• 9.374.150 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: James Marshall, Naomi Watts en Eric Thal

Releasedatum: 6 september 2001

Plot Down

"YOUR NEXT STOP... IS HELL."

Wanneer een van de liften in het New Yorkse Millennium Building kuren begint te vertonen, wordt liftmonteur Mark Newman ingeschakeld. Na het eerste incident wordt journaliste Jennifer naar het gebouw gestuurd, op zoek naar een sappig verhaal. De Engelstalige remake van Dick Maas' klassieker "De Lift".

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jennifer Evans

avatar van Drezic

Drezic

twg schreef:

kan dat dan?!

Ik durf geen lift meer in tegenwoordig!

avatar van twg

twg

neem de trap goedzo!

dat is gezond

avatar van TheVoice

TheVoice

Down is meer de term voor de carriere van Dick Maas. Iedereen weet zo langzamerhand wel wat er met zijn productiemaatschappij First Floor Features is gebeurd...

Quentin

Waar hij al veel eerder is uitgestapt, toen het nog goed ging ...

avatar van D-ark

D-ark

:D

twg schreef:

kan dat dan?!

Dat kan echt niet

avatar van mikey

mikey

Geinige Nederlandse wansmaak in de USA. Het acteerwerk is zo belabberd -m.n. Naomi is bijzonder op dreef- en juist daarom zo hilarisch.. nou ja big fun iig.. alleen jammer dat de nadruk bij het 'speurwerk' ipv bij de horror/thriller werd gelegd (aan het eind dan). Toch nog veel absurde moorden en bloody praktijken te bewonderen. 3. prima

raymon

Tja de film was in nederland toch niet zo een flop de film had 22.000 bezoekers kijk ik vind 1000 of minder een flop dus valt nog mee....vooral na Do not disturb die ik toch beter vond dan Down , maar Dick Maas komt als het goed is terug met Famous Last Words als het door gaat ik hoop dat het een mix word van typische dick maas humor, actie en thriller elementen!

trouwens is Dick maas er in 2002 uitgestapt ( bij FFF ) na Tom & Thomas van Esme lammers, zijn vriendin !

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Mijn persoonlijke mening m.b.t. deze film:

Ik vond hem niet slecht.

Het gaat hier puur om een Amerikaanse remake van "De Lift".

Als de kijkers bekend zijn met het einde van de Nederlandstalige versie, dan kunnen ze in "Down" ook al een beetje weten hoe het einde zal aflopen.

Hierdoor verliest de film al uiteraard een groot deel van z'n spanning mee.

Echter valt er nog genoeg te beleven.

Het verschil bij "Down", is dat ze o.a. de humor flink opgekrikt hebben.

Deze was in "De Lift" ver te zoeken.

Met uitzondering van Naomi Watts, een vrij onbekende cast die het niet slecht doen.

Echter zat er wel een scène in deze film waarbij ik zoiets had van: "Dat is te overdreven, en wel ver gezocht".

Het mag duidelijk wezen dat ik dit niet ga verklappen.

Al met al een geslaagde Amerikaanse remake.

Niet dat je zegt: "Over the top", maar ook niet slecht.

Stem: 2,5

avatar van basketballerke

basketballerke

Veel en veel minder dan de Lift. De Lift had een veel betere sfeer, een klein gebouwtje, onbekend, donker. Bij deze zitten in een enorm gebouw met duizenden mensen. Hij had ook totaal geen donkere angstige sfeer. Dus de Lift is vele malen beter.

avatar van Gastel

Gastel

Prototype van een film die zó slecht dat het gewoon cult is. Ga alsjeblieft niet naar deze film kijken als een echte in en in spannende horror, want dan kom je bedrogen uit. Maar het is gewoon een lekker popcorn film die lekker over the top is.

