• 9.377.371 stemmen

Jennifer's Body (2009)

Horror / Komedie | 102 minuten / 107 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 102 minuten / 107 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Karyn Kusama

Met onder meer: Megan Fox, Amanda Seyfried en Adam Brody

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 15 oktober 2009

Plot Jennifer's Body

"She's evil... and not just high school evil."

Needy (Amanda Seyfried) en Jennifer (Megan Fox) zijn al van kleins af beste vriendinnen. Wanneer Jennifer Needy weer eens weet over te halen, om de avond met haar te spenderen in plaats van met haar vriendje, gaan ze naar een kroeg waar de band Low Shoulder speelt. Als de kroeg tot de grond toe afbrandt en Needy en Jennifer weten te ontsnappen, verandert er iets. In het dorpje beginnen steeds meer doden te vallen en Needy moet accepteren wat ze eigenlijk al lang wist: Jennifer is duivels.

avatar van Mon

Mon

Naomi Watts schreef:

Als je dan toch zogenaamd met feiten uit haar personal life wilt strooien moet je het wel goed doen. De verloving met Green is al een jaar geleden verbroken en datet ze al maanden met Zac Efron. En ik verdiep me niet eens in dit soort randzaken..

Ik kan wel zien dat jij je niet verdiept in randzaken.

Zie hier even een foto van Fox met Green van medio september:

En Efron in september met Hudgens met wie die al te lang heeft:

Dus...

En diep dat het zit .

Je hebt gelijk maar in my defence verwijs ik naar mijn laatste zin en een rectificatie voor mandy natuurlijk. Maar wat dat voor derest met mijn intelligentie te maken heeft ontgaat me volledig.

Naomi Watts schreef:

Je hebt gelijk maar in my defence verwijs ik naar mijn laatste line. Maar wat dat voor derest met mijn IQ te maken heeft ontgaat me volledig.

Ik zie niets over je IQ staan.

Anyhow, jij had ongelijk, ik had gelijk, dat is alles wat er toe doet.

(zie hier, quote over Olivia Wilde;

I could see myself in a relationship with a girl; Olivia Wilde is so sexy she makes me want to strangle a mountain ox with my bare hands. She's mesmerizing.

En je kan altijd googlen als je aan de echtheid van de quote twijfelt,

of ff Zac Efron bellen natuurlijk, )

mandy7 schreef:

Ik zie niets over je IQ staan.

Was niet gericht op jou. Mon heeft niet de ballen om zijn gehele post te laten staan (ik moet voortaan altijd maar citeren). Hij noemde mij dom even voor de duidelijkheid.

Anyhow, jij had ongelijk, ik had gelijk, dat is alles wat er toe doet.

Precies en dat geef ik ook toe.

(zie hier, quote over Olivia Wilde;

En je kan altijd googlen als je aan de echtheid van de quote twijfelt,

of ff Zac Efron bellen natuurlijk, )

Goede keuze van Fox in that case. En die bewering heb ik ook nie ttegengesproken. Ik zou niet durven .

mandy7

Misschien vond Mon die opmerking achteraf niet aardig en daarom de post aangepast.

Maar zoals ik al zei, het gaat er om dat ik gelijk heb

En nu ga ik weer dagdromen over Megan Fox en Olivie Wilde

avatar van TimD

TimD

Pff. De tafel van 5 op Moviemeter.

avatar van deTuinman

deTuinman

het blijft raar dat 16+ films gemaakt worden voor een 16- doelgroep

TimD schreef:

Pff. De tafel van 5 op Moviemeter.

Wist je trouwens dat Dominic Cooper na het opnemen van Mamma Mia zijn vriendin heeft verlaten voor de mede-hoofdrol speelster in deze film, Amanda Seyfried?

avatar van TimD

TimD

Nee, en nu nog steeds niet, want wat je typt ontgaat me volledig . Blegh. Shownieuws.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ja snap ook al dat geleuter niet, dat kun je toch via prive berichten doen ofzo, of bij elkaar op de koffie (kun je ook meteen je "mooie meisjesplakboek" meenemen om te laten zien...)

en nu gaan we het weer over deze gewelgige film hebben!!!!

avatar van gorelover

gorelover

HOE IS DE FILM ?

