Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa
Met onder meer: Jim Carrey, Ewan McGregor en Leslie Mann
Releasedatum: 22 april 2010
Plot I Love You Phillip Morris
"The Conman who wouldn't go straight."
Steven Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie totdat een dramatisch auto ongeluk een heroverweging van zijn leven oproept. Steven realiseert zich dat hij homo is en besluit alles uit het leven te halen, zelfs als hij daar de wet voor moet overtreden. Stevens nieuwe extravagante levensstijl omvat oplichting en fraude, wat hem uiteindelijk in de gevangenis doet belanden. Hier ontmoet hij de gevoelige Phillip Morris. Zijn toewijding om Phillip te bevrijden uit de gevangenis en het perfecte leven te creëren samen met hem, spoort Steven aan om de ene onmogelijke zwendel na de andere te plegen, vaak met succes.
Steven Russell
Prison Guard
Policeman
Young Doctor
skipy05
film viel mee zwaar tegen. Op geen enkel moment interessant. totaal niet grappig. Mindere rol van Jim Carrey.
4Runner
Vond het een prachtige film met mooi gevonden twist's. Niet een film om met de familie naar toe te gaan. Knap hoe komedie en drama gecombineerd is. Goed acteerwerk, heb me vermaakt.
rotem
Comdey of drama ?? Wat is het?
Ik had in ieder geval andere gedachtes bij deze film. Al met al super geacteerd door Mc Gregor. Bij Carrey heb ik altijd moeite als hij opeens serieus probeert te acteren.
Wel gelachen hoe Carrey het steeds weer flikt om uit de bajes te komen..................
essepluisje
Goede film, heb ook af en toe flink gelachen.
De film blijft je verbazen.
Jim en Ewan waren beiden fantastisch.
3,5 *
Stephan123
Dit is een drama film.
De film viel zwaar tegen in het begin, aan het einde ging het nog wel.
De seksscenes mogen eruit. Jim Carrey, je kan beter
Toch een lichte tegenvaller, vooral te wijten aan het gebrek aan echte grappen. Ze hadden er veel meer uit kunnen halen dan wat ze nu doen, nu ligt eigenlijk vooral de focus op de vele ontsnappingspogingen van Carrey, die wel enigzins vermakelijk zijn.
Het homo gedeelte kwam niet helemaal uit de verf, in principe is het eigenlijk een simpel liefdesverhaaltje, alleen is het nu een homo variant en hebben ze zogenaamd schokkende momenten voor de mensen erin gedaan. Ik heb nergens ergers last van gehad in ieder geval.
De chemie tussen Carrey en McGregor is wel heel leuk, je ziet dat ze totaal geen moeite hebben met hun rollen. Toch jammer dat het gebrek aan echt leuke grappen de film een beetje de das omdoet.
elayz
viel mij ook beetje tegen, had leuker verwacht 3 sterren toch wel, omdat er grappige stukken in zaten, mooi verhaal en best goed acteer werk!
Bizarre zwarte komedie met rare plotwendingen en een paar onverwacht intense emotionele momenten. Het is allemaal vlot genoeg gemonteerd om onderhoudend te zijn, maar de personages blijven nogal op een afstand en de plot is gewoonweg te vreemd om echt te boeien. Carrey doet zijn best en is prima in de hoofdrol; McGregor is matig en heeft weinig te doen als zijn sullige geliefde. De eerste vijftien minuten vormen het beste gedeelte van de film, daarna is het behelpen.
essepluisje
Goede film precies wat ik ervan had verwacht.
Erg sterk geacteerd door Jim en Ewan.
Heb me af en toe echt kapot gelachen.
dragonmaster
niet echt mijn film (schijnt echt gebeurd te zijn). niet de Jim Carrey die je verwacht (acteert wel weer goed) en McGregor komt helemaal niet uit de verf. verder blijft de film zich voortslepen. een komedie is het zeker niet, wel een drama
Filmkriebel
Hoezo zeker geen komedie? Er zitten toch wel grappige momenten in?
Ik zou het eerder omschrijven als een film die als komedie begint maar daarna richting drama kantelt.
Esteban
En ik blijf het beschrijven als een gitzwarte komedie, die dus sowieso constant met drama flirt, ondanks de luchtige toon.
Filmi Corleone™
Wat een overdreven gelul van veel personen over de 'sex' achtige scenes. Ze duren erg kort en je ziet helemaal niks. Daar zijn andere films niks bij.
En dat het een komedie is, is natuurlijk wel enigszins te begrijpen. Jim Carry die Steven Russell speelt doet dat erg goed. En het is fantastisch om te zien hoe hij de politie en anderen continu te slim af is. En meeste scenes zijn gewoon op waarheid(!) berust. Ook die aids scene, hoe raar het ook is. De beste man heeft een enorm indrukwekkend IQ!
En dat mensen dan direct de link homo's & aids zoeken is echt super triest.
JigSaw_Doll
Toch wel de leukste film van Carrey sinds "Bruce Almighty"
4,0 van mij, gewoon door de geweldige acteurprestatie van Carrey.
Carealot Carrot
En dat mensen dan direct de link homo's & aids zoeken is echt super triest.