Ook leuk: bekende nederlanders tellen

avatar van JorritS

JorritS

Gastel schreef:

Ook leuk: bekende nederlanders tellen

Zitten die ook in de Amerikaanse remake dan?

avatar van Gastel

Gastel

JorritS schreef:

Zitten die ook in de Amerikaanse remake dan?

jazeker, let maar goed op. Bijv. Sergi Henri Valcke kun je herkennen als portier en Angela Schijf als kapster.

Verder heel veel van die acteurs van het kaliber "bekende kop maar waar ken ik ze ook al weer van"

avatar van by_the_way

by_the_way

Ook in Do Not disturb zaten veel van die gasten Edwin de Vries etc.

Quentin

Merel den Hengst (meisje dat met de lift speelt), zit ook in de clip "Afscheid nemen bestaat niet" geregisseerd door Maas.

raymon

Geen geweldige film, lachwekkend als je er over nadenkt. Alles ziet er goed, decors, special effects maar vooral het camera werk is gewoon fantastische, hele mooie shots ( jonge uit de lift geschoten, top!) plus punt voor Marc Felperlaan. Toch een leuke film. 3,5 sterren***

raymon schreef:

niet een 3,5 maar een 5 verdiend de film omdat hij gewoon lekker wegkijkt en uiterst vermakelijk is!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vreemde criteria voor een 5* beoordeling.

raymon

waarom als ik de film nou leuk/goed genoeg vind om hem een 5 te geven geef ik het een 5.....

avatar van uberjason

uberjason

vind ik ook, meningen verschillen, en ik geef deze een 4.0

down heeft meer actie en een aantal zeer fraaie kills.

de acteurs zeggen ietsje te vaak 'fuck'aan het begin wat behoorlijk irritant overkomt. maar gelukkig hebben we Watts en Marshall die in Twin Peaks zat, erg vermakelijk.

Down mist de duistere afgelegen sfeer maar komt erg leuk uit de verf.

avatar van timburton

timburton

raymon schreef:

Dat is erg raar.

Whatever, hoe dan ook: een leuke film.

Down was geheel geflopt.

Niet voor niets, want deze film kwam net uit bij 9/11.

Dan heb je niet zo'n zin in zo'n film.

Hoe dan ook: dat gelul over 5 sterren is natuurlijk fukking onzin.

3 sterretjes.

avatar van Kricky

Kricky

volgens mij is dit 1 van de weinige films ui 2001 die nog niet op tv is vertoond

avatar van fluitje

fluitje

Ik wil hem toch wel eens zien.

Iemand enig idee waar je deze dvd kunt kopen?

raymon

Ik heb hem toen gehaald voor niks bij de free record shop...

avatar van stephan73

stephan73

Oh mijn god.

Down is een vreselijke remake van één van de betere Nederlandse horrorfilms. Echt alles hieraan is slecht.

Het acteerwerk is rampzalig, de effecten zijn slap en de regie flets. Ik vindt het leuk voor Dick Maas dat hij het blijft proberen om in Amerika door te breken, maar met dit soort films komt hij echt niet verder dan een derderangs regisseur die alleen maar straight-to-video films maakt.

avatar van TheVoice

TheVoice

Ik heb de film nu een aantal malen gezien op DVD en ga me steeds meer ergeren aan het slechte acteerwerk. Het Amerikaanse Engels is zo simpel, alsof dat een vereiste was i.v.m. de vele Nederlandse acteurs die aan deze film meededen.

Wat ik al eens eerder aangaf, het claustrofobische sfeertje van De Lift ontbreekt hier. Een ongeluk wat gebeurt als er 1 of 2 mensen bijzijn komt veel angstiger over dan wanneer er een hele groep mensen bij betrokken is. In De Lift was er geen beveiliging die de lift in de gaten hield, dat maakte het juist spannender.

Dat deze film (voor zover ik weet) nog niet op de Nederlandse tv is uitgezonden, zegt op zich ook al genoeg.

Duitsland heeft 'm een paar jaar geleden geloof ik wel eens uitgezonden, maar dan zal het wel weer nagesynchroniseerd zijn.

