• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Trudy Dalton

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Lekker over the top horror. Ouderwets gezellig popcorn vermaak.

avatar van Whunter

Whunter

Misschien heeft het ermee te maken dat ik vergeetachtig ben, maar telkens als ik deze film weer bekijk zit ik af en toe met rechtopstaande haren op de bank. Nu 4 x gezien en de film betrekt me er helemaal bij keer op keer. Verstand op nul zeg ik dan. Toch worden dingen opeens ook duidelijk hoe geniaal deze film eigenlijk inmekaar zit.

Allison die langs een snoepwinkel loopt en bedenkelijk kijkt naar alle lekkernijen.

Het zijn maar 2 seconden, toch is het onderbouwd op het vervolg van de film. Klasse apart!

Ondanks de heftige schrikmomenten zetten de humoristische en romantische draad je weer bij bewustzijn, die zorgen ervoor dat je nooit genoeg kan krijgen van deze film.

Een film moet natuurlijk aflopen, helaas gebeurt dat ook met deze.

Ik hoop dat er geen vervolg gaat komen op deze film, want deze is uniek.

Ik ga hem nog 30 keer bekijken in mijn leven.

avatar van RodneyS

RodneyS

Aparte mix van humor en horror, wat mij eigenlijk wel aansprak!

Prima vermaakt tijdens de film, aardig wat schikeffecten. Alleen de special effects vond ik niet altijd even goed.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Fucking enge film dit . Moet hem nog steeds afkijken.

avatar van xAusiex

xAusiex

Zeker een hele enge, spannende film.

De film zit goed in elkaar en verveelt geen moment.

Voor de horror fans is dit zeker een aanrader!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Beter bij herziening. Die Raimi heeft het horrorgenre wel lekker in de vingers zeg. Jammer alleen van wat onnodig komische scènes. Verder prima vertier dat audiovisueel echt dik in orde is. Een van de fijnste horrorposters ook van het laatste decennium.

avatar van Robol

Robol

Eng, maar wel leuk. Ik schrik behoorlijk, ook na een 3e keer kijken. Er zit, maar ik denk dat het persoonlijk voor mij is, best wel een laag humor in hoor. Ik hoor van veel mensen dat het stoort, maar dat doet het mij niet. Ik vind het wel een soort van luchtig. Ook mooie opnamebeelden. Erg vermakelijke film!

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Was dit een episode geweest uit 'The Twilight Zone' dan was het nog wel aardig te noemen, maar wetende dat deze film van Sam Raimi is, dat Wunderkind dat ons ooit overweldigde met het briljante 'The Evil Dead' (the ultimate experience in gruwesome terror), is 'Drag me to hell' een grote, grote teleurstelling....

avatar van Akron777

Akron777

Zeer sterke horrorfilm, ongetwijfeld de beste in jaren. Het plot is zeer interessant. De spirituele trekjes creëren een prachtige onheilspellende sfeer. De film is niet erg subtiel in opbouw, maar weet de horror desondanks telkens een stapje hoger te zetten. De schrikmomenten zijn origineel en soms ook totaal onverwacht. En bovendien, wanneer je een schrikmoment verwacht en het ook nog daadwerkelijk gebeurd zal het desondanks de haren op de rug laten staan. Hoewel het einde niet geheel onverwacht was, werd in de minuten voorafgaand aan het einde een dermate andere sfeer opgewekt dat het contrast je met een vuist in het gezicht sloeg, fantastisch gemaakt. Een ander sterk punt van de film is hoe het hele sociale leven van de hoofdrolspeelster door het spirituele plot is heengevlochten. Beide "verhaallijnen" spelen logisch op elkaar in. Overigens heeft deze film sterk acteerwerk. Ik kon Long al van Die Hard 4, maar in vergelijking met die film vind ik hem hier stukken beter spelen. Om dit alles helemaal af te maken wordt er gebruik gemaakt van een zeer toepasselijke en sfeerbepalende soundtrack, met een thema dat de komende nacht in het hoofd blijft steken. Ik heb slechts een minpuntje weten te ontdekken, en dat zit in de hoeveelheid viezigheid die in beeld wordt gebracht. Van tijd tot tijd is dat wel op zijn plaats, maar helaas in veel gevallen ook niet. Denk dan aan de groene rommel die uit de mond van het lichaam van de oude vrouw vloeit, of aan de andere smerigheid die ze uit haar mond gooit in de droom van de hoofdrolspeelster. Uiteraard is het echter wel de stijl van de film, dus erg zwaar is het niet.

