Lin Shi Rong (1979)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Lin Shi Rong
Lam Sai-Wing is een dikke slager wiens fabelachtige kung fu-technieken hem de bijnaam 'Magnificent Butcher' bezorgen. Wanneer hij wordt beschuldigd van moord op de pleegdochter van het hoofd van de rivaliserende vechtschool Five Dragons, moet Lam Sai-Wing in een race tegen de klok de echte daders zien te ontmaskeren. Ondertussen maakt een knokploeg van de Five Dragons-school hem dat bijna onmogelijk.
Lam Sai-wing / Butcher Wing
Master Ko Ba Tin
Weird Cat
Fan Man

YuLaw16
Klassieke samo hung film. veel kung fu, weinig verhaal en veel slap stick humor. 4/5

savi_7
wat voor weinig verhaal gaat over een leerling van, Wong Fei Hong. mischien wel een van zijn beste leerlingen!!

chingu
geweldige film met sammo hung die iedereen die hk kung-fu films kijkt moet zien.

Ramon K
Tot nu toe blijft dit 1 van mijn favoriete kung fu films. Ontieglijk veel uiteenlopende stijlen, coole actie en choreografie, fijne personages en heerlijke slapstick. 10 stemmen maar en ik vind dit nogal ongelooflijk omdat de film zo makkelijk te verkrijgen is. De kat-stijl is 1 van de coolste stijlen die ik ooit zag.
Voor wie een voorproefje wil, DIT soort actiescenes krijg je als Sammo de choreografie doet en Woo-ping Yuen de actie regisseert.

neo
Lol, die stijl kende ik nog niet. Drunkenboxing blijft nog altijd mijn favoriet.

Ramon K
De oude man in het clipje doet aan drunken boxing.

Vandernagel
Een leuk simpel verhaaltje met de zoals altijd zeer expressieve Sammo. Er zit redelijk veel vaart in met lekkere slapstick (niet echt mijn favoriet maar soms waardeer ik het wel) en gevechten. Echt een HK flick waarin niks moet maar alles kan en dus ook gedaan wordt. Een uitstekende:
3,5 sterren

Vandernagel

J.T.O
Beetje teleurstellend, ik denk dat mijn verwachtingen te hoog gespannen waren. De humor pakte mij niet, bovendien kwam het een beetje lomp over, heel anders en voor mij niet grappig vergeleken met zijn andere films zoals The Prodigal Son of de beste die ik tot nu toe gezien heb The Millionaire's Express. Het begin tot midden is nogal langzaam, daarna al een stuk beter met goede gevechten, alleen in zijn geheel toch wel magerf.

Mochizuki Rokuro
HK (en daarmee ook kung fu) comedy is óf een cultuurverschil óf acquired taste. Moet zeggen dat ik er hier wel mee kon lachen. Een sympathiek begin. Sowieso is het begin erg sterk met een prachtige kaligrafie kung fu om je vingers bij af te likken (speciale tip voor Leviwosc in de pakketservice ).
Ook de introductie van de bedelaar (met de dronken kip) op zo'n drie kwartier is gaaf. Sowieso is dat een komisch personage dat ik wel kon waarderen. De toon van de film verandert daarna gelukkig wel. Maar moet toegeven dat ik het geheel vooral ook wel erg lang vond duren en de kung fu er vaardig uitziet (maar ja blijf toch een leek) en het dan op den duur een beetje herhaling blijft. Zeker een van de hoogtepunten uit dit genre die ik zag, maar helemaal mijn ding zal het nooit worden. Leuk trouwens om Yuen Biao weer 'ns te zien.

Ramon K
Fin dat je dan nog enigszins genoten hebt
En daarom is het hele kung fu genre toch een beetje acquired taste: als je aan zo'n film begint dan weet je dat je een stuk of 5 flinke actiescenes voor je kiezen krijgt die aan elkaar geregen worden door een wraakplotje en wat humor. Dus je moet echt van de kung fu an sich kunnen genieten. Het kan dus nooit te herhalend worden wat mij betreft, anders bleef ik wel uit de buurt van het genre.
Verder kan ik (vooral bij de Shaw-producties) ook genieten van de sets, de kostuums, de historische verhalen, het bloedvergieten, de geluidseffecten en toch de cheesyness die er nogal eens insluipt.
Maar 3* is geen gekke score van iemand die weinig met het genre heeft.

Mochizuki Rokuro
Ja, die sets die vielen me ook op en was ik vergeten te noemen. Erg fraaie interieurs. Sinds mijn trip naar China (o.a. Pingyao en Qiao Mansion (van Raise the Red Lantern)) kan ik daar extra van genieten. De meeste HK comedy die ik zag (actie oid) met Chow Yun-fat of van Tsui uit de 80-er jaren scoren zo rond de 1*-1.5* bij mij. Dus dit is echt de top zeg maar

BoordAppel
De kat-stijl is 1 van de coolste stijlen die ik ooit zag.
Inderdaad, dat zag er erg cool uit. Katten zijn sowieso coole beesten.
Prima film ook. Lekker tempo en de actiescènes zijn erg goed. Mooie choreografie en goed geschoten. Erg snelle moves ook van de hoofdrolspelers, zeker Sammo Hung Kam-Bo is opvallend snel voor zo'n niet hele dunne kerel. Jammer dat het eindgevecht een beetje een anti climax is na de toffe gevechten daarvoor.
Het verhaaltje stelt zoals gewoonlijk niets voor en ook de humor is volgens goed Chinees gebruik weer erg dom. De actie is waar het om draait en die is erg goed.

The One Ring
Tja, wat moeten we hier nu weer mee? Ik vind de gevechten wel vermakelijk en daar draait het allemaal wel om natuurlijk. Maar ik vind toch ook weer niet dat je een film maar om één element kunt laten draaien. Alles wat niet met vechten te maken had was gewoon rampzalig. De film had wel wat meer sfeer kunnen gebruiken en een vaste toon buiten de actiescènes om. Maar het is vooral de humor die de film voor mij verpest. Het is de flauwst mogelijke onderbroekenlol die het eerste half uur vermaakt vanwege knulligheid, maar daarna gewoon vervelend wordt.
Och, het kijkt weg en de actie is wel genietbaar. Maar ik zie mijzelf geen fan worden van dit soort films. Daarbij heb ik nooit begrepen waarom het bij martial arts nodig is om bij een houding ineens een dierennaam te roepen (kraanvogel, cobra, tijger, het kan niet gek genoeg). Het is de naam van de techniek natuurlijk, maar ik vind het altijd raar om dergelijke dingen midden in een gevecht te schreeuwen, zeker als je bedenkt dat de tegenstander dan al weet wat je gaat doen.

Ramon K
Niet mee eens. Ik vind de pekel-scene juist erg leuk oa.
Als je aan de kung fu film gaat moet je wel wat kunnen slikken inderdaad: een bepaald soort humor, personages met grote neptanden of een opgeplakte pukkel met haar, gasten die na wat klappen papieren bulten op hun hoofd krijgen, een vreselijk drukke sidekick vaak etc. Er gaat nogal wat cheesyness gepaard met de kung fu flick. Vroeger kon ik er helemaal niets mee, nu wel.
Zo ook het uitschreeuwen van de techniek die je gaat gebruiken (die inderdaad vaak op dieren gebaseerd zijn). Volgens mij is dat aankondigen van stijl echt gericht op het publiek. Wij weten welke stijl gebruikt wordt, we krijgen ook te horen met welke stijl er door de tegenstander gecounterd wordt. Bruce Lee zei immer dat je je kung fu stijl moet aanpassen aan die van je tegenstander. Die theorie vormt in veel kung fu flicks, naast het wraakmotief, de hoofdmoot. In Snake in the Eagle's Shadow gebruikt Jackie Chan de Snakefist om een tegenstander uit te schakelen die de Eagle's Claw gebruikt; dit blijkt niet te werken. Nadat Chan een kat observeert die met zijn klauw een slang neermaait past ie zijn stijl aan; hij combineert Snakefist met Cat's Claw en zegeviert uiteindelijk over de Eagle's Claw. Een nieuwe stijl is geboren (de titel van de film). Voor mij voelt het compleet logisch aan dat de personages aankondigen welke stijl ze gebruiken. Ze kondigen als het ware hun zetten aan in een soort van schaakspel.

JJ_D
Kan een film dermate "overacted" zijn dat het weer leuk wordt? Ja, en 'The Magnificent Butcher' is er zo één. Neem een stelletje acteurs dat alles 10 keer te nadrukkelijk uitbeeldt, huur een goede choreograaf in en gebruik een simpel, doch onderhoudend verhaal... en je kan deze film maken.
Alhoewel, enige filmische bekwaamheid komt ook van pas, want qua sfeer vond ik deze film wel geslaagd: nu eens wordt er half over de schouder meegefilmd, dan weer zien we de gekste 'kung fu'-bewegingen vanuit de lucht - er is dus over nagedacht. En al duurt het soms te lang, dat is snel vergeten tegen de lichtzinnige achtergrond waarin de feiten zich afspelen.
Hersenloze cinema waarbij een mens zich nog eens kan verwonderen over ambachtelijke 'special effects'. Aangenaam.

Matchostomos
Afgezien van het halfslachtige 'Enter the Dragon', was 'Magnificent Butcher' mijn ware introductie tot het martial arts genre. En de introductie was op zijn minst gezegd bijzonder geslaagd. De kenmerkende esthetiek (widescreen, hand-held, groothoeklens, zoomlens, ...) verleent heel wat dynamiek, flair en stijl aan het geheel, en dat komt de bijwijlen fabuleuze en ingenieuze choreografie absoluut ten goede. Ten slotte weven de makers een uiterst charmante vorm van cartooneske slapstick doorheen het geheel, waardoor de draagkracht van 'Magnificent Butcher' geen moment wordt verstoord. Slotconclusie: ik heb honger naar meer...

Apster
Geniale kung-fu film. Geweldige vechtscenes en de slapstick is ook hoogst vermakelijk. En dan ligt dit voor nog geen 3 euro bij de FRS in de schappen

Adrenal
Sammo Hung en Woo-Ping Yuen! Dat kan haast niet mis gaan.

rokkenjager
Ontzettenda gave film! laat ik maar even de choreografie aanhalen. De gevechten horen tot de beste die ik tot nu toe heb mogen ervaren en de cameravoering is gewoonweg uitstekend. Helaas heeft de hoofdrolspeler niet altijd even genoeg charisma om het geheel te dragen. Neemt niet weg dat het een prima acteur is. Echter is het die drunken master die voor de nodige humor zorgt en mede daardoor is het een groot orgie.

DVD-T
Erg leuke Kung fu film. Ik had niet gedacht dat iemand met het postuur van Hung zo goed kon vechten.
Wat Magnificent Butcher zo genietbaar maakt, zijn de vele gevarieerde gevechten die de film bevat. Elk gevecht is weer anders, en er wordt met veel verschillende technieken gewerkt. Ook de manier waarop dit alles in beeld is gebracht is geweldig. Woo-ping Yuen brengt het fantastisch flitsend in beeld. Leuke camera trucs worden ook gebruikt, en mooie camrabewegingen tijdens de gevechten. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar blijft erg leuk om te volgen. Wel word het na het goede begin wat saai naar het middenstuk toe, en verslapt je aandacht wat. Daar moest ik wel even doorbijten. Dan krijgt de film een wending en gaat het in een sneltreinvaart door met vele grotere gevechten dan in het eerste deel van de film. Ik begin ook steeds meer fan te worden van Biao Yuen. Wat is deze man lenig. Hij laat het hele Kung Fu zien alsof het niets is. Ook van Hung was ik erg onder de indruk.
Flitsende gevechten, leuke karakters en de slapstick humor maken van Magnificent Butcher een hele fijne martial arts film. Alleen wat jammer van het trage gedeelte naar het middenstuk toe.

jackie chan
Wat een goede film!!!
Heb hem voor maar liefst 2.50 euro gekocht bij de Free Record Shop da's NIETS voor z'n gave film.
Ben altijd al dol op Sammo Hung geweest.
Hebben meer mensen heb op de nieuwe HongKongLegands DVD? Waar enkel alleen de film staat met ondertiteling of/off? Want het verbaasd me eigenlijk dat er al 33 stemmen zijn.
Vette film:D

bild
Ondertussen ligt ie bij free record shop voor € 2,00.
Das toch echt niets é..

neo
Als redelijk kung fu liefhebber is het soms even zoeken naar wat nieuwe pareltjes. Het is nu eenmaal lastig om niet al verwend te raken na het spektakel van bepaalde films. Zo was Iron Monkey een hele welkome afwisseling en liggen hier ook nog Ong-Bak en Master of the Flying Guillotine klaar om te kijken.
Wat Magnifcent Butcher zo goed maakt zijn zijn de energieke uiteenlopende stijlen die gebruikt worden. Iedere actiescène biedt naast een bepaalde herkenbaarheid, zoveel nieuwe dingen, met als toppunt natuurlijk de kat-stijl. Wat een choreografie!

PEN15
Oei, dat is heel lang geleden dat ik deze voor het laatst heb gezien. Mijn aandacht werd gewekt door een trailer op een van andere kung fu movie tapes en dat was een van de beste trailers die ik ooit heb gezien. Daardoor ben ik naar deze film op zoek gegaan en ik zou de Engelse titel denk ik nooit geweten hebben!
Als ik deze film toen al niet goed vond, dan vind ik het vandaag de dag wel. Je kunt echt zien dat Sammo ook acrobaat was in een circus want hij doet gewoon een achterwaartse schroefsalto, klasse! Lenige moves en een dosis leuke humor maakt dit toch wel een aanrader. De "kaligrafie"-scene en de fragmenten dat Sammo gaat trainen vind ik hier steengoed. Het is zelfs opmerkelijk fraai gefilmd. Een chinese vriend vertelde me destijds ook dat die periode die ze na spelen overtuigend over komt.

Leuk!
Sammo Hung bewijst hier met de betere uit z'n tijd mee te kunnen. Het blijft een vreemd figuur, die zwaartekrachtgewijs eigenlijk niet realistisch lijkt, maar gewoon enorm lenig en snel is voor z'n postuur. Geweldig om te zien.
Woo-Ping Yuen doet de rest. Als het op dit soort actiescenes aankomt is hij onklopbaar. Er zitten aardig wat gevechten in, sommige gaan wel iets te lang door, maar toch weet hij er enorm veel variatie, maar vooral vaart in te brengen. Heerlijke hoe al die moves perfect op elkaar afgestemd zijn en hoe de acteurs perfect rond elkaar heendraaien. De caligrafie scene en de katscene sprongen er wat mij betreft wel bovenuit, komt omdat die echt aardig uniek zijn aan deze film, de rest van de stijlen ken ik ondertussen wel (al was die monkey on a stick anders ook erg cool).
Gooi er een dronken zwerver/opa bij (altijd lachen), een zwarter dan zwarte bad-guy, Wong Fei-Hung (één van de meest verfilmde personages?) en nog wat onbeholpen drama en je hebt een erg vlotte, vermakelijke en bij momenten sterke martial arts classic.
Op kousenvoeten ondertussen toch al 8 films van Sammo Hung gezien, misschien is het tijd om eens wat intensiever naar z'n films op zoek te gaan. Zit toch leuk spul tussen.

Een leuke Kung Fu film met een hoop originele gevechten.
Sammo Hung is een apart figuur. Oogt behoorlijk dik, maar heeft in de loop der jaren toch bewezen dat dit geen enkel probleem hoeft te zijn om goed te kunnen vechten. Dat bewijst hij ook hier weer. Magnificent Butcher wordt niet zozeer gekenmerkt door een sterk verhaal, maar vooral door vele gevarieerde gevechten. Elk gevecht heeft weer een andere invalshoek is goed gechoreografeerd en heeft wel iets origineels. Op dat gebied valt er dus weinig te klagen.
De humor is ook wel leuk, al moet ik zeggen dat het soms een klein beetje te flauw wordt. Maar de typische Hongkongse humor is op zich goed te pruimen. Vooral die dronken zwerver, die verrassend goed kan vechten, deed mij toch regelmatig een glimlach op mijn gezicht bezorgen. Qua vechtscène, was de katscène voor mij het hoogtepunt van dit martial arts werkje.
Al met al best leuk dus, en zeker origineel. Op zijn tijd zijn dit soort films wel leuk en ga ook zeker nog wel meer van Sammo Hung zien.

Metalfist
Slager Sammo
Ik ben altijd wel te vinden voor het werk van Woo-Ping Yuen. Hij heeft in het Westen vooral bekendheid verworven via Kill Bill en The Matrix, maar ik vind hem beter tot zijn recht komen in Chinese films. Zijn choreografieën zijn niet minder dan de moeite waard (dat godengevecht in Once Upon a Time in China II is werkelijk verbluffend) en ook als regisseur heeft hij een aantal interessante dingen gemaakt. In Magnificent Butcher is de hoofdrol dan ook nog eens weggelegd voor Sammo Hung, dus ik was benieuwd.
Magnificent Butcher is uiteindelijk geen slechte film, maar ik heb van zowel Yuen als Hung betere films gezien. Aan de gevechten ligt het in ieder geval niet. De ene na de andere heerlijke confrontatie wordt op het scherm getoverd, hoogtepunt is de kalligrafie scène, en de film houdt er een lekker tempo op na. Hier en daar wordt de film gekruid met de typisch flauwe Hongkong humor, al vind ik dat ook een deel van de charme bij dit soort films, en Yuen introduceert veel verschillende stijlen in de film waaronder de Aap en de Kat. Het 'probleem' ligt voor mij dan ook in het personage van de slager. Lam Sai-Wing had ik al eerder gezien in de Once Upon a Time in China reeks, maar dat was eerder een beperkte bijrol die het karakter niet echt uitdiepte. Die uitdieping is er hier wel en Wing blijkt niet echt likeable te zijn waardoor het typische wraakverhaal zijn essentie wat mist. De climax met Master Ko vond ik dan ook eerder misplaatst doordat die eigenlijk op zich niets verkeerd had gedaan. Oké, hij gelooft Wing niet wanneer die zijn onschuld blijft volhouden en hij is nogal impulsief, maar Ko wordt gewoon doorheen heel de film belogen en bedrogen door iedereen waardoor hij in mijn ogen niet echt een goede bad-guy is. Ik vond het dan ook eerder nogal zielig dat Wing het gevecht met hem aangaat.
Aah, Sammo Hung. Het blijft me altijd verbazen dat iemand met zo'n postuur toch zo lenig kan zijn. Hoewel ik dus op zich niet zo'n fan ben van het personage, is de invulling van Hung toch wel weer de moeite waard. Ik was ook wel benieuwd naar Yuen Biao. De films die hij samen met Hung (en occasioneel ook Jackie Chan) maakt zijn in ieder geval wel interessant. Biao is hier echter nogal kleurloos. Het gevecht met Pai Wei tegen Master Ko is wel de moeite, maar voor de rest weet hij nooit echt voet aan wal te zetten. Dan vond ik zijn wederkeren naar het personage van Foon in Once Upon a Time in China beter gelukt.
Begrijp me niet verkeerd, Magnificent Butcher is een degelijke kung fu flick, maar hier had meer in kunnen zitten. De combinatie Sammo Hung - Woo-Ping Yuen werkt wel goed en qua gevechten is dit ook ten volle genieten. Het is echter het plot dat me niet helemaal kon bekoren.
Kleine 3.5* en dat is vooral vanwege een aantal sublieme gevechten

mister blonde
Erg vermakelijk, die Yuen Woo Ping is toch wel een geweldige regisseur/choreograaf. De gevechten zijn heerlijk veelzijdig en het tempo is met name daardoor erg aangenaam. De humor draagt bij aan die afwisseling en de toon, maar is op zich net even te flauw. Verder ook verbaasd te zien dat dit uit 1979 komt, dat ziet er zeker 10 jaar jonger uit. Net (maar dan ook echt net) geen 4 sterren.

Richard_Voorhees
Om de humor kon ik lang niet altijd lachen en het personage die Sammo hier neerzet vond ik niet geweldig. Ook alle scenes met die bedelaar die denkt dat hij grappig is vond ik maar matig.
Wel kent de film een aantal sterke kung-fu scenes en valt er op dat vlak weinig te klagen. Het gevecht met die "kat" vond Il dan wel weer erg leuk gevonden.
Leuk voor een keer, maar meer ook niet. Zij die meer van slapstick humor houden kunnen hier misschien wel meer van genieten.

Gang_Star
Actiefilm met zoals wel vaker een behoorlijke hoeveelheid humor. Op zich best leuk, en ook de rollen werden degelijk vertolkt. De bedelaar en Sammo Hung hadden zo beide bijvoorbeeld hun leuke momenten. Verder werden de actiescènes wederom goed uitgevoerd.

John Milton
- 19460 berichten
Zelfs ik rond naar boven af, al ben ik normaliter niet zo van dit genre. De kunde is hier wel duidelijk aanwezig, en wat vergevingsgezinde kerststemming doet de rest.

Basto
Erg leuke kung fu film met de zwaarlijvige, maar niet minder vlugge of lenige Samo Hung. Een waar fenomeen. Het is eigenlijk een soort dansfilm, waarbij veel verschillende stijlen aan bod komen.
Vermakelijk. Ruime 3,5

Feng Hou
Actie / Komedie, 1979

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972
vechtsportenkung fumartial arts masterwong fei hong
Realtimes | Publishing Network
Social media