Nach unten, of zoiets.

Quentin

In De Lift zaten anders ook nachtwakers, groene zeep ... zal ik groene zeep halen?

avatar van Aapje81

Aapje81

Naomi Watts doet het hier best leuk. Maar de rest van de film is gewoon ondermaats.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Het boek Dick Maas kan gesloten worden: 1.00 (0.90)

Op twee onbekende brouwsels na heb ik al zijn werkjes gezien, en dat is over het algemeen genomen ondermaats. Flodder is wat mij betreft de enige 'hit' van Dickie geweest, daaronder bungelt Amsterdamned nog ergens en voorderest is het huilen met de pet op. Zeker als je een dag na De Lift met Down in de maag wordt gesplitst. Exact hetzelfde script dat vertaalt is naar het Engels!! Veel triester moet het toch niet worden. Maar waarom deze prent dan wel een gemiddelde scoort dat bij de kwaliteit van de prent hoort (al mag het van mij nog lager) en De Lift zelfs een voldoende kan scoren begrijp ik nog altijd niet. Het plot heeft werkelijk niets om het lijf, is het effect van de film in Down zonodig nog saaier dan De Lift (dat kon haast niet, maar toch gebeurd het), om over de geloofwaardigheid nog maar te zwijgen. Met een stingerraker van 2 meter afstand een 'kastje' van de muur schieten. De kans is groter dat het kastje blijft zitten en de schutter zijn eeuwige rustplaats kan betrekken, maar goed, op zulke stommiteiten zal ik verder maar niet al te veel in gaan, want Down kent er nog een paar.

Daarnaast is het acteerwerk wederom dramatisch. Met name de meeste bijrollen zijn van een ontluisterend zwak niveau. Enkel van Naomi Watts is zo nu en dan nog een glimp van klasse te ontwaren, maar het houdt zeker niet over. Door aan dit soort films mee te werken kan je je carriere ernstig in gevaar brengen, maar Naomi Watts is gelukkig toch nog goed terecht gekomen, die met name de jaren na Down enkele fraaie rollen heeft vertolkt. Verder durf ik het woord dialogen nauwelijks nog in de mond te nemen, elk 'brijsel' in deze prent wordt daar al te veel eer mee aangedaan. Nog nooit heb ik zulke slechte dialogen gezien, het is van een ongekend laag niveau.

En ook Dick Maas zelf maakt er weer een potje van. De regie is ronduit slecht, zijn de opnamelocaties weliswaar iets 'rianter' gedesigned, maar is de sfeer in tegenstelling tot De Lift ver onder het vriespunt gedaald en is zowel de coordinatie, montage als de soundtrack (en die heeft hij niet eens zelf gecomponeerd ditkeer) ronduit zwak. Enkele aardige cameraposes zorgen bij vlagen nog voor redelijke shots, maar het mag absoluut geen naam hebben. Verder zijn de details (daar waar Maas absoluut een kei in was in onder andere de 3 Flodder prenten en Amsterdamned) op de vingers van een halve hand te tellen en zijn de special effects ronduit bagger. Wat Dick Maas ooit heeft overtuigd om met deze film Hollywood te veroveren is me werkelijk waar een raadsel, om over de nederlandse kijker maar helemaal te zwijgen die inmiddels bekend is met De Lift. In alles is Maas al bij al gewoon een zeer middelmatige regisseur gebleken, daar kan ik al een aantal malen niet meer omheen. Daarnaast is de carriere van Dick Maas na het debacle van Moordwijven definitief ten einde gekomen, daar kan wat mij betreft geen twijfel over bestaan.

Script / Verhaal:................ 0,50

Positie: 314/316

Down staat daarmee voor 'Lovers Prayer' en achter 'Jaws 3'

avatar van voskat

voskat

Complete, volslagen, absolute PULP.

Heb er nog met ongeloof om kunnen lachen, maar eigenlijk gewoon dieptriest dat dit gemaakt is door een regisseur van "naam".