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Deze film is alleen het kijken waard omdat er 2 hete wijven in spelen, en voorderest het kijken niet waard.

Naomi Watts

Word op zijn zachtst gezegd behoorlijk lauw ontvangen. Teleurstellend aangezien dit toch één van mijn grote verwachtingen van het jaar was. Zelfs een reviewer die ik hoog aansla: Jim Vejvoda was unsatisfied. Al gaf hij genoeg aanknopingspunten dat ie mij wel eens kan gaan bevallen. Jammer dat er hier van de 40 stemmen nog weinig reviews zijn waar ik wat mee kan.

Morgen maar eens richting bios en heb er nog steeds veel zin in.

avatar van AHWA

AHWA

Gewoon doen. Het is een prima film.

Naomi Watts

Van jou neem ik dat graag aan, valt dus reuze mee .

Naomi Watts schreef:

Morgen maar eens richting bios en heb er nog steeds veel zin in.

Als je van bizarre dialogen houdt en er niet op rekent dat dit enge horror is, zal hij je zeker bevallen.

Reken niet op een super diepgaand verhaal, dat is het niet, maar het zit ook zeker niet slecht in elkaar.

Veel plezier morgen

Naomi Watts

Thanks . Die dialogen, zijn die erg fast paced? Zo heb ik mijn dialogen het liefst. Ik verwacht ook geen gross horror, het punt waar vele met negatieve recensies op stuk lopen denk ik. Ook is Fox natuurlijk public enemy number one in Hollywood op dit moment.

JacoBaco

Ok, dan zal ik even een kleine review doen.

Jennifer's Body is een film over 2 vriendinnen Needy en Jennifer. Needy is het onderdanige meisje en Jeniffer is de Dominante tante.

Na een uit de hand gelopen concert is Jennifer niet meer de oude, want wat blijkt: Een demon heeft bezit van haar lichaam genomen en ze is nu dol op mensenvlees. Dat zorgt voor een schaars aantal leuke momenten, want haar demonische uiterlijk is best leuk gedaan. De kills daarentegen laten wel wat te wensen over vind ik. En het High-School Horror gehalte is ook weer behoorlijk aanwezig in deze film. Kan amusant zijn, maar in dit geval niet.

De film probeert grappig te zijn, maar slaagt daar wat mij betreft haast nooit in. Een pijnlijk slecht acterende Megan (Jennifer) Fox die op een hele geforceerde manier de bitch aan het uithangen is. J.K. Simmons is de enige die zorgt voor een handjevol grappige opmerkingen. De film probeert ook een horror te zijn, maar slaagt daar wat mij betreft gewoon nooit in. Spannend is het ook zeker niet.

Maar omdat we met Demonen te maken hebben, krijgt deze film natuurlijk automatisch de stempel horror.

De film bestaat dus eigenlijk uit een aanstootgevende Megan Fox, geen inhoud, veel verkeerde grappen, erg weinig schrikmomenten, slechte horror, geen interessante twist of wat dan ook en slaagt er daarom niet in om leuk te zijn op zijn eigen manier. De karakters zijn niet boeiend genoeg om te volgen. Op zich had ik het nog wel te doen met die Needy, maar zij was dan ook de enige. De film mist een smoel.

Naomi Watts

Als je van een horror schrikmomenten en quirkiness verwacht dan had je geen verkeerde films kan kiezen. Het blijft nogal open deuren intrappen, als je de punchlines voorbij ziet komen in de trailers en dat Diablo Cody achter Jennifer's Body zit, snap ik niet hoe ze komen aan die mistaken expectations.

Hopen op nog meer reviews want krijg er zo steeds meer zin in.

JacoBaco

Mistaken expectations. Mijn verwachten waren een cheesy film. Soms valt dat uiteindelijk mee, het is cheesy, maar toch leuk. Tja, en soms valt het alsnog erg tegen. Een film kan leuk zijn in zijn stupidity, maar dan moet het je wel in zijn totaliteit kunnen plezieren en dat gebeurt niet bij Jennifer's Body.

En zo zwaar til ik er niet aan dat de film te weinig schrikmomenten heeft en geen boeiende twist heeft. Vooral de personages zijn te slap en de gebeurtenissen zijn nog slapper en dat gaat ten koste van de amusementswaarde. De film is cheesy op de verkeerde manier.

Naomi Watts

Was ook niet puur gericht op je recensie hoor. Maar kreeg door je punten van kritiek meer het idee dat je een horror met komedie elementen verwachtte terwijl het net andersom is.

Voor derest gewoon een prima recensie hoor.

JacoBaco

Ja, zo kan je het opvatten. Ik verwachtte een redelijke horror met geslaagde humor, maar ik kreeg een film die niet grappig is en de horror blijft ook behoorlijk achterwege. Dat laatste had ik sowieso al verwacht. Het is gewoon niet voldoende amusant.. Maar ik heb inmiddels genoeg over deze film gezegd.

Naomi Watts

Overduidelijk en bovendien moet ik mijn mond voorlopig houden want heb de film nog niet eens gezien .

JacoBaco

Ik zie je recensie (na morgen) tegemoet.

avatar van 19o7

19o7

Ik zeg.. onmiddelijk overslaan..

Genre: Horror/Komedie

Er is geen enkel sprake van horror, je ziet alleen bloedbad en niet hoe het ontstaat..

Komedie. Ik was alleen blij dat het niet langer duurde..

avatar van deTuinman

deTuinman

19o7 schreef:

Je weet niet wat horror is dus.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Vandaag in de bios gezien (dagje vrij ) en het valt me nog mee. Nu waren mijn verwachtingen dan ook vrij laag. Tenminste, ik verwachtte geen serieuze horror. Ik had meer een film verwacht die zichzelf niet te serieus neemt, en dat bleek het ook te zijn. En als je met die verwachtingen gaat kijken, is ie best te pruimen. Wat de horror betreft valt het me ook nog mee. Het blijft vaak achterwege, maar toch zie je nog redelijk wat. Maar zoals ik zei, het is geen volbloed horror.

Het is een amuserende film, zorgt voor een middagje (of avondje) prima vermaak, maar een hoogstaander is het niet.

avatar van Olivia

Olivia

Mehhh, ik heb het gevoel dat dit een film is die helemaal om Megan Fox draait als sex bomb. Ze wordt tegenwoordig omschreven als een van de meest sexy dames ter wereld, maar ze geeft me toch de indruk van een leeghoofd.

Maar goed, laat ik dan niet al te snel oordelen. Deze film lijkt me echt helemaal niks, maar wie weet vind vriendlief er nog wat aan en word ik gedwongen mee te kijken op de bank. Dan ga ik ondertussen wel wat lezen of zo, en met een één oog naar de film kijken.

De filmomschrijving klinkt niet erg als iets nieuws of als iets wat we nog niet eerder hebben gezien. En zo te horen is-ie vrij mak qua bloederigheid en ontbreken er nogal wat spannende momenten of horror-elementen. Misschien juist wel een gemiste kans, maar als ik hem gezien heb zal ik hier zeker nog even een berichtje neerplempen.

avatar van Grotehaas

Grotehaas

Niet best

Naomi Watts

Do you buy all your murder weapons at Home Depot?

Jennifer's Body, prijkte samen met Cameron's Avatar en Tsai's Visage bovenaan mijn lijstje van big expectations. Toch wel schokkend hoe onzichtbaar deze film is voor het grote publiek. Op premieredag, de eerste avondse screening mag het natuurlijk niet leeg zijn in de zaal. Dat was bij mij dus wel zo; ik zat alleen in de zaal. Aangenaam, maar onaangenaam opvallend. Misschien dat het ligt aan de enorme hatebase die Fox heeft of misschien was de promotour onvoldoende. Misschien komt het door al de negatieve recensies. Hebben die reviewers bij het bij het rechte eind? No, they're dead wrong! (or i am )