Vroeger heette aids "GRID" (Gay-Related Immuno Deficiency)
Tamaraaa8
Vond de film zwaar tegen vallen!
Jim Carrey heeft zeker betere films
COBHC666
Deze film is intelligent, grappig, verassend en aangrijpend! Ik vond het één van de beste komedies ooit en zeker ook één van de beste films van Carrey.
Een absolute aanrader, en een schandalig gemiddelde op deze site!
Oh ja, btw, ik ben geen mongool dus neem het a.u.b. van me aan bij voorbaat dank!
Jorick
Omschrijving van het plot klopt niet. Russell wordt namelijk eerder vrijgelaten dan Morris. Tussentijds belandt Russell wel weer verscheidene keren in de gevangenis.
girly00
Wow, daar wacht je dan zo lang op om te kunnen zien?
wat een tegenvaller zeg, halverwege maar uitgezet,
jarno1975 (moderator series)
Gisterenavond deze film gezien. Ben best wel een Jim Carrey fan maar deze film had ik meer van verwacht. Is het nu een dramatische komedie of een komisch drama?
Er zitten zeker wel grappige momenten in de film en Jim Carrey zet zijn rol goed neer. 3*
Het plot wat hier omschreven staat klopt alleen niet helemaal zoals ook al aangegeven door Jorick. Heb net een correctie ingestuurd met een betere plotomschrijving.
moviechick-99
ik vond het een leuke film.hij is altijd homo geweest maar nooit uit de kast gekomen.het grappige was dat jim carrey als hij klein was in de luecht een piemel in de wolken herkende.was wel een halve seksfilm
_Se7en_
- 2041 berichten
Een verrassend leuke film! Je moet geen standaard Jim Carrey- komedie verwachten, maar meer een romantische komedie met deze keer homo's in de hoofdrollen.
Het verhaal is sterk maar aan de uitvoering zitten nog wat haken en ogen. Zo vond ik Carrey niet overtuigend als homo, maar McGregor is daarentegen erg geloofwaardig.
Qua humor zitten er wel een paar goede scènes in (voornamelijk in het begin). Maar het is duidelijk dat deze film niet om de humor draait en dat er vooral een verhaal verteld wordt. Wat dat betreft is I love you Phillip Morris wel wat vergelijkbaar met Man on the Moon.
Over het algemeen dus een erg leuke film om te zien, maar 1x kijken is genoeg. 3*
Hectometersnor
Gaandeweg deze film kwam ik er pas achter dat dit gebasseerd is op een waargebeurd verhaal, dit was dan ook de enige leuke verrassing tijdens de hele film. Wat mij betreft slaat deze film elke plank net mis. Carrey en Ewan hebben geen chemie naar mijn mening en Ewan komt ook echt niet uit de verf in deze rol, Carrey doet het wel netjes en daar is weinig op aan te merken. De film begint erg sterk met een goede introductie maar zwakt daarna heel snel af naar een vrij laag niveau en heeft de film niet veel meer te bieden dan veel saaie en kansloze scenes. Ik denk als de film vlotter was gemonteerd dat dat beter had gepast hierbij. Na afloop van de film ben ik op zoek gegaan naar het echte verhaal en om heel eerlijk te zijn vond ik dat een heel stuk leuker dan het kijken van deze film.
johnhendrikos
Ik vond het een leuke film. had eerlijk gezegd veel homo-gedoe verwacht maar viel me nog mee. liefde tussen 2 mannen ok. maar niet overdone gay of zo. ik heb me best geamuseerd met deze oplichter die telkens maar weer ontsnapt enzo. leuk.
Keane1983
Gewoon leuk.
Acteerwerk is leuk gedaan tussen Jim en Ewan.
Het verhaal is aan de simpele kant, maar wel boeiend genoeg om naar te kijken.
De twist in de film is leuk bedacht.
Verder is deze film een mix van Drama en Comedy, waar op het einde meer de Drama de overhand heeft.
Verder kent de film een leuke soundtrack.
Jim Carry speelt in dez film gewoon erg goed, eens geen overdreven grappen en grollen...maar gewoon!!!
En tja, Ewan kun je volgens mij echt alles laten doen!!
Kortom, een leuke film om eens gezien te hebben. Lekkere wegkijker.
Van mij een 3.0*
DragQueen
Knappe mix van humor en drama. ik had hier een iets hogere score verwacht trouwens. naar mijn mening zit de film dan ook uitstekend in elkaar, en zijn de plotwendingen gewoon goed uitgewerkt. ook de soundtrack was leuk en passend. jim carrey acteert sterk hier, evenals mcgregor. 4 sterren.
Esteban
Ik ben enigzins opgelucht dat de ongelooflijk lage score van de eerste maand eindelijk uit z'n dal kruipt. Deze film verdiende helemaal geen 'buis'.

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Fifty Dead Men Walking
Drama / Thriller, 2008

Beginners
Komedie / Drama, 2010
miami, floridarechterkleine stadoplichterfraudeinsurance fraudauto ongelukgevangenisgay interestlhbtwhite collar criminal jaren 90homogay relationship