• 9.375.227 stemmen

Race to Witch Mountain (2009)

Avontuur / Sciencefiction | 98 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Geregisseerd door: Andy Fickman

Met onder meer: Dwayne Johnson, Carla Gugino en AnnaSophia Robb

Plot Race to Witch Mountain

"The race is on."

Een UFO-expert probeert met de hulp van een taxichauffeur twee broers en zussen met paranormale krachten te redden. Dit, omdat een kwade organisatie de kinderen wil gebruiken voor hun snode plannen.

avatar van stephan73

stephan73

Op de ComicCon in de USA, schijnt deze Disney-film een sensatie te zijn. Een onverwachte blockbuster boordevol explosies, monsters en stunts!

Alweer een remake dus.

avatar van stephan73

stephan73

Nee, dit schijnt alweer het (volgens mij) derde deel te zijn uit de Witch Mountain serie!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De trailer ziet er wel goed uit.

avatar van crack1

crack1

Ik heb juist de trailer gezien, meer moet dus niet.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Trailer ziet er inderdaad goed uit. Hoop alleen dat Dwayne niet teveel slappe en voorspelbare oneliners uitkraamt elke keer als er iets weirds gebeurd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dwayne, altijd tof

In de gaten houden deze!

avatar van cel

cel

Ik heb net de trailer gezien, en het lijkt me een vet goede film.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Trailer ziet er goed uit, de muziek die ik gehoord heb is echter een stuk minder...

Ik herken de hoofdrolspeler (die jongen) van Seeker: The Dark is Rising, hopelijk speelt hij een stuk beter dan dat hij daar deed.

avatar van cel

cel

Mocht iemand vragen hebben.
Ik heb deze film gezien tijdens mijn vakantie in de Verenigde Staten.

Ik vind het wel een aardige jeugdfilm. Kinderen tussen de 8 en 14 kunnen zich hiermee amuseren. Voor de volwassene kijker is het toch iets minder. De special effects zijn redelijk goed. op sommige punten kon het natuurlijk beter, zoals bij de ontploffende auto's (veroorzaakt door Sarah) Het acteerwerk van Anna viel me tegen. Ik had iets meer van haar verwacht. En over the Rock: meer kun je niet van hem verwachten. al met al een kleine *3

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

Leuke film, goed verhaal, top amusement.

Het verhaal hierboven klopt niet met de film, misschien om niet teveel weg te geven. Ik vond het zeker geen kinderfilm, hoewel er overeenkomsten te vinden zijn met E.T.

Ik werd enthousiast van de realistische acties tijdens de achtervolgingen. Dan nog de prima special effects, een goed verhaal en een rolbezetting die het goed doet in de film.

Disney heeft hier een ouderwetse klapper gemaakt, die zeker als attractie in de parken en als merchandising terug zal komen.

Even het verhaal zoals ik het heb beleefd:

Een broer en zus landen in hun ruimtevaartuig in de woestijn. Opgejaagd door de overheid en door een "Siphon" proberen ze hun plan uit te voeren. Hulp komt van de taxichauffeur met zijn trouwe taxi en een UFO geleerde.

avatar van eclipx

eclipx

Kvind t een echt goeie familie-film. Kvind het geacteer van the rock, het beste tot wat ik nutoe gezien heb van hem. Ook van de 2 teens, very good acting
En wie is die "predator"??
En dat militaire complex, staat er ook plots in no-time. Zwaar beveiligd, maar toch snel via een pijp naar binnen..
En uiteindelijk na de ontsnapping... wat gebeurd er dan met the rock en die doctor...

Vind het wel ongelooflijk dat die taxi nog steeds blijft rijden...

Beetje het zelfde als comment hierboven.

4.5

avatar van The Oceanic Six

Tsja....veel bombarie, explosies en achtervolgingen maar boeiend was het nauwelijks.

Ik vind het ook een beetje een rare film voor Disney. Er zit teveel geweld en dergelijke in om jonge kinderen aan te spreken en voor de wat ouderen is het te saai en suf. Dan hou je een niet al te grote doelgroep over.

