Genre: Mystery / Horror
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: James Marshall, Naomi Watts en Eric Thal
Releasedatum: 6 september 2001
Plot Down
"YOUR NEXT STOP... IS HELL."
Wanneer een van de liften in het New Yorkse Millennium Building kuren begint te vertonen, wordt liftmonteur Mark Newman ingeschakeld. Na het eerste incident wordt journaliste Jennifer naar het gebouw gestuurd, op zoek naar een sappig verhaal. De Engelstalige remake van Dick Maas' klassieker "De Lift".
Mark Newman
Blind Man (Mr Faith)
Security Guard Andy
salvatore
- 1937 berichten
Deze titel is toepasselijk voor MM de afgelopen dagen!
haha
... jep!
T®inity
Ga hem vanavond maar eens kijken. Niet naar te kijken zal het wel niet zijn als Naomi Watts gecast is
T®inity
Hij is mij zeker niet tegengevallen. Ook mede door Naomi Watts natuurlijk. Toch weer een overtuigende performance van Naomi Watts. En dat Naomi nog geen oscar heeft mogen ontvangen voor 'Best Kiss' (Best Actress een nog groter raadsel
) mag een raadsel wezen. 3*
ItaliaLatinaMche
Best kiss ook zo lekker interessant om te winnen.

T®inity
Nee maar wel een categorie waar ze naast Best Actress aanspraak op hoort te maken.
Redlop
Dick Maas heeft dan wel de eer om Naomi Watts haar Amerikaans lange- filmdebuut te geven.
ItaliaLatinaMche