Overigens een prachtige poster.

avatar van Timmy757

Timmy757

Aardige horrorfilm, hiewel horror totaal niet mijn ding is, heb ik deze zeker niet met tegenzin afgekeken, best vermakelijk allemaal en een vrij verassend einde nog. Mooie meid ook trouwens die Alison Lohman. 3*.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Heb hem ooit eens gezien met het idee een enge film te gaan kijken. Toendertijd vond ik hem ook eng, maar bij nader inzien stap ik van dat standpunt af.
Wat in principe begint als een serieuze horror, glijdt richting het einde af naar ... Ja, naar wat eigenlijk? De scene met de geit was wel het toppunt.
Toch vond ik er wat enge dingen in verwerkt zitten ik vond zelf de bokkenpoten voor de deur nogal naargeestig, maar dat is ook maar subjectief en ik denk mede daarom kunnen sommige mensen het niet zo waarderen dat de film steeds verder in een comedie wegebt.
De spannende stukken zijn net wat te spannend daarvoor.
Ik vind het geen slechte film, maar je moet inderdaad geen horror verwachten.
Wel over the top gore?(in een andere zin van het woord), en vermakelijke beelden.

Ongein verwijderd.

avatar van S. Russell

S. Russell

Goede, vermakelijke horrorfilm met veel schrikmomenten en een prachtige hoofdrolspeelster. Het Mexicaanse medium is een beter over the top, zeker in de seance, maar voor de rest mooi gemaakt, en een sterk, verrassend einde.

avatar van Diamonds2

Diamonds2

Zeer goede film, heerlijke momentjes beleef gisteren

en het eind TOP

avatar van Vince2301

Vince2301

Raimi blijft toch wel goed in horror met komedie combineren.
Dèèèèèèèèèèèèèèèmn you!

avatar van eavymetal

eavymetal

Degelijk gemaakte horrorfilm met mooie rollen van Alison Lohman en Justin Long.

Sam Raimi die de productie en de regie van deze film voor zijn rekening nam, weet echter nergens in deze film het hoge niveau van The evil dead te halen, en dat is jammer.

avatar van puckb96

puckb96

Telkens als ik deze film herzie wordt ie wat beter en lolliger. Zowel is ie eng als lollig, er zitten heel enge scènes in maar ook veel tongue-in-cheek grappen. Ik geef deze film gewoon een dikke 4,5! Ik weet het: op de één of andere manier vind ik ineens horrorfilms leuk of leuker. Ik vond ze al wel leuk maar er was voor mij een grens. Nu niet meer. Ik blijf erbij dat Alison Lohman geen goeie actrice is maar ik vind haar wel een mooie meid. Wel leuk dat ze de rol speelt. Justin Long blijf ik een goeie acteur vinden. En Sam Raimi heeft natuurlijk een aantal klassiekers gemaakt. Dus: topfilm! Vijf maanden geleden zal ik 'rotfilm' hebben gezegd.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

puckb96 schreef:

Flauwe horrorfilm. Rauw acteerwerk van Alison Lohman. Ook al is ie best wel eng, is de film ook vrijwel grappig en zeer tongue-in-cheek. Nah, nee. Helaas niet geslaagd voor mij maar toch wel 2 sterren voor het goede acteerwerk van Justin Long en het aantal schrikeffecten.

ik zie dat je toch deze film 4.5 sterren hebt gegeven

avatar van tember

tember

Ik twijfel nog een beetje wat ik nu van deze film moeten vinden. Ik vond hem niet erg eng, dit vanwege de komische ondertoon die in sommige scènes zat. De scene waarin het lijk van de oude vrouw op haar valt en in haar mond kotst vond ik ronduit lachwekkend, evenals andere scènes die redelijk over de top was. Ook na het gevecht in de auto, waar zij de oude vrouw uit de oude weet te schoppen en ze roept: "HAHA, I beat you!" vond ik vreemd. Dit is toch geen manier om te reageren in zo'n situatie? Ik weet niet of de komische ondertoon de bedoeling was, maar het stoorde me wel. Soms vond ik het redelijk Scary Movie achtig.

