Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa
Met onder meer: Jim Carrey, Ewan McGregor en Leslie Mann
Releasedatum: 22 april 2010
Plot I Love You Phillip Morris
"The Conman who wouldn't go straight."
Steven Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie totdat een dramatisch auto ongeluk een heroverweging van zijn leven oproept. Steven realiseert zich dat hij homo is en besluit alles uit het leven te halen, zelfs als hij daar de wet voor moet overtreden. Stevens nieuwe extravagante levensstijl omvat oplichting en fraude, wat hem uiteindelijk in de gevangenis doet belanden. Hier ontmoet hij de gevoelige Phillip Morris. Zijn toewijding om Phillip te bevrijden uit de gevangenis en het perfecte leven te creëren samen met hem, spoort Steven aan om de ene onmogelijke zwendel na de andere te plegen, vaak met succes.
Steven Russell
Prison Guard
Policeman
Young Doctor
M.Goodkat
Vroeger heette aids "GRID" (Gay-Related Immuno Deficiency)
No shit? Nja, als je een condoom droeg om elkaar in de kont te pakken zijn de kansen op aids dan weer fel verminderd.
Film gezien en vond het wel een goeie film, zeer luchtig en op momenten moest ik gewoon lachen (ik vind homos altijd lachen geblazen)
Barney23
Slechter dan slecht kan echt niet het is dat Carrey er in speelt want anders had deze film van mij een nog lager cijfer gekregen,het is in ieder geval geen film waar je even gezellig met je familie naar gaat kijken.Ik snap eigelijk niet dat Carrey aan deze film heeft meegewerkt niet echt goed voor zijn image geweest.
1,5* voor de moeite
Sebastiaan`
Ik heb me geen minuut verveeld met deze film, ik vind t een erg sterke film. En het homo zijn van Steven vind ik ook erg sterk overkomen, je gaat echt geloven dat Steven van Phillip houdt.
doeze
Boven verwachting een leuke film. Ik had (mede namens de recensies hier) er mijn twijfels over, maar heb echt moeten lachen en kreeg zelfs ook een brok in mijn keel. Zeer vermakelijke film!

