• 9.375.049 stemmen

Crank: High Voltage (2009)

Actie / Komedie | 96 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titel: Crank 2

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Dwight Yoakam

Plot Crank: High Voltage

"Stay Charged, Stay Alive!"

Chev Chelios (Jason Statham) komt bij zinnen in de handen van enkele Chinese bendeleden die zijn hart stelen en vervangen door een kunsthart. Dit werkt op batterijen die een regelmatige elektrische schok nodig hebben, om te blijven functioneren. Voor Chev volgt een race door Los Angeles, om alles weer recht te zetten, wraak te nemen en zijn hart terug te vinden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Word dit nu ineens een direct to video?

avatar van BaBr

BaBr

Zeker niet zo goed als deel 1, maar toch wel erg vermakelijk om naar te kijken.

avatar van willemfilm

willemfilm

Minder verassend dan deel 1. Maar best wel een aardige actie film. Geen moeilijk plot. Lekkere stoeipoezen en veel geknal. Bij tijd en wijle wel erg eenvoudige en nodeloos domme special effects. De stoeipartij in de electriciteitscentrale lijkt natuurlijk nergens op. Verder ook nu weer ranzige details.

avatar van Wiebe71

Wiebe71

Deel 1 vond ik briljant. Deze film breidt voort op de elementen van deel 1, op een behoorlijk overdreven wijze. Op zich prima, maar te bizar zonder deel 1 te hebben gezien. Eerst deel 1 kijken dus!

avatar van Actionfreak

Actionfreak

sinterklaas schreef:

Word dit nu ineens een direct to video?

Waarschijnlijk wel,

Vast omdat iedereen hem al heeft gezien maakt hij geen kans in de Bios.

avatar van cdman19800

cdman19800

Vond hem wat teveel over the top

avatar van bloedlink

bloedlink

Wat een slechte film zeg...

Deel 1 was origineel, had leuke humor, gave scenes en mooie actie. Dat was in dit deel allemaal slecht, niet eens meer vermakelijk.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Rommelig camerawerk, slechte special effects, slecht verhaal. Een echt dieptepunt die alleen maar onzin van de bovenste plank laat zien.

avatar van The Last

The Last

Deze film

Ik geef Crank 2 dezelfde waardering als het eerste deel, maar vind 'm toch iets gaver. Net wanneer je denkt dat de ideeen van de regisseurs al verbruikt zijn in 1 knotsgekke film, komen ze hiermee aanzitten. Het uitgangspunt mag dan ongeveer hetzelfde zijn, maar de achtbaanrit is dit keer qua agressiviteit in het kwadraat. De ene na de andere idiote toestand stapelt zich in no-time op. Entertainemtn van de bovenste plank.

o ja, en Jason Statham natuurljk weer ge-wel-dig.

avatar van timotion

timotion

Deze film was voor mij echt helemaal geweldig. Net als in deel 1 zit er weer zo'n lekkere snelheid in dat je gewoon geen tijd en zin hebt om naar de keuken te lopen voor een pilsie... En dat gebeurt niet snel bij mij! Je moet wel van dit soort films houden geef ik toe. Maar na deel 1 vindt ik toch dat ze het vervolg weer erg goed hebben bedacht. Voor mij staat deze film zeker ergens boven aan mijn lijstje. Maar dat is mijn mening.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Begint aardig, dit vervolg op Crank. Ik vond Crank stiekem toch wel een erg geslaagde film. Een humoristisch ondertoontje en een hele aparte manier van filmen/monteren die het wel fris liet ogen. Dat alles was hier in eerste instantie ook merkbaar, maar de film wist uiteindelijk niets toe te voegen aan Crank, en verloor bij mij alle krediet nadat hij wéér zijn vriendin moest neuken om in leven te blijven. Dat de film zichzelf niet serieus neemt begrijp ik ook wel, maar dat was natuurlijk het ultiieme bewijs voor de reden van dit vervolg: geld. Er zat geen enkele fantasie meer in het verhaal en werd daarom na een tijdje ronduit vervelend om af te kijken. Tot het irritante aan toe.

Een magere 2 sterren voor de eerste helft.

avatar van dikkop

dikkop

Kan deel 1 bij lange na niet overtreffen, maar hij blijft toch erg maf.

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Rommelig camerawerk, slecht verhaal na 15 min. uit gezet.

avatar van Phoenix

Phoenix

Haha, dat berichtje ingesproken op het antwoordapparaat . En die twee nichten met die hond! Er zit een stuk meer humor in deze film dan in deel 1 als je het mij vraagt. Verder meer van hetzelfde, maar mij hoor je niet klagen. Volslagen debiel weer. Heerlijk.

avatar van yacoub

yacoub

mijn god, marteling voor mijn ogen en een zeer slechte vervolg op crank.

avatar van domkey

domkey

Larie & apekool verhaal

avatar van patjuh86

patjuh86

weer totaal idioot als deel 1 wel vind k deze iets minder dan t 1ste deel maar toch weer weer erg wazig en goeie actie wel een halve ster minder dan het 1ste deel maar goed te kijken hoor

avatar van DVD-T

DVD-T

Nieuwe situatie in hetzelfde jasje als de eerste Crank.

