• 9.378.811 stemmen

I Love You Phillip Morris (2009)

Komedie / Drama | 98 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa

Met onder meer: Jim Carrey, Ewan McGregor en Leslie Mann

Releasedatum: 22 april 2010

Plot I Love You Phillip Morris

"The Conman who wouldn't go straight."

Steven Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie totdat een dramatisch auto ongeluk een heroverweging van zijn leven oproept. Steven realiseert zich dat hij homo is en besluit alles uit het leven te halen, zelfs als hij daar de wet voor moet overtreden. Stevens nieuwe extravagante levensstijl omvat oplichting en fraude, wat hem uiteindelijk in de gevangenis doet belanden. Hier ontmoet hij de gevoelige Phillip Morris. Zijn toewijding om Phillip te bevrijden uit de gevangenis en het perfecte leven te creëren samen met hem, spoort Steven aan om de ene onmogelijke zwendel na de andere te plegen, vaak met succes.

avatar van 606

Is dit waargebeurd ? zo dat ik lees op het einde.

Verder is de film veel beter dan verwacht.

PS, ja dus

Steven Jay Russell - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van logtens

logtens

Aardige film met jim Carrey. Niet het soort wat ik zelf zou kiezen, maar bleek lekker wegkijken. Goede mix tussen milde humor en drama.

avatar van hdehoon

hdehoon

Ik was op het ergste voorbereid, gezien de zeer gemengde reviews, de gay community die het maar een karikaturale en dolkomische vertoning vond.

Ik was om te beginnen verbaasd dat een Amerikaanse film zo expliciiet ingaat op het onderwerp homoseksualiteit. Dat is toch op zich al gedurfd. En ik vond de komedie een goed gekozen optie; om dit waargebeurde verhaal realistisch te vertellen, zou een loodzwaar drama hebben kunnen opleveren. Nu lag de komedie er zo dik bovenop, dat het iets surrealistisch kreeg. De camerastandpunten, de muziek, de overgangen, alles zat verdraaid goed en vlot in elkaar en de twee hoofdrollen waren ijzersterk gespeeld.

Dus ik vond dit in alle opzichten een geslaagde film. Alleen het slot was volgens Amerikaans recept oversentimenteel. Jammer, anders had ie 4 sterren van mij gekregen.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Het was erg romantisch in de gevangenis: mooie kleurtjes, zachte romantische muziek, comfortabele bedjes en nooit iemand die het samenzijn abrupt komt verstoren
Een toch wel aparte film met een grote lading romantiek, welke ook continue te beluisteren is in de songs bijvoorbeeld.
De sfeer is luchtig komisch, soms een tikje absurd. Ook in de zoetige kleuren en belichtingen, maar dat vind ik juist wel mooi. Het verhaal is best boeiend: de man die een vreemde karaktercombinatie tentoonspreidt van liefde voor de één en tegelijkertijd oplichting en afpersing van de ander.
Iemand die het liefst alles en iedereen manipuleert, het werd schrijnend. Hij worstelt duidelijk met zichzelf en eindigt, door zichzelf steeds meer toe te takelen, als een wrak.

Goed geacteerd, vooral door Ewan McGregor deze keer. Helaas werd het tegen het eind soms weer een beetje overacting door Jim Carey.
Ik vind hem wel in serieuzere films zoals deze het best tot zijn recht komen.

avatar van black swallow

black swallow

Ik houd niet van grappige films, raakte er vanavond per abuis in verzeild. Zo grappige was het trouwens niet. Tjah, het heet dan ook een Komedie/Drama te zijn.

Gek toch ja, dat Carrey in serieuze films, en hier in serieuze scene's, veel sterker is dan als grappenmaker, want dan vind ik hem nogal snel flauw.

Verrassing in deze film was Ewan McGregor - goed gedaan!

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Verbaasd dat deze zo laag scoort. Heel aardige film, niet super, maar heeft zeker zijn momenten. De rol van Carrey deed me denken aan Man on the Moon, ook hier speelt Carrey in een verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen, waarbij de hoofdpersoon de rest van de wereld voor de gek houdt. Ook al zo'n komedie/drama-mix.

Ik vind Carrey in dit soort films veel beter dan in de onderbroekenlol van Ace Ventura etc.

congo

Erg flauwe komedie die op geen enkel moment echt interessant of grappig wordt. Het komt af en toe neer op een paar offensieve homofobische grappen. Alleen maar weer zo'n film waarbij je kunt concluderen dat Jim Carrey niet meer is zoals hij was!

avatar van laundromat

laundromat

The Conman who wouldn't go straight

Verrassende film. Je hebt oplichters in alle soorten en maten, maar aids faken gaat het wel heel ver, knap gedaan.

Dacht overigens dat er nog sigaretten in voor zouden komen. Dat krijg je als je geen trailers kijkt en informatie in wint.