Captain Pervert
Zeker leuker dan het cijfer hier doet vermoeden. Bevat humor en drama maar vooral veel humor.
3,5 sterren!
bassie200
Walgelijk en echt totaal niet grappig!!!
Snap niet wat mensen hier grappig aan vinden....heb echt geen één keer ook maar iets van een lach op mijn gezicht gekregen! En dit terwijl ik normaal een ontzettende Jim Carrey fan ben.
Afrader!!!!
Walgelijk en echt totaal niet grappig!!!
Afrader!!!!
Dit is ook geen komedie maar meer een tragie/komedie en het verhaal is ook nog eens waargebeurt.
bassie200
Zal best, wist vooraf niet dat het een tragie/komedie was, ging deze film echt kijken met de intentie om eens even lekker te lachen...
....kwam dus bedrogen uit!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de film ook na een uur heb uitgezet, omdat gewoonweg chagerijnig werd van deze film.
Ik zal vanavond het einde nog eens afkijken, misschien dat dit mijn beoordeling nog iets kan opschroeven
Tja, maar in hoeverre? Die hele optiteling met dat 'This story really happened.... really, it did...' maakt het er allemaal niet geloofwaardiger op..
Verder vooral een uiterst vreemd filmpje. Zat me af en toe echt af te vragen of het niet een uit de hand gelopen grap was.
Ik verder niks tegen homo-toestanden maar dit was natuurlijk vaak nogal smakeloos, waar ik in de gebruikelijke hetero-komedies ook weinig mee heb.
Maar toch.. wel regelmatig hard moeten lachen om dat idiote Carrey personage en zn vreemde ontsnappingsmanoeuvres, hahaha.
Nou, kleine 3* dan maar. Het was op zn minst even verfrissend in het comedy-genre.
eldorado
Goede rol van Carrey maar matige film.
Bepaalde grappen slaan de plank volledig mis.
Waarom niet gewoon weer de humor van b.v Liar liar.
Deze films zijn veel unieker
Catwoman1986
Goede rol van Carrey maar matige film.
Bepaalde grappen slaan de plank volledig mis.
Waarom niet gewoon weer de humor van b.v Liar liar.
Deze films zijn veel unieker
Ik vind het juist een erg toffe film, weer eens wat anders!
Liar Liar is al lang niet meer uniek en helemaal niet als er steeds wordt gedacht 'waarom niet gewoon weer zulke humor'.
Catwoman1986
Heb de film net helemaal gezien en heb me er prima bij vermaakt!
Snap niet wat iedereen loopt te zeuren over ranzige pijpscenes etc. Je ziet helemaal niets, hooguit een keer een hoofd/ bovenlijf in beeld.
Zeg dan gewoon dan je homo's ranzig vindt want als het een man en vrouw waren, waren die reacties nooit gegeven.
Ik heb me goed vermaakt met deze film en hij was lekker over the top wat juist een goed sfeertje gaf. En Ewan was gewoon schattig!
JackieZW
ik vond het een aardige film, een keer weer wat anders de rol Jim Carry.
RickZ
Komedie over oplichter die alles doet voor zijn homo-vriendje, nergens leuk.
Aernout
Jammer dat sommige mensen Jim Carrey altijd moeten binden aan enorme komische films. Dat is niet altijd het geval. De film is echt ondergewaardeerd hier.
Betamax
Walgelijk vond ik en was hij duidelijk niet.
Gewoon een iets mindere Jim Carry film.
Heb me trouwens best vermaakt.
Echt expliciet is de film niet, als hij het wel was kon ik de walging begrijpen, maar nu vind ik het onzin.
Poppe
Jammer dat Carrey toch altijd op zijn vroegere komedies wordt afgerekend. Hij is namelijk een zeer veelzijdig acteur, en ik blij dat hij zich ook aan dit soort projecten bindt, ipv alleen de Dumb & Dumber(die ik overigens ook zeer goed vindt) van deze wereld..
Er zit meer in Carrey dan alleen maar een gekkebekkentrekker..
Ducoz
Ik kon me toch redelijk vermaken met deze film, en ik vind dat Jim Carrey erg overtuigend speelde!
grid8400
Ik snap de lage scoren niet hier. Een erg vermakelijke leuke film. Kostelijk vermaakt en veel moeten lachen.
Gewoon een hele leuke film.
Sterk acteerwerk ook naar mijn mening.
f2sputnik
Gewoon een hele leuke film.
Sterk acteerwerk ook naar mijn mening.
Helemaal mee eens.
CrazyDavid
De Brokeback Mountain van de komedies.
In het begin nog wel grappig, maar verveelde snel.
Ik snap eigenlijk niet dat Carrey aan deze film heeft meegewerkt niet echt goed voor zijn image geweest.
Enkel omdat hij een homo speelt? Beetje kortzichtig/homofoob.
bioscoopstoelen
Komedie over oplichter die alles doet voor zijn homo-vriendje, nergens leuk.
ahum, "ik vind het nergens leuk" was een betere reactie geweest.
Leuke film! Heel even bij het fake aids gebeuren vond ik het een brugje tever gaan, maar toen ik las dat het waargebeurd was had ik daar minder problemen mee (ervan uit gaande dat dit ook daadwerkelijk is gebeurd). Ik vind wel dat de acteerprestaties van Ewan McGregor nog wel even vermeld mogen worden want ik vond hem echt fantastisch. Iets subtieler dan Carrey en daarom (naar mijn mening) ook net iets beter dan Carrey. Maar allebei heel goed!
hansbreda
Ben nu op de helft, maar werd er niet vrolijk van. Tot nu toe heel irritant en over de top. Grappig is het zeker niet. Zeer clichématig. Ik geef nog geen waardering aangezien ik hem probeer uit te zitten. Dat wil zeggen als ik niet in slaap van.
Wordt vervolgd.
mc-elvin
ik heb voor stukjes gekekn en ik vond het niet goed genoeg om verder te kijken ik snap jim carry niet waarom gay
bah
Nakkie13
bah
Meneer zou er goed aan doen verder te kijken dan zijn homofobe neus.
Het verhaal is gebaseerd op een echt bestaand persoon genaamd Steven Jay Russel Steven Jay Russell - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
en die was homo.
Ik vond het twee dappere rollen van twee zeer goede acteurs, met een leuk script en verrassende wendingen. En gewoon leuk om te kijken ( met af en toe een instinctieve bilnaad vernauwing, heb verder geen hekel aan homo's maar de scene als jim carray die besnorde gast aan het neuken is wel erg direct
sebo12
Er konden misschien 2 glimlachjes vanaf in deze 1,5 uur.
Eerste uur is saai. Daarna veel ongeloofwaardige scenes.. nee was niks dit
_Se7en_
- 2041 berichten
Er konden misschien 2 glimlachjes vanaf in deze 1,5 uur.
Eerste uur is saai. Daarna veel ongeloofwaardige scenes.. nee was niks dit
Ongeloofwaardige scenes? Als je eens naar andere posts op deze pagina zou kijken zou je weten dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ik vind 'gebaseerd op' eigenlijk nogal zwak uitgedrukt. Ga google maar eens afspeuren naar het echte verhaal van Steven Russell, dan zal je zien dat de film dit verhaal erg goed intact laat. Dus ongeloofwaardig? Misschien wel. Maar het feit dat het hier om een waargebeurd verhaal gaat maakt het woord 'ongeloofwaardig' nogal overbodig en vreemd.
AFCALS
Geen film voor Jim Carrey, vond er ook weinig aan, de stukjes hoe hij probeerde te ontsnappen enzo was dan wel weer leuk..

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Fifty Dead Men Walking
Drama / Thriller, 2008

Beginners
Komedie / Drama, 2010
miami, floridarechterkleine stadoplichterfraudeinsurance fraudauto ongelukgevangenisgay interestlhbtwhite collar criminal jaren 90homogay relationship