Wel schrok is steeds als het gezicht van die demoon of oude vrouw plots in beeld kwam, dus aan schrikeffecten geen gebrek. Al met al heb ik me wel weten te vermaken gedurende de hele film, dus een voldoende is wel op z'n plaats.

avatar van Halleuh

Halleuh

Mijn eerste reactie na het afkijken van de film: Serieus? Was dit het nou? Was dit de film die zulke

hoge beoordelingen krijgt of heb ik per ongeluk een andere film gezien?Van tevoren verwachte ik een enge horror. Maar wat ik krijg was een redelijke film met af en toe een schrik momentje erin.

Ik heb niet zo'n zin om de film helemaal af te gaan kraken, dus dat ga ik ook niet doen. Ik heb de film geen 0,5 gegeven omdat er ook wel eens een leuk schrikmoment in te vinden valt. Maar voor het verhaal en het plot hoef je het echt niet te gaan kijken. Want het einde is zo voorspelbaar als 't maar kan.

avatar van marchje-

marchje-

Wat een bagger film. Ik kon deze film echt niet serieus nemen, waardoor hij ook totaal niet spannend was in mijn ogen

avatar van miss_efron

miss_efron

Een heel goede film met bovennatuurlijke krachten.Meer kan ik daar eigenlijk niet over zeggen.

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Steekt leuk inelkaar maar is zeer overgewaardeerd. Boze demonen die de ziel van een iemand willen overnemen, wat gepaard gaat met trillende nachtkastjes en dichtslaande deuren, kennen we nu zo onderhand wel.

Leuk voor tienermeisjes anders overslaan.

avatar van Bxian32

Bxian32

Heb m net gekeken, maar is dit een komische film of zo? Ik heb me af en toe bescheurd, met die geit, dat meen je toch niet? hahahaha, ik kwam gewoon niet meer bij, af en toe waren het gewoon slapstickscenes, en het acteren in deze film, stond er voor iedereen een autocue klaar of zo? Idd leuk voor tienermeisjes, soort van horrorkomedie

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Niet onaardige komische horror, maar ik erger me nu eenmaal altijd aan onwaarschijnlijke scenes. Wordt de hoofdpersoon ondergekotst door een lijk, staat ze weer op, schijnbaar ongeschokt en zeker niet vies of zoiets..... Jammer, niet mijn film.

avatar van Resh

Resh

Wat een belachelijke film zeg. Slecht verhaal, slechte script, slechte acteerwerk (niveau scary movie). Deze film lijkt meer richting de komedie op te gaan dan horror, het is ook toaal niet eng (ik raad alle horrorfans dit af) en de special effects zijn om te huilen ! Alison Lohman acteert ontzettend slecht. Het concept van deze film is ook slecht, beetje kinderachtig allemaal en de film sloeg nergens op. Het einde was een klein lichtpuntje. Kortom meer een komedie dan een horror en super overschat hier.

avatar van Fikret8

Fikret8

Tegenvaller, het einde zie je van ver aankomen. Een gemiddelde horrorfilm, niet meer dan dat.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Resh schreef:

(ik raad alle horrorfans dit af)

Alle horrorfans met een tunnelvisie, inderdaad. De rest moet dit fijne genrewerk absoluut niet laten liggen.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Lekkere enge film met veel goede schrikeffecten.

Er zitten wat komische elementen in verwerkt maar hij blijft toch zeer creepy tot het einde toe.

avatar van mikey

mikey

Deze film is beter na de herziening. Voor fans van de horror virtuositeit en vage humor van Raimi is dit zeker een must see. Vooral het laatste shot

Resh schreef:

Wat een belachelijke film zeg. Slecht verhaal, slechte script*

Slecht script?? Ik vind het script eerder bijzonder slim. En sommige dialogen zijn echt te geestig zoals het gesprek over de taart tussen de boerenmeid en schoonmoeder.