McGregor speelt zijn wel erg overtuigend...qua looks zou ik eerder op Rodrigo Santoro vallen maar Ewan is wel leuk zeg!!

avatar van Bxian32

Bxian32

Tja, wat moet ik ervan zeggen, ik heb Carrey altijd in hetzelfde rijtje staan als een Adam Sandler en een Nicolas Cage, ze kunnen eigenlijk alleen maar zichzelf spelen en dat wordt in elke film weer pijnlijk duidelijk. Was leuk geweest als voor zijn rol dus een ander was gekozen want dit heeft me ervan weerhouden om het uit te kijken. Film wordt naar mijn smaak ook een beetje teveel ladidaa gebracht.

avatar van tattoobob

tattoobob

Adam sandler is toch wel van een ander caliber(een slechtere)ik vind hem meer in het rijtje michael madsen,en cuba jr thuis horen!!!

tattoobob schreef:

Jim Carrey is een uitstekend acteur, maar speelt de laatste tijd alleen maar in kutfilms

Bxian32 schreef:

Sandler is altijd Sandler, Cage en Carrey hebben echt meer talent dan hem.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ook al had ik helemaal niks met het onderwerp. Toch was ik al vanaf het begin benieuwd wat dit ging worden. Dat kwam vooral omdat ik vroeger al groot Jim Carrey fan was. Maar na trailers en posters leek het me toch niet echt een goede film te worden, dus liet ik hem links liggen. Uiteindelijk toch maar eens gezien..

Opzicht is het best wel een redelijke film, die soms zelfs best wat grappige momenten heeft. Carrey doet het opzicht wel redelijk, maar ik kreeg het idee dat hij zich niet helemaal kon uitleven in de rol. McGregor vond ik ook niet helemaal tot zijn recht komen hier. Nou moet ik er wel bij zeggen dat het heel moeilijke rollen zullen zijn. Verder was het voor mij ook een beetje onduidelijk wat de film nou precies wilde. Een mix tussen drama en comedy lijkt hiet niet erg geslaagd iig. Ook wordt het vele oplichten en zeuren van Steven op den duur een beetje vervelend. Het einde slaat dan ook alles. De film is niet altijd even interessant. Dan bedoel ik vooral de periode waarin het goed gaat met Steven en Phillip omdat hier vrij weinig gebeurd. Maar ook los daarvan zaten er wat saaie momenten in. Aan de andere kant heeft de film dus ook best wat grappige scenes (bijv. als Steven zich op de roltrap gooit) en gek genoeg was ik ook nog benieuwd naar wat er zou gaan gebeuren. Al met al is het nog best een vermakelijk filmpje, zeker wegens de verwachtingen die ik erbij had. Maar goed kan ik het ook niet noemen.

avatar van tattoobob

tattoobob

congo schreef:

Ik vind al zijn films eigenlijk wel goed!!!

En sandler is heeft inderdaad minder talent zeg maar gerust GEEN

tattoobob schreef:

Ik vind al zijn films eigenlijk wel goed!!!

En sandler is heeft inderdaad minder talent zeg maar gerust GEEN

Voor mij zijn Bruce Almighty, The Truman Show, The Mask, Dumb & Dumber en Liar Liar kleine klassiekertjes uit zijn oeuvre. Maar dit stuk stront, I Love You Philip Morris, is gewoon flauw, cliché en bovendien lachwekkend slecht. Hetzelfde geldt naar mijn mening voor zijn andere twee films Yes Man en Mr. Popper's Penguins.

Ik ben er echter zeker van dat hij nog wel ooit een degelijke film gaat maken. Maar dit filmpje is zo gewoon erg slecht. In mijn opinie dan.

Ieder z,n ding!!

Niet iedere film is even goed,maar zeker niet slecht te noemen!!!!

Echt SLECHT zijn de films nooit van carrey.

Tja, dat is een persoonlijke mening he?

congo schreef:

Voor mij zijn Bruce Almighty, The Truman Show, The Mask, Dumb & Dumber en Liar Liar kleine klassiekertjes uit zijn oeuvre ... Ik ben er echter zeker van dat hij nog wel ooit een degelijke film gaat maken.

Je geeft al aan dat hij klassiekertjes gemaakt heeft, da's toch al meer dan degelijk? En ga vooral Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) nog eens kijken!

avatar van The Oceanic Six

Carrey zijn topperiode ligt alweer 10 jaar achter hem. Tegenwoordig teert hij op oude roem zonder nog origineel of echt leuk te zijn. De blanke versie van Eddy Murphy zeg maar. Vroeger keek je uit naar de nieuwe film van Carrey, tegenwoordig echt niet meer.

Meneer Bungel

Er schijnt een (Untitled) Dumb and dumber sequel aan te komen, en The incredible Burt Wonderstone kan ook best wat worden. Yes Man vond ik tegenvallen, maar niet slecht. Ik vind Carreys rol nog lang niet uitgespeeld, beetje voorbarig om dat nu al te concluderen. Ben ook benieuwd naar deze en Mr. Popper's, maar ik lig achter...

avatar van Macmanus

Macmanus

In deze film is Carrey eigenlijk erg leuk. Maar je ziet wel dat hij niet echt weet waar die heen wil. Maakt wat simpele cash-in filmpjes als Yes Men en Mr. Popper's Penguins. (hoewel ik ze beide nog niet zo stompzinnig vind als menig Eddy Murphy film.) En weinig films als Truman Show, Man on the Moon of Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Maar dat komt wel goed. Carrey moet even een regisseur vinden zoals Bill Murray een Wes Anderson heeft. Hij heeft meer zelfspot dan Eddy Murphy dus verwacht zo een downfall niet zo snel gebeuren.

Meneer Bungel

Ach, MotM, hoe kan ik die vergeten...

tattoobob schreef:

Voorlopig krijgen die films van hem die jij bedoeld,toch geen 0.5 tot 2.5 sterren.

Dus al zijn films krijgen minimaal een voldoende kwa beoordeling.....

Dusssss SLECHT niet echt

Nou nou. Ik respecteer toch iedereen zijn mening? Nou ben je mijn mening namelijk niet echt aan het respecteren. Ik vind dit zelf gewoon erg slecht. Dat jij dat goed: I don't care! Het is niet dat de film gewoon doodsaai is, er zitten heus wel wat leuke grappen in maar vind het allemaal niks boeien en eigenlijk een beetje voor de zoveelste keer.

Don't get me wrong: Jim Carrey is een uitstekend acteur maar zijn laatste paar films vind ik erg slecht en flauw. En hoe kan ik nou Eternal Sunshine Of The Spotless Mind vergeten? Dat is natuurlijk ook een geweldige film.

congo

Tja die benaming al: B-films. Weet je eigenlijk wel wat B-films zijn? Adam Sandler heeft naar mijn mening precies dezelfde down als Carrey: kijk maar naar Jack & Jill. Absoluut kan ik genieten van een komediefilm, maar je hebt grappige films en gewoon irriterende flauwe films zoals dit.

Meneer Bungel schreef:

Had Carrey al niet gezegd niet mee te spelen in een sequel?

Yes Man en Mr Popper's waren vrij beroerde films. Althans, Carrey is bepaald niet grappig meer.

Was hij vroeger zeker wel met Liar Liar, Dumb and Dumber, Me myself & Irene en Bruce Almighty (even dat emotionele geneuzel op het einde van de film wegdenken)

The Oceanic Six schreef:

Had Carrey al niet gezegd niet mee te spelen in een sequel?

Zou kunnen, ik las het hier.

@ Yes Man: zie eerdere post.

Meneer Bungel schreef:

Zou kunnen, ik las het hier.

@ Yes Man: zie eerdere post.

Jim Carrey toch niet in 'Dumb & Dumber 2' - FilmTotaal filmnieuws

Waackx

Zowel voor Sandler en Carrey was er eerst een periode om zichzelf te bewijzen, dat deden ze door in leuke en originele films te spelen.

Nadat ze bekend waren en hun naam gevestigd hadden, was er voor beiden geen reden meer om nog creatief te wezen want ze weten beiden dat het niet uitmaakt waar ze nu nog in spelen omdat mensen toch wel komen en betalen vanwege hun.

Maar dat geldt niet alleen voor hen voor zoveel komieken en acteurs.

Wat denk jij dat Sandler wakker ligt van Jack&Jill of Carrey van zijn penguin-film.

Nee totaal niet, het is nu simpelweg cashen en dat is het.

En je moet als acteur mazzel hebben dat een bepaalde regisseur met jou een hele tijd wilt samen werken zoals Scorsese met DeNiro en DiCaprio en Burton met Depp of Anderson met Murray.

Want ik had bijvoorbeeld nog maar moeten zien of DeNiro zo'n legende was geworden zonder Scorsese, dan waren Pacino en Hoffman waarschijnlijk groter dan hem geweest.

Maar dan alleen zie je nog originele en creatieve films van die bepaalde acteur want het is niet zo dat een acteur kan kiezen met wie hij samenwerkt voor de rest van zijn leven.

congo

Jammer, Dumb & Dumber is één van de beste komedies ooit, met name uit Carrey's oeuvre. Ach joh, laat hem toch lekker in dit soort prutfilms spelen. Als hij daar gelukkig van wordt.

Meneer Bungel

Daar staat: ''lijkt'' (toch niet mee te gaan werken aan)... nog even afwachten dus?

Waackx

Ik denk dat de kans heel klein is aangezien Carrey altijd de neiging heeft gehad om eerst ja te zeggen tegen een regisseur en later erop terug te komen vanwege geld.

Volgens mij heeft hij in 10 jaar tijd wel 20 projecten afgeblazen vanwege dat.