T®inity
Ja de film is natuurlijk niet zo goed maar dat maakt Miss Watts wel ruimschoots goed. Wel beter dan 'de lift'
Quido
Dit moet toch wel het slechtste zijn dat Dick Maas ooit gemaakt heeft. Ik had de film al een keer gezien, maar kon me er niet veel meer van herinneren, en nu weet ik ook waarom ... Wat een rotzooi!
Absoluut een van de slechtste scripts ooit.
De dialogen zijn van een enorm laag niveau en de zwarte grappen die Maas, zoals gewoonlijk, op de kijker bombardeert zijn niet grappig. Enige diepgang ontbreekt: dat Mark opeens zo geinteresseerd raakt in de moordende lift is totaal ongeloofwaardig aangezien hij zeer lui en niet gemotiveerd overkomt. De gedachte achter de moordende lift en de daaromheen vermoorde liftmonteurs was zwak. Er was eerder sprake van toeval dan van enige samenhang. In het origineel, De Lift, kom je veel meer te weten doordat de hoofdrolspeler op bezoek gaat bij een liftmonteur die eerder aan de lift gewerkt heeft.
De kracht van De Lift was mede het feit dat alles zo gewoon was, het was in zekere zin geloofwaardig. Bij Down is het dat allemaal niet. De skater bijvoorbeeld, die met een onnoemelijke kracht de lift wordt ingesleurd en er nog sneller uitvliegt maakt het allemaal niet geloofwaardiger. En dat is jammer, want dat was nou net het leuke en enge van De Lift; het kón gebeuren. Down is niet spannend. En de pogingen om het spannend te maken, mislukken stuk voor stuk.
Ik las ergens dat Maas deze versie mede gemaakt had om de special effects te verbeteren, maar het afgehakte hoofd van die bewaker zag er veel nepper uit dan in het origineel, duidelijk computerwerk. Ook de muziek was niet 'spanningsbevorderend'. Het had niks, inhoudsloze melodie. Het ging niet samen met de lift.
Ook het acteerwerk was zeer matig. Vooral Naomi Watts en Eric Thal waren erg slecht. 'Kijk eens hoe mooi ik ben' leek Naomi's doel. Ze vergat daar echter bij wat ze moest doen: acteren.
De hele tijd dat gezicht in die strakke plooi zodat ze er mooi uit zag (tenminste, dat dacht ze).
Een belachelijk einde, met zielige schrikeffecten oh, een vogel en logicafouten maken het geheel nóg ongeloofwaardiger. Dat rituele gedoe van de vrouw van een vermoorde liftmonteur sloeg ook werkelijk nergens op.
Snel wéér vergeten dit prul.
Rujar
Jammer dat hij dan op een remake terugvalt. Dit is nou echt vergane glorie.
TheVoice
De film miste toch wel een beetje dat claustrofobische sfeertje van 'DE LIFT'. Typisch geval van more is less.
TheVoice
Er zitten inderdaad een paar logicafouten in de film zoals (spoiler):
In het begin heeft 1 van de bewakers een quarzhorloge om die als gevolg van een onweersbui onregeld is, dat duurt ongeveer 10 sec. maar op het horloge duurde het 40 seconden.
En verderop als er een lift vastgezeten heeft en in beweging komt, springt iemand in de lift ernaast en gaat erachteraan naar beneden. Zijn lift is eerder beneden dan de lift die al onderweg was, terwijl ze vanaf dezelfde verdieping naar beneden gingen.
Edie
Nu je het zegt, haha, ongelooflijk hoe ze dit in het script konden proppen.
Juist. Daarom vond ik toen THE DENTIST als voorbeeld behoorlijk 'eng' omdat het echt zou kunnen gebeuren dat iemand volledig doordraaid. Bij 'De Lift' gebeurde in feite niet veel abnormaals, gewoon fouten die de lift maken (uitzonderingen daargelaten.. Aangezien de lift tenslotte toch een eigen leven leidde). Het meisje bij de lift blijft voor mij een angstaanjagende scène.
Voor de rest kan ik wel blijven quoten, ben het in feite gewoon met Quido volledig eens. Al vond ik het voor eenmaal best aardig om te bekijken. Ik vraag me alleen af of Maas de film zelf wel serieus neemt?
LeeGer
Kan me hier niet veel meer van herinneren (niets eigenlijk). Meestal niet zo'n goed teken en ik heb de film eind vorig jaar toch pas gezien. Was leuk omdat ik vroeger de nederlandse versie gezien heb. Maar voor de rest dus niet veel bijzonders. De nederlandse versie was wat mij betreft beter.
its my life
niet slecht niet goed.
De lift vond ik wat te oubollig dit is beter.
2.5
its my life
zo heb het punt tot een 2.00 opgewerkt.
Niet slecht
Naomi Watts
Een film met Naomi in de flop 100, wat een schande.
Afgezien daarvan is dit nog niet een film die hier thuishoort.
BOND31
Zo mogelijk nog slechter dan Maas'vorige film Do Not Disturb. Het lijkt wel of hij expres een zo slecht mogelijke film wil afleveren. Vergelijk deze 2 films eens met zijn gouden trio De Lift, Flodder en Amsterdamned: je kan bijna niet geloven dat hier dezelfde filmmaker achterzit.
De Lift was tot op zekere hoogte geloofwaardig, een schitterende horror/thriller-film van eigen bodem. Maar dat is DOWN helemaal niet meer. Er zijn een aantal ongelukken met de lift aan toegevoegd, naast de gouden ouwen als de blinde man en de onthoofde nachtwaker, maar deze ongelukken zijn zo ongeloofwaardig en slecht gefilmd bovendien, dat je er alleen om kan lachen. De Amerikaanse acteurs die zijn aangetrokken zijn allemaal weer bijzonder lusteloos, en duidelijk is dat ze een routineklusje doen.
Een uitermate slappe hap, die echter de originele De Lift alleen maar briljanter doet lijken.
Meer geld en grootser opgezet betekent lang niet altijd BETER.
DOWN is inspiratieloos maakwerk van een ooit veelbelovende regisseur, die in ieder geval 3 toppers heeft afgeleverd in de bioscoop, maar nu toch echt door de mand is gevallen met remakes of semi-remakes van zijn oude klassiekers.
Quentin
masterview
Ik moest het eerst zelf zien maar deze film is idd bagger........een schande voor onze eigen Nederlandse
"De Lift"
Deze film is nog ongeloofwaardiger dan "De Lift". Het mist ook de duistere en sinistere sfeer van de Nederlandse versie. Om nog maar te zwijgen over de Amerikaanse Overkill in deze pulp.
De liftdeuren leken wel animatie deurtjes. Nee over deze film heb ik geen goed woord over.
twg
Deze film is nog ongeloofwaardiger dan "De Lift".
kan dat dan?!
Rene1971
Slechte film. Zeer matig aftreksel van De Lift. In de lift was nog wel iets van een 'sfeertje van eng' te bespeuren. Hier totaal niets.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Wel grappig. Best een paar spanennde scenes, en een paar leuke trucjes van Dick Maas die je ook in De Lift terugvindt, maar allemaal een beetje overdreven.
Waar ik me gruwelijk aan ergerde was het gevloek de hele tijd. Begrijp me goed, ik vind Snatch, Pulp Fiction en Next Friday geweldig, maar daar is het komisch bedoeld. Hier heeft het gewoon helemaal geen zin. Maar ik ben blij vandaag, dus 3*
Trouwens alweer heeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden dat ik deze film gezien heb.
stefan1187
aan sommige reacties van jullie te zien hoef ik inet te veel van deze film te verwachten.... nou als het verhaal en de sfeer er maar goed in zit ik ga m vavavond kijken
stefan1187
de special effects waren om te huilen..... het camerawerk was goed.... het verhaal begon slecht... en in de 2e helft kwam de spanning er pas in
kortom niet goed en niet slecht..... een 3

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Gin Gwai
Drama / Horror, 2002

Gojô Reisenki: Gojoe
Actie / Fantasy, 2000
new york cityterroristgeheimnachtmerrieonderzoekregeringpolitieremakemysteriemechanicbloedverslaggeverdoodelevatordeadlymalfunctionincidentdecapitated