Genre: Mystery / Horror
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: James Marshall, Naomi Watts en Eric Thal
Releasedatum: 6 september 2001
Plot Down
"YOUR NEXT STOP... IS HELL."
Wanneer een van de liften in het New Yorkse Millennium Building kuren begint te vertonen, wordt liftmonteur Mark Newman ingeschakeld. Na het eerste incident wordt journaliste Jennifer naar het gebouw gestuurd, op zoek naar een sappig verhaal. De Engelstalige remake van Dick Maas' klassieker "De Lift".
Mark Newman
Mildred
Blind Man (Mr Faith)
Security Guard Andy
Franse Making Of (met andere beelden dan de Nederlandse):
YouTube - L'Ascenseur 2 - Making Of (French)
Dit blijft toch de meest grootschalige Nederlandse film tot nu toe.
robertus65
Overbodige film van Maas, jammer, want de Lift was ondanks de beperkingen een spannende film, bij deze is het gewoon herkauwen, sommige scènes zijn letterlijk hetzelfde, alle spanning is dus weg, en dat is toch een vereiste voor een thriller.
charmed one
ik vond dit wel een spannende film. ik vond deze leuker dan de lift,
Moi1973
In de Lift wisten ze een bepaalde spanning op te bouwen. Die spanning voel ik totaal niet bij Down.
DjFrankie
Ik vond het een onderhoudende film, geen topper en zeker geen goede acteerprestaties, maar voor een film van 110 minuten vond ik hem zeker voldoende vanwege de spanning. Ook de skaters waren gaaf.
Ook nog een klein preuts rolletje van Angela Schijf in deze film
Tom de Haas
O wat heb ik genoten van de Lift en wat heb ik gebaald van Down. Wat deze re-make miste is de geweldige soundtrack van het origineel. Die was te vergelijken met die van Jaws, iedere keer als het gevaar dreigde dan kwam dat kippenvel deuntje als voorbode. En die zit dus niet in het origineel en ook de geloofwaardigheid van het motief om een experimentele chip in te bouwen is niet zo goed gebracht als in de Lift. Jammer deze Re-make had zo veel beter kunnen zijn. Balen!!!
Hectometerpaal
Als ik deze "trivia" van Wikipedia lees, is het begrijpelijk dat deze film sowieso in The States is geflopt
"De uitbreng van de film Down werd door de Aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten al gauw ongelukkig. In de film wordt in terzijdes gerefereerd aan een eerdere aanslag op het WTC in 1993 en de grap valt dat Osama Bin Laden misschien met de lift geknoeid heeft."
Al met al ben ik blij dat er iemand in Nederland rondloopt als Dick Maas.
Dat eeuwige -of geneuk, of de tweede wereldoorlog, of geneuk tijdens de tweede wereldoorlog- films van Verhoeven kunnen me nu onderhand wel gestolen worden.
mikey
Oh mijn god.
Het acteerwerk is rampzalig, de effecten zijn slap en de regie flets. Ik vindt het leuk voor Dick Maas dat hij het blijft proberen om in Amerika door te breken, maar met dit soort films komt hij echt niet verder dan een derderangs regisseur die alleen maar straight-to-video films maakt.
elvis01
Slecht acteerwerk,en komt sloom op gang. Het laatste uur loopt de spanning op en is hij goed
af te kijken. Tegenover de lift is deze film troep natuurlijk, er had veel meer van gemaakt kunnen
worden. Leuk om eenmalig weg te kijken. 1,5 *
Grendel
Natuurlijk is het geen topfilm, maar dat verwacht (volgens mij) ook niemand van een film als dit. Ik vond 'm in elk geval erg vermakelijk en begrijp niet waarom deze film zo slecht gewaardeerd wordt.
TheVoice
Al met al ben ik blij dat er iemand in Nederland rondloopt als Dick Maas.
Groot gelijk, tenminste niet van die drama's en andere goedbedoelde rotzooi met een zogenaamde boodschap.
Dick Maas zegt ook altijd: "Voor boodschappen ga je naar de Albert Heijn"
Tja, de sex schijnt nu eenmaal onlosmakelijk verbonden te zijn aan het fenomeen 'Nederlandse film'. Ook Dick Maas maakt(e) er gebruik van, behalve bij zijn laatste film 'Sint'.
TheVoice
Het verhaal is niet origineel meer. Als Dick nooit een film "De Lift" had gemaakt en deze film dus een nieuwe film zou zijn geweest, dan was-ie vast beter ontvangen. Maar omdat er al zo'n film was, gaan mensen toch de vergelijking trekken met die film. En wat bij de eerste film beter kon is hier misschien wel beter gedaan, alleen is er juist met het goede uit de eerste film precies het omgekeerde gedaan, waardoor het geheel maar een middelmatige actiefilm wordt.
De ideale combinatie zou m.i. zijn: het claustrofobische sfeertje, de setting en de muziek uit de 1e film en de special effects, continuïteit en het tempo van de 2e film.
sinterklaas
Is dit vertaald door free transulator?
breedbeeld
Brrrr.Tenenkrommend slecht gemaakt . .
De enige die ondanks alles nog enigszins het hooft boven water weet te houden is Marshall.
Moet toch echt aan de regie, het script en de editing gelegen hebben dat verder iedereen onder de maat presteerde.
Quentin
Jammer dat de drie leads (Marshall, Watts & Thal) echt verschrikkelijk zijn, best geestig voor de rest.
xxERWINxx
Deze film is gewoon bijna hetzelfde als de lift, alleen hier ontbreekt de spanning, de sfeer en alles.
Ook in deze film weer een blinde man, jonge meisje en al het andere, zelfs het eind is hetzelfde.
Nee geef mij maar de oude lift.
uberjason
Down is een aardige film geworden, en naast de klassieke 'ongelukken' die De Lift in 1983 wist te veroorzaken, krijgen we hier nog een aantal verse, die meer in deze tijd passen.
De Lift was vroeger behoorlijk creepy, vanwege de donkere, typisch jaren 80 kleuren en muziek..en de film wist mij een nacht uit mn slaap te houden. Nu in 2001 de remake kwam besloot Dick Maas om dit niet te gaan herhalen en Down heeft dan ook meer humor, en ook is de film lichter gefilmt.
Inplaats van een afgelegen terrein bevinden we ons nu in New York, waar alles groter en spectaculairder is..getuige de grootsere actie scenes en hulptroepen die worden ingezet richting de climax van de film. Naomi Watts zien we hier vlak voor ze zal doorbreken met Mullholland Drive en voor de fans van Twin Peaks, zien we James Marshall die de rol van Huub Stapel op zich neemt. Ron Perlman speelt mee en ook zien we een aantal nederlandse acteurs in cameo's, waaronder Angela Schijf als kapster die de bekende blinde man een mooi groen kapsel geeft, vlak voor hij met z'n hond de lift wil nemen..hint, hint;-)
Jammer dat de film werd geboycot vanwege de 9/11 tragedie, anders had ie vast als leuke cultfilm succes gekend.
Edie
Toch even een verhoging voor deze film! Snap momenteel niet waarom ik hem een 1.5 gegeven had, tuurlijk; de film had zijn minpunten maar eigenlijk is het gewoon een erg vermakelijke film geworden!
Het is duidelijk een b-film, maar we mogen toch best trots zijn op Down. De film heeft hele aardige effecten, een best prima cast (Ironside had wel wat meer in beeld gemogen) met o.a. Naomi Watts vlak voor haar doorbraak! De scene met de skaters is eigenlijk wel het slechtste uit de film, dat het er gerust uitgeknipt mogen worden. De muziek is leuk, idem voor de aftitelingstrack
Op de een of andere manier moet ik toch regelmatig terugdenken aan deze film en kan hem gerust weereens bekijken; de film verdient dan ook een degelijkere dvd (en Blu Ray) release.
Jammer voor Maas dat de film zo geflopt is, want eigenlijk is het echt niet veel minder dan Amsterdamned of Sint.
2.5* misschien nog wel een verhoging binnenkort.
Clapboy
Vind dit een vermakelijke variatie en eigenlijk ook remake van de klassieke film uit 1983. Sommige bekende scenes uit de originele film kwamen voorbij aangevuld door nieuwe ongelukken met de lift.
Vind dat leuk gedaan want het brengt het gevoel van de originele film terug op die momenten. Vond
het ook goed dat ze het originele verhaal hebben behouden, daardoor komt het ook meer over als een remake dan een vervolg of zoiets wat ook de bedoeling was volgens mij met deze film. De originele film heeft wel wat meer sfeer en is spannender, maar ook deze heeft vooral in het begin spannende momenten. Daarna gaat het soms een beetje bewust "over the top" maar ook dat vind ik leuk gedaan en paste in de film. Zoals ik al zei een leuke Amerikaanse variatie op onze klassieke horrorfilm De Lift. Zou hier graag een nieuwe Nederlandse remake of vervolg van zien eventueel weer met Huub Stapel als gepensioneerde liftmonteur of zo. Zou best nog werken volgens mij.
Indiana007
Besteld bij bol.
24 euro ?.
Enige die ik nog mis.
Bluray box besteld van de lift etc
Quentin
Snel cancelen, Duitse DVD kost maar 5 euro. Beeld is beter (geen ingebrande ondertitels) en meer extra's.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Weer een keer gekeken. Het blijft pulp en met horror heeft het niets te maken, maar het is lekker wegkijkvoer. Geinig om hier en daar wat Nederlanders in bijrolletjes op te zien duiken. Wil binnenkort de Duitse DVD bestellen want ik ben erg benieuwd naar achter-de-schermen materiaal. Is deze film trouwens nog uit de kosten gekomen?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Amy

Gin Gwai
Drama / Horror, 2002

Gojô Reisenki: Gojoe
Actie / Fantasy, 2000
new york cityterroristgeheimnachtmerrieonderzoekregeringpolitieremakemysteriemechanicbloedverslaggeverdoodelevatordeadlymalfunctionincidentdecapitated