Jennifer's Body is eigenlijk meer dan ik gehoopt had en dat ligt eigenlijk aan één keuze van Cody: ze verkiest style boven substance (you go girl!). Met zo'n keuze verlies je het grotendeel van het publiek maar mijn aandacht heb je dan. Waar nogal een onduidelijkheid over ontstaat wat voor een film is Jennifer's Body nou eigenlijk? Heeft wat met het misplaatste verwachtingspakket van de average kijker te maken maar ook Kusama gaat hier niet vrij uit. Soms is het lastig er doorheen te prikken of Kusama nou een komische horror wil maken of een horrific comedy maar de writing van Cody maakt dit eigenlijk al heel snel duidelijk; dit is een pure comedy met horror elementen. Jennifer's Body is een soort horror komedie film die we nowadays niet meer vaak zien. Jennifer's Body hoort in het rijtje met een Slither en Snakes on a Plane die ook nog in deze eeuw uitkwamen. Ik ben een groot fan van dit soort campy films en Jennifer's Body took me completely by surprise, dit had ik dan ook weer niet voorzien. Het is een ode aan de campy slasher flicks die je vroeger vaak kon zien in de drive-in en gelukkig hebben we er weer een modern counterpart erbij.

Na het geweldig ontvangen (en in mijn ogen erg overschatte) Juno heeft Cody te maken met torenhoge verwachtingen en dat wordt de film erg fataal. Positieve recensies van Jennifer's Body zijn erg lastig te vinden en dat is jammer aangezien er echt genoeg te genieten valt in deze film. Wat vooral opvalt is het handelsmerk van Cody: de dialogen. Niet die slappe hap waar Tarantino constant mee op de proppen komt maar gewoon leuke en fast paced quirky dialogen en oneliners met af en toe een echt WTF moment (did she really say that? gevoel). Waar Ellen Page in Juno daar niet altijd creatief mee omging doet Fox dat hier wel. Haar mimiek en uitspraak is werkelijk priceless, geniaal! Een geweldige actrice zal ze niet worden maar overtuigend was ze wel. In deze vorm zou ze niet misstaan in een format van Aaron Sorkin. Tuurlijk leunt de film grotendeels op de seksuele uitstraling van Fox maar ze mag ook wel eens een aai over haar bol krijgen.

Op horrorgebied valt er anders ook genoeg te genieten. De makeup is dik in orde, de effects zijn heerlijk campy en over the top en er komt genoeg splatter fun in voor. Niet altijd full frontal geschoten maar dat geeft je echt het gevoel dat je weer naar zo'n campy horror van de jaren 80/90 aan het kijken bent. Vooral zo'n shadow kill blijft erg vermakelijk. Jennifer Check is nu al één van mijn favoriete horror figuren en dat is te danken aan Fox die gewoon übercool is in JB. Zoals ik al aangaf legt Fox ook genoeg seksuele uitstraling in haar rol, de overtreffende trap van een Horror Vixen. Wat is het toch een pracht vrouw. Ik heb een enorm zwak voor haar en dat helpt wel voor de geloofwaardigheid van Jennifer Check's irresistible charm. Zonder uit de kleren te gaan weet Fox een enorme erotische boost aan de film mee te geven en dat wordt perfect geillustreerd door de woods en de lesbian bedroom scenes. Niet super gewaagd maar wel zeer treffend geschoten met subtiele close-ups.

Maar ook Seyfried speelt meer dan aardig al blijft haar rol grotendeels een beetje passief. er zijn er ook nog wel wat leuke rollen voor J.K. Simmons en Adam Brody. Altijd lachen met Simmons, grappige vent. Ook visueel staat de film zijn mannetje. Erg fijn kleurgebruik en er komen ook af en toe wat mooie shots voorbij. Geen enorme cinematografische hoogstandjes maar er wordt wel voor gezorgd dat de film gewoon mooi is om naar te kijken. Heerlijk highschool sfeer hangt er ook in de film. Storyline ontbreekt eigenlijk totaal en dat kan ook wel een obstakel voor velen vormen maar helemaal niet storend. Ook het gebrek aan character development wordt Jennifer's Body nogal verweten maar dat zou totaal misplaatst zijn in deze film.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan over Jennifer's Body maar ik laat het hier maar bij. Om een lang verhaal kort te maken: ondanks dat ik hier enorme zin in had had ik niet verwacht dat ik hier zo lyrisch over zou worden. Wie van foute campy horrors (in de stijl van Slither) houdt moet dit gewoon eens gaan zien en als je een echte horror ervaring wilt moet je Jennifer's Body maar links laten liggen want scary wil Jennifer's Body bewust niet zijn. Jennifer's Body is een film die zichzelf niet te serieus neemt, helaas doen vele dat wel. Al kan ik wel begrijpen dat veel dit troep van de bovenste plank vinden.