet dat aan andere overlaten.
Dick Maas geen scriptschrijver? Bij successen als "Flodder", "Amsterdamned" en "De lift" was hij anders wel verantwoordelijk voor het script.
Kapeuter bedoelt denk ik dat Maas het maar in z'n regiestoel moet blijven zitten en het schrijven van het script aan andere mensen over moet laten (aan Hugo bijvoorbeeld
martinbroertjes
Niet kappeuter, maar kbautr zei dat. Ik weet wel wat hij bedoelt, maar ik ben het niet met hem eens. Ik bedoel: "Down" is een flutfilm, dat is duidelijk, maar om nou gelijk te zeggen dat Dick Maas beter het schrijven van scripts aan anderen moet overlaten, vind ik niet helemaal juist. Hij heeft immers ook die drie eerdergenoemde films geschreven en dat waren nou niet bepaald flops in Nederland.
Een film kan wel bij het publiek aanslaan, maar dit wil nog niet zeggen dat het script van de film in orde was. Ik kan tig films noemen die aansloegen bij het publiek, maar waarvan het script heel matig was (of gewoon heel erg slecht).
martinbroertjes
De scripts van "Amsterdamned", "De lift" en "Flodder" waren volgens mij niet slecht.
Dat van Amsterdamned in ieder geval wel.
martinbroertjes
Dat van Amsterdamned in ieder geval wel.
Verklaar jezelf, aub...
Amsterdamned heeft stupide dialogen, een slap plot en een gammel einde.
martinbroertjes
Goed, het einde is wat minder. Maar over dat van een slap plot en stupide dialogen ben ik het niet eens.
Soeperman87
Amsterdamned heeft stupide dialogen, een slap plot en een gammel einde.
Niet mee eens

Gin Gwai
Drama / Horror, 2002

Gojô Reisenki: Gojoe
Actie / Fantasy, 2000
new york cityterroristgeheimnachtmerrieonderzoekregeringpolitieremakemysteriemechanicbloedverslaggeverdoodelevatordeadlymalfunctionincidentdecapitated