De film begon best aardig en was ook best leuk maar na een tijdje werd het verhaal wat uitgediept maar tevens bepaald niet boeiend. Het bleef overigens wel redelijk laagdrempelig. Achtervolging hier, knokpartij daar en tussendoor wat nieuwe plotdetails.

Dwayne Johnson alias The Rock vind ik altijd wel een leuke acteur en ook hier doet hij het aardig. De rest van de rollen waren nietszeggend. Die kinderen vond ik maar suf.
Uiteraard heeft de film een hoop onrealistische zaken (inbreken in superbewaakte overheidsgebouwen was nooit zo gemakkelijk...en ook de taxi bleef aardig heel ondanks dat het flink wat te voorduren had. En men weet dat hij een stevige kerel is die goed kan vechten en elke keer laten ze zich weer verrassen... ) en de typische Disney feelgood pogingen met het vrouwtje dat erbij komt en de overbodige teksten op het eind dat mensen toch wel goed zijn blablabla.

Voor een avondje avonturenvermaak dat niet al te diep gaat is de film best te doen maar verwacht er niet meer dan dat van.

avatar van robinb

robinb

enorm simpele abc actie comedy die ondanks heel veel negatieve punten uiteindelijk nog best vermakelijk is, indien je je verstand op nul kan zetten.

Nu hou ik zelf wel van sf, maar 2 kinderen vermomd als alien is bij voorbaat al ongeloofwaardig. Voeg daar de altijd over de top acterende "The Rock" aan toe en je hebt direct een film die bij het gros van de mensen boven de 12 niet meer serieus genomen kan worden. Het Disney gehalte is dus goed te zien.

Positieve punten:

- er zit erg voor de hand liggende humor in, maar ze wisten toch een paar keer een glimlach op mijn gezicht te toveren.

- die dame uit "the mummy" speelt weer een zelfde soort rolletje, en ik moet zeggen dat ze dat simpel, maar toch leuk doet....

- the rock die ik normaliter, net als vin diesel, echt zo'n wannabe acteur vind die altijd denken dat ze een combi zijn van de terminator en rocky en naast de spierbundel en zware stem eigenlijk nooit iets klaar kunnen maken, hij het in deze film toch best aardig deed. In het begin komt hij weer eens wat over de top en nep over, maar als de humor in beeld komt maakt hij het toch weer redelijk goed.

Negatieve punten:

- uitleg / intro van de hoofdpersonages gaat enorm snel, dat had wat uitgebreider gekund, want nu lijkt het verhaal enorm simpel in elkaar gezet.

- slecht camerawerk bij actiescènes, alles erg schokkerig en snel gefilmd waardoor je eigenlijk niets ziet en het eerder irritant is dan spannend.

- slecht acteerwerk van het gros van de cast

- matige special effects, vooral de keuze om blauwe ontploffingen te gebruiken maakt het nog minder geloofwaardig

- veel nep actie

- de spanning word niet goed opgebouwd, veel zaken liggen al zo voor de hand dat het gewoonweg niet spannend is, en als dan iedereen in beeld letterlijk "een overdreven" paniek aanval krijgt komt dat enorm nep over...

Al met al een heel voorspelbare film, waar je niet veel van moet verwachten, maar die wel de moeite waard is om een keertje op een saaie zondagmiddag te kijken.

kleine 3 sterren

avatar van stuffie

stuffie

Het begon interessant, maar daarna alleen maar vroem, knal, bam, boem, help. Echt niks aan.

avatar van GGG

GGG

Erg mooie film met veel spanning en humor en inderdaad goed acteerwerk van Dwayne Johnson! De moeite waard...

avatar van Miss Sway

Miss Sway

robinb schreef:

Positieve punten:

Negatieve punten:

- slecht acteerwerk van het gros van de cast

- veel nep actie

kleine 3 sterren

Een tipische kinderfilm. Waardoor de film logischerwijs aan bovenstaande kritiek voldoet. Een teleurstelling? Nee, want als je een kinder/familiefilm verwacht te gaan kijken (en dit komt uit alles naar voren), klopt het plaatje precies en is het dus een geslaagd stukje filmwerk.

Persoonlijk houd ik hier totaal niet van maar goed, hoeveel veeleisend mag je zijn in zo'n geval. Ik had de film ook gewoon niet kunnen gaan kijken natuurlijk...

Voor kids een super leuke film en zeker een aanrader.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Ik heb hem gisteren gezien en ik moet zeggen dat ik van het begin tot het einde heb genoten van deze film.

In het begin dacht ik dat het om een kinderfilm zou gaan maar nee,zelf vond ik hem vol spanning en het acteerwerk is gewoon zeer goed.

Zeer leuke vermakelijke film voor heel de familie.

Ik geef hem daarom 4.5 sterren en ik ga hem zeker nog een keer zien met 5.1 geluid.

avatar van bartje30

bartje30

Ik ben zeker niet te spreken over deze film....slecht acteerwerk, geen leuke humor en waar de mensen van hierboven de spanning vandaan halen is mij echt een raadsel. Ik heb hem uitgekeken omdat ik een film altijd uit kijk, maar mijn ogen zijn wel een paar keer dicht gevallen van deze slaapverwekkende film. En zelf kinderen zullen de gaten en fouten in het verhaal zien. In mijn ogen één van de slechtste disney films van de laatste jaren, zo niet de slechtste.

1,5 * (voor de special effects, het enige goede aan deze film)

avatar van Swastika

Swastika

Gewoon een leuke avontuur/sf.film .zeker geen hoogvlieger in deze genre.

avatar van Day-V

Day-V

Eens met Swastika

avatar van sofripa

sofripa

144 in een dozijn film. The Rock doet zeker zijn best, de rest hangt er maar een beetje bij. Maar ach, voor een vrijdag avond, na een druk weekje....3 kleine sterretjes

avatar van Waku

Waku

Zoals het plaatje al een beetje aantoont, film is met name gericht op jonge en jeugdige doelgroep.

En daar is het verhaal ook naar.

Jonge kids (aliens) op vlucht voor FBI en een soort terminator.

Er zitten een aantal prima actiescenes in en special effects zien er soms gelikt uit. "The Rock"als droge taxichauffeur doet het aardig maar dit soort rollen is toch niet echt zijn ding.

Grappige sf/actie maar toch echt voor jongere kijkertjes.

avatar van Raffael77

Raffael77

Waku schreef:

En daar is het verhaal ook naar.

Jonge kids (aliens) op vlucht voor FBI en een soort terminator.

Grappige sf/actie maar toch echt voor jongere kijkertjes.

Met je eens. Het meisje speeld trouwens ook in The bridge to Terabithia, waar ze overigens geniaal in speeld.

avatar van zoutzak

zoutzak

Predator meets Terminator meets Alien meets ... Kindergarten cop?

avatar van stewie_griffin

stewie_griffin

Voor 1,5 uur hersenloos vermaak toch zeker niet slecht. Af en toe een beetje rommelig gefilmd en erg simpel.

De acteerprestaties zijn misschien niet geniaal maar dat hoef je van een film voor een jeugdige doelgroep ook niet te verwachten.

Ik geef hem 3* en dan vooral omdat ik er geen seconde aan heb gedacht hem uit te zetten...

avatar van Skrean

Skrean

Goede actie, maar net iets te Disney naar mijn smaak. Muziek was iets te overdreven en bombastisch en dat stoorde. De Rock deed af en toe goede bijdehandse opmerkingen . wel leuk voor kinderen.

avatar van james_cameron

Vlakke, nog net draaglijke SF-film voor de jeugd, matig geregisseerd en qua special effects beneden de maat. Grootste pluspunt is de aanwezigheid van Johnson, die wederom charismatisch en sympathiek is. Hij krijgt ook de beste grappen en dialogen toebedeeld. Het verhaaltje stelt bar weinig voor en de aktiescenes zijn rommelig in beeld gebracht. Het geheel voltrekt zich gelukkig wel in een hoog tempo.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

vond hem erg leuk

avatar van barcam

barcam

Erg van genoten.

Zit goede vaart in.

Leuk verhaal, goede special effects en leuke acteurs.

Deed ergens wat aan Et en Predator denken.