Crank is een topper in zijn genre, harde actie in een mordend tempo in beeld gebracht. De adrenaline die Chelios moet verkrijgen voel je gewoon mee. Crank: High Voltage gaat direct verder waar Crank ons achterliet. Het begint meteen met zo'n bizar humoristische scène waarin we een openhart operatie volgen . Ik heb echt krom van het lachen gelegen. Het begon dus al goed. Helaas gaat het dan gewoon verder en krijg je (nagenoeg) hetzelfde verhaal als in het eerste deel. Tja waarom zou je neit doorbouwen op een succes formule zullen de regisseurs gedacht hebben. Wel krijg je natuurlijk weer een aantal weergaloze actiescènes te zien. Daarin maakt het duo al zeer veel goed. Ook zijn de rare fratsen van de personages volop aanwezig, en maken dit weer tot een goed stukje entertainment. Net als in het eerste deel is alles ook weer fantastisch in beeld gebracht.

Wel wat minder dan deel 1, maar wederom weer een erg gaaf filmpje.

avatar van Nivo

Nivo

veel meer humor als in de eerste.. wel vond ik hier het verhaal een stukje slechter.. zit hier niet een heel diepgaand verhaal in maar er zaten hier gewoon extreem veel fouten in.. de huid blokkeert namelijk elektrische stoten af van onder de 45 volt.. maar dat terzijde..

een heerlijke film.. makkelijk om weg te kijken.. en zeer vermakelijke humor.. af en toe leuk terug gekoppeld naar de eerste.. hoop alleen wel dat ze nu hiermee stoppen en dat ze nu weer wat nieuws verzinnen!

avatar van s0062423

s0062423

iets minder dan zijn voorganger, maar wel weer lekker doldwaas en voorzien van spannend camerawerk, al is ook dat net iets minder in vergelijking met de vorige, de soundtrack al helemaal.

Neveldine en Taylor pikken bovendien iets te vaak en te geforceerd de draad weer op van de vorige film. Zo zijn er eigenlijk best een paar overbodige flashbacks en zelfs hele scènes in deze film aan te duiden (zoals het trauma van de verpleger). Deze halen eigenlijk enkel en alleen de vaart uit de film, en daar steunt ie eigenlijk op. Beetje vreemde keuzes. De humor is daarentegen weer van topniveau; het voicemailbericht en de FBT .

Het eindgevecht vond ik echt zelden gezien slecht. Statham is wel weer in topvorm. Ik zie hem eigenlijk echt wel graag in zulke rollen, ontzettend coole vechtersbaas. Het personage lijkt hem wel op het lijf geschreven te zijn.

Hoe dan ook, Neveldine & Taylor is best wel een dynamisch regisseursduo met ballen te noemen.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

ik heb helemaal zitten genieten van de snelle montage en mooie shots.

het verhaal zelf maakte me in dit geval niet uit. bijna elk shot vond ik een mooie foto die je zo aan de muur kunt hangen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zoals deze

avatar van Nivo

Nivo

HAHAHAHAHAH sorry maar wat een LELIJK mokkel was dat..

excuses voor het taalgebruik ik kan gewoon geen andere manier van verwoorden verzinnen

avatar van prenden

prenden

wat een slechte film zeg ! haalt het niet bij deel 1.
veel te overdreven allemaal. en al die stomme stukjes ertussen die echt werkelijk nergens op slaan. zoals bij die electriciteitscentrale dat ze ineens reuzen worden in het gevecht en met mini electriciteitsmastjes gaan gooien. en dan een pratend hoofd op sterk water. ja hoor. een film mag best fantasie zij. ik hou van science fiction, maar dit is echt zo dom !
zo'n slechte film heb ik in geen tijden gezien. het is dan ik geen 0 sterren kan geven. dus dan toch maar een halve ster

avatar van Neelix

Neelix

Net als Crank 1 weer zo'n actiefilm van begin tot eind. Het verhaal is weer eens absurd, maar dat maakt het helemaal makkelijk om te kijken. Verwacht geen klassefilm, maar VEEL actie en humor. Lekker onderhoudend... =))

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heerlijke onzin dit.

Nog idioter dan het eerste deel volgens mij, maar ik heb me weer meer dan vermaakt. Statham blijft perfect als Chev Chelios, geweldig figuur. Njah, eigenlijk is het gewoon één brok actie, hilarische humor, absurde situaties en dat alles vertelt in een moordend tempo, met druk camerawerk en flitsende montage. Daarnaast nog wat grappige dingetjes, zoals het moment dat er ''9 seconds later'' in het scherm komt te staan ( ), of de scéne wanneer Chelios in de hens staat en z'n middelvinger opsteekt. En dan dat hoofd wat in leven wordt gehouden. Geweldig. Onzin van de bovenste plank, maar wel heerlijke en erg vermakelijke onzin. Kom maar op met deel drie zou ik zeggen.

avatar van SSS

SSS

Als je van een volledig onrealistische actiefilm houdt die het moet hebben van veel, heel veel, overdreven veel schaarsgeklede (en topless) vrouwen dan ben je op het juiste adres!

Ik vond er dus maar weinig aan, heb het wel afgekeken omdat ik wel geil op Amy Smart, maar anders had ik 'm afgezet waarschijnlijk. En was ik via mokkels.nl wel aan de foto's van Amy uit deze film gekomen...

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Geweldige rollercoaster film met een adrenaline rush die nooit eindigt.

Vond wel de 1 beter.

avatar van Nagini

Nagini

Vond deel 1 beter, en eigenlijk ging deel 2 heel goed tot het einde.. het nog steeds levende hoofd en het verbranden vond ik een beetje afdoen.

De rest was gewoon alles door elkaar gek en maf.

deel dat hij haar berijd whahahahahahaha met zijn hoed in z'n hand yeeeeeeeehaaaaaa