Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa
Met onder meer: Jim Carrey, Ewan McGregor en Leslie Mann
Releasedatum: 22 april 2010
Plot I Love You Phillip Morris
"The Conman who wouldn't go straight."
Steven Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie totdat een dramatisch auto ongeluk een heroverweging van zijn leven oproept. Steven realiseert zich dat hij homo is en besluit alles uit het leven te halen, zelfs als hij daar de wet voor moet overtreden. Stevens nieuwe extravagante levensstijl omvat oplichting en fraude, wat hem uiteindelijk in de gevangenis doet belanden. Hier ontmoet hij de gevoelige Phillip Morris. Zijn toewijding om Phillip te bevrijden uit de gevangenis en het perfecte leven te creëren samen met hem, spoort Steven aan om de ene onmogelijke zwendel na de andere te plegen, vaak met succes.
Steven Russell
Prison Guard
Policeman
Young Doctor
stokvis
Halverwege afgezet. Een film waar je voor in de stemming moet zijn.
Later toch afgekeken omdat ik hem het voordeel vd twijfel gunde. Ik vond het niet comfy om de over de top gayness aan te kijken, en het karakter van het hoofdpersoon en het einde vond ik ook niet om vrolijk van te worden. Ik heb er dus niet van genoten, maar in zijn genre zal het vast een prima film zijn.
gauke
Ik ben niet zo'n Jim Carrey fan, dus verwachtte niet zoveel van deze komedie. Dus was de verrassing des te groter, vooral toen ik las dat het verhaal gebaseerd is op waarheid en dat de meesteroplichter momenteel een gevangenisstraf uitzit van 144 jaar. Een ongelooflijk verhaal. De acteurs spelen met humor, vakmanschap en passie, dat geldt zeker voor de tragische scènes, en de homoseksuele liefdesscènes overtuigen.
stefan dias
Het begin ging hard en leuk. Jim Carrey blijft toch altijd Jim Carrey (tot spijt van wie het benijdt) en dat is dus lachen. De grappen lelen helemaal in mijn straatje te liggen ("wat zie jij in de wolken? ik zie …een penis. - Een penis? - Ja,… een penis." HAHAHA)
Maar vreemd genoeg kakt de film wat in eens hij Philip Morris ontmoet. Ewan McGregor is een softie die me niet echt kan laten geloven dat je er als een blok voor valt. De vaart gaat uit de film, maar er komt ook weinig voor in de plaats.
Het verhaal trekt dan wel terug lekker aan, dus al bij al vermakelijk, maar helaas geen film die gaat blijven hangen.
Raggie76
Heb me behoorlijk vermaakt met deze film. De humor is goed, als die homofobe sukkels nou eens gewoon het verhaal volgen dan kom je erachter dat het een boeiende loverstory is die knetter ongeloofwaardig wordt met al die oplichtingstrucs. Maar het boeide wel van begin tot eind en dat het hier en daar zwaar over de top gaat vinden we wel leuk als het Tarantino of Kick-Ass is maar nu zit iedereen nichterig te janken. Carrey speelde al eerder de relaxte broer van een homo in een typische gay-out of the closet film en dat was ook een prima rol in mijn ogen. Juist erg knap dat je zo's rol overtuigend kunt spelen. Dan ben je toch wel een acteur van een behoorlijk kaliber.
Waackx
Na het teleurstellende Yes Man,speelt Carrey eindelijk weer eens een leuke rol.
De film is meer een drama dan een komedie maar er zitten ook leuke grappen in.
Het verhaal is ontroerend ondanks het personage van Carrey eigenlijk gewoon een eikel is.
Maar Carrey en McGregor zijn zeer overtuigend als verliefd koppel en met name McGregor overtuigt zeer als homofiel.
Beide acteurs waren al favoriet bij mij, maar na de ze film staan beide weer stevige genesteld in mijn lijst van favoriete acteurs.
clapperloader
Nadat ik hier de reacties op 'I love you Phillip Morris' gelezen had, besloot ik toch de film te gaan bekijken met vrij lage verwachtingen. En zo blijkt des te meer; Over smaak valt niet te twisten!
Ik vond de film vermakelijk, aandoenlijk en leuk om naar te kijken, op een aantal minpuntjes na. Erg leuke rol van Carrey. Eindelijk weer eens iets serieus. Zelf ben ik de Ace-Ventura, Liar-Liar en Bruce Allmighty gekke bekken typetjes wel eens moe. Carrey bewijst voor mij des te meer dat hij ook een ander trucje kan laten zien.
Ook Ewan McGregor deed het naar mijn mening goed. Hij zet een zeer overtuigende rol neer.
Hetgeen wat ik vervelend vond was inderdaad dat de vaart uit het verhaal gaat. Wel hebben de filmmakers de ontsnappingen erg goed uitgewerkt. Deze zijn namelijk allemaal, hoe bizar ook, waargebeurd. Kortom; Helemaal geen vervelende film om eens te gaan zien! Al is mijn geluk misschien geweest, dat ik er totaal niks van verwachtte.
Riddierid
Ik vond dit een erg aparte film en vond deze film op sommige punten wel leuk maar sommige stukken konden ze er ook uit laten. net geen 3 maar toch een dikke 2,5
Soeperman87
Dit is (wat mij betreft) zo'n beetje de beste film van Carrey.
Na een hoop recensies en reacties hier op MovieMeter gelezen te hebben, dacht ik te maken te krijgen met een 'over de top gay-film'. Godzijdank was het tegendeel waar.
Ik heb meer dan 100 minuten genoten van een vlotte, grappige en (bij vlagen) ontroerende film.
Het enige minpuntje: Sommige stukjes waren nogal voorspelbaar. Zo wist ik al meteen dat Carrey niet echt besmet was met aids, maar dit alleen deed om te ontsnappen uit de gevangenis.
Maar verder; pluim voor deze film!
Elineloves
God, wat heeft deze film een hoog Albert Verlinde meets Gerard Joling gehalte zeg.
Het lijkt allemaal zo onwaarschijnlijk, maar het is nog een waargebeurd verhaal ook? Relnichten, luxe, de ene ontsnapping na de andere en hier en daar nog wat oplichtingspraktijken? Zijn behoorlijk wat ingrediënten voor deze film.
Carrey en McGregor doen het overtuigend als homoseksuele geliefden, en de momenten van humor en drama worden goed afgewisseld. Er hangt een onbevangen sfeertje, en het gaan van kleurrijke, vrolijke momenten naar grauwe en sombere momenten.
Wat zou je doen om bij je ware liefde te kunnen zijn? Alles? Echt álles? In deze film is dat ook werkelijk zo. Grappige momenten hebben de boventoon, en het acteerwerk van beide heren is prima.
Querelle
Allegaartje.
Film lijkt niet te kunnen kiezen tussen romantisch drama en kolderiek Jim Carrey vehikel.
Ook overtuigd Jim Carey niet als het type nicht dat de bedoeling was. Het blijft een beroemde hetero acteur die eens wat anders probeert. McGregor doet het iets beter, maar ik heb toch liever beter gecaste acteurs of homoseksuele acteurs in dit soort rollen.
Nu hebben ze ook het rommelige scenario niet mee, waarin er geen goede balans is tussen serieus en komedie. Wel jammer, want het verhaal is interessant genoeg voor een boeiende film.
bobbydigital01
geweldige film dit ik heb werkelijk in een deuk gelegen geweldig geacteerd door de bijde mannen....topfilm
Mambanda
Zoals Querelle al zegt, de film lijkt niet helemaal lekker te kiezen tussen een luchtige Carrey-comedy en een drama. Na een uur begint de verveling toch wat te overheersen, en heb je niet meer echt het idee dat je naar nieuw materiaal aan het kijken bent, maar een herhaling van het vorige uur. Aardige acteerprestaties van Carrey en McGregor. Ook het feit dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het allemaal iets overtuigender, maar als dat niet zo was geweest was I Love You Philip Morris toch wat meer een losse flodder geweest.
Net aan 3 *
nightbreed
Ik zat net ff te zoeken op de naam Steven Russell en het blijkt dat deze film echt op feiten is gebaseerd. Ik dacht dat alles uit de duim was gezogen toen ik de film keek.
loreen
ik heb de film gezien jim carrey is in deze film klein beetje grappig en ook zielieg toen hij aids hebt gekregen was zieleg
loreen
waar heb jij over Steven Russel gevonden ik wil hem ook lezen kan jij dat aan mij geven oke
Aapje81
Vooraf had ik een erg banale film verwacht maar dat viel mee. Zowel Carrey als McGregor zetten een leuke rol neer en weten te overtuigen. Af en toe sloeg de film wat te ver door maar door het sympathieke karakter blijft de film boeien tot het einde.
Niet geweldig maar wel onderhoudend.
harm1985
Rare film, waar ik niet helemaal van weet wat ik er mee moet. Dat het de gemiddelde 'Jim Carey trekt gekke bekken'-fan zal afschrikken is alvast een plus, want er wordt openlijk homo-erotische seks bedreven en gekust. De capriolen van Carey zijn fascinerend om te volgen, maar er is niet echt een duidelijke richting gekozen, geen flat-out comedy, geen full scale drama, het hangt er een beetje tussenin en wat ook niet helpt is dat het lijkt alsof Carey en McGregor zichzelf niet serieus lijken te nemen, of althans hun personage. Ze spelen een beetje teveel alsof ze net alsof doen.
jumpstylemovie
Na lang twijvelen heb ik deze gister toch maar bekeken. Ik was toch benieuwd vanwege Jim Carrey. En de film is wel oké, soms zelfs best grappig. In het midden zitten teveel drama-gay stukjes die het voor mij een beetje verpesten. De film werd later wel weer steeds leuker. Maar is dit serieus waargebeurd?
Typische Jim Carrey film met al zijn typische grappen. Het was niet geweldig maar wel leuk om eens te zien. De zwendel en de ontsnappingen van Jim Carrey waren de hoogtepunten van de film en daar viel ook het meest om te lachen. De rol van Ewan McGregor stelde weinig voor en hij speelde ook overdreven.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Vermakelijk tussendoortje dat moeilijk lijkt te kunnen kiezen tussen drama en komedie.
Carrey is weer goed in een semi serieuze rol en Ewan McGregor zou me nooit meer kunnen overtuigen door te zeggen hetero te zijn.
Het waargebeurde-geschreeuw moeten we maar niet te serieus nemen. Natuurlijk hebben de personen bestaan en was Steven Russell een meesteroplichter, homofiel, kon hij uit gevangenissen ontsnappen en had een IQ van boven de 160. Ik vind het eigenlijk wel genoeg, nu ik het zo teruglees.
Verder weinig over te melden. 3*
Jocharo-T
Casus Belli
De film heeft een erg interessante plot, maar valt echt wat te veel tussen twee stoelen in namelijk drama en komedie. Daardoor slaagt het opzet niet echt en wordt geen van beide goed gerealiseerd. Carrey zet - naar zijn normen - een erg timide en degelijke acteerprestatie neer. McGregor zou ik nu niet direct een miscast noemen, maar hij doet alleszins geen goed aan de film.
Al bij al een ordentelijke prent.
oemoemenoe
niet echt grappig , wat rare bekken en paar shockscenes.
had meer ingezeten.
Fran
- 1953 berichten
Op zich is het verhaal wel grappig. Zeker ook gezien het gegeven dat het een waargebeurd verhaal is maar de humor zelf vond ik wat minder. Ik heb niet echt heel erg gelachen. Het valt er ook een beetje tussenin. Niet helemaal komedie en niet helemaal drama waardoor het geheel een beetje in het midden blijft hangen.
Het verhaal werd voornamelijk aan het begin van de relatie Steven en Phillip getoont. Ik denk dat je wat meer humor uit het verhaal had kunnen halen door de verschillende uitbraken die Steven heeft gedaan. En hier werd juist maar weinig aandacht aan besteed. Je zag dit in vogelvlucht op het einde maar meer niet. Misschien had dit het verhaal nog dat beetje extra gegeven.
Wel kan ik waarderen dat de homosexuele relatie van de twee niet heel overdreven en als karikatuur is neergezet. Maar verder .... niet zo veel bijzonders.
Julie
Middelmatig. het grote pluspunt is wel het einde, had het echt niet zien aankomen!

Priest

Fifty Dead Men Walking
Drama / Thriller, 2008

Beginners
Komedie / Drama, 2010
miami, floridarechterkleine stadoplichterfraudeinsurance fraudauto ongelukgevangenisgay interestlhbtwhite collar criminal jaren 90homogay relationship