Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
Movie_and_Music
O my god, weten jullie zeker dat dit geen komedie is? Lig al heel de film in 'n deuk!
Hahahah eindelijk iemand die het met me eens is.
david bohm
Horrorfilm die goed in mekaar zit. Verhaaltje, aankleding, acteurs, het klopt. De hoofdrolspeelster heeft heel wat te doorstaan maar blijft kalm en is als het moet doortastend. Zoals bij het poesje.
De seance in het landhuis hadden ze van mij wel over mogen slaan,hoewel ik die geit wel geinig vind.
Enfin, een aardige film met fraai einde.
drie en een ½ sterretje.
melvddonk
Fijn horrorfilmpje.
Het begint al erg fijn, met een schrikmoment waar ik ook echt van schrok. Die schrikmomenten komen terug door heel de film heen. Alison Lohman doet het erg goed, maar Justin Long vond ik erg tegenvallen. Helaas.
Het verhaal is erg leuk. Wat ik vooral zo fijn vind is dat de film zichzelf niet echt serieus neemt. De humor is helemaal mijn ding en ik heb dan ook verschillende keren in een deuk gelegen. De oude vrouw wordt echt geweldig neergezet. Ze is creepy én grappig tegelijk. Héérlijk!
Een minpuntje vond ik het geluid. Ik weet niet of het aan mijn dvd lag of dat het misschien gewoon in de film zit, maar als er gesprekken waren dan was het geluid heel zacht en als er schrikmomenten kwamen of er ging iets gebeuren dan was het geluid echt heel hard. Dat was minder prettig.
Het einde was goed gekozen. Fijne afsluiter.
3,5 *
FillumGek
Dat geluid was inderdaad minder. Tijdens actie- of schrikmomenten moest ik de tv iedere keer zachter zetten en wanneer er wordt gepraat weer harder. Best irritant.
Naomi Watts
Als je de speakers van je tv gebruikt moet je geen kwaliteit verwachten natuurlijk.
Met receiver + BD (maar ook DVD) is de audio echt top notch. Best logisch dat de schrikeffecten harder zijn. Met de audiotrack is er niets mis, heeft dan echt te maken met de omstandigheid thuis.
djelle
Sam Raimi is terug. Terug met zijn oude liefde bedoel ik dan, namelijk het bekokstoven van een lekker vettige horror zoals de culthit Evil Dead waar ie ooit mee begonnen was. Het is althans een aardige poging geworden met Drag Me To Hell die in elk geval een prijs verdient met de bijzonder leuk gevonden titel. "Sleur me naar de hel" klinkt het in onze taal, en dat het zijn titel niet gestolen heeft blijkt al snel in de film.
De plot komt erop neer dat ene Christine Brown (goed gespeeld door Alison Lohman ) een bejaarde zigeunersvrouw nijdiger gemaakt heeft dan Gordon Ramsay zou zijn mocht je een pot geschifte saus tegen zijn smoel smijten, en zodoende een levensbedreigende vloek over haar hoofd krijgt. Het mens voelde zich vernederd nadat ze geen 3de lening kreeg van Christine -die immers als bankbediende werkt- en vond dat die dan maar een kwellende demon verdiend die haar mee naar beneden sleurt als ze er niet op tijd weet vanaf te raken.
Geweldig uitgangspunt, en dankzij een hoop ranzige en griezelige details ook adequaat uitgewerkt. Qua smeuïgheid, sfeer en spitsvondigheid kan het nooit Raimi's debuutfilm evenaren, maar het komt toch flink in de buurt. Vooral het oude omaatje zelf weet met haar vuile nagels en allerlei vieze lichaamssappen die er regelmatig uitvloeien een lekker gore laag te creeëren, welke af en toe interageert met over the top zwartgallige humor. Precies zoals we Raimi kennen dus.
Het meest bezwarende verschil met vroeger is zoals vaak onovertuigende CGI her en der, al worden de scenes met de heks daar doorgaans gelukkig van gespaard. Want als er 1 ding is dat wél overtuigingskracht bezit, is het wel die verongelijkte zigeunerin. Niet alleen dankzij de fantastische maquillage, maar zeker ook door de toegewijde vertolking die ze krijgt van de nochtans niet al te bekende Lorna Raver. Dileep Rao doet hier ook in mee, voor mij een nieuw talent die het eveneens bij Inception niet slecht doet. Justin Long daarintegen speelt niet meer dan afdoende als zorgzame vriendje, maar leent zich wel voor dit soort niet al te moeilijke noch belangrijke typetjes.
Het mooiste aan de prent vond ik misschien wel het moraliteitsthema, met name het feit dat Christine eigenlijk een gouden hart heeft en door één enkele twistbaar foute beslissing (lichtelijk genomen uit eigenbelang) het zo moet bekopen.
Heel fijne comebackhorror van Raimi, doch iets teveel schoonheidsfouten om te kunnen tippen aan zijn oudere werk.
papaEd
Zo juist gezien goeie film verveelde geen moment en inderdaad een goed einde.
aburex
Zeer goede horror-thriller van meester Sam Raimi. Veel schrikmomenten en het einde is erg verrassend. Wie dit een komedie vindt moet eens dringend naar een psychiater (medium???)
Musicer
^^Je kunt scènes zoals die in het berghok met de schaatsen op Ganush 'r hoofd toch moeilijk serieus nemen? Zowat iedere Raimi-horror heeft zware camp/komedie elementen. Horrorkomedie is waarschijnlijk de beste omschrijving, al is het ieder zijn eigen mening natuurlijk.
stanvh
Ik ben een liefhebber van horror films, maar deze film vond ik dus alles behalve eng of spannend. En met die geit op het eind, dat was gewoon lachwekkend slecht.
2,5 * voor deze slappe horror
night rider
ik zie het niet als een horror,gewoon een spannende bovennatuurlijke film...ik vond het een goede film
TimSU
Een helft sterren voor het idee achter de film, de effecten en de spanning. Een helft geen sterren omdat ik hem inhoudelijk erg cliché vond.
devidia
ik had er meer van verwacht. er zitten enkele goeie schrik momenten, gore momenten en spanningsmomenten in. maar de film mist samenhang en een donkerder sfeertje had wel gemogen (het etentje bij de schoonouders, scenes op haar werk ...mocht allemaal ietsje duisterder voor mij).
de 'uitdrijving' is nogal cliché en overtuigt niet helemaal, en het einde is min of meer verrassend maar niet echt shocking. had meer in gezeten
2.5
Miekeey
Wat was dit slecht zeg!
Het enige lichtpuntje was het acteerwerk van Justin Long, want van de hoofdrolspeelster was het erbarmelijk slecht.
Zoals het hierboven al aangegeven wordt is het einde ook niet echt meer verrassend te noemen.
toch nog 1.5 voor de sfeer die deze film schept.
goongumpa
Het plot doet vrij oldschool aan, aangezien het grotendeels de lijnen van klassieker The Night of the Demon volgt , maar Raimi's invulling is zoals altijd erg verassend en verfrissend.
Net als de eerste Evil Dead-film schommelt deze film tussen serieuze horror en groteske zwarte komedie, en daar houd ik wel van. Zo buitensporig als eerder genoemde is deze film niet, maar in het laatste half uur gaat Raimi toch wel los- en dan is het genieten.
bobbydigital01
genoten van deze film.
bij deze film krijg ik echt het ouderwetse horror gevoel terug.
films zoals evil dead,en army of darkness,brain dead..
geweldig zo worden ze jammer genoeg niet vaak gemaakt
Sentinel69
Bij de blu ray versie ging de volume soms erg hard niet fijn voor de buren maar wel erg vermakelijk voor ons.
Inderdaad was deze film een beetje met Evil Dead feeling ,maar hier en daar vreselijk ranzig en hilarisch omdat het zo slecht was , leuke schrikeffecten en ook prachtige muziek .
En inderdaad ,als je Evil Dead leuk vond dan is deze film een absolute aanrader.
Einde was niet verrassend ,lag heel erg voor de hand.
4 sterren voor een avondje top amusement.
jeeke21
Beetje voorspelbaar allemaal , vooral het einde , maar heb toch genoten van deze film....
Waackx
Het werd tijd dat ik weer eens een film zag die behoorlijk eng was.
Het name wat mij bevalt van deze film is: dat enge scenes snel achter elkaar opvolgen, meestal heb je bij dit soort films lange pauzes tussen de enge scenes.
Maar deze film heeft een lekker ritme.
Maar het belangrijkste is natuurlijk dat enge scenes ook echt ENG zijn.
Tot aan 2/3 van de film dan: het laatste gedeelte overheerst de humor en de ranzigheid.
Te veel "komische" momenten i.p.v. horror momenten zitten daarin.
Het einde was gelukkig wel weer in orde.
De 2 hoofdrolspeelsters (Lohman en Raver) zijn goed maar de rol van Long had beter uitgewerkt moeten worden.
gillie24
Vond het einde juist niet voorspelbaar, wat de film wel ten goede kwam.
Waackx
Vond het einde juist niet voorspelbaar, wat de film wel ten goede kwam.
Niet voorspelbaar ? De titel van de film verraad het eigenlijk al.
gillie24
Niet voorspelbaar ? De titel van de film verraad het eigenlijk al.
Niet voorspelbaar in de zin dat het geen typisch Amerikaans einde is.....
Waackx
O ok op die manier, maar bijna geen enkele horrorfilm heeft een typisch Amerikaans "Happy-End".
Er sterven altijd wel 1 of meerdere personen in horror-films.
puckb96
Is dit iets? Ik kreeg deze erbij toen ik een blu-ray speler kocht samen met nog 9 andere films. Ziet er wel spannend en is pg-13 dus zal wel meevallen met overdreven gore. Beetje demonisch en creepy sfeertje. Justin Long van Die Hard is geweldig, maar voor de rest wat onbekende acteurs/actrices.
Waackx
Het hangt ervan wat voor gore je verwacht.
En sowieso is het een horror met komedie erin (ookal vond ik er weinig grappigs aan).
Geen slechte film maar toen hij uitkwam had ik beter verwacht.
Lohman is trouwens erg goed.
Mausems
Geweldige film!
Op een of andere manier krijg ik altijd kippenvel van deze film!
Terwijl ik echt wel wat gewend ben...
puckb96
Flauwe horrorfilm. Rauw acteerwerk van Alison Lohman. Ook al is ie best wel eng, is de film ook vrijwel grappig en zeer tongue-in-cheek. Nah, nee. Helaas niet geslaagd voor mij maar toch wel 2 sterren voor het goede acteerwerk van Justin Long en het aantal schrikeffecten.
buddhapuckie
Begint zeer langzaam, heb hem al een keer afgezet zelfs. De acteurs; die chinees kon ik me nog herinneren van een film met lambert, vond hem toen erg goed spelen. Die kerel van de laatste Die Hard vind ik wel redelijk, en Alison doet het ook niet verkeerd vind ik.
Na de tijd verloopt en het verhaal goed op gang komt wordt hij steeds spannender! Ik vindt hem echt wel de moeite waard om gezien te hebben! Soms wat gestoord aan de muziek keus/geluid een beetje te aanwezig. Maar het plot en verhaal vind ik prachtig. Nu net ben ik erachter gekomen dat de Evil dead maker ermee te maken heeft dat maakt het allemaal nog een stuk